mergaitė 1metu ir mėn
berniukas 10,5 mėn
Sunutis pradejo eiti grynai savo 1-ojo gimtadienio diena
o dukriukui 16 menesiu ir dar neina
aplankem ortopedus, neurologus-viskas jai gerai, o kodel neina nezinia
is tikro nuo gimimo rankinukas vis kybodavo ant ranku...dar dabar islike atminty kaip vaikstau po kambarius-vienoj rankoj dukriukas, kitoj suniukas-abu prasesi ant ranku
zodziu gydytojai negasdina, o kada pradesim eit laukiu nesulaukiu

o dukriukui 16 menesiu ir dar neina

Berniukas 9,5 mėn.

berniukas 10men
jei mano vaikas 16 men nevaisciotu, as labai susirupinciau neziurint ka sako gydytoja
bent masazuz ir mankstas tikai galima ir verta pasidaryt

jei mano vaikas 16 men nevaisciotu, as labai susirupinciau neziurint ka sako gydytoja

Mano vyresnioji pradėjo vaikščioti 9,5 mėn.,o mažė 10,5 mėn.

QUOTE(musik @ 2011 10 22, 23:30)
berniukas 10men
bent masazuz ir mankstas tikai galima ir verta pasidaryt 

kuo pasireikstu jusu susirupinimas???

QUOTE(pavasaris-vasara @ 2011 10 24, 16:28)
vaikas pas atitinkamus gydytojus nuvestas, mankstinamas ir gydytojai/ortopedai/chirurgai bedos nemato
kaip man rupintis????? verkt kasnakt i pagalve? va tokie zmones labiausiai ir varo i nevilti, kurie "protingesni" uz medikus 

Mano vyras pardėjo vėlai vaikščioti, nes mama (kaip giminė pasakojo) per mažus batukus dėdavo, o vos tik didesnius uždėjo ir pasileido

Dukra pradėjo vaikščioti 10 mėnesių, o sūnus metų ir mėnesio pasileido, tai irgi kaip ir 13 mėnesių išeina. Gal vaikas pilnesnis ar fiziškai silpnesnis, todėl jam sunkiau judėti, nes mano draugės mergytė 2 mėnesiu buvo tvirtesnė, negu mano sūnus 6 mėnesių-vaikas vaikui nelygus, bei jei vaikas visalaik buvo nešiojamas-jo stuburiukas nėra pilnai sustiprėjęs, reikia dažniau statyt ant žemės, duot stumdyt vežimėlį ar kokį stumduką taip, kad mamytei kantrybės-bėgios jūsų vaikas kaip vėjas

QUOTE(pavasaris-vasara @ 2011 10 24, 16:28)
vaikas pas atitinkamus gydytojus nuvestas, mankstinamas ir gydytojai/ortopedai/chirurgai bedos nemato
kaip man rupintis????? verkt kasnakt i pagalve? va tokie zmones labiausiai ir varo i nevilti, kurie "protingesni" uz medikus 

esu skaičiusi, kad vaikutis turėtų pradėti vaikščioti iki 18 mėn. ir tikrai nėra čia kažko nenormalaus. Man nenormaliau atrodo kai stengiamasi kad vaikas kuo anksčiau pradėtų vaikščioti, juk viskam ateina savas laikas.
QUOTE(U_gutė @ 2011 10 26, 16:09)
esu skaičiusi, kad vaikutis turėtų pradėti vaikščioti iki 18 mėn. ir tikrai nėra čia kažko nenormalaus. Man nenormaliau atrodo kai stengiamasi kad vaikas kuo anksčiau pradėtų vaikščioti, juk viskam ateina savas laikas.

Sūnus savarankiškai pradėjo vaikščioti 14 mėnesių su trupučiu. Nematau bėdos, jei savarankiškų žingsnelių nedėlioja jaunesni nei 18 mėn vaikai.
Mano zuikis pradejo tipenti pats be savaites 15 men, velokai ir jau buvau susirupinusi, pasirodo be reikalo
Iki tol labai graziai sau repliodavo ir gerai sau jautesi. Dabar labai dziaugiames jau ir begineja per visa kambari.
Zinau tokiu atveju kad pazystamu sveiki vaikiukai pradejo vaikscioti ir 18 men. tad nera ko mamytem nusiminti ir tuo labiau gasdinti nebutais dalykais kitas....