Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas ir jo variacijos V

QUOTE(kaban @ 2010 11 23, 00:04)
1. Darbu kaina priklauso nuo medziagu kiekio bei kainos - padidejo tas, padides ir anas. Dar pridekite poreiki itin kokybishku darbu - kitaip visi pliusai isskirs pro paliktus bei pasleptus plysius
2. Niekas nesutare, kad kainos vienodos. Kol nebus samatu PN VS Standartas VS Pagerintas Standartas VS Nestandartas - nebus cia ir sutarimo. Jus pats minejote 30% pabrangima - dabar jau ir ta pamirsote..
3. standartinis reklamos budas - ispusti naudingus pliusus ir pamirsti apie minusus

1. Kokiomis prielaidomis ar praktika remdamasis išvedėte „padidėjo tas, padidės ir anas“? Jei EPS ar PIR/PUR bus vienodo storio- statybininkai taikys koeficientą už šiltinimo medžiagos λ? Čia ant kiek reikėtų būti išsižiojusiam užsakovui, kad toks pokštas pavyktų statybininkui? Žodžiu: išsigalvotų „faktų“- nepriimu už argumentą.
„Dar pridekite poreiki itin kokybishku darbu“- ką tuo norėjote pasakyti? Tikiuosi ne tai, kad išskirtinai tik PN reikalinga aukšta darbų kokybė ir pažodinis technologijų traktavimas- o Standartui kaip pasiseks?

2. Mielai tokias paruoščiau- tik sumokėkite. Veltui tikrai nesivarginsiu- nulis naudos iš teorinių išvedžiojimų. Ir kodėl vis ieškote kažkokios manos iš dangaus? Kodėl Jūsų netenkina realūs pvz.? Imate pvz. iki cento pažįstamą savo šeimos namą (su visomis eksploatacinėmis išlaidomis)- ir paprasčiausiai lyginate su realiais pvz.:
* Pirmiausia su Veikmės (Paroc) namu. Turite kokį tai pagrindą nepasitikėti p. Eugenijaus Zarembos viešu pareiškimu, kad jų pavyzdinis PN kainavo 11 % brangiau, nei jų pačių iki tol lipdyti Standartai? Nepamirškime, kad tai buvo maksimaliai prie feistininkų reikalavimų priartintas variantas- kiekvieną pirstelėjimą derino su mūsų ir nemūsų šviesiomis galvomis. Ir dar su keistai atrodančiais dujų įvadu ir DKK- kas šiaip tai yra akibrokštas žaliai PN dvasiai. Nepamirškime: tai buvo eksperimentinis variantas, ant kurio Veikmė derinosi/testavo visas PN išpildymo detales. Savo naujam PN kvartalui jie jau žada daugiau nebeperpilti 10 % ribos.
* Yra Dario pvz. (profo), kuriuo remiantis galėtume tvirtinti: PN statyba yra bent ⅓ pigesnė, nei Standarto. Ir visai nesvarbu, kad jis profas, ar kad nuolaidas turi tokias, kurios eiliniam besistatančiam yra neprieinamos. Paprasčiausiai egzistuoja toks faktas- ir jo niekas nepaneigs.
P.S. Dario- o kur tamstos statybų dienoraštis? Kiek supratau- kur tai ką tai talpinate. Jau kaip ir laikas būtų supažindinti visuomenę... Negi paliksite ją tenkintis pastaraisiais svarbiausiais pasaulinio lygio įvykiais (Irmos nuotykiais).
* Yra Vilienės pvz. (savarankiškai priiminėjančio visus sprendimus). Tereikia jam užkrauti visuomeninę prievolę skaičiuoti kiekvieną statyboms išleistą litą. Nors gal būtų patikimiau šias pareigas patikėti jo žmonai. Reikalauti tokio dalyko iš vyriškio- būtų kaip tai nelogiška. Bet kuriuo atveju- Vilienė greičiausiai nesunkiai įsiteks Standarto ribose, nes jaučia antipatiją brendams, ir turi galimybių paklaidžioti po PL gamintojų platybes. Toks aktyvumas leis kompensuoti padarytas smulkias klaideles. Rezultate gausis panašiai tas pat: ką mokėti profui (kad viską tvarkingai sudėliotu)- ką palakstyti pačiam (ir išspausti nuolaidas medžiagoms ir įrangai). Visą kitą išspręs pirmas teisingas sprendimas- tinkamas technologijos parinkimas dėžutei.
* Yra senokai temoje besilankiusio(-s) pvz. (kone viską patikėjusios profams). Pamiršau niką- atsiprašau. Gal įsikėlę nepatingės pasidalyti finansinėmis subtilybėmis (bent bendrais bruožais). Nors niekas netrukdo kreiptis privačia tvarka, ir gauti atsakymus į dominančius klausimus.
* Yra dar porą PN pvz. SM. Deja- jie visai pamiršo mūsų temą, ir tapo sunkoka juos ištardyti. SM yra dar krūva info kaip žmonėms sekėsi Standarto statybos- tik netingėkite ja naudotis. Žodžiu: SM daugiau nei pakanka realios info ir realių skaičių palyginimui- tik paprasčiausiai tingite ar nenorite jais pasinaudoti. O jei nenorite/tingite pasinaudoti šiais info klodais ar realiu savo pvz.- reiškia tuo labiau Jūsų neįtikins ir jokios teorinės sąmatos. Koks tikslas vargti? Todėl: palyginamosios sąmatos- tik už pinigus. Nenorėtumėte šiek tiek paaukoti visuomenės labui/savo smalsumui patenkinti?
Lygiai taip pat galiu patvirtinti minėtą 30 % ir šiandien. Pasistatote standartinę dėžutę, ir bandote jai apvilkti PN kailinius- galite ir į 30 % nesutilpti. Nereikia čia jokių teorinių išvedžiojimų. Įmatę labai konkretų savo namą- ir skaičiuojate kiek kainuotų jį renovuoti iki PN standartų. Tilptumėte į 30 %?

