Na, žydės tada gegužės pradžioj, viduryje...

Violeta
o gal galite parasyti, kaip vadinasi veisle jusu sioje nuotraukoje? na, labai jau grazios

as jau pries koki menesi isigijau daigeliu, bet nesodinau i lovelius. pasodinau i nedidukus indukus, veliau sodinsiu i lovelius. ar joms taip negerai? ir paniskai bijau laistyt
bijau supudyt, kaip pernai(tiesa, jos isgyveno). pradzioje, issyk po pasodinimo, po kokiu 4 dienu, pagelto apatiniai lapukai, bei buve ziedstiebiai. juos nukarpiau, dabar atrodo gana graziai, nebegelsta ir leidzia naujus ziedstiebius. ar tuos ziedstiebius nukarpyti, ar jau palikti? ar nereiketu ju palaistyti augimo stimuliatoriumi ar kokiomis trasomis(jeigu taip, kokiomis geriau, nes tektu pirkti, turiu tik orchidejoms)
ir kaip daznai jas reiktu lieti(vazonelis gal kiek mazesnis, nei 300-250ml), kambaryje vesu, nesuper sauleta
bandysiu taippat dar nuvaziuoti pasidairyti i ermitaza, dar reiketu keliu augaliuku, terasa nemaza, noriu, kad butu nemazai augaleliu, loveliu turiu daug is pernai metu, reikia isigyti zemes. gal patarsite, kuria geriau pirkti
pernai mb nupirko kazkokiu prastu...

as jau pries koki menesi isigijau daigeliu, bet nesodinau i lovelius. pasodinau i nedidukus indukus, veliau sodinsiu i lovelius. ar joms taip negerai? ir paniskai bijau laistyt

bandysiu taippat dar nuvaziuoti pasidairyti i ermitaza, dar reiketu keliu augaliuku, terasa nemaza, noriu, kad butu nemazai augaleliu, loveliu turiu daug is pernai metu, reikia isigyti zemes. gal patarsite, kuria geriau pirkti

Iš dešinės pirma - Melocherry, antra iš dešinės - Bergpalais, vėl Melocherry, tada Sassa, vėl Melocherry, vėl Sassa, tada vėl Melocherry kiek matosi, ten du loveliai padėti buvo...na iš tų tikrai puiki veislė yra Bergpalais, kuri yra antra iš dešinės, labai dideli rutuliški žiedynai...
šiemet daug tikuosi iš Peppermint Twist, tada dar labai noriu rasti Salmon Queen..šios šiaip vienos geriausių veislių iš kompaktinių..
http://www.pac-elsne...ien-zonale.html
Čia galima pasižiūrėt einamiausias veisles..Daugumą šiandien mačiau..Mažoms geriau maži indukai, jos mėgsta būti persodinamos. Suaugusiam augalui tinkamiausi maždaug 10 cm skersmens puodeliai, tai aš sodinu tankiau į nuolatinę vietą, maždaug balandžio mėn mano rytinės palangės tampa labai šiltos, su tiesiogine saule, ką šis gėlės labai mėgsta..na, birželį jos įkaista iki 40 C, betgi tada gėlės jau balkone...
Kad jūsų pagelto, tai natūralu, adaptacija..Visų pagelsta ir lapukai ir pirmieji žiedai, kol prigyja normaliai...Žiedukų neskinčiau, gi smalsu...Lieti iš tiesų reikia nedaug, kai žemė tikrai išdžiūsta ir yra sausa, na, galima leit ir kai beveik sausa ir tikrai šilta. Kai vėsu ir per šlapia, užmirksta žemė, įsimeta grybinė liga "juodoji kojelė", puola būtent jaunus daigus labai, jie ties žemės pagrindu nupūna...Tai siūlyčiau vandens liet tiek, kad nevystų nuo sausros..Mėgstančiom laistyt reik augint surfinijas
Žemė - būna tokia žydintiems balkoniniams augalams dideliais pokais, tik nepirkit Juknevičiaus...ten negera ta žemė, taip ir grynas durpių substratas netiks..taigi siūlau žydintiems arba dar būna toks kompostas balkoniniams..Trąšos - pernai turėjau Schultzo trąšas užpernai pirktas miltelių pavidalu...Poko 2 metams pakako...kaina apie 30 lt buvo, šiemet pirksiu, ko gero, skystas pelargonijoms lenkiškas..Dėl orchidėjų trąšų- jos per geros, kita vertus reik sudėtis pasilyginti..jei daug azoto, netiks, tada mažai žydės. Iš principo geriausia yra toks preparatas, kur skatina šaknų vystymąsi, saugo nuo puvinio, kartu ir tręšia, ir užtenka paliet kelis kartus per sezoną, bet pavadinimo neatmenu..Na ryt būsiu ermitaže, parašysiu ko gero yra...
šiemet daug tikuosi iš Peppermint Twist, tada dar labai noriu rasti Salmon Queen..šios šiaip vienos geriausių veislių iš kompaktinių..
http://www.pac-elsne...ien-zonale.html
Čia galima pasižiūrėt einamiausias veisles..Daugumą šiandien mačiau..Mažoms geriau maži indukai, jos mėgsta būti persodinamos. Suaugusiam augalui tinkamiausi maždaug 10 cm skersmens puodeliai, tai aš sodinu tankiau į nuolatinę vietą, maždaug balandžio mėn mano rytinės palangės tampa labai šiltos, su tiesiogine saule, ką šis gėlės labai mėgsta..na, birželį jos įkaista iki 40 C, betgi tada gėlės jau balkone...
Kad jūsų pagelto, tai natūralu, adaptacija..Visų pagelsta ir lapukai ir pirmieji žiedai, kol prigyja normaliai...Žiedukų neskinčiau, gi smalsu...Lieti iš tiesų reikia nedaug, kai žemė tikrai išdžiūsta ir yra sausa, na, galima leit ir kai beveik sausa ir tikrai šilta. Kai vėsu ir per šlapia, užmirksta žemė, įsimeta grybinė liga "juodoji kojelė", puola būtent jaunus daigus labai, jie ties žemės pagrindu nupūna...Tai siūlyčiau vandens liet tiek, kad nevystų nuo sausros..Mėgstančiom laistyt reik augint surfinijas

