Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

O kaip čia su tom temom yra, ar būtina priimti vieną ar kitą pusę? Kaip suprantu, vienos daugiau bendrauja čia, kitos ten, o trečios (tokios, kaip aš) ir ten, ir ten paskaitinėja/parašinėja... Slaptažodį juk galite suteikti tik toms, kas vienaip ar kitaip nusipelno jūsų pasitikėjimo ax.gif

Dėl empatijos tai aš kai tik įsivaizdavau, kad autistukams jos trūksta... Aš kai kur nors namuose užsigaunu (dažnai pasitaiko, kažkokia išsiblaškius esu) ir visaip ten kankinuosi, tai sūnus (aspergeriukas) niekada neprieina paguosti, o dukra (ne autistė) visada pribėga. Dar prisimenu, kai dukra buvo maža, diegliai kankino, rėkdavo ištisai, o sūnus sau ramiai galėdavo žaisti, ir naktį net neprabusdavo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2010 11 24, 13:05)
O kaip čia su tom temom yra, ar būtina priimti vieną ar kitą pusę?

Aš irgi nesuprantu, kas čia ir nuo ko bėga ir nuo ko slepias. g.gif Maniau, kad sukūrė naują temą tam, kad joje nebūtų dažniausiai Sviesiosios dedamų nuorodų (tai nuorodoms paliko tą ankstesnę temą), o ne tam, kad atsiskirtų nuo keleto mamų, kurios yra "iš kitos temos".
Atsakyti
Ice, maniškis irgi puikiai jaučia mano nuotaikas.
kai su įsitempusi,sunerimus jis gerokai irzlesnis,
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2010 11 24, 14:08)
Aš irgi nesuprantu, kas čia ir nuo ko bėga ir nuo ko slepias. g.gif Maniau, kad sukūrė naują temą tam, kad joje nebūtų dažniausiai Sviesiosios dedamų nuorodų (tai nuorodoms paliko tą ankstesnę temą), o ne tam, kad atsiskirtų nuo keleto mamų, kurios yra "iš kitos temos".

Aš irgi taip maniau.. 4u.gif
Atsakyti
taip ir yra.
tik asmeniškai jaučiuosi pažeminta vienos personos,kuri viešai paviešino tai, ką kalbėjom mudvi asmeniškai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2010 11 24, 13:05)
O kaip čia su tom temom yra, ar būtina priimti vieną ar kitą pusę? Kaip suprantu, vienos daugiau bendrauja čia, kitos ten, o trečios (tokios, kaip aš) ir ten, ir ten paskaitinėja/parašinėja... Slaptažodį juk galite suteikti tik toms, kas vienaip ar kitaip nusipelno jūsų pasitikėjimo  ax.gif

Dėl empatijos tai aš kai tik įsivaizdavau, kad autistukams jos trūksta... Aš kai kur nors namuose užsigaunu (dažnai pasitaiko, kažkokia išsiblaškius esu) ir visaip ten kankinuosi, tai sūnus (aspergeriukas) niekada neprieina paguosti, o dukra (ne autistė) visada pribėga. Dar prisimenu, kai dukra buvo maža, diegliai kankino, rėkdavo ištisai, o sūnus sau ramiai galėdavo žaisti, ir naktį net neprabusdavo...  g.gif

as lygiai taip pat paskaitau ir parasau abiejose temose, nes esu naujoke ir aplamai nieko nezinau kas įvyko ir kodėl...

