Įkraunama...
Įkraunama...

Mamytės Suomijoje

Paskaičiau ir juokiuosi - skamba kaip iš posakio "ruošk roges vasarą" biggrin.gif Sniego taigi nė lašo ir panašu, kad dar kokį mėn. nebus unsure.gif
Atsakyti
Kokio nei lašo? Čia pas jus nėr, pas mus dar užvakar naktį pripustė bigsmile.gif

Vakar turtas su vaikais ėjo sniego gniūštėmis mėtytis ir nuo kalniuko čiuožinėt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepsnike: 29 lapkričio 2011 - 09:40
QUOTE(Greipfrukte @ 2011 11 29, 09:37)
Paskaičiau ir juokiuosi - skamba kaip iš posakio "ruošk roges vasarą"  biggrin.gif Sniego taigi nė lašo ir panašu, kad dar kokį mėn. nebus  unsure.gif

Nebūčiau tokia savim patenkinta cool.gif . Suomija didesnė nei manote, sniego mes jau turime, o Jūsiškės prognozės,kad mėnesį dar nebus tikrai kelia šypseną doh.gif
Atsakyti
Gal kuri susidūrėte su vairuotojo paž.keitimu Suomijoje (iš LT į FI)?
Atsakyti
Aš keičiau. Eini į policiją su nuotrauka, užpildai prašymą, sumoki ir lauki. Tiesa, gali paprašyti dar kartą pereiti med. apžiūra, priklauso kada teises gavai.
Atsakyti
Gal pameni kiek kainavo ir kiek teko laukti? O kaip LT su tuo pažymėjimu kažin? Veikiausiai galioja kurį laiką? Ačiū už atsakymus
Atsakyti
O kam tu jį iš vis nori keisti? Mano tai buvo seno pavyzdžio ir juos LT keitė naujais.
Aš keičiau senai, kainavo ~40e, laukiau savaitę, berods. Teisės galioja visur. Bet ar jas tikrai reikia keisti, jei esi iš ES. Aš kažkaip blausiai pamenu, kad man policijoje sakė, kad galiu važinėt su lietuviškom. Bet geriau nueitum/paskambintum ir paklaustum
Atsakyti
Maniškės pakeistos į LT naujo pvz., nes turėjau senas ir baigėsi galiojimas, bet va vyro galiojimas baigiasi ir LT nebus kaip pasikeisti, tai svarsto galimybę čia pasikeisti.
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 12 01, 14:54)
Gal pameni kiek kainavo ir kiek teko laukti? O kaip LT su tuo pažymėjimu kažin? Veikiausiai galioja kurį laiką? Ačiū už atsakymus

LT suomiškos teisės galioja lygiai taip pat kaip lietuviškos. Aš va jau 3 metai kaip grįžus į LT, bet vis dar važinėju su suomiškom. Problemų neturėjau bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidyte @ 2011 11 24, 12:17)
Aš su klausimų ne į temą - kur perkate ir kokią (jei perkate) silkę? Tos išdarinėtos stiklainiuose netinka...Ar aš nerandu jos, ar jos būna supakuotos į vakumą po vieną ir kainuoja apie 20eurų už kg.? Taip pasiilgau...

Na va, pati paklausiau ir pati atsakysiu - pagaliau pavyko rasti normalios silkės - geros, riebios, skanios! Apsiklausinėjus vietinių sužinojau ,kad jiem silkė nelabai schmoll.gif , jie mėgsta tas mažytes žuvytes...Tai vat, nuėjau į centrinį turgų,kur prekiaujama suomiška šviežia mėsyte, pyragais ir žuvim ir vuolia thumbup.gif - vienoj vietoj (!)- buvo mano medžiojamoji silkė - be galvų ir uodegų, bet su viduriais - 10eurų už kg. Tiesa, labai sūri, bet skani.
Atsakyti
4u.gif Sveikutės,ar yra gyvenančių Turku mieste? ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2012 06 09, 19:15)
4u.gif Sveikutės,ar yra gyvenančių Turku mieste? ax.gif  bigsmile.gif

Yra, junkis prie facebook Mamytes Suomijoje, ten rasi ir keleta mamu is Turku bigsmile.gif
Atsakyti