Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 3

Kaip as manau, pagrindine baime tu visu nuoteku klausimu del neteisngo isivaizdavimo. Kazkaip visi galvoja, kad buitines nuotekos tai labai uzterstas bei purvinas dalykas.. nors is tikro - taigi juk beveik svarus vanduo.. nu kiek vonioje purvo santikinai ir kiek vandens.. kiek sisiukas - ir kiek nuplauka is unitazo vandens? Kiek ten nuo tu lekscius - ir kiek vandens praeina? nera tuose nuotekose nieko itin purvino.. Skaitosi normalios uzterstos nuotekos - 300-500 miligramu tersalu litre vandens, 0,3-0,5 gramo - litre.. o tasos darzovems pilamos - 3-5 gramai litre.. - 10 kart dydesne koncentracija.. o po septiko nuotekose lieka 0,1 gramas litre (nors mano galvoje skaicius 0,06, bet tebunie) - 30 -50 kartu maziau negu trasos darzovems.. tai cia galima vadinti tersimu? Su kuorio neimanoma susidoroti grunte? gruntas to tiesiog nepastebi - lietus daugiau atnesha smile.gif zole puvanti, vabaliukai - kirmiliukai daugiau atnesa.. na man taip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupukas24 @ 2011 11 21, 13:36)
sveiki 4u.gif
atejau i sia tema pasiskaityti ir apsispresti ko mes norime, kad lengviau butu pasirinkti....
ir zinot ka, pasakysiu atvirai mintas ir kaban filosifijos ir isvedziojimai per 30 puslapiu tikrai tikrai nuvargina.... sorry verysad.gif kankinaus ir skaiciau viska kruopsciai kad nepraziopsociau kokio kito zmogaus nuosirdzios nuomones ar patarimo, bet ka gavau tai tik galvos ir akiu skausma nuo pastaruju poros kolegu doh.gif

kaban, šiame forume aš tik nuo 22 puslapio, o žiūrėk, mane jau su tavim lygina, susiimk, a tai tuoj visai nukonkuruosiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 21, 20:24)
kaban, šiame forume aš tik nuo 22 puslapio, o žiūrėk, mane jau su tavim lygina, susiimk, a tai tuoj visai nukonkuruosiu  lotuliukas.gif

nei tu pirmas toks, nei paskutinis..
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 11 21, 15:10)
(nors mano galvoje skaicius 0,06, bet tebunie)

Viskas iš tavo paties įmesto straipsnio rusų kalba.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 22, 00:44)

a, nu gal, senai reikalas buvo, jau ir nepamenu tiksliai
Atsakyti
ar turi buti kazkoks atstumas nuo sulinio iki bakteriju duobes?
pas mus nuo silinio iki tos vietos kur desim yra ~20metru. Jei negalesim, galvojam tada sulini perkelti i kita sklypo gala.
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2011 11 22, 13:01)
pas mus nuo silinio iki tos vietos kur desim yra ~20metru.  Jei negalesim, galvojam tada sulini perkelti i kita sklypo gala.

jei nepasikeitė niekas, tai berods ir reikia ~15 ar 20 metrų...
Atsakyti
QUOTE(veterane @ 2011 11 22, 13:01)
pas mus nuo silinio iki tos vietos kur desim yra ~20metru.  Jei negalesim, galvojam tada sulini perkelti i kita sklypo gala.

Kas ta bakterijų duobė? Jei tai kanalizacijos šulinys be dugno, tai paklauskit kabano, jis labai suprantamai išaiškins apie jų atstumus wink.gif, jei biologinio valymo įrenginys, tai jo sanitarinė zona mano projekte yra 8 metrai, vandens gręžinio 5 metrai, taigi tarp šių įrenginių mažiausias galimas atstumas 8 metrai. Tikiuosi tvarkos nepasikeitė ir dar pasitikslinkit, ką turėjot omenį sakydama "bakteriju duobes".
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2011 11 24, 01:15)
Kas ta bakterijų duobė? Jei tai kanalizacijos šulinys be dugno, tai paklauskit kabano, jis labai suprantamai išaiškins apie jų atstumus wink.gif, jei biologinio valymo įrenginys, tai jo sanitarinė zona mano projekte yra 8 metrai, vandens gręžinio 5 metrai, taigi tarp šių įrenginių mažiausias galimas atstumas 8 metrai. Tikiuosi tvarkos nepasikeitė ir dar pasitikslinkit, ką turėjot omenį sakydama "bakteriju duobes".

na taip ta bakterine, kur be dugno. Biologinis valymo irenginys tai yra istraukiamoji duobe, kuria reikia syki i menesi traukti?
Atsakyti
Gal kas gali parasyti kiek dabar daugmaz kainuoja BVI ir kiek kainuoja tu irenginiu pastatymas? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas zinot, kas isveza nebrangiai kanalizacija Vilniaus mieste?
Atsakyti
Gal kas patars, kur kreiptis, arba gal cia galesit pakosultuot? blush2.gif

Situacija tokia, yra namas, nera vandentiekio ir kanalizacijos. Vandentiekis projektuojamas, kanalizacija taip pat, t.y. projektas iki centralizuotos nuotekynes rolleyes.gif Problema tame, kad VV jau turi paruose ir suderine centralizuotos nuotekines projekta (iki kurios norim jungtis), bet dar nera pradeje jokiu realiu tiesimo darbu. Kadangi prisijungti prie ju realiai neturim kolkas galimybes, ar galetumem statyti isgriebimo duobe... laikina... iki kol bus galimybe prisijungti? Ar reikia kazkokiu suderinimu ir projektu? Ar yra kazkokios apsaugos zonos? Gal kas galetu mestelt kokio teises akto nuoroda arba patartu , kur kreiptis del konsultacijos blush2.gif
Atsakyti