Paskaičiau jūsų aistringą diskusiją apie Suomiją, bet ilgai nenorėjau įsiterpti, dabar tarytum prisirpau. Manau, viskas priklauso nuo pozityvaus mąstymo lygio. Pavyzdžiui aš prieš atvykdama į Suomiją įtikinau save, kad ji taps mano laimės šalimi. Taip ir atsitiko. Iki šiol apie šią šalį tik pačiais geriausiais žodžiais atsiliepiu. Bet aš linkusi į vienatvę, visokį atšiaurų egzistencializmą, gamtinį estetizmą, ekologiją, gryną orą, žvarbuką, žalią ir baltą spalvą, ramybę ir pan. Todėl man Suomija yra svajonių šalis, aš apakus nuo jos, apkerėta, apžavėta visom prasmėm. Man čia toks glamūras, kuris iki šiol nepraeina, dargi net stiprėja. Jaukūs dvasios namai.
Kažkada vyras, kaip ir Cheburaškos atveju, bandė kalbinti važiuoti gyventi į Vilnių, nes jis mato Lietuvą truputį pro rožinius akinius (kai visi į užpakalį užsieniečiams lenda). Pasakiau, tik per mano lavoną, pats ir važiuok, aš tai čia pasiliksiu, čia mano namai.
Linkiu stiprybės toms, kurios svajoja apie Ispaniją, o šelmis likimas nubloškė į šiaurę. Priimkite kaip iššūkį, susigalvokite veiklos, ieškokite grožio, prisijaukinkite Suomiją kaip laukinį gyvūnėlį. Ką čia dar patarsi. Nesigraužkite, nes žmoguje-moteryje yra daug stiprybės. Šitą aš taip pat patyriau būtent Suomijoje. Gamtos artumas man tapo pagrindiniu stiprybės šaltiniu - subrandino mane kaip asmenybę, žmogų, tos iš pažiūros atšiaurios sąlygos labai dvasiškai užgrūdino (gaila, kad kitus tai palaužia). Kartais pagalvoju, kad būčiau visiškai kitokia blogąja prasme, jei būčiau likusi Lietuvoje. Tad aš viduje esu be proto dėkinga savo vyrui, pagrobusiam mane į šią nuostabią "karalystę" (aišku, jam balsiai to niekad nesakau, bet viduje esu mirtinai dėkinga.)
Mūsų neuvoloj irgi nuolat klausinėjo apie pogimdyvinę depresiją. Truputį komiškai atrodė, aš ateinu visa išsišiepus nuo ausies iki ausies, švytinti visa, o manęs dėl formalumo klausia, ar nekankina depresyvios nuotaikos.
Čeburaška Rudoji, kažkada rašiau tau žinutę per facebooką, bet nieko man neatskei

Mano facebookas turbūt neveikia.
Papildyta:Dėl emocijų, manau šis forumas ir yra skirtas tam, kad galima laisvai išsakyti savo nuomonę, pasidalinti, kas nepatinka, išsikalbėti, ieškoti pagalbos, palaikymo, paguodos. Tad labai gerai, kad prasiveržia ir piktukas, ir džiugesys, ir nostalgija, ir pagieža, ir linksmumas. Man tai patinka kažkaip, nes forumas įgauna šiokio tokio terapinio atspalvio. Juk visoms realybėj susitikti ir išsiplepėti akis į akį yra gana sunku, o šioje erdvėje esam nepriklausomos nuo laiko ir erdvės. Lieka tik mintys. Tad būkim atviros, pakančios, net jei kartais išsilieja koks piktesnis žodis. Manau, viskas ok.