Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(euphoria_mi @ 2010 11 25, 21:26)

istversim ir pakelsim viska wub.gif kas bebutu. o cia kiek stipriu mamuku yra wub.gif
Visom mamytem stiprybes, sveikatytes, tikejimo ir vilties.Lenkiuosi pries tokias nuostabias mamas wub.gif
Atsakyti
Nu kas čia per stresai dabar? Ramiai, mamytės, jeigu stogas čiuožia, imkitės priemonių - prisigerkit su draugėm iki paryčių, išvažiuokit į sanatoriją, išeikit su vyru į pasimatymą... Gyvenimas nesisuka vien apie autizmą. Nustokit po raidos centrus, daktarus ir internetinius puslapius apie autizmą vaikščiot. Nors pusdieniui, o dar geriau - trim dienom...
Nusivylusios ir paskendusios skausme jūs savo vaikams nepadėsit niekaip. Reikia save gelbėti. Kam kas padeda. Bet atitrūkimas nuo vaikų ir namų - dažniausiai padeda. Ir tik nereikia lia lia, kad nėra kam palikti ar sunku atsitraukti nuo vaiko (-ų) - jeigu labai norisi, galimybę rasit.

Aš, tiesą sakant, būdama labai egoistiškas žmogus, apskritai sunkiai suprantu gyvenimą vaiko gyvenimu ir vaiku (arba namais, šeima). Juk mes moterys flirt.gif Ir mūsų gyvenimai nesibaigiai vaikais ir jų problemom flirt.gif Tačiau matau, kad čia yra tai pamiršusių, kažkodėl. Negaila savęs?
Atsakyti
QUOTE(Chanson @ 2010 11 25, 20:36)
Nu kas čia per stresai dabar? Ramiai, mamytės, jeigu stogas čiuožia, imkitės priemonių - prisigerkit su draugėm iki paryčių, išvažiuokit į sanatoriją, išeikit su vyru į pasimatymą... Gyvenimas nesisuka vien apie autizmą. Nustokit po raidos centrus, daktarus ir internetinius puslapius apie autizmą vaikščiot. Nors pusdieniui, o dar geriau - trim dienom...
Nusivylusios ir paskendusios skausme jūs savo vaikams nepadėsit niekaip. Reikia save gelbėti. Kam kas padeda. Bet atitrūkimas nuo vaikų ir namų - dažniausiai padeda. Ir tik nereikia lia lia, kad nėra kam palikti ar sunku atsitraukti nuo vaiko (-ų) - jeigu labai norisi, galimybę rasit.

Aš, tiesą sakant, būdama labai egoistiškas žmogus, apskritai sunkiai suprantu gyvenimą vaiko gyvenimu ir vaiku (arba namais, šeima). Juk mes moterys flirt.gif Ir mūsų gyvenimai nesibaigiai vaikais ir jų problemom flirt.gif Tačiau matau, kad čia yra tai pamiršusių, kažkodėl. Negaila savęs?

..nu ***** tada gerai-kaip ismokt but egositiskai???...
O tusintis,prisigert,nu nesinori, nors tu ka...Pas mane matyt net to elementaraus sveiko egoizmo nerasta...
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 11 25, 19:27)
norejau paklausti.uzrasiau vaika i eile istyrimui i neurologini skyriu KLP,sakau kad as irgi gulsiu kartu su vaiku,sako uz lovadienius jums reiks susimoketi  g.gif  nuo kada ligoninej vaikai guldomi vieni  g.gif  vaikui tik 4metai.ir dar idomu,per kiek dienu ten tuos tyrimus padaro.gal kur gulejo,zino...

Klaipėdos ligoninėse iki 3 m. Labai bjauri tvarka. Sykį klausiau kodėl taip yra, ar nors vienas neturintis 3-ejų metų vaikas guli vienas. Tai atsakymas buvo - taip, yra keli iš vaikų namų doh.gif
Neurologiniam skyriuje suaugusiam lova kainuoja 15 litų berods. Mokama palata 30. Jei esat vietiniai, tai įmanoma susitarti nenakvoti . Tuomet užteks nemokamos lovos tik vaikui ir sutaupysit.
Dėl tyrimų. Paprastai gulant į skyriu duoda ir reabilitacijos kursą. Tai būsit apie 10 d.
Atsakyti
Sveikos,
islydejau svecius, kaip ne kaip - siandien mano gimtadienis, o ir sampes isgeriau sociai drinks_cheers.gif , tad pasisakysiu. Ex, tas gyvenimas - ryt juodas kolis, o as dar nepasiruosusi, reik mazuma prasiblaivyt doh.gif