3. Na taip: viskas tik reklama, marketingas ir pardavėjai. Kiek dar išnaudosite šią trejybę? Gal bent vieną kartą per kelerių metų bendravimą, atsakytumėte į vis užduodamą elementarų klausimą: kiek kainavo kuras prieš kokius 30 metų- ir kiek kainuoja šiandien. Iš to galėtume išvesti vieną svarbią prielaidą planuojančio statybas apsisprendimui: kiek kainuos kuras po kokių 30 metų. O tai gaunasi vis teorijos ir teorijos- norėtus ko tai labiau priartinto prie realybės (kad ir kokia niūri ji bebūtų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EVOY©: 23 lapkričio 2010 - 11:33
* Yra Vilienės pvz. (savarankiškai priiminėjančio visus sprendimus). Tereikia jam užkrauti visuomeninę prievolę skaičiuoti kiekvieną statyboms išleistą litą. Nors gal būtų patikimiau šias pareigas patikėti jo žmonai. Reikalauti tokio dalyko iš vyriškio- būtų kaip tai nelogiška. Bet kuriuo atveju- Vilienė greičiausiai nesunkiai įsiteks Standarto ribose, nes jaučia antipatiją brendams, ir turi galimybių paklaidžioti po PL gamintojų platybes. Toks aktyvumas leis kompensuoti padarytas smulkias klaideles. Rezultate gausis panašiai tas pat: ką mokėti profui (kad viską tvarkingai sudėliotu)- ką palakstyti pačiam (ir išspausti nuolaidas medžiagoms ir įrangai). Visą kitą išspręs pirmas teisingas sprendimas- tinkamas technologijos parinkimas dėžutei.
[/quote]