Žemė - būna tokia žydintiems balkoniniams augalams dideliais pokais, tik nepirkit Juknevičiaus...ten negera ta žemė, taip ir grynas durpių substratas netiks..taigi siūlau žydintiems arba dar būna toks kompostas balkoniniams..Trąšos - pernai turėjau Schultzo trąšas užpernai pirktas miltelių pavidalu...Poko 2 metams pakako...kaina apie 30 lt buvo, šiemet pirksiu, ko gero, skystas pelargonijoms lenkiškas..Dėl orchidėjų trąšų- jos per geros, kita vertus reik sudėtis pasilyginti..jei daug azoto, netiks, tada mažai žydės. Iš principo geriausia yra toks preparatas, kur skatina šaknų vystymąsi, saugo nuo puvinio, kartu ir tręšia, ir užtenka paliet kelis kartus per sezoną, bet pavadinimo neatmenu..Na ryt būsiu ermitaže, parašysiu ko gero yra...
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 04, 21:10)
...Na...Miksuot svyrančias su kompaktinėm galima..Svyrančioms tai priduos tvirtumo, jos nebus tokios skystos ir pan. Atitaikius vienodas spalvas būtų visai gražu, nes svyrančios mano nuomone pirmais metais - šiaip sau, jos gražiausios antrametės - trečiametės, kai krūmai žiemoja, nes kaskadinių pelergonijų ilgis - 1 ir daugiau na tikrai ne pirmais metais pasiekiamas, todėl vešlumo siekiant svyrančias reik susodint tankiau arba geriau atitaikius panašias spalvas maišyt su kompaktinėm...
Aš kai sodinu po 5 kompaktines ir jos taip išsiplečia, sutankėja, būna žiedų labai tiršta, tai iš esmės vaizdas net ir geresnis vien tik su kompaktinėmis, nes jų žiedynai stambūs, rutuliški...Žiūrėkit pimama antram puslapyje esu nuotraukų įdėjus praeitos vasaros..Ten tik kompaktinės, be to, tankiau susodintos jos geriau žydi.
Aš pati miksuoju ne rūšis, o spalvas tos pačios rūšies - man taip labiausiai patinka.
Aš kai sodinu po 5 kompaktines ir jos taip išsiplečia, sutankėja, būna žiedų labai tiršta, tai iš esmės vaizdas net ir geresnis vien tik su kompaktinėmis, nes jų žiedynai stambūs, rutuliški...Žiūrėkit pimama antram puslapyje esu nuotraukų įdėjus praeitos vasaros..Ten tik kompaktinės, be to, tankiau susodintos jos geriau žydi.
Aš pati miksuoju ne rūšis, o spalvas tos pačios rūšies - man taip labiausiai patinka.
As dar truputy pakamantinesiu,nes man reikia daug loveliu(apie 12) pasiruosti,svyrancios pas mane ziemojo,dideli kerai,noriu ju raudonumui rasti draugiska spalva,derini

oi Violeta, aciu
ziuresiu ryt -poryt irgi
o augancius dar visai maziukus ziedkocius kirpti ar palikti?
tu orchideju trasu tiek daug
gal kartais tiktu? jeigu visai prastos, pirksiu kitas. o sudetis tokia(man visai nieko nesakanti
):
schultz
total Nitrogen(N)- 19 proc:4,4 ammoniacal nitrogen, 1,2 nitrate nitrogen, 13,4 urea nitrogen;
available phosphate(P2O2)- 31proc.,
soluble potash(K2O)- 17proc.,
boron(B )- 0,02 proc.,
copper(Cu)- 0,05 proc.,
iron(FE)- 0,1proc.(chelated iron);
manganese(Mn)- 0,05proc.,
molybdenum(Mo)- 0,0005 proc.,
zinc(Zn)- 0,05 proc.

ziuresiu ryt -poryt irgi

o augancius dar visai maziukus ziedkocius kirpti ar palikti?
tu orchideju trasu tiek daug

schultz
total Nitrogen(N)- 19 proc:4,4 ammoniacal nitrogen, 1,2 nitrate nitrogen, 13,4 urea nitrogen;
available phosphate(P2O2)- 31proc.,
soluble potash(K2O)- 17proc.,
boron(B )- 0,02 proc.,
copper(Cu)- 0,05 proc.,
iron(FE)- 0,1proc.(chelated iron);
manganese(Mn)- 0,05proc.,
molybdenum(Mo)- 0,0005 proc.,
zinc(Zn)- 0,05 proc.

