As is saldytu darzoviu verdu vaikui sriubyte (ir vyras daznai nugvelbia). Tiesiog sultinio kubelis,saldytu darzoviu asorti...ir viskas...Tiesa,pries darzoves sudedant ipjaustau bulvyciu smulkiai ir paverdu....Dabar kai darzoves neaiskios kilmes,tai labai gerai. Tik pastebejau kad kartais tos darzoves buna kazkokios itartinos...Tai kvienos,tai kitos krasciukas pajuodes...Net pradejau galvot gal ten kokias "atliekines"sudeda i maisiukus ir "iskisa"taip....Ka jus manot? Ar jums taip nepasitaike rast?
aš šaldytas daržoves pakepinu ant sviestuko, po daug įvarių prieskonių, nesvarbu kokių ar mėsai ar žuvai ar daržovėms, viskie tinka, dar įpilu sojos padažiuko, tada įdedu grietinės, palaukiu kol giretinė užvirs ir valgau su mėsytę.Mano vyras tai dar ir buvių išsiverda. Bet man su mėsa ir be bulvių labai skanu.

Neseniai gaminau tokį skanų ir be galo dietinį patiekaliuką:
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika
Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika

Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"

O,reiks butinai ir man pasigaminti toki patiekaliuka!
Turetu buti tikrai skanu!
Man patinka tokie dalykeliai,o ir darbo ne per daugiausia....



QUOTE(brashke77 @ 2006 03 07, 18:57)
Neseniai gaminau tokį skanų ir be galo dietinį patiekaliuką:
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika
Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika

Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"

As taip pat darau, tik pas mane ne dietinis, nes su grietinele.... na mums labai skanu ir greita
galiu pasidalint sava patirtim:
Perliejamos šaldytos daržovės verdančiu vandeniu kiaurasamtyje - paliekama šiek tiek laiko vandeniui nusivarvėti. Keptuvėje pakaitinamos daržovės ant alyvuogių aliejaus ( jei mišinyje yra morkų, tuomet reiks šiek tiek ilgiau kaitint), prieš pat pabaigą sudėti mėgstamus prieskonius ir užpilti grietinėle, skirta maisto gaminimui ( ne plakimui ar kavai
). Tuomet uždengiama ir paliekama troškintuve kol atvės.
Į karščiui atsparų indą supilti jau atvėsusias daržoves, apibarstyti tarkuotu sūriu ( naudoju "picarella" ) ir uždengti visa tai sluoksniuota bemiele tešla gerai prispaudžiant prie indo kraštų. Pašauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min 200 C temperatūroje. Prieš kepimo pabaigą patepti tešlą vandeniu arba kiaušinio plakiniu
Žiemos metu naudoju prie: omleto, žuvies, vištienos patiekalų
Perliejamos šaldytos daržovės verdančiu vandeniu kiaurasamtyje - paliekama šiek tiek laiko vandeniui nusivarvėti. Keptuvėje pakaitinamos daržovės ant alyvuogių aliejaus ( jei mišinyje yra morkų, tuomet reiks šiek tiek ilgiau kaitint), prieš pat pabaigą sudėti mėgstamus prieskonius ir užpilti grietinėle, skirta maisto gaminimui ( ne plakimui ar kavai

Į karščiui atsparų indą supilti jau atvėsusias daržoves, apibarstyti tarkuotu sūriu ( naudoju "picarella" ) ir uždengti visa tai sluoksniuota bemiele tešla gerai prispaudžiant prie indo kraštų. Pašauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min 200 C temperatūroje. Prieš kepimo pabaigą patepti tešlą vandeniu arba kiaušinio plakiniu