Teisingai pastebeta apie litu skaiciavima. Labai nuobodus darbas smile.gif Pats esu per daug skupus, daznai pasirenku pigesnius sprendimus nei galimybes leidzia. Todel isitikines, kad islaidose i lankas nenukrypsiu. Labai sunku sumoketi uz ta pati daugiau cia jei gali ta pati gauti uz realia, geresne kaina kurnors nelabai toli. Apie pirkimus PL jau esu keli kart pateikes realius skaicius, palaukit, prasides irangos pirkinejimai, tada tai pamatysim kaip yra gerai tikra konkurencija ir realiai laisva rinka.
Pati diskusija verta ar neverta statytis PN jau atrodo nelogiska ir nenaturali kaip valgyt sia savaite ar pabadaut iki sekancios. Man tai visiskai naturalus dalykas ir nesuprantu kas gali statytis standarta. Kaban dirba savo velnio advokato darba, stengias visom jegom ir isgalem(net sugalvotais argumentais) bet as i tai demesio nekreipiu, sorry, man sis klausimas jau issprestas galutinai.
Net jei PN kainuos 11-15 ar net 20proc prangiau - tai mano reali ir atsiperkanti investicija i senatve, zymiai efektyvesne nei kisimas i lavona sodra. Paislaidausiu dabar, o paskui ramiai gyvensiu. Senatve be duju saskaitu arba be kirvio ir pjuklo, ar ne puikiai skamba? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 23 lapkričio 2010 - 18:46
1.Aishq taikys, ir dar kaip taikys!!! Statybininkai irgi ne vaikai, supranta - kuo brangesne medziaga - tuo brangesnis darbas.. bent jau mano patyrtis rodo tik taip.

2. Teorijoje galima pagristi bet ka, as jau jums kaip teoretikas sakau smile.gif Praktika - samatos ant stalo - ir galima ginciotis del konkretaus dalyko.. o visa kita - tik nuomones, jusu, mano ir t.t.

Yra daug variantu kaip pygiau pastatyti nama, PN nama, trioba, ir t.t. Praktishkai toki poziuri as ir propaguoju - statyti reik is to, ka turi po ranka. Ir sildytis reik tuo ka turi po ranka - jei turi nuosava mishka, kur guli vetros suversti medziai (pas mano drauga Ignalinos raj.) - 10 metu i prieki gatavos malkos - niekas ji niekad neitiins statyti PN. Jam i jo rastinuke silta gera. Kitas draugas apsilde nama 20 cm putplascio ir per ziema savo 80 (berods) kvadratu perdaryta sodo namuka sildo malkomis uz 300 lt per sezona.. Kam jam PN? Kaiminas mano turi nama 300 kv., o gyvena priestate prie garazo su peciumi - malku degina 10 kart maziau negu as zidinije - kam jam PN. Yra rastinuku megejai - kuriu niekaip nepaversi PN - ir jiems to nereikia! Pilna kaimunu aplnk - kaimieciu kurie sildosi malkom ir nesuka sau galvos - ir isleidzia maziau negu as menesiui su savo dujom smile.gif Uztat mano namas kaime vadina svyturiu - erkeris sviecia uz ilometro matosi.. Infrarede matyt matytusi ir uz 10 km biggrin.gif o ka daryt - zmona norejo erkerio.. ka man, reikejo su ja skirtis? biggrin.gif

3. Nu manau po 30 metu kuras nieko nekainuos, gyvensime mes kaip tropikose smile.gif Arba generuosime aliektra is lygiagreitiniu pasauliu smile.gif Nu baikite jus ta vaikishka baidykle - koks skirtumas kam pinigus atiduoti - kurui ar bankui ar PIR-PR gamintojui ar Rekupu prieziurai ir renovacijai - vistiek ju nebeliks smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 11 23, 18:46)
...
Pati diskusija verta ar neverta statytis PN jau atrodo nelogiska ir nenaturali kaip valgyt sia savaite ar pabadaut iki sekancios. Man tai visiskai naturalus dalykas ir nesuprantu kas gali statytis standarta...

Labai teisingai.
Pagal save galiu pasakyt, kad didžiausias PN priešas - nežinojimas. Kol nepradėjau sekt PN temų turėjau visai kitokią namo viziją. Dabar tai atrodo juokinga. Tie kas tikrai nesiruošia statyt PN, galėtų bent paskaityt apie tai.
Atsakyti
Turiu nuosavo misko. Miska reikia valyti. Valant atsiranda malku. Jas ir kurenu. Kam man PN? Kad parduot malkas ir pirkt elektra?
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 23, 19:27)
1.Aishq taikys, ir dar kaip taikys!!! Statybininkai irgi ne vaikai, supranta - kuo brangesne medziaga - tuo brangesnis darbas.. bent jau mano patyrtis rodo tik taip.

