Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(++-- @ 2016 06 15, 13:50)

Uzteks Gdanske pilnai. Mes is ryto uzsukome, papusryciavome, pasivaiksciojome po senamiesti, krantinę apėjom, paklausėm gatvės muzikantų, pasisukome apzvalgos ratu ir i Sopota nulekem prie juros degintis, pavalgėm pavakarius kavinej, dar as HM uzsukau nuroviau kelis drabuzius. Apziurejom is lauko ta kreiva nama.  Vakare nuvaziavom nakvot i Wladislawovą.

thumbup.gif mano planas identiskas: ryte atvaziuot, pasisukiot, hm aplankyt lotuliukas.gif ir vakarui nakvyne wladislavove ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bambambuzas @ 2016 06 14, 15:29)
Sveiki. Planuojam ir mes su seima i siaures Lenkija. Buvau susidariusi marsruta, bet  cia  paskaicius susisuko galva. Ir neradau jusu atsiliepimu apie Szymbark (namas aukstyn kojom ir kosubu sodyba) - ar verta vaziuot? Taip pat Slowinski kopos prie Lebos. Internete raso, kad grazu, bet kaip is tikruju?

cia rasit apie Leba http://www.mytrips.l...tis-pajurio/414

Gdanskui mes irgi skyrem pusdieni, bet su mielu nori sugrizciau ir dar daug ka apziureciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2016 06 15, 21:29)

Gdanskui mes irgi skyrem pusdieni, bet su mielu nori sugrizciau ir dar daug ka apziureciau  biggrin.gif

mes Gdanske gyvenom, berods, 7 dienas g.gif Tiksliau, nakvojo ten, o dienas praleidom apziurint Gdanska, Gdyne, Sopota, Heli. Bet mes ir muziejus lankem (juru muziejus Gdynej labai patiko), ir i Heli keltu kelemies, paskui viena diena i Heli su auto vaziavo. Ten issituristave pora naktu praleidom Vladislavove (vyras zvejojo, as pliaze buvau, bet man visai ten nepatiko). Dar pabuvojom Jastrzebia Góra (papludimys ir miestelis l.patiko) ir Karwia (irgi super, jei norisi ramaus poilsio).
Cia ziurint kokie kieno poreikiai. Man kazkur nuvaziuot, kad pusdieni pasisukinet tai tik laiko ir pinigu svaistymas, nes nieko nepamatysiu. Mes ir i S.Paterburga vaziavom patys, ne su ekskursija, kad galetum viska aplankyt kiek laiko mes norim, o ne tik prabegom. Po tokio prabegom galiu pasakyti tik, kad kazkur buvau, o ne, kad kazka maciau. Bet cia kaip kam mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 25 birželio 2016 - 15:55
Gal kas gali pakonsultuoti dėl Varšuvos turisto kortelę (Warsaw Pass). Niekad nesinaudojom jokiom turisto kortelėm. Domina tik įėjimas į muziejus. Kaip ji veikia?
Kokia tvarka perkant bilietus pvz Lazienki Krolewskie ir Krolewski Zamek, nes ten bilietai perkami atskirai į kiekvieną zoną? Ar jos užtenka parodyti prie pagrindinio įėjimo (pagrindinės kasos) ar reikia paduoti kas kart perkant bilietus į kitą zoną?
Atsakyti
Šiaurės Lenkijoje man labai Fromborkas. Tao Koperniko miestas. puikus planetariumas, Fuko švytuoklė, katedra, muziejuje yra astroliabija - tiem kas domisi mokslo istorija ir paaugusiems vaikams turėtų būti idomu.
Būnant Gdanske galime aplankyti Memlingo paveikslą paveiklų galerijoje. Tai neužima daug laiko, bet įspūdis ilgam. Lietuvoje tokių nėra,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo PRANAITE: 01 liepos 2016 - 20:04
Mes su seima planuojam i Gdanska porai dienu nulekti, patarkit kokios butinai lankytinos vietos ten butu ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2016 07 03, 21:30)
Mes su seima planuojam i Gdanska porai dienu nulekti, patarkit kokios butinai lankytinos vietos ten butu ?  4u.gif


Sveiki, pats Gdansko senamiestis labai vertas dėmesio. Ten yra auksiniai ir baltieji (ar kažkaip panašiai) vartai, pro kuriuos patenkate į senamiestį. Prasieikite krantine, kurioje yra Gdansko simbolis - senovinis kranas, kuris dabar panašus į kažkokį keistą medinį pastatą, labiau primenantį kampuotą malūną. Jis lengvai pastebimas krantinės pastatų eilėje. Beje, ten turistinės gatvelės, labai daug žmonių, tai tiesiog galite pasikliauti srautu ir eiti.
Mes vienoje iš krantinės kavinių tiesiog stabtelėjome ir išgėrėme kavos su desertu. Tai buvo gera proga stebėti kanalo gyvenimą ir atsikvėpti.
Jeigu domina tokie objektai - Gdansko zoologijos sodas padarė didelį įspūdį. Didelė teritorija, sutvarkyta, yra vietų piknikauti, tad pasiimkite užkandžių ir atsigerti. Jeigu turite mažamečių, būtinai išsinuomokite karutį, į kurį pasodinsite vaiką/vaikus, nes savom kojom sunku apeiti tokią teritoriją. Jeigu turite vaikų, nepagailėkite zloto ar kelių ir nupirkite šakelių, kurių lapeliais galės pašerti avytes ir ožiukus vaikų zoo.
Gerų įspūdžių.
Atsakyti
QUOTE(kaari @ 2016 07 05, 11:56)
. Prasieikite krantine, kurioje yra Gdansko simbolis - senovinis kranas, kuris dabar panašus į kažkokį keistą medinį pastatą, labiau primenantį kampuotą malūną. Jis lengvai pastebimas krantinės pastatų eilėje.


Gdanskas, kurio uosto krantinių ilgis XVI amžiuje buvo didesnis negu Londono, o miesto simbolis „Didžioji Gervė“ (uosto kranas pagal paskirtį naudotas dar XIX amžiuje) – aukščiausias Europoje.
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2016 07 03, 22:30)
Mes su seima planuojam i Gdanska porai dienu nulekti, patarkit kokios butinai lankytinos vietos ten butu ?  4u.gif


Mes iš Gdansko grįžome prieš tris savaites. Keliavome visuomeniniu transportu. Gdanske mažai ką lankėme, daugiau vaikščiojome po senamiestį.
Kaip žadėjau, įdedu nuorodą į savo kelionių dienoraštį, nors dar tik įsibėgėju su įspūdžių aprašymu.
Ir apie kopas prie Lebos jau spėjau brūkštelti, kaip kažkada žadėjau. 4u.gif

Gdanskas ir Elbingas;

Leba, Lemborkas, Malborkas, Oliwa.
Atsakyti
O kaip Gdansko pliažas jai nori pailsėti?
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2016 07 09, 09:12)
O kaip Gdansko pliažas jai nori pailsėti?

Labai grazus smeliukas, ramu, tik buvau ziema, vasara tikriausiai pilna poilsiautoju. Jei norit ramybes, rinkites mazas vietoves.
Atsakyti
Mes vasaom 3 metai is eiles aplankome Gizycko labai mielas Mozurijos regionas, daug ezeriuku, tikrai rekomenduoju 4u.gif
Atsakyti