Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

BTW, šiaip, kalbant apie ligas : YLE rašo, kad į Suomija grįžo tymai. Šiemet susirgo 9 žmonės. Iš HKL ir Usimaa rajonų. Aktualu tiems, kas neskiepyti ir nesirgę.
Atsakyti
Cia tiems reiketu issiuntineti, kurie atsisako skiepyti savo vaikus... Kitu saskaita.
Atsakyti
Kodėl "kitų sąskaita?"
Papildyta:
Oi, ir vis noriu paklausti kaip jums suomiška kava? unsure.gif
Prisiminiau, nes ruošiuosi eiti išpilti hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2011 05 05, 10:51)
Kodėl "kitų sąskaita?"
Papildyta:
Oi, ir vis noriu paklausti kaip jums suomiška kava?  unsure.gif
Prisiminiau, nes ruošiuosi eiti išpilti hihihi.gif

Todel, kad kai absoliuti dauguma kitu zmoniu savo vaikus skiepija, savaime suprantama, tie keli procentai nepaskiepytuju praktiskai neturi sansu susirgti. Kas butu, jei visi nusprestu, kad "jau savo vaiku tai skiepyti neleis"? g.gif

Nuo komentaru apie suomiska kava susilaikysiu lotuliukas.gif

Off topic: Tigryte, mieloji, as tau vis neprisiruosiu atskirai parasyt... blush2.gif Siomis dienomis tavo mamai paskambinsiu, jau tikrai tikrai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Jep, aš irgi nelabai suprantų tuos kurie neskiepija unsure.gif

Kažkokia slogi nuotaika šiandien g.gif , mąstau užbaigti pradėtą darbą ir eit namo.
Dar vienas Suomijos pliusas - gali tiesiog pasakyti, kad sergi/blogai jautiesi ir nedirbti. Tiesa, tada produktyvumas mažėja ir mažiau bonus'ų būna, bet sergant migrena - išsigelbėjimas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 05 gegužės 2011 - 10:13
Emmmm, jo, aš irgi nuo komentarų apie suomišką kavą susilaikau... cool.gif

Nuo tymų mano vaikai paskiepyti, tai man ramu rolleyes.gif Bet šiaip jau užkniiiisooooo dukros ligos doh.gif Blyn, kovo gale pradėjo lankyti darželį, tai per tą laiką bendroj sumoj gal kokias 3 sav. ir pravaikščiojo... O visą kitą laiką serga... Ir kažkodėl tai visiems atrodo visiškai normalu ir niekas nė piršto nepajudina, kad pasižiūrėtų, ar tikrai ji normaliai apsirengusi į lauką darže išeina (ypač turint galvoje, kad ten geras 3 val. kasdien praleidžia). Rrrr.... Jau ir prašiau auklėtojų, kad pakontroliuotų - "ok, we'll definitely do that" ir vėl grįžta vaikas nuogu kaklu, kepurė bele kaip plaikstosi... Laukiu vasaros cool.gif Ir turiu vilties, kad rudeniop, kai orai palengva vės (o nebus tokių šokinėjimų kaip dabar, kai saulėje karšta, o pūstelėjus vėjui sustirt galima), vaikai užsigrūdins... rolleyes.gif
Atsakyti
Tigryt, užsigrūdins tas vaikas irnesakyk.gif. Dabar tiesiog toks virusų periodas, net jei jie tik viduje sedėtų - vis tiek greičiausiai sirgtų.
Atsakyti
QUOTE(Tigryte @ 2011 05 05, 09:06)
1. žinai, didelis AČIŪ tau, kad daliniesi čia savo patirtimis ir mintimis - visgi ilgiau čia gyveni ir daug ką žinai bei kitaip žiūri 
2. Nors iš tikro, kai pagalvoju, tai aš ir LT labai dažnai privačiai pas gydytojus eidavau. Pas poliklinikos ginekologus jau gal dešimt metų nesu buvusi, akis, dantis irgi pivačiai visada tikrinaus ir tvarkiaus. Tai tarsi neturėtų čia būti nieko naujo, bet kai apie suomiškas kainas pagalvoji, tai tooooks pasipiktinimas valstybine suomių medicina apima 
3. O apskritai Suomija man patinka. Čia visai ne dėl to, kad "už tvoros žolė visada žalesnė", bet... Grįžom Velykoms į LT ir vos atsidūrus tarp lietuvių tooookia įtampa užgriuvo 

1. Iš tiesų - AČIŪ 4u.gif
2. Dabar pagalvojau, kad nugi ir aš taip... Iš darbo turėjau tokį draudimą, tai išsirinkdavau, kai reikėdavo pačius geriausius daktarus ir eidavau blush2.gif Bet pasipiktinimas toks pats lotuliukas.gif
3. Aš negaliu pasakyti, kad Suomija man labai patiktų. Nu nekvepia čia cepelinais ir viskas. lotuliukas.gif Kolkas neįsivaizduoju, kad pasiliksiu čia su visam. Niekaip. Bet vat ta ramybė darbe tai viską kompensuoja. Užteko tris dienas padirbėti iš Lietuvos ir čiut iš proto neišsikrausčiau. doh.gif Visi eina ir zaunija, kaip blogai kaip blogai... Žinau, kad blogai. Bet kai pažiūriu atgal į savo buvusią situaciją ir į tai, kaip dabar LT žmonės į visokius dalykus žiūri - nugi iš musės dramblį išpūs, susistresuos ir baisiausiai viską užaštrins. Mažos klaidelės ataskaitose sulyginamos pasaulio pabaigai ir pan... Man matyt visa tai taip giliai įaugę kauluosa, kad niekaip atsikratyti negaliu, nors jau po biškį pradedu kitaip žiūrėti į darbinius reikalus. Tai juk tik darbas. irnesakyk.gif Bet kai suomiai guodžiasi, kad stresą darbe patiria, tai man blink.gif Pabandytų jie LT ar kitoj Baltijos ar Rytų Europos valstybėj padirbėti...

QUOTE(Suomi @ 2011 05 05, 10:37)
Bet siaip aisku, zmoniu nusiteikimas labai skiriasi. Tik man vis tiek su lietuviais labiau susisneketi sekasi, nepalyginti daugiau jautrumo, supratimo ir t.t. ivairiose istaigose ar siaip is zmoniu sulaukiu

drinks_cheers.gif Nepaisant to, ką parašiau apie lietuvių požiūrį į darbą, visgi žmonės jie visai kitokie...

QUOTE(liepsnike @ 2011 05 05, 10:46)
BTW, šiaip, kalbant apie ligas : YLE rašo, kad į Suomija grįžo tymai. Šiemet susirgo 9 žmonės. Iš HKL ir Usimaa rajonų. Aktualu tiems, kas neskiepyti ir nesirgę.

O tie, kurie gimę dar Tarybų Lietuvoj, turbūt skiepyti? Čia aš apie save unsure.gif

QUOTE(liepsnike @ 2011 05 05, 10:51)
Oi, ir vis noriu paklausti kaip jums suomiška kava? 

Buvo toks klausimas mano suomių kalbos teste lotuliukas.gif Neatsakiau, nes nesupratau klausimo. Darbe iš aparato visai neblogą geriam. Bet į namus nusipirkti nu niekaip nepataikau doh.gif Namuose geriu tik savaitgaliais, užplikomą. LT pirkdavau šviežią, sumaltą ką tik. rolleyes.gif Deja, bet čia tokios turbūt nerasiu. Arba už kosminę kainą nebent...

QUOTE(liepsnike @ 2011 05 05, 11:07)
Dar vienas Suomijos pliusas - gali tiesiog pasakyti, kad sergi/blogai jautiesi ir nedirbti. Tiesa, tada produktyvumas mažėja ir mažiau bonus'ų būna, bet sergant migrena - išsigelbėjimas

MB vis kalbina kada tokiu pretekstu prisidurti prie savaitgalio ir atvažiuoti į LT. O man sąžinė neleidžia. blush2.gif

QUOTE(Tigryte @ 2011 05 05, 11:10)
Ir kažkodėl tai visiems atrodo visiškai normalu ir niekas nė piršto nepajudina, kad pasižiūrėtų, ar tikrai ji normaliai apsirengusi į lauką darže išeina (ypač turint galvoje, kad ten geras 3 val. kasdien praleidžia).

Aš kas rytą praeinu prie darželį ir mokyklą. Man pasirodė, kad suomių vaikai - vėpliukai, kurie po sniegą kapstosi prie -20 kaip kad lietuviukai po smėlį pliaže. Spėju, kad auklėtojoms net nekyla minčių atskirai taviškę pažiūrėti ir apkamšyti, nes suomiukai tai užsigrūdinę iki maksimumo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greipfrukte: 05 gegužės 2011 - 10:30
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 05 05, 10:28)
O tie, kurie gimę dar Tarybų Lietuvoj, turbūt skiepyti? Čia aš apie save  unsure.gif

Geriau namiškių paklausk. Gal ir net persirgus esi unsure.gif . Aš visomis tokiomis ligomis sirgau.

MB vis kalbina kada tokiu pretekstu prisidurti prie savaitgalio ir atvažiuoti į LT. O man sąžinė neleidžia.  blush2.gif

Man irgi neleidžia, nors žinau daug tokių kurie naudojasi (ne suomių). Bet kartais tenka, ypač kai migrenos priepuoliai būna.
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 05 05, 11:28)
Bet kai suomiai guodžiasi, kad stresą darbe patiria, tai man  blink.gif Pabandytų jie LT ar kitoj Baltijos ar Rytų Europos valstybėj padirbėti...

O tie, kurie gimę dar Tarybų Lietuvoj, turbūt skiepyti? Čia aš apie save  unsure.gif

Aš kas rytą praeinu prie darželį ir mokyklą. Man pasirodė, kad suomių vaikai - vėpliukai, kurie po sniegą kapstosi prie -20 kaip kad lietuviukai po smėlį pliaže. Spėju, kad auklėtojoms net nekyla minčių atskirai taviškę pažiūrėti ir apkamšyti, nes suomiukai tai užsigrūdinę iki maksimumo biggrin.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif

Manau, kad taip. Bet tu geriau savo mamos pasiklausk, nes net ir tais laikais buvo įmanoma vaikų neskiepyti mirksiukas.gif

Tik iš trečio karto perskaičius supratau, kad "vėpliukai" - čia nuo vėplys, o ne nuo vėpla lotuliukas.gif Šiaip tai taip, aš matau, kad suomiukai visai kitaip ir rengiami ir pan. Bet tai būtent dėl to asmeniškai ir atskirai ir paprašiau auklėtojų bent užmesti akį, ar normaliai Ugnės šalikas užrištas, ar batus normaliai apsiavusi ir pan. Jos juk mažesnius grupės vaikučius pačios ir aprengia, tai nejaugi tikrai sunku pasižiūrėti šaliką? Ai, nu bet nieko, išgyvenism, užsigrūdinsim ir bus gerai rolleyes.gif Jau dabar morališkai ruošiuosi, kad vėl viskas tas pat kartosis rudenį, kai į darželį išleisiu mažiuką doh.gif Bet tada bent žinosiu, kad rūbelius reikia supirkti tokius "dlia osobennich", kad nebūtų jokių ilgų šalikų, raištelių ir pan. ir net dvimetis vaikas sugebėtų bent puspadoriai apsirengt cool.gif (žinau žinau, mano dukra išlepinta, mamytės išpopinta, keturmetė, o pati dorai apsirengt nemoka doh.gif nu bet ką aš su ja tokia ožka padarysiu, kai kasdien pasirinkimas arba pačiai aprengti, arba niekur visai neiti cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(Tigryte @ 2011 05 05, 10:36)
nu bet ką aš su ja tokia ožka padarysiu, kai kasdien pasirinkimas arba pačiai aprengti, arba niekur visai neiti  cool.gif )

Komprimisai ar bausmės gerai veikia. Pvz, nesirengi, šiandien jokių multikų, pasakų arba "oi kaip greitai ir tvarkingai apsirengei - paskaitykim grįžę knygutę". Ir pan, priklausomai nuo vaiko pomėgių.
Mano mažoji nori pati viską daryti - va čia tai jau bėda lotuliukas.gif . Ypač jei skubam arba šalta lotuliukas.gif . Vakare kol pižamą apsimaunam pusvalandi gali plika bėgioti

Tigryt, yra geras dalykas vietoj šaliko - tokie atskiri kaklai. Ir vaikui šalikas nemaišo ir kaklas visada uždengtas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 05 gegužės 2011 - 10:52
QUOTE(liepsnike @ 2011 05 05, 11:45)
Komprimisai ar bausmės gerai veikia. Pvz, nesirengi, šiandien jokių multikų, pasakų arba "oi kaip greitai ir tvarkingai apsirengei - paskaitykim grįžę knygutę". Ir pan, priklausomai nuo vaiko pomėgių.
Mano mažoji nori pati viską daryti - va čia tai jau bėda  lotuliukas.gif . Ypač jei skubam arba šalta  lotuliukas.gif . Vakare kol pižamą apsimaunam pusvalandi gali plika bėgioti

Tigryt, yra geras dalykas vietoj šaliko - tokie atskiri kaklai. Ir vaikui šalikas nemaišo ir kaklas visada uždengtas.

Viskas išbandyta... Kartais veikia, kartais - užsispyrimas už visas gresiančias bausmes didesnis doh.gif Bet dažnai man tiesiog kantrybė trūksta ir tiek. Nes tie jos ožiai visą dieną sugadina... Žinau, kad visiškai nepedagogiška, bet ką daryt ax.gif

Aha, žinau ir apie tuos atskirus "kaklus", ir kepurės-šalmai gi yra, bet kad dabar pirkt tokį daiktą... palauksim rudens, tada ir pirksiu abiems vaikams. Dukra man per šią žiemą-pavasarį sugebėjo du garderobus išaugt doh.gif Tai jau baisu jai ką nors į ateitį pirkti cool.gif
Atsakyti