2. Teorijoje galima pagristi bet ka, as jau jums kaip teoretikas sakau smile.gif Praktika - samatos ant stalo - ir galima ginciotis del konkretaus dalyko.. o visa kita - tik nuomones, jusu, mano ir t.t.

Yra daug variantu kaip pygiau pastatyti nama, PN nama, trioba, ir t.t. Praktishkai toki poziuri as ir propaguoju - statyti reik is to, ka turi po ranka. Ir sildytis reik tuo ka turi po ranka - jei turi nuosava mishka, kur guli vetros suversti medziai (pas mano drauga Ignalinos raj.) - 10 metu i prieki gatavos malkos - niekas ji niekad neitiins statyti PN. Jam i jo rastinuke silta gera. Kitas draugas apsilde nama 20 cm putplascio  ir per ziema savo 80 (berods) kvadratu perdaryta sodo namuka sildo malkomis uz 300 lt per sezona.. Kam jam PN? Kaiminas mano turi nama 300 kv., o gyvena priestate prie garazo su peciumi - malku degina 10 kart maziau negu as zidinije - kam jam PN. Yra rastinuku megejai - kuriu niekaip nepaversi PN - ir jiems to nereikia! Pilna kaimunu aplnk - kaimieciu kurie sildosi malkom ir nesuka sau galvos - ir isleidzia maziau negu as menesiui su savo dujom smile.gif Uztat mano namas kaime vadina svyturiu - erkeris sviecia uz ilometro matosi.. Infrarede matyt matytusi ir uz 10 km biggrin.gif o ka daryt - zmona norejo erkerio.. ka man, reikejo su ja skirtis? biggrin.gif

3. Nu manau po 30 metu kuras nieko nekainuos, gyvensime mes kaip tropikose smile.gif Arba generuosime aliektra is lygiagreitiniu pasauliu smile.gif Nu baikite jus ta vaikishka baidykle - koks skirtumas kam pinigus atiduoti - kurui ar bankui ar PIR-PR gamintojui ar Rekupu prieziurai ir renovacijai - vistiek ju nebeliks smile.gif


Gerb. kaban, pirmiausiai tai nenorėčiau sutikti, kad rastinis namas negali būti pasyvus. Antra, Jūsų pastebėjimas dėl savo miško visiškai teisingas.. jei žmogus turi mišką ir dirba pats sau. Deja dažniausiai tokie žmonės kaip Jūs sakot "stato iš to, ką turi po ranka" arba turi tiek, kad apie rytojų net negalvoja.
Atsakyti
Deja ne visi besistatantieji turi nuosavo miško ir ne iki visų daeina dujos (čia komforto atžvilgiu, tikrai ne kainos). todėl matuoti pagal savo kurpalių nederėtų.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 11 23, 21:08)
Deja ne visi besistatantieji turi nuosavo miško ir ne iki visų daeina dujos (čia komforto atžvilgiu, tikrai ne kainos). todėl matuoti pagal savo kurpalių nederėtų.

Visiskai sutinku, kad nedera visu tempt ant vieno kurpalio. Todel nereiktu aiskint, kad PN yra panaceja.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 11 23, 12:32)
P.S. Dario- o kur tamstos statybų dienoraštis? Kiek supratau- kur tai ką tai talpinate. Jau kaip ir laikas būtų supažindinti visuomenę... Negi paliksite ją tenkintis pastaraisiais svarbiausiais pasaulinio lygio įvykiais (Irmos nuotykiais).

Mano dienorastis padrikas per katalogus kompe. Prisipazinsiu, labai nemegstu viesumo, nenoriu issiviesint, viskas ir taip perdaug prieinama vien interneto pagalba. Uztenka, kad klientai apziuret sniurais eina, vagys irgi ratais kaip vanagai sukiojasi, kaikurie sekmingai kaikurie ne.
Turiu minciu uzvystyt rimtesni projekteli sia tema ir paleist i eteri sociai info ir fotoreportazu, bet tam reikia daug laiko, laisvo laiko. Kolkas viskas labai suspausta laike. Paleidineju sildymo sistema savo name, dar darbas, vaika po ligonines tasau, nu visi kiti dalykai keliasi i ziema. Bus daugiau laiko, gal isviesinsiu ir savo namo statybas.

