rusu, lenku, anglu ir truputi italu

Rusų, anglų (išmokau mokykloje), nyderlandų (universitete), lenkų puikiai suprantu, skaitau, bet kalbėti sekasi laaaaabai sunkiai. O lenkų išmokau vaikystėje televizorių vėpsodama
. Esu iš Marijampolės, tai tarybiniais laikais nieko geriau telikas nerodė, kaip TVP 1.
Universitete bandžiau mokytis italų kalbą, bet mann ji tokia sunki pasirodė... Jaučiu, reikėjo likti prie germanų ir vietoj italų rinktis vokiečių...

Universitete bandžiau mokytis italų kalbą, bet mann ji tokia sunki pasirodė... Jaučiu, reikėjo likti prie germanų ir vietoj italų rinktis vokiečių...
Be gimtosios lietuvių kalbos, labai gerai moku anglų, rusų, suomių ir estų kalbas. Universitete mokiausi latvių ir lotynų kalbas, bet taip ir neišmokau jų

Anglų (raštu ir žodžiu), rusų (žodžiu), vokiškai susikalbu.

Poligločių prisirinko
ypač žavi egzotiškos kalbos
tokios, kurių visai nesuprantu - suomių pvz.
gal dėl to kažkada intensyviai griebiausi turkų kalbos graužimo
iš viso supratimą turiu arba kažkada mokiausi 8 kalbas
bet be gimtosios, gerai kalbu anglų, rusų, ispanų.

iš viso supratimą turiu arba kažkada mokiausi 8 kalbas

QUOTE(FDS @ 2006 02 03, 12:59)
Tiesiog idomu, kiek kalbu mokate?
Galbut neskaitant rusu k. nes ja atrodo visi buvom priversti mokytis, siandien dar mokam, nors as tai jau gerokai ja primirsus, kai kalba suprantu, taciau pasakyti nelabai iseina.
drįsčiau nesutikti....rusų kalba pastaruoju metu gana nemažas deficitas. Įmonėse priiminėjami jauni darbuotojai (teko atlikinėti tokiį darbelį), tai nuo kokių 23 metų savo cv rusų kalba mini nebedaug jaunuolių. Taip matyt nutiko todėl, kad mokyklose buvo galima rinktis pvz. tarp vokiečių ir rusų, ir daugelis tėvų, dar iš sovietinių laikų priešiški rusų kalbai, patarė vaikams mokytis kitas kalbas....Čia kalbu taip, nes teko daug tokių- nusistačiusių prieš rusų kalbą girdėt ir matyt.... Galbut neskaitant rusu k. nes ja atrodo visi buvom priversti mokytis, siandien dar mokam, nors as tai jau gerokai ja primirsus, kai kalba suprantu, taciau pasakyti nelabai iseina.

Gyvenu Klaipėdoje, rusų pas mus daug ir mano amžiaus daugelis šneka ir supranta rusiškai gana gerai, o va kai susirinkom universitete, pastebėjau, kad kiti, atvykę iš kitos Lietuvos pusės- rusiškai jau nė bum bum.....o gaila, nes reikėjo medžiagos verstis iš rusų kalbos- tai jie labai daug vargo...

Tai va- pagrindinės mano kalbos- lietuvių, anglų , rusų ir švedų. Išmokusi švedų kalbą galiu susibendrauti ir daniškai ir norvegiškai (sunku, bet įmanoma, nes papildomai dar pasižiūriu ,kai reikia). Universitete gavau latvių , prancūzų ir lotynų kalbų pagrindus. Aišku, tik nebetobulinu toliau..... o jei imčiausi, tai gal ir prasimusčiau......
Kokios norėčiau išmokt? man reiktų vokiečių kalbos, nes Klaipėdos krašte ji reikalinga....bet labai man negražiai vokiečiai kalba

Rusų moku gerai ir dar nepamiršau, nes vaikai mokosi kaip antros užsienio kalbos ir dažnai prašo pavertėjauti. Vokiškai moku skaityti ir rašyti, susikalbėčiau, bet sunkiai
Lenkiškai moku skaityti ir galiu susikalbėti. O angų - tai tik šiek tiek. Svajoju išmokti gerai, bet taip ir lieka tik planuose...

Be lietuvių, gerai moku anglų.
Rusiškai suprantu, skaityti moku, bet pačiai šnekėti sudėtinga
Dirbu tarp rusakalbių, nenoriu juokinti žmonių savo rusų kalbos "žiniom". Tas pats ir su lenkų.
Intensyviai mokausi prancūzų, bet dėl bendravimo stokos kol kas išmokau tik skaityti.
Mokykloje mokiausi ir dar nepamiršau lotynų.
Universitete teko ragauti kroatų-serbų, bet jau pamiršau.
Tai tiek tų kalbų.
Rusiškai suprantu, skaityti moku, bet pačiai šnekėti sudėtinga

Intensyviai mokausi prancūzų, bet dėl bendravimo stokos kol kas išmokau tik skaityti.
Mokykloje mokiausi ir dar nepamiršau lotynų.
Universitete teko ragauti kroatų-serbų, bet jau pamiršau.
Tai tiek tų kalbų.