Žiemos metu naudoju prie: omleto, žuvies, vištienos patiekalų

QUOTE(Žuvė @ 2006 03 09, 15:17)
galiu pasidalint sava patirtim:
Perliejamos šaldytos daržovės verdančiu vandeniu kiaurasamtyje - paliekama šiek tiek laiko vandeniui nusivarvėti. Keptuvėje pakaitinamos daržovės ant alyvuogių aliejaus ( jei mišinyje yra morkų, tuomet reiks šiek tiek ilgiau kaitint), prieš pat pabaigą sudėti mėgstamus prieskonius ir užpilti grietinėle, skirta maisto gaminimui ( ne plakimui ar kavai
). Tuomet uždengiama ir paliekama troškintuve kol atvės.
Į karščiui atsparų indą supilti jau atvėsusias daržoves, apibarstyti tarkuotu sūriu ( naudoju "picarella" ) ir uždengti visa tai sluoksniuota bemiele tešla gerai prispaudžiant prie indo kraštų. Pašauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min 200 C temperatūroje. Prieš kepimo pabaigą patepti tešlą vandeniu arba kiaušinio plakiniu
Žiemos metu naudoju prie: omleto, žuvies, vištienos patiekalų
Perliejamos šaldytos daržovės verdančiu vandeniu kiaurasamtyje - paliekama šiek tiek laiko vandeniui nusivarvėti. Keptuvėje pakaitinamos daržovės ant alyvuogių aliejaus ( jei mišinyje yra morkų, tuomet reiks šiek tiek ilgiau kaitint), prieš pat pabaigą sudėti mėgstamus prieskonius ir užpilti grietinėle, skirta maisto gaminimui ( ne plakimui ar kavai

Į karščiui atsparų indą supilti jau atvėsusias daržoves, apibarstyti tarkuotu sūriu ( naudoju "picarella" ) ir uždengti visa tai sluoksniuota bemiele tešla gerai prispaudžiant prie indo kraštų. Pašauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min 200 C temperatūroje. Prieš kepimo pabaigą patepti tešlą vandeniu arba kiaušinio plakiniu

Žiemos metu naudoju prie: omleto, žuvies, vištienos patiekalų

Skaniai atrodo tavo receptukas

QUOTE(brashke77 @ 2006 03 07, 17:57)
Neseniai gaminau tokį skanų ir be galo dietinį patiekaliuką:
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika
Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika

Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"

Aš irgi taip darau, tik vištieną marinavau trumpai su meksikietiškais Santa Maria priekoniais vištienai, dar truputį liesos grietinės dadėjau ir pievagrybių, nes juos dievinu. Beto kartais dedu ryžių ir troškinu kol ryžiai išvirs.
Beje su šaldytom daržovėm galima užkepėles daryt, tiesiog jas neatšilusias sumesti į formą užpilti biški vandenuko ar sultinio, galima vištytės ar žuvies uždėt ir sūriu apibarstyt, tik reiktų pridengt folija viršų ir kepti kokių 20min, tikrai skanu. Aišku priekonių pridėt.
Aš pakepinu svogūną, po to sumetu šaldytas daržoves. Atskirai verdu ryžius. Kai šie suminkštėja, sudedu kartu į keptuvę su daržovėmis. Pridedu imbiero, kario ir indiškų patiekalų prieskonių. Gaunas aštrokas bet lengvas patiekalas

Aš tai dažniausiai tas daržoves naudoju sriuboms gaminti. Dar pridedi papildomai bulvių, morkų truputi ir kubelį bulijono. Kartais vietoj bulijono naudoju pirktinės sriubos pakelį.
Man asmeniškai patinka gaminti iš šaldytų daržovių, jas paruošti daug paprasčiau ir greičiau...
Reikės pabandyti kiaušienę su jomis, kažkaip jaučiu kad turi būti skanu
Man asmeniškai patinka gaminti iš šaldytų daržovių, jas paruošti daug paprasčiau ir greičiau...


Pasižiūrėjau, kad daug kas daržoves kepa
aš jas verdu
įpuodą įpilu labai mažai vandens, palaukiu kol užverda, įdedu šaldytas daržoves, uždengiu dangčiu, verdu, negaliu pasakyti tiksliai kiek, bet kai suminkštėja pabarstau universaliais prieskoniais ir įdedu grietinės, labai skanu

įpuodą įpilu labai mažai vandens, palaukiu kol užverda, įdedu šaldytas daržoves, uždengiu dangčiu, verdu, negaliu pasakyti tiksliai kiek, bet kai suminkštėja pabarstau universaliais prieskoniais ir įdedu grietinės, labai skanu

Aš šaldytas daržoves ir apverdu, ir pakepinu, bet svarbiausia man kad pasilydžiusio sūriuko ant jų būtų, NIAM.