As suprantu Euphoria_mi, tikiuosi ir jus suprasit. Sveikinu tave, mamuk, kad susilaukei ilgai laukto vaikelio. Daug praejai keliu, bet turi maza stebukla. Kadangi ilgai laukei, i ji zvelgi per padidinama stikla. Ir tai yra gerai. Kitaip cia nebutum.

Visos raminat, bet pazvelkit i sos mamytes situacija kitu kampu. Kiek musu apsidziaugtu, kad pastebejo vaiko keistuma anksti. Gal mazuma. Taciau kiek musu apsidziaugtu, jei pries 10, na kad ir 4 metus butu buves toks skyrelis su bendraujanciom mamom, kurios gali patarti, pazerti kruva patarimu, nurodyti kelia, kuriuo praeit, kuriuos tyrimus pasidaryti, kad atmest diagnoze, kokiom terapijom uzsiimti, kad geriausia efekta pasiektu, kad pasidalintu savo patirtim...

Mazute, nusiramink, nustok save grauzusi. Jei jauti kazka neraminancio, VRC arba patvirtins, arba paneigs. Jie sako, kad keistokas. Priimk tai ir pradek dirbti. Kai pradesi, neturesi laiko savigrauzom, juk viska darei gerai, neturesi laiko apmastymams - tiesiog sieksi kuo geriausiu rezultatu, kuriu isties pasieksi, nes turi pakankama laiko rezerva.

Is blogiausios situacijos turi geriausia iseiti, tad tuo ir dziaukis.
4u.gif Stiprybes tau.

Buckis visoms. Jus - pacios geriausios 4u.gif
Atsakyti
Einu geriau valerijonų išgersiu (o gal geriau vyno tongue.gif ) Ir užmiršiu šią temą bent porai dienų cool.gif
Ausyse vis dar girdisi mažiau klykimas ir skraidančių daiktų garsai - jau antra vakarą pas mus namie "biški psichuške"...
8 mėn. aš net nežinojau, kad vaikas turėtų reaguoti į vardą doh.gif Va kai 1,5 metų nereagavo - tai truputį jau buvo (???), o kai 2 metukų - tada jau pasidarė (???????).
Linkiu mažų leliukų mamoms nestresuoti ir išjunkti kompus su internetu bent porai parų (čia būtų patarimas ir man pačiai), o dar geriau savaitei ir eiti džiaugtis, myluoti ir bučiuoti savo kleckiukus 4u.gif O dieną palikti vaiką vyrui, močiutei, draugei ar auklei ir išeiti su draugėm kavos, į kiną, teatrą ar tiesiog pasišopinti ax.gif

Stiprybės visoms 4u.gif

Iki, dingstu iš čia kažkuriam laikui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 25 lapkričio 2010 - 22:52
QUOTE(Pou @ 2010 11 25, 22:42)

Visos raminat, bet pazvelkit i sos mamytes situacija kitu kampu. Kiek musu apsidziaugtu, kad pastebejo vaiko keistuma anksti. Gal mazuma.

as - labai labai dziaugiuos - kad anksti - labai anksti pastebejau jos keistumus - gydytojai pradzioje ziurejo pro pirstus, net pasaipiai - kad "per daug matau" - as domejaus, ziurejau, skaiciau - kol issireikalavau konsultacija i VRC - ten gavau superiniu pasiulymu, pamokymu - dirbau daug, tebedirbu - truko ziniu - stojau mokytis - ir ka turiu? turiu vaika - beveik nesiskirianti nuo kitu - nzn, gal atejus mokyklai, bus blogiau - bet vel imsim jauti uz ragu, o dabar nesinervuoju - kol neatejo tas laikas. Turim keistumu, turim sunkumu - bet kas ju neturi? Jei man D dave toki vaika - vadinas as jo verta ir turiu daryt viska - kad tam vaikui butu kuo geriau, kuo paprasciau, kad jo gyvenimas butu kuo grazesnis wub.gif Esu isitikinus - jei buciau pora metu veliau kazka pradejus daryt - rezultatai butu kur kas kitokie blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 11 25, 23:42)
Sveikos,
islydejau svecius, kaip ne kaip - siandien mano gimtadienis, o ir sampes isgeriau sociai  drinks_cheers.gif , tad pasisakysiu. Ex, tas gyvenimas - ryt juodas kolis, o as dar nepasiruosusi, reik mazuma prasiblaivyt  doh.gif

4u.gif Stiprybes tau.

