Įkraunama...
Įkraunama...

Pelergonijos

Violeta kokia nuostabi naujos temos izanga thumbup.gif , taigi mergaites baigiam greiciau sia temuke ir kraustomes i naujus namucius

Pas mane zydi jau 4 rusiu pernykstes svyrancios pelargonijos, visus ziedus rupestingai nuskabau, bet po viena palieku blush2.gif pasidziaugti taip norisi tongue.gif
Atsakyti
sveikos pelergoniju myletojos,siandien pati ermitaze nusipirkau tris daigelius, nebrangiai po 3.50 taikoma 40% nuolaida visoms gelems,taip kad kas dar nezinote,paskubekite,ivairiausiu rusiu ir spalvu smile.gif
Atsakyti
O kam juos skabyt - aš skabydavau tik pačius pirmus sėjinukų pumpurus, jei tik antras pasirodydavo, tegul žydi..Nemanau, kad pumpurų skabymas ką nors duoda - jei tik daigai stiprūs, neištysę kokie, gera žemė, ko gi jiems naaugt nežydėt? Pasodinau šiandien du lovius ir žemių pritrūkau..keli sprindžio dydžio sodinukai jau su pumpurais normaliais, tikrai neskabysiu...Loveliai bus baltai rožiniai ružavi smile.gif

Buvau Ermitaže ir nusivyliau - gana menka pasiūla...Yra svyrančių nemažai, kompaktinių gan skurdu, senukuose daug didesnis pasirinkimas buvo..nelabai ką pirkti turėjau, bo aš jau išranki, noriu išskirtinių veislių mirksiukas.gif Tai prigriebiau kelis daigus salmon queen ir svyrančias blanche rose.dar pirkau drėgmę sulaikančias granules, kas beveik leis pamiršt rūpesčius dėl laistymo bei prigriebiau trąšas - studijavaus jas gal kokią valandėlę netrumpą, tai kas geriausia pasirodė ermitaže pelargonijoms tręšti, tai skystos achemos trąšos pelargonijoms ir begonijoms, rimčiausios sudėtys buvo.

Plačiau apie jas:

http://www.achema.lt...s-ir-begonijoms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 05 balandžio 2011 - 20:39
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 05, 19:36)
Šiandien nupirkau ........... taip pat granulių drėgmei išlaikyti - nebenoriu galvos skausmo karštą vasarą, kai nėra kam paliet per atostogas, na,

Gal galit placiau aprasyti - kaip naudojat blush2.gif
Atsakyti
...Instrukcijoj buvo nurodyta, kad 6 - 7 litrams žemių reikia trijų šaukštelių, kuris ten įdėtas kaip matavimo saikas. Taigi žemes subėriau į atskirą indą, ten įbėriau granules, labai gerai išmaišiau rankom tą mišinį, gerai sulaisčiau, kad visą žemė būtų drėgna, vėl permaišiau ir palikau valandai pastovėt, nes granulės kiek pučiasi.
Tada tas kiekis buvo kraunamas į lovelį, paspaudžiant žemes, kad būtų ne tokios purios, o kietesnės, ir sodinau daigus - būtina nuimt tą durpinės tabletės maišelį.
Granulės yra sumaišytos su trąšomis miltelių pavidalu, taigi pasodintų daigų kelias savaites nereikia niekuo tręšti - kokiam mėnesiui pilnai pakaks..Na tikuos, kad maniškiai daigai tuoj pradės žmoniškai augti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 05 balandžio 2011 - 21:03
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 05, 22:01)
...Instrukcijoj buvo nurodyta, kad 6 - 7 litrams žemių reikia trijų šaukštelių, kuris ten įdėtas kaip matavimo saikas. Taigi žemes subėriau į atskirą indą, ten įbėriau granules, labai gerai išmaišiau rankom tą mišinį, gerai sulaisčiau, kad visą žemė būtų drėgna, vėl permaišiau ir palikau valandai pastovėt, nes granulės kiek pučiasi.
Tada tas kiekis buvo kraunamas į lovelį, paspaudžiant žemes, kad būtų ne tokios purios, o kietesnės, ir sodinau daigus - būtina nuimt tą durpinės tabletės maišelį.
Granulės yra sumaišytos su trąšomis miltelių pavidalu, taigi pasodintų daigų kelias savaites nereikia niekuo tręšti - kokiam mėnesiui pilnai pakaks..Na tikuos, kad maniškiai daigai tuoj pradės žmoniškai augti.

Cia jau galutinai i lovelius ir daugiau nebepersodinsit? Kas kiek cm sodinate pelargonijas? Kokias zemes naudojate? Ar jas kaitinate, kad nebutu parazitu? 4u.gif g.gif
P.S.Jau klausimu pas mane doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2011 04 05, 21:38)
O kam juos skabyt - aš skabydavau tik pačius pirmus sėjinukų pumpurus, jei tik antras pasirodydavo, tegul žydi..Nemanau, kad pumpurų skabymas ką nors duoda - jei tik daigai stiprūs, neištysę kokie, gera žemė, ko gi jiems naaugt nežydėt? Pasodinau šiandien du lovius ir žemių pritrūkau..keli sprindžio dydžio sodinukai jau su pumpurais normaliais, tikrai neskabysiu...Loveliai bus baltai rožiniai ružavi smile.gif

tai tada ir as neskabysiu daugiau pumpuru, nes pas mane tai kelmai svyranciu dideli veslus nenutyse, tegul jau gausiau pradeda zydet, smile.gif
kaip smagu kai kas pataria thumbup.gif
Atsakyti
Žemių nekaitinu, bet naudoju pirktą, gerą žydintiems augalams. Į 60 cm lovelį kišu 4 - 5 daigus, nes suaugusiai gėlei reikia maždaug 10 cm skersmens vazonėlio..5 ant 60 cm išsidalina optimaliai. Sodinau galutinai , nes nupirkau sprindžio dydžio daigus, tokius jau reikia sodint į nuolatinę vietą, nes kiekvienąkart persodinat bus adaptacija - gels lapukai ir džiūs žiedynkočiai, ko aš nenoriu..Iš esmės visada sodinu į nuolatinę vietą jau balandžio pradžioje ir statau ant saulėtų palangių - po kelių savaičių jau gan intensyviai augt šuoliais ir žydėt pradeda ...Pirmuose puslapiuose detalesnė info.
Atsakyti
user posted image

eina sau koks grožis
Atsakyti
Seilės nutyso...Super ...Čia irgi turbūt apple blossom?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti