Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

QUOTE(suome @ 2011 05 11, 17:23)
o man chirurgas pries operacija pareiskia, kad mes paprastai tokiu dalyku neoperuojam... Tipo, negi cia jau taip skauda  mad.gif . Jis matyt isivaizduoja, kad zmones savu noru eina operuotis biggrin.gif. 2 gydytojai pries ji mane operuoti nutare.

lotuliukas.gif geras cia biggrin.gif
Atsakyti
Kucheriashka, tau kazkodel az nesiuncia :S
Atsakyti
QUOTE(suome @ 2011 05 13, 19:56)
Kucheriashka, tau kazkodel az nesiuncia :S

Dėžutė buvo perpildyta,dabar jau pratryniau,gali rašyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Tigryte už atsakyma, jei persikraustysiu, tikrai kils nemazai klausimų, rašysiu.
Ar tikrai Helsinky nera kur isipilti dujų į dujomis varomą mašiną? Ir negalima važinetis masina lietuviskais numeriais, jei dirbi ir moki mokesčius Suomijai? O kuom ta kava bloga 4u.gif Mes kaip tik čia prizmoj Vilniuj ieškom kavos su 1 skrudinimo laipsniu, daug tokių megėjų pažystu... thumbup.gif, ar del to bloga, nesupratau....
Atsakyti
QUOTE(Tūkstantis ir viena @ 2011 05 15, 23:07)
1. Ar tikrai Helsinky nera kur isipilti  dujų į dujomis varomą mašiną?
2. Ir negalima važinetis  masina lietuviskais numeriais, jei dirbi ir moki mokesčius Suomijai?
3. O kuom  ta kava bloga  4u.gif  Mes kaip tik čia prizmoj Vilniuj ieškom kavos su 1 skrudinimo laipsniu, daug tokių megėjų pažystu... thumbup.gif, ar del to bloga, nesupratau....

1. Kiek girdėjau - nėra.
2. Galima tik kelis mėn. Bandžiau pati išsiaiškinti, kaip su mašinos registracija būtų, bet nelabai ką išsiaiškinau, nors prirašiau krūvą konkrečių klausimų muitinei. Prisiuntė krūvą įstatymų ir formų, dalis tik suomiškai doh.gif Bet jeigu esi mašinos savininkė daugiau kaip 6 mėn. prieš įsiregistruojant Suomijoje, gausi didelę nuolaidą importo muitui registruojant mašiną Suomijoje, jeigu padarysi tai laiku (atrodo, kad per 6 mėn. reikia įregistruoti). O importo muitas žiauriai didelis, priklauso nuo mašinos tipo, degalų ir pan. Man būtų tekę mokėti kokius 3000 eur, kai pačią mašiną už 4300 eur pardaviau paskiau Lietuvoje doh.gif Bet man ta nuolaida nebūtų taikoma, nes aš lizingą tik mėnuo prieš atvažiavimą išsimokėjau. Šiaip neteko girdėti, kad ką būtų pričiupę ir liepę baudą mokėti. Manęs per 3 mėn. niekas nestabdė. Bet jie daro reidus ir stabdo mašinas su užsienietiškais (pagrinde estiškais) numeriais.
Mašiną turėti gan brangu FI - brangus draudimas ir mokesčiai. Beje, jeigu visgi važiuosit su lietuviškais numeriais, nepamirškit, kad lietuviškas civilinės atsakomybės draudimas galioja tik tuo atveju, jeigu užsienyje praleisi ne daugiau 30 dienų. Aš prieš atvažiuodama pasikeičiau draudimą į visus metus užsienyje galiojantį (savaime suprantama - žymiai brangesnį). Neaišku, kaip draudimo kompanijos įrodytų, jog tavo mašina jau daugiau nei 30 dienų užsienyje, bet man brokeris patarė nejuokauti, ypač kai mašinos numeriai registruojami keliantis keltu...
3. Ai, čia gi skonio reikalas. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 05 15, 23:19)
Bet man ta nuolaida nebūtų taikoma, nes aš lizingą tik mėnuo prieš atvažiavimą išsimokėjau. Šiaip neteko girdėti, kad ką būtų pričiupę ir liepę baudą mokėti. Manęs per 3 mėn. niekas nestabdė. Bet jie daro reidus ir stabdo mašinas su užsienietiškais (pagrinde estiškais) numeriais.

Taip suprantu, jei už mašiną vis dar mokamos įmokos lizingui, tai ji mums nepriklauso, tad ir registruoti Suomijoje tiesiog negalime? bigsmile.gif O šiaip - net jei ir sustabdytų, kaip jie įrodys, kad ta mašina čia yra jau ilgiau kaip 6 mėn.? biggrin.gif Na, bent mūsų atveju, tai net keltų registracijas patikrinę nieko nepeštų, nes mes vis tiek kas 3-4 mėn. į LT grįžtam rolleyes.gif

O su draudimais tai taip, juokauti neverta... Mes irgi pasiėmėm tą, kur visoje Europoje galioja.
Atsakyti
Tigryt, tikrins ne ar mašina čia 6 mėn, bet kiek laiko jūs čia gyvenant ir esat registruoti. Išimtis tik studentams, bet tada reikia kas kažkiek laiko išvažiuoti iš Suomijos.

