Man labai skanu tokia stipri sriubytė pakepinu su svogunu gabaliuka versienos,patroškinu kol mėsytė minkšta lieka,suberiu pakeli darzoviu(labiausiai patinka kur brokoliai,kalafiorai,morkytės,šp.pupelės)prieskoniu kokie tik patinka,dar papjaustau paprikos kuri man visur reikalinga viskas grietinytės ir skanaus bandziau dar su kiauliena ir jautiena viska taip pat daryti visgi skaniausiai su veršiena gaunasi
Aš tai darau sriubas, kiaušinienes ir tt. Dietinė sriuba: įmeti pakepintų tarkuotų morkų(ne šaldytų), pora bulvyčių, įmeti rūkytą skūrelę ir verdi, prieš pabaigą įmeti kokių nors šaldytų daržovių, druska, priekoniai. Skūrelę galit panaudoti sekantį kartą...hi hi
Labai skanu patroškinti kokią nors mėsą( apkeptas supjaustytas svogūnas, galima česnaką, mėsa), mėsai išsitroškinus įmęsti šaldytų daržovių, palaukti kol sumažės skysčio.Valgyti su makaronais, bulvių koše

Na man labai patinka ir greitai pagaminama.
Vistienos smulkint krutinele pakepini su prieskoniais ir cesnaku smulukintu. paskui idedi saldyta pvz ziemos sriuba ir kai darzoves suminksteja idedi grietines arba ipili grietinele. greita ir skanu. valgoma su bulvem arba makaronais
Vistienos smulkint krutinele pakepini su prieskoniais ir cesnaku smulukintu. paskui idedi saldyta pvz ziemos sriuba ir kai darzoves suminksteja idedi grietines arba ipili grietinele. greita ir skanu. valgoma su bulvem arba makaronais

na va ir as nusprendziau issikepti darzoviu su kiausiniu
Siaip,tai saldytas retokai naudoju,dazniau ne saldytas,o sviezias

as saldytu darzoviu naudoju visur po biski - ir i guliasa idedu ir salia vistos kepamos ant skardos priberiu (darzoves iskepa vistos sultyse tikrai skanu)irt.t. dar daznai darau toki patiekala: mesiuka koki ar vistiena pakepinu su svogunu ir sudedu saldytu darzoviu tada dedu koki nors va toki padaza http://www.whiskas.c...GB/products.htm kai viskas issitroskina valgom su virtais ryziais
QUOTE(Žuvė @ 2006 03 09, 14:17)
galiu pasidalint sava patirtim:
Perliejamos šaldytos daržovės verdančiu vandeniu kiaurasamtyje - paliekama šiek tiek laiko vandeniui nusivarvėti. Keptuvėje pakaitinamos daržovės ant alyvuogių aliejaus ( jei mišinyje yra morkų, tuomet reiks šiek tiek ilgiau kaitint), prieš pat pabaigą sudėti mėgstamus prieskonius ir užpilti grietinėle, skirta maisto gaminimui ( ne plakimui ar kavai
). Tuomet uždengiama ir paliekama troškintuve kol atvės.
Į karščiui atsparų indą supilti jau atvėsusias daržoves, apibarstyti tarkuotu sūriu ( naudoju "picarella" ) ir uždengti visa tai sluoksniuota bemiele tešla gerai prispaudžiant prie indo kraštų. Pašauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min 200 C temperatūroje. Prieš kepimo pabaigą patepti tešlą vandeniu arba kiaušinio plakiniu
Perliejamos šaldytos daržovės verdančiu vandeniu kiaurasamtyje - paliekama šiek tiek laiko vandeniui nusivarvėti. Keptuvėje pakaitinamos daržovės ant alyvuogių aliejaus ( jei mišinyje yra morkų, tuomet reiks šiek tiek ilgiau kaitint), prieš pat pabaigą sudėti mėgstamus prieskonius ir užpilti grietinėle, skirta maisto gaminimui ( ne plakimui ar kavai

Į karščiui atsparų indą supilti jau atvėsusias daržoves, apibarstyti tarkuotu sūriu ( naudoju "picarella" ) ir uždengti visa tai sluoksniuota bemiele tešla gerai prispaudžiant prie indo kraštų. Pašauti į orkaitę ir kepti ~20-25 min 200 C temperatūroje. Prieš kepimo pabaigą patepti tešlą vandeniu arba kiaušinio plakiniu

aš panašiai, bet kartu ir kitaip. Kaip tik šiandien ruošiuosi daryti ir vadinu tai- Daržovių pyragas.
Nusiperku bemielės mantingos sluoksniuotos tešlos, imu lapelį, perlenkiu į vidurį įpilu šaldytų daržovių sumaišytų su tarkuotu sūriu (man labiausiai patinka žirneliai, morkos, kalafijorai, dar kartais dedu, kur yra kukurūzų ar pomidoro gabaliukų) ir tada gražiai užspaudau kraštelius, gaunasi toks krepšelis- pyragėlis, o jei noriu didelio pyrago, tai iš kelių tešlos lapelių suformuoju vieną didelę "drobulę"- ten supilu daržoves su sūriu ir užspaudau kraštelius...paruošto pyrago viršų patepu suplaktu kiaušiniu

Ir viskas- kepu

As dazniausiai saldytas darzoves apkepinu svieste daberiu Santa Maria prieskoniu, o po to dar kokios rukytos desrytes ir su duona laabai skaniai pavalgom.
QUOTE(brashke77 @ 2006 03 07, 19:57)
Neseniai gaminau tokį skanų ir be galo dietinį patiekaliuką:
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika
Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"
Supjausčiau vištos krūtinėlę šiaudeliais, įmečiau į keptuvę su šlakeliu alyvų aliejaus, pabarsčiau mėgstamais prieskoniais.
Kai truputį pakepė, įverčiau maišelį šaldytų daržovių (kalafiorai, brokoliai, morkytės, šparaginės pupelės). Daržovytės tai tinka bet kokios- kokios tik patinka.
Kepiau tol, kol daržovės suminkštėjo. Nedėjau nei jokios grietinės, majonezo, kečiupo ir kt. marmalų. Skanu su ryžiais, arba be nieko.
Ir skanu, ir sveika

Noriu, kad parašytumėt, ką manot apie mano "šedevrą"

Darau pana6iai tik pabaigoje per sietelį apibarstau šaukštu miltų ir užpilų padažiuku ale kinietišku(3š sojos,2š balzamiko acto ar citrinos sulčiu,3š medaus ar cukraus,1š aliejaus,1š vandens ir 6 česnako skiltelės).Užpylusi išjungiu ugnį ir uždengiu 5 minutėms.Skanu,kartais ir ryžių įmaišau dar

Aš,šaldytas daržoves sumaišau su prieskoniais,įdedu sviesto gabaliukų ,ir įtarkuoju sūrio nemažai išmaišau gautą masę ir šaukštu prikraunu į keksiukų formos aliejumi pateptą skardelę.
Pareikiama prie mėsos,ar kitų ruošiamų patiekalų.
Pareikiama prie mėsos,ar kitų ruošiamų patiekalų.
aš tai kokius mėsos gabaliukus, ar vištienos pakepu keptuvej, tada dedu daržovių tų šaldytų..ir jos kai šaldytos paleidžia vandenį, tai kartais net nereikia papildomai pilti.. tada prieskoniai..pakepa, pašunta..ir skanaus.. da rbulviu kokiu, ar ryžių.. vyno taurę.. puiki vakariene..