QUOTE(Carbon @ 2010 11 23, 21:15)
Visiskai sutinku, kad nedera visu tempt ant vieno kurpalio. Todel nereiktu aiskint, kad PN yra panaceja.

Na siandien jus taip mastote. Esu tikras kad veliausiai po 3m mastysit priesingai. Beda ta, kad ismintis ateina paveluotai, o paskui viska pakeisti jau kainuoja papildomus, neplanuotus pinigus. Dazniausiai nemazus.
Pries 4-5m pradedamas popierizma as irgi labai dvejojau ar leistis i PN, nes info buvo tik uzuomazgos ir daugiau paties skaiciavimai ir interpretacijos. State pagrinde tik vokieciai, ir pas juos pradzia praktiskai buvo. Dabar kaikurie sprendimai man jau kainuoja papildomus pinigus ir apsunkina datempima iki pasyvkes.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 11 23, 20:27)
1.Aishq taikys, ir dar kaip taikys!!!...

1. Jei užsakovui trūksta žinių- gal geriau samdyti žmogų, gebantį statybininkams ragus aplaužyti? Atsiprašau, bet jei statybininkai šokdina užsakovą kaip tik jiems į galvą šauna- tai jau ne statyba, o cirkas.

2. Vis vien neįtikinote, kad „sąmatos ant stalo“ turi ką tai bendro su „konkrečiu dalyku“, ir kad „sąmatos ant stalo“ bent iš tolo prilygsta realiai įgyvendintų pavyzdžių palyginimui. O su sąmatomis oi kaip galima pasidėlioti: nesunkiai parinkčiau tokį PN „alternatyvų oponentą“ tipiniam mūriniam Standartui, kad... O kokias kainas rašyti? Tas kurios prieinamos eiliniam užsakovui, ar tokias, kurias realiai įmanoma išspausti?
Nežinau nežinau. Temoje lankėsi ir malkom kūrenamo PN savininkas. Kiek pamenu, tokį sprendimą nulėmė jo malkų atsargos berods 20 metų. Taip kad- vienas kitam pasirodo netrukdo.

3. Galima aišku kaip stručiui kišti galvą į smėlį (nors šie paukščiai lyg ir protingesni, nei apie juos kalbama), ir aiškinti, kad nėra jokios problemos, arba tos problemos vaikiškos. Yra jos- ir nesiruošia niekur pranykti.
Ir kam taip viską suvartyti. Kalbame apie planuojančius statybas, ir apie tai, kad nėra jokio ekonomine logika grįsto argumento už tai, kad šiandien verta planuoti Standarto statybas. Yra gal tokie niuansai kaip išvartytų medžių pilnas nuosavas miškas, kas gali įtakoti sprendimus. Bet čia tik mėgėjams pailsėti su benzopjūklu miške, su kirviu rankose prie malkų kapojimo, malkų tampymo pirmyn atgal ir etc. Dauguma vis tik dirba ne namuose prie kompo, ir neretai grįžta išsunkti iki paskutinio lašo. Toks jau greičiau parduos savo tą mišką, ir turės už ką susimokėti kelis dešimtmečius į priekį už elektrą...

P.S. Jūsų „gyvensime mes kaip tropikuose“- išsaugosiu. Kaip tai panašu, kad dar šią žiemą bus proga Jums šiuos žodžius priminti.
Atsakyti
1. Taip yra, buvo ir bus. Nenori cirka - samdyk normalia firma ir bus tau KAINA. Cirkas irgi bus - bet galesi isdydziai vaikscioti ir visus siusti.

2. Jei man reiketu statyti nama dabar - tikrai pasidaryciau tokiu samatu sau, bet man nereikia, o fantazuoti ner prasmes. O kiek neskaicioju naudos apiPNinti savo namo - neiseina tos naudos visai. Ne veltui daugiabucius nieks nenori renovuoti smile.gif

3. As tik sakau kad nebuna absoliucios vienteles tiesos - viskas priklauso nuo zmoniu ir situaciju. Ir PN nera absoliuciai geriausia ideja visada. Visa tai mada - daug kartu sakiau