QUOTE(amarrile @ 2011 04 04, 22:01)
noriu ju raudonumui rasti draugiska spalva,derini
Visos bus atviroj terasoj ir balkone virs jos,t.y vienam akiraty.Kaip tamsia violetine(turiu i dejusi nuotrauka anksciau) miksuoti..

jei norit vienodos spalvos tai jūsų parodytai, mano nuomone, artimiausia yra robe ir purpurball..tada būtų labai tankus raudonas žiedynas, nes abi veislės krauna viršuj žiedus, svyrančios apačioj..Violetinės tamsioms labai sunku ką parinkt..Spalva nuostabi, bet kai aš gyvenu aukštai, man jų tiesiog nesimatė iš lauko pusės, tamsius žiedus užgožė lapijos spalva...prie jų ko gero reikia jau kontrasto, kad abi spalvos išryškėtų..manau čia super būtų salmon comtess, salmon princes, salmon queen..Viena veislė pabrėžtų kitos grožį, o visumoj būtų super derinys..galvoju, gal man pabandyt

Aš bent ...kai renkuos daigus, išsitraukiu tas dideles žiedų korteles ir dedu prie kitų man patikusių - derinu žiedynus..tada daigai į maišelius, ant jų lipdukas, kad nesumaišyti..
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 04, 19:02)
1 Vnt - 3,59 lt, Ukmergės senukuose...Į 60 cm lovelį daugų daugiausia sodinami 5 daigai, suaugus bus labai tankus krūmynas, kaip kad mano jau anksčiau įdėtoje nuotraukoje, tai iš esmės galima ir po 4 sodint, bet aš po 5 sodinu, man patinka tokios tankios, plius vėjai mažiau talžo..
Ryt bandysiu susodint jau, nes gera mėnulio fazė ...tik žemės reiks dar nusipirkt..
Ermitaže yra su 30 proc nuolaida visą balandžio mėn, reiks ryt ir ten pasidairyti..
Ryt bandysiu susodint jau, nes gera mėnulio fazė ...tik žemės reiks dar nusipirkt..
Ermitaže yra su 30 proc nuolaida visą balandžio mėn, reiks ryt ir ten pasidairyti..
Pagal viską, tai šiuo metu pigiausi daigeliai Ermitaže, nes pirkau svyrančias po 3,59 lt,o dar kaip pritaike 30% nuolaida,tai jau ir kaina gražesnė gavosi

QUOTE(Violeta* @ 2011 04 04, 21:35)
...Lieti iš tiesų reikia nedaug, kai žemė tikrai išdžiūsta ir yra sausa, na, galima leit ir kai beveik sausa ir tikrai šilta. Kai vėsu ir per šlapia, užmirksta žemė, įsimeta grybinė liga "juodoji kojelė", puola būtent jaunus daigus labai, jie ties žemės pagrindu nupūna...
Nežinojau, kad daigeliai tokie lepūs, tai visus tris įsigytus daigelius perlaisčiau ir nudaigojau

O iki kada akcija Ermitaže? Gal bandysiu antrą kartą.
Akcija visą balandį, bet..ik balandžio galo ne kažin ks belieka pasiūloj, jau dabar gražiausios veislės beveik išpirktos...
Kreipiuosi į patyrusias pelargonijų augintojas - kažin kaip šios gėlytės perneša šaltį? Galvoju į nešildomą šiltnamį išnešt, bet naktim dar vėsoka

Tai yra šilumos ir saulės mėgėjos. Nešildom šiltnamyje dar tikrai per anksti jas laikyti - dienom ten gali būti šilta, bet naktim tikrai dar šaltoka, šalnos bus..prie minuso pelargonijos žus, be to, jei ten bus tik kokie keli laipsniai pliuso, jos labai lėtai augs ir skurs iš esmės...Šiltnamis gali tikti tik suaugusoims pelargonijoms, kai jos po vasaros jau užsigrūdinusios pernešamos...jei tai yra žemą temperatūrą kultivuojančios veislės, jos išgyvena iki 5 C, ir jei yra apsaugotos nuo lietaus, gali žydėt iki lapkričio šalčių - plačiau 2 temos puslapyje aprašyta.
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 05, 11:02)
Akcija visą balandį, bet..ik balandžio galo ne kažin ks belieka pasiūloj, jau dabar gražiausios veislės beveik išpirktos...
reikia užklausti, kada papildymai būna. kažkada sakė, kad antradieniais užveža, tada būna vėl visų veislių. na, nebent jau nebepildys, kuo nelabai tikiu...