o kaip jus ryzotes natram vaikui, ar daret kokius genetinius tyrimus ir tt...
Atsakyti
euphoria_mi, jūsų vaikutis dar išties mažytis. 4u.gif
Papildyta:
Jauna pora užėjo į pačią gražiausią miesto žaislų parduotuvę. Vyras ir moteris ilgai apžiūrinėjo spalvingus žaislus, pakabintus ant lubų, išrikiuotus lentynose, išdėliotus ant prekystalių. Čia galėjai rasti verkiančių ir besijuokiančių lėlių, elektroninių žaidimų, miniatiūrinių viryklių, galinčių iškepti tortą ar pyragaitį.
Tačiau sutuoktiniai niekaip negalėjo išsirinkti. Jiems į pagalbą atskubėjo maloni pardavėja.
- Mes turime mažą dukrelę, - ėmė aiškinti jai moteris. - Visą dieną ji būna namie viena. - Mes grįžtame tik vėlai vakare.
- Mūsų dukrelė beveik nesišypso,- tęsė vyras. - Norėtume jai nupirkti kažką tokio, kas padarytų ją laimingą, - vėl kalbėjo moteris, - ypač tada, kai mūsų nėra namie... Ką nors, kas ją pradžiugintų, kai pasilieka viena.
- Man labai gaila, - mandagiai nusišypsojo pardavėja. - Mes neparduodame tėvų.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 24, 13:22)
euphoria_mi, jūsų vaikutis dar išties mažytis. 4u.gif

taip,mazutis..

ir jau tokiam mazuciui tokie itarimai..

baisu..
nebandau apgaudinet save galvodama "o gal cia netiesa,gal viskas yra kitaip" nes mano sirdis jaucia.. Taigi,tai kad jis mazutis, matyt nieko nekeicia... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 24, 13:31)
taip,mazutis..

ir jau tokiam mazuciui tokie itarimai..

baisu..
nebandau apgaudinet save galvodama "o gal cia netiesa,gal viskas yra kitaip" nes mano sirdis jaucia.. Taigi,tai kad jis mazutis, matyt nieko nekeicia... verysad.gif

keičia.
kuo ankščiau patvirtina,tuo ankščiau pradedi "lenkt medį kol jaunas" 4u.gif 4u.gif

ir dar nebus šoko,kai pvz. pradės lankyt. įsivaizduok,kad tokiu laiku pamatytum,kad tavo vaikas kitoks. kad jis nemoka to,ką moką bendraamžiai, kad jis nepritampa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 24 lapkričio 2010 - 13:33
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 24, 13:32)
ir dar nebus šoko,kai pvz. pradės lankyt. įsivaizduok,kad tokiu laiku pamatytum,kad tavo vaikas kitoks. kad jis nemoka to,ką moką bendraamžiai, kad jis nepritampa...

drinks_cheers.gif Man buvo šokas, kai beveik trijų metų vaiką pradėju vesti į darželį ir man auklėtoja pasakė, kad "vaikas visiškai neparuoštas darželiui".
Gerai, kad vis dėlto tą patį rudenį papuolėm į kitą darželį, į specializuotą, ir tada paaiškėjo, kodėl jis kitoks ir kodėl taip elgiasi...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 11 24, 13:32)
keičia.
kuo ankščiau patvirtina,tuo ankščiau pradedi "lenkt medį kol jaunas"  4u.gif  4u.gif

taip,bet tas 'lenk medi kol jaunas" tai yra salyginis dalykas, nes juk nevesi tokio mazucio pas logopede...Tikrai noreciau jam kazkaip realiai padeti Jau Dabar, bet KAIP? rytoj i vrc,ten bandysiu dauzyt galva i siena, kad mokytu kaip elgtis, aiskintu kaip lavint..nors aisku, stebuklu is ju nesitikiu...

man nereikejo laukt 3 metu,kad pamatyciau,jog jis kitoks..uzteko pabut keliu mamu su musu amziaus vaikuciais burelyje kad suprasciau, jog jie visi tarpusavyje skirtingi, o maniskis ypac skirtingas nuo visu kitu kartu paemus..
Atsakyti
euphoria_mi, Jokūbas pas logopedę nuo 6mėn. keliauja.
kol dar apie autizmą nė minties nebuvo. tiesiog buvo storas nelankstusl iežuvis. tai mažiukui jį masažavo, pirštukus stimuliavo. paskui jau pradėjo liept užduotėles atlikinėt, tik,kad va...sunku jam... dabar nebeinam, nes po darželio pernelyg jis pavargęs būna. ir tai didelė bėda.
Atsakyti