Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

Jep, po 4 valandas beveik kasdien - gerai. Man tiek sveikatos po darbo nebeliktų, net jei rasčiau laiko. O apie problemas taip gyvenant gali nepasakot - pati žinau irnesakyk.gif. Pirmadieniais namo grįžtu tik po 21. Ir paskui dar namus kiek apkuopti reikia po vyro su vaikais buvimo vieniems. Dar kelis kartus per savaitę vyrui visokios treniruotės. Ir ans nesupranta, ko aš pykstu, kad jis išeina. Tipo - eik ir tu. Aha, o kada viską padaryti? Darbas, vaikai, namai - tokiu tempu gyvenant ir treniruočių nereik hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2011 06 03, 09:52)
Tipo - eik ir tu. Aha, o kada viską padaryti?

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Kai as knyga baiginejau, MB vis sakydavo - nu greiciau tu, greiciau, va paskui ta laika galesi SAU isnaudoti, iseit kur nors pasportuot ar siaip... Nu ka. Baigiau jau seniausiai, ir neatsirado to laiko sau ne pro kur biggrin.gif

Tigryte, tu saunuole 4u.gif Pasiilgau wub.gif

Greipfrukte, aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
Man panašiai buvo magistro tezes užbaiginėjant. Užtempiau keliems metams, tai ant dūšios stovėjo unsure.gif . Pabaigus laisvo laiko neatsirado, bet dabar siuvinėt galiu ramiai, be sąžinės graužaties rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2011 06 03, 09:52)
O apie problemas taip gyvenant gali nepasakot - pati žinau irnesakyk.gif.

Tai jau tikrai treniruočių nereik lotuliukas.gif O vyrų buvimas su vaikais... Joooo, atskira tema lotuliukas.gif Kai aš namie su vaikais, tai gal garsiai nepasakoma (bijo turbūt lotuliukas.gif ), bet akivaizdžiai galvojama "juk tu namie visą dieną, nieko neveiki, tai kodėl namai nesutvarkyti?" O kai MB namie su vaikais, tai grįžus ir aš viską aukštyn kojom randu ir maždaug "aš gi visą vakarą su vaikais, kada dar tvarkytis?" lotuliukas.gif Nors šiaip labai gerietis jis pas mane, bet kartais kai išlenda tokie bajeriai, tai nors imk ir įspirk cool.gif
Po darbo tai įsivaizduoju, kad tokie kursai kaip maniškiai - žiauriai sunku... Nors mūsų grupėje beveik visi dirbantys chebra (bet be vaikų!), bet man tikrai jų gaila, nes jau į savaitės vidurį veideliai pavargę pavargę darosi... MB ruošiasi eiti į antro lygio kursus, kai manieji baigsis, tai galėsiu liepos vidury pastebėjimais pasidalinti biggrin.gif

Bet liepsnike, tu dar ir siuvinėti laiko randi su darbu ir 3 vaikais pašonėj bigsmile.gif Šaunuolė! Mano mezginiai guli jau nuo žiemos net nepaliesti doh.gif Buvau prieš porą mėnesių užsikepusi dukrytei liemenę numegzt... irgi guli, 3 eilės numegztos... cool.gif Ai, niu bet aš užtat skaitau kaip maniakė lotuliukas.gif

QUOTE(Suomi @ 2011 06 03, 10:08)
Tigryte, tu saunuole  4u.gif Pasiilgau wub.gif

4u.gif Ir aš, bet jau greit susimatysim mirksiukas.gif
Atsakyti
Vaikus suguldau ir siuvinėju ar mezgu. Vis tiek ką nors žiūrim, o aš dykai sedėt negaliu. Bet va paskaityti ką nors laiko mažokai
Atsakyti
Ka manote apie nauja tapatybes korteliu tvarka? bigsmile.gif Toms, kurios neskaite: suomiu korteles bus vienos spalvos (ar su kazkokia detale, nepamenu: melyna), uzsienieciu - rudos. Kad aiskiau butu, tskant. Dziaugiuosi, kad man tokios nereikia, o jei ir reiketu, gerai pagalvociau pries tokiomis salygomis jos prasydama...
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2011 06 06, 22:17)
Ka manote apie nauja tapatybes korteliu tvarka? bigsmile.gif Toms, kurios neskaite: suomiu korteles bus vienos spalvos (ar su kazkokia detale, nepamenu: melyna), uzsienieciu - rudos. Kad aiskiau butu, tskant. Dziaugiuosi, kad man tokios nereikia, o jei ir reiketu, gerai pagalvociau pries tokiomis salygomis jos prasydama...

Kaip suprasti, tapatybės kortelės? Jos turbūt duodamos tik piliečiams? O jeigu pilietis, tai koks dar užsienietis gali būti? g.gif Tu čia ne apie Kelos kortelę juk unsure.gif
Atsakyti
Čia apie ID korteles, tokios ir LT yra.
Man tos spalvos visai nekliūna. Labai geras dalykas ir skirtos ne diskriminuoti, o kad pasienyje būtų paprasčiau. Nepilnamečiai, patys pasiėmę ID kortelę ir užsieniečiai neturi teisės su ja keliauti. Man kur kas keisčiau, kad jei esi registravęs išvažiavimą iš LT, tai lietuviškos ID kortelės negausi, lyg nebebūtum lietuvis blink.gif . Tik pasu gali naudotis. O ID kortelė reikalinga, jei neturi teisių ar Kelos kortelės su nuotrauka. NORS, suomiai nori ir jų atsisakyti kaip tapatybės įrodymo, todėl gali prireikti ID kortelės arba teks pasą su savim tasytis.
Atsakyti
QUOTE(Suomi @ 2011 06 06, 22:17)

Man tai kvepia diskriminacija g.gif
bet gerai, kad neturiu nei lietuviškos ID, nei suomiškos, turiu pasą ir viskas. Ir suomiškas teises bigsmile.gif su kuriom va ir LT grįžus jau 2,5 metų naudojuos ir važinėju bigsmile.gif
Atsakyti
O nereikia atgal į lietuviškas pasikeisti?
Atsakyti
QUOTE(liepsnike @ 2011 06 07, 11:34)
O nereikia atgal į lietuviškas pasikeisti?

Galima, bet nebūtina.
Policija jau daug kartų matė lotuliukas.gif klausimai kyla tik tada, kai paprašo pasakyt kuris ten iš tų skaičių yra asmens kodas lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif Suomi, sveikinimai su sekme ir artejanciu jubiliejum nr 1 biggrin.gif
reiks butinai isigyti veikala ir pastudijuoti is esmes mirksiukas.gif
Na, gyvenimas imanomas keliose salyse tol, kol vaikas nepradeda eit i mokykla.
Tada jau reik kazkur atsitupti, nes vaikai megsta kur nors priklausyti socialiai.

ale kaip jus viska ir pastebit, as tik speju is smelio dezes ir atgal i smelio deze.
Neturiu jokiu korteliu tik teises, su kuriom viska susitvarkau. Pasas tik lietuviskas.
Kalbos nestudijavau jokiuose kursuose, nes tokiu pries 15m nieks neorganizavo.
Viena lietuve ,kuri dabar jau virs 70m, mokesi kalbos is Aku Ankka...
Cia matyt fantazijos reikia ir noro ax.gif
Atsakyti