Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

Astuliux, pasiruošk apsišarvuoti kantrybe... Ypač, jeigu ieškosies buto liepą. Visa Suomija išeina atostogų ir tu užsi** smile.gif
Dar galiu papasakoti bajerį - tam, kad registruotumeisi Suomijoj, reikia turėti adresą. Tam, kad turėtum adresą, reikia išsinuomoti/nusipirkti butą. Tam, kad išsinuomotom butą, reikia padėti depozitą. Tam, kad padėtum depozitą, reikia sąskaitos banke. Tam, kad atsidarytum sąskaitą banke, reikia būti užsiregistravus Suomijoj. Tam, kad būtum užsiregistravus Suomijoje - žr. aukščiau lotuliukas.gif
Bet man pasisekė - kadangi turėjau patikimą darbo kontraktą, o mano buto savininkė nuomojo butą tik pusmečiui, pavyko viską suderinti internetu, net nemačius. O depozitą padėjau praėjus kelioms dienoms po to, kai jau įsikrausčiau.

Ir dar vienas dalykas - butai paprastai nuomojami be baldų, bet su pilnai įrengta virtuve ir spinta-drabužine.

Linkiu sėkmės 4u.gif

P.S. Mano asmeninė nuomonė - niekas nenugrūstų manęs į Itakeskus rajoną schmoll.gif Bet čia skonio reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greipfrukte: 17 birželio 2011 - 11:31
Labai gerai ir glaustai suome viską surašė. Aš tik puslapį pridėti galiu dar vieną, kuriame pagrinde ieškau buto: www.vuokraovi.com 4u.gif

Greifrukte - nugi nėra viskas TAIP blogai lotuliukas.gif Mes irgi čia neturėjome nei adreso, nei nieko, bet vyras turėjo darbo sutartį, su ja ir tvarkėsi visą registraciją, banko sąskaitas ir kt., o paskui jau viskas sava eiga. Bet taip - kad užsienietį patikrinti sunkiau, faktas... O tikrina jie čia visus įdėmiai... Ir taip, liepą čia gali plėšytis kaip nori, bet visi atostogauja ir nieko tu jiems nepadarysi lotuliukas.gif Čia ne LT, kur tave gali ir tom varganoms dviems savaitėms atostogų išėjusį telefonu kamuot ir darbinius reikalus tvarkyt. Čia atostogos - šventas reikalas bigsmile.gif

Beje, dar viena įdomybė, kuri LT mums taip akivaizdžiai gal į akis nekrenta - nuomininkus renkasi butų šeimininkai/nuomos agentūra. Dažnai būna paskirtas vienas buto aprodymo laikas, tuo metu sueina visi, kas nori pasižiūrėti, jei patiko - supildo paraiškų formas, ir paskui po kažkurio laikas kažkuris vienas laimingasis gauna info, kad "prašome, butas jūsų" cool.gif Arba kitas variantas - privalai pildyti paraiškos formą, tada jei joje pateikta info nuomos agentūrai patinka, tave pakviečia į buto aprodymą. Turiu pati dabar "džiaugsmą" buto ieškoti, nes mūsiškio buto šeimininkai rugpjūčio pirmom dienom iš kelionės po pasaulį grįžta... Yra kas veikti doh.gif

Itäkeskus... mjo, aš ten irgi nenorėčiau g.gif Susisiekimo prasme tai taip - patogu, bet kontingento prasme tai gal ačiū, bet ne... Vuosaari, kuriame gyvename, irgi šiaip ne kaži kokią reputaciją turi, nors aš tai čia nematau nieko baisaus lotuliukas.gif Bet va Itäkeskus ir man kažkaip nelabai.
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 06 17, 12:30)
Astuliux, pasiruošk apsišarvuoti kantrybe... Ypač, jeigu ieškosies buto liepą. Visa Suomija išeina atostogų ir tu užsi** smile.gif
Dar galiu papasakoti bajerį - tam, kad registruotumeisi Suomijoj, reikia turėti adresą. Tam, kad turėtum adresą, reikia išsinuomoti/nusipirkti butą. Tam, kad išsinuomotom butą, reikia padėti depozitą. Tam, kad padėtum depozitą, reikia sąskaitos banke. Tam, kad atsidarytum sąskaitą banke, reikia būti užsiregistravus Suomijoj. Tam, kad būtum užsiregistravus Suomijoje - žr. aukščiau  lotuliukas.gif
Bet man pasisekė - kadangi turėjau patikimą darbo kontraktą, o mano buto savininkė nuomojo butą tik pusmečiui, pavyko viską suderinti internetu, net nemačius. O depozitą padėjau praėjus kelioms dienoms po to, kai jau įsikrausčiau.