Dujos mašinoms Suomijoje neegzistuoja.

Kava - kaip jau sakė - skonio reikalas. Bet aš nesuprantu to kavos spalvos gėrimo pliurpimo visą dieną. Ypač kai patys burbuliuoja dėl jos prastumo doh.gif

Beje, įrodyti mašinos buvimą - nebuvimą galima pasiteklus liudininkus: kaimynus, kolegas, ir pan. Ir importo mokestis jau gerokai sumažintas, buvo dar didesnis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 16 gegužės 2011 - 08:19
QUOTE(Tūkstantis ir viena @ 2011 05 15, 23:07)
Ar tikrai Helsinky nera kur isipilti  dujų į dujomis varomą mašiną?

Bent jau anksčiau buvo HKI pora degalinių kur įmanoma dujų užsipilt, bet labai nepopuliaru FI tai, ir kaina, kiek pamenu nebuvo tokia, kad apsimokėtų tai daryti.

QUOTE(Tigryte @ 2011 05 16, 08:57)
Taip suprantu, jei už mašiną vis dar mokamos įmokos lizingui, tai ji mums nepriklauso, tad ir registruoti Suomijoje tiesiog negalime?  bigsmile.gif O šiaip - net jei ir sustabdytų, kaip jie įrodys, kad ta mašina čia yra jau ilgiau kaip 6 mėn.?  biggrin.gif Na, bent mūsų atveju, tai net keltų registracijas patikrinę nieko nepeštų, nes mes vis tiek kas 3-4 mėn. į LT grįžtam  rolleyes.gif

Biski stebina mūsų žmonių noras apsukti, nusukti ir t.t. ir pam., kad tik nereiktų visko pagal taisykles daryti rolleyes.gif

QUOTE(liepsnike @ 2011 05 16, 09:13)
Tigryt, tikrins ne ar mašina čia 6 mėn, bet kiek laiko jūs čia gyvenant ir esat registruoti. Išimtis tik studentams, bet tada reikia kas kažkiek laiko išvažiuoti iš Suomijos.

drinks_cheers.gif Būtent.
Patikrins, ir pamatę, kad esate FI registruoti daugiau nei 6 mėnesius lieps mašiną išvaryti iš FI per tam tikrą laiką, nes jos tisiog negali būti FI teritorijoje.
Atsakyti
Skaitau dokumentą apie mašinų įvežimą (anglų kalba, rusų kalba). Mašinos neregistruotos Suomijoje ir įvežtos laikinai negalima perduoti žmogui pastoviai gyvenančiam Suomijoje. Vadinasi negalima naudotis mašina pirkta lizingu g.gif (jei ji jums nepriklauso)
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 05 16, 09:10)
Biski stebina mūsų žmonių noras apsukti, nusukti ir t.t. ir pam., kad tik nereiktų visko pagal taisykles daryti  rolleyes.gif

Mane irgi unsure.gif
Beje, vengimas sutvarkyti mašinos registracijos reikalus gresia bauda arba teismu dėl mokesčių nemokėjimo.

Man tik iškilo klausimas - o kokia pas jus registracija magistrate - pastovi ar laikina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 16 gegužės 2011 - 09:35
QUOTE(Šaltmėtė @ 2011 05 16, 10:10)
Biski stebina mūsų žmonių noras apsukti, nusukti ir t.t. ir pam., kad tik nereiktų visko pagal taisykles daryti  rolleyes.gif

Nugi tipiška lietuviška cool.gif Pvz. kaip ir nemokėti TV maksu ir pan. Aš laikiau mašiną neregistruotą 3 mėn. bet vis drebėjau ir ieškojau sprendimų, kaip čia padarius - ar parduoti tą mašiną, ar registruoti ar bandyti taip dar važinėti unsure.gif Man nesmagu taip buvo kažkaip unsure.gif

QUOTE(liepsnike @ 2011 05 16, 10:31)
Man tik iškilo klausimas - o kokia pas jus registracija magistrate - pastovi ar laikina?

O čia ko klausei? Pas mane pastovi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greipfrukte: 16 gegužės 2011 - 12:47
Aš ir TV mokesti moku. Labai jau nepatogu nemokėti kai namie yra vaikų. Ir kai mokai juos, kad meluoti negalima rolleyes.gif . O ir šiaip - gyvent ramiau.

Klausiau aplamai visų, o ypač tų, kuriems aktualus mašinos klausimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 16 gegužės 2011 - 12:57
Dujos masinoms jau atsiranda. Per televizoriu jau reklamuoja. 4u.gif

O del tos masinos registracijos, tai tiksliai pasakyt negaliu, bet yra kazkas tokio, jei masina turejai LT daugiau nei 2 metus ir cia ja iregistruoji per puse metu berods, tai jokiu muitines mokesciu moketr nereikia. Pati nedariau, taip kad pasitikrinkit, nes paskui primeluosiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suome: 16 gegužės 2011 - 17:43