QUOTE(Rasma @ 2013 09 29, 22:07)
Mamukai, ar visais atvejais 6 mėn. turi padvigubinti svorį? Mano mergytė gimė didelė, 4.5 kg, tai negi pusmečio turi sverti beveik kaip metinukė?

Ar per didelio gimimo svorio vaikai natūraliai mažiau neturėtų priaugt?

Nerandu inf-jos...o kai gyd. taiko "normas" , tai neramu...priaugo per 1.5 mėn 1200 gr (nuo gimimo svorio 900 gr, svėrė 5.4 kg), tai jau rūpestis gyd. veide..
Gavom mėn. "pasitaisymui"

Viskas vaikui normalu. Žinda maždaug kas 2 val. sočiai, kiek nori..ir trumpai (naktim), ir ilgai (dienom)..daug sysina, daug kakina..stiprėja ne dienom, o valandom
Buitiškai svėriau, tai 2 mėn - 6.2 kg su rūbais ir nauju pampiu..manau bus per tuos 2 mėn. priaugus apie 1.5 kg nuo gimimo svorio. .nu negi mane spaus dėl mišinių, net nesinori eit pas tuos gyd. kartais..
Svarbu, kad per pirmus du mėnesius priaugtų kilogramą nuo ligoninėje numesto svorio, panašu, kad jūs ir viršijot tą "reikalavimą"

Esu kažką lyg skaičius, kad sunkesni naujagimiai priauga mažiau, o liesesni turi greičiau pasiekti didesnį svorį. Ar tik ne rugsėjo Tavo vaike parašyta buvo. O svarbiausia, kad vaikas šlapinasi normaliai, yra guvus, atrodo patenkintas ir sveikas. Tada tie keli šimtai gramų nieko nereiškia, svarbu auga