Ir dar vienas dalykas - butai paprastai nuomojami be baldų, bet su pilnai įrengta virtuve ir spinta-drabužine.

Linkiu sėkmės  4u.gif

P.S. Mano asmeninė nuomonė - niekas nenugrūstų manęs į Itakeskus rajoną  schmoll.gif Bet čia skonio reikalas.

doh.gif doh.gif doh.gif
Matau, bus ka veikti lotuliukas.gif
O baldai brangus? Kur perkate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Astuliux1 @ 2011 06 17, 14:51)
O baldai brangus? Kur perkate?  g.gif

Aš išsinuomavau su baldais. Man tiesiog pasisekė nerealiai - mano šeimininkė išvažiavo mokytis, o dabar ir darbą užsieny gavo, tai vis pratęsiam nuomą thumbup.gif Mano butas - tik 27 kv.m, bet kaip viena - telpu biggrin.gif O kad į darbą pėsčiom galiu eiti ir į miesto centrą - tik 3 km, tai ir neplanuoju keisti.
Patys brangiausi dalykai - virtuvė ir vonia būna įrengti, su buitine technika (šaldytuvas, indaplovė, viryklė, kai kada ir skalbiankė būna, mikrobangė). Na, o sofas ir stalus galima susipirkti Ikea... Kainos ne kosminės, bet jeigu nori kiek kokybiškiau, tai tikrai teks pakratyti piniginę... Bet gi galėsit savo atsigabenti iš Lietuvos. g.gif
Atsakyti
Na as su tokiu blondinisku klausimu, bet pabandysiu, gal kas ir pades lotuliukas.gif
Vykstam i Suomija savaitei. Ir toks klausimas iskilo kiek ten kainuoja Pampers'ai? nes nemanau kad apsimoka man juos veztis is LT.
Ir islipus is kelto ar yra kur netoli kokia parduotuve, kad butu galima ju nusipirkti? arba gal paciam kelte yra? ax.gif
Atsakyti
Sauskelnės yra visose maisto parduotuvėse. Mažesnėse gali nebūti būtent tos rūšies, kurią paprastai perki, bet ką nors tikrai rasi, didesniuose prekybos centruose jų gerokai daugiau.
Kainos nepamenu, nežiūriu kainų tų produktų/daiktų kuriuos vis tiek pirksiu. Bet pamenu, praėjusią vasara LT vyras sakė, kad Libero kelnaičių kaina praktiškai tokia pati.
Atsakyti
Sauskelnes Suomijoje kainuoja PIGIAU nei Lietuvoje. Paketas apie 13 euru. Rekomenduoju isbandyti Nature Baby Care, pusiau ekologiskas Suomijoje gaminamas sauskelnes. Mes naudojom tik jas ir keliaudami i Lietuva sauskelnes pirkdavom Suomijoje smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

na prisipažįstam, kas buvot piknike Seurasaaryje? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 07 06, 09:56)
Labas rytas,

na prisipažįstam, kas buvot piknike Seurasaaryje?  bigsmile.gif

Mes buvom smile.gif
Atsakyti

Stai ka "Lietuvos rytas" apie lietuvaicius ir braskiu skynima raso:

http://www.lrytas.lt...aukos-video.htm
Atsakyti
QUOTE(suome @ 2011 07 07, 22:44)
Stai ka "Lietuvos rytas" apie lietuvaicius ir braskiu skynima raso:
http://www.lrytas.lt...aukos-video.htm

Siandien panasus straipsnis jau apie Norvegija rolleyes.gif
Nors dar neskaiciau ax.gif
As atvirai tam video nepamaciau nieko labai jau blogo, as vaziuodama skinti braskiu panasiu salygu tikeciausi, zinant kad viskas lauko salygomis ir laikina, o dar kai daug zmoniu gyvena, ne visi gi po saves ir susitvarko smile.gif
Nezinau, man atrodo, cia biski ir propogandos dabar daug lietuviskoje spaudoje apie emigracijos blogybes, paskutiniu metu matau tokia tendencija smile.gif
Atsakyti
As kazkada esu kalbejus su ambasados darbuotojais. Tai ten sake, kad nepriminkit mums apie braskiu skynejus. Kiekvienais metais, kai braskiu sezonas prasideda, ambasadai prasideda problemos.Kai lietuvaiciai pamato, kad cia pinigais nelyja, tai ko tik neprisigalvoja, kad juos namo parsiustu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suome: 08 liepos 2011 - 09:03