Įkraunama...
Įkraunama...

Šildomos grindys

QUOTE(JJ_M @ 2013 01 01, 12:25)
Sveiki,
statome namą. Planuojame visame name daryti šildomas grindis. Kas turite patirties, gal galite pakomentuoti? Esu girdėjusi, kad miegamąjame nesveika..ir pan.. man tai skamba , kaip bobučių pasakos.. blush2.gif  biggrin.gif bet nenoriu prašauti biggrin.gif  labai reikia nuomonės..kaip kituose kambariuose? Į ką reiktų atkreipti dėmesį? ačiū už nuomones ir atsakymus wink.gif

Miegamajam nerekomenduojamas elektrinis, del spinduliavimo o vandens itakos jokios neturi na nebent ant paciu grindu miegosite tai tada kaip ir prie radiatoriaus galvos remt negerai tai ir cia panasiai.
QUOTE(benga @ 2013 01 01, 12:53)

drinks_cheers.gif dulkiu vienodai ar nuo grindu ar nuo radiatoriaus, ar is orinio, bet siaip jei namie tvarka tai skirtumo jokio. O alergijos manau dazniau nuo pelesiu ir dregmes atsiranda negu nuo dulkiu erkiu.

QUOTE(JJ_M @ 2013 01 01, 12:59)
ar reikia vedžiot šildymą pvz po lova? gal yra vietų, kur reiktų kažką numatyti, kur nereiktų vedžiot šildymo? pvz gėlės su vazonu ant šildomų grindų nepadėsi.. gal adr kas? labai įdomi nuomonė, kai praktiškai patvirtintas reikalas, ačiū 4u.gif

Visur reikia vedziot ir po vonia ir po spinta. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(JJ_M @ 2013 01 01, 11:25)
Sveiki,
statome namą. Planuojame visame name daryti šildomas grindis. Kas turite patirties, gal galite pakomentuoti? Esu girdėjusi, kad miegamąjame nesveika..ir pan.. man tai skamba , kaip bobučių pasakos.. blush2.gif  biggrin.gif bet nenoriu prašauti biggrin.gif  labai reikia nuomonės..kaip kituose kambariuose? Į ką reiktų atkreipti dėmesį? ačiū už nuomones ir atsakymus wink.gif

Pas mus naujame name visur grindinis šildymas, o sename name - radiatoriai.
Grindinį šildymą rinkomės todėl, kad:
1. mėgstame vaikščioti be šliurių ir turime mažų vaikų, kurie laksto basi ir žaidžia ant grindų.
2. radiatorių tarpeliuose kaupiasi dulkės ir labai sunku jas pasiekti išvalyti. Be to, vaikai mėgsta karts nuo karto į radiatorius įkišti visokius smulkius daiktus, kurie ten įstringa.
3. naujame name šiuo metu yra tik 17 laipsnių šilumos, bet atrodo daug šilčiau nei sename - prie 21 laipsnio.
4. įsirengus grindinį šildymą, temperatūra kūnu labiausiai jaučiama nuo pėdų iki liemens - išeitis tiems, kurių šaltos pėdos. Pvz man, naujame name pėdos būna šiltos ir tada nesijaučiu sušalusi, nors temperatūra name būna 17-20 laipsnių.
5.šiluma tolygiai pasiskirsto po visą patalpą. Pvz, šildant radiatoriais, šilumą nuo radiatoriaus jauti iki 1,5 m atstumu. Einant toliau nuo jo - jaučiasi vėsuma. Su grindiniu šildymu - tokio pojūčio nėra.
Va tokie mano pastebėjimai, lyginant grindinį šildymą su radiatoriais.
Atsakyti
QUOTE(heat-plus @ 2013 04 02, 11:57)
Pats efektyviausias šildymo būdas ...

Ar skaitei forumo taisykles?
Neturi pinigų užsakyti mokamą reklamą?
Atsakyti
Sveiki,

planuoju daryti šildomas grindis (elektra) virtuvėje ir vonioje. bet pradėjau svarstyti ar vonioje apsimoka, kai patalpa nedidelė, yra gyvatukas, kuris labai prišildo patalpą (kai durys uždarytos).
vis tiek šalia vonios bus kilimėtis, bus skalbimo mašina..realiai grindinio ploto ne tiek ir daug telieka..tai gal net neapsimoka vonioje jų šildysi?
Atsakyti
QUOTE(Wiktoo @ 2013 04 07, 20:47)
Sveiki,

planuoju daryti šildomas grindis (elektra) virtuvėje ir vonioje. bet pradėjau svarstyti ar vonioje apsimoka, kai patalpa nedidelė, yra gyvatukas, kuris labai prišildo patalpą (kai durys uždarytos).
vis tiek šalia vonios bus kilimėtis, bus skalbimo mašina..realiai grindinio ploto ne tiek ir daug telieka..tai gal net neapsimoka vonioje jų šildysi?

Labai apsimoka, isivaizduokite ziema, basom kojom po saltas grindis vaiksciojat. Kilimeliai yra ivairus, nors ir mazas sildymo plotas, jis atsiperka, uz vaistus maziau reikes moketi mirksiukas.gif O jei dar mazylis namie, mano galva, net butina.
Atsakyti
Sw, o gal mazdaug zinote kiek kainuoja isvedziojimas kokiai 30 kvadratu bute?
aciu
Atsakyti
QUOTE(Wiktoo @ 2013 04 07, 20:47)
Sveiki,

geriau is karto pasiskaiciuokite ar tikrai noresite moketi uz elektra tiek kiek tas kilimelis suris... kad neatsitiktu taip kad isirengsite o paskui nenaudosite vien del kosminiu sanaudu.

Kodel butent elektinis grindinis? nera kitu variantu?
Atsakyti
QUOTE(Wiktoo @ 2013 04 07, 21:47)
Sveiki,
tai gal net neapsimoka vonioje jų šildysi?

Apsimoka ar ne cia jau jums spresti, ar mokesit kastus ar ne. O siaip vonioj renkasi ne tik del silumos. O pvz. del patogumo, malonumo ir net pelesiu prevencijai, aisku tas veikia kai sildomas visas ar beveik visas plotas jusu atveju ir po skalbimo masina ir po kilimeliu ir po vonia bent dalinai. Jei daleisciau minti kad tektu man rinktis tai vonioje daryciau tikrai o vat virtuveje jau suabejociau jei kituose kambariuose jo nebus tai dideles reiksmes neturi ta virtuve, bet spresti jums.

QUOTE(vilke74 @ 2013 04 09, 13:57)
Sw, o gal mazdaug zinote kiek kainuoja isvedziojimas kokiai 30 kvadratu bute?
aciu

Darbas kazkur 300lt be aprisimo, kolektoriaus surinkimo. Medziagos 420Lt irgi be kolektoriaus. Viso kito kainos priklauso nuo situacijos.
Atsakyti
ačiū už nuomones:)
dar detaliai nesidomėjau, bet kurios firmos rekomenduotumėte/turite elektrinį šildomų grindų jungiklį?
Atsakyti
Devi neblogas
Atsakyti
nežinau, ar šitoj temoj bus klausimas "į temą", bet gal kuri jūsų žino, kas gali padėt perprogramuojant grindinio šildymo reguliatorių? g.gif nusipirkau butą, vonioj yra grindų šildymas, bet kažkas nusimušę ir neveikia. logiškai galvojant (ir buvęs savininkas sakė), kad su pačiais vamzdžiais negali kažkas negerai būt. greičiausiai reikia perprogramuot. o kas tai galėtų padaryt? nes jau dabar išklaust, kas dėjo tą šildymą, tai nelabai turiu galimybių. kur įdomu čia man kreiptis, galvoju dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2013 01 01, 13:58)
Pritariu bengos nuomonei, mes irgi visam name turim sildomas grindis ir viskas yra ok, jos ne karstos o labai lengvai siltos, name 22  laipsniai ir jokiu problemu su jokiom dulkem neturim, butinai rekuperacine sistema isirenkite, kad namas ventiliuotusi ir nereiketu silumos leisti per atidarytus langus. Del sildymo vamzdeliu vedziojimo kambariuose, tai ir po lova ir po stalu ir po kedem yra sildomos grindis, niekas neapvedines aplink vamzdeliu tik del to kad ten lova, o jei ta lova po 5 metu sugalvosit kitur pastatyt?

pritariu, butina rekuperatoriu isirengti drinks_cheers.gif
musu irgi vandeniu sildomos is geotermines sistemos, dulkes kaip ir visur, jei ilgiau nepavalai, jokiu slogu, astmu, kosuliu, yra mazas vaikas, turim kate mirksiukas.gif didelis komfortas thumbup.gif
Atsakyti