Pou su praėjusiu gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
aš panaši į euphoria_mi. Jokūbas lauktas vaikelis. pirmas. išsvajotas, išmylėtas.
kai laukiausi jo... už miršau save. taippat buvo ir jam gimus. neskyriau sau dėmesio, pinigų laiko. daug kas manęs nesuprato. bet aš buvau laiminga gyvendama savo vaiku. tai mane be galo džiugina ir dabar.

aš už tai,kad tik ankščiau mamos sužinotų apie vaikų bėdas. tada mažiau žlugusių iliuzijų, vizijų, ateities planų savo vaikui.
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2010 11 25, 23:27)
Klaipėdos ligoninėse iki 3 m. Labai bjauri tvarka. Sykį klausiau kodėl taip yra, ar nors vienas neturintis  3-ejų metų vaikas guli vienas. Tai atsakymas buvo - taip, yra keli iš vaikų namų  doh.gif
Neurologiniam skyriuje suaugusiam lova kainuoja 15 litų berods. Mokama palata 30. Jei esat vietiniai, tai įmanoma susitarti nenakvoti . Tuomet užteks nemokamos lovos tik vaikui ir sutaupysit.
Dėl tyrimų. Paprastai gulant į skyriu duoda ir reabilitacijos kursą. Tai būsit apie 10 d.

mes is Kretingos,na nebent leis vienoj lovoj miegot.vaziuosim 12.15
Atsakyti
QUOTE(lod @ 2010 11 26, 09:32)
mes is Kretingos,na nebent leis vienoj lovoj miegot.vaziuosim 12.15

Labuxas. Aš tai imdavau mokamą palatą.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2010 11 25, 23:42)
Sveikos,
islydejau svecius, kaip ne kaip - siandien mano gimtadienis, o ir sampes isgeriau sociai  drinks_cheers.gif , tad pasisakysiu. Ex, tas gyvenimas - ryt juodas kolis, o as dar nepasiruosusi, reik mazuma prasiblaivyt  doh.gif

As suprantu Euphoria_mi, tikiuosi ir jus suprasit. Sveikinu tave, mamuk, kad susilaukei ilgai laukto vaikelio. Daug praejai keliu, bet turi maza stebukla. Kadangi ilgai laukei, i ji zvelgi per padidinama stikla. Ir tai yra gerai. Kitaip cia nebutum.

Visos raminat, bet pazvelkit i sos mamytes situacija kitu kampu. Kiek musu apsidziaugtu, kad pastebejo vaiko keistuma anksti. Gal mazuma. Taciau kiek musu apsidziaugtu, jei pries 10, na kad ir 4 metus butu buves toks skyrelis su bendraujanciom mamom, kurios gali patarti, pazerti kruva patarimu, nurodyti kelia, kuriuo praeit, kuriuos tyrimus pasidaryti, kad atmest diagnoze, kokiom terapijom uzsiimti, kad geriausia efekta pasiektu, kad pasidalintu savo patirtim...

Mazute, nusiramink, nustok save grauzusi. Jei jauti kazka neraminancio, VRC arba patvirtins, arba paneigs. Jie sako, kad keistokas. Priimk tai ir pradek dirbti. Kai pradesi, neturesi laiko savigrauzom, juk viska darei gerai, neturesi laiko apmastymams - tiesiog sieksi kuo geriausiu rezultatu, kuriu isties pasieksi, nes turi pakankama laiko rezerva.

4u.gif Stiprybes tau.

Su gimtadieniu!!!!
Tikrai tiesą sakai. Kai aš buvau įklimpusi į tą autizmo liūną ir kai labiausiai reikėjo bendraminčių galinčių patarti ar paguosti, - nebuvo jokio SM... Kai esi su tokia bėda ir dar jautiesi toks vienintelis, niekeno nesuprastas, vot tada liūdna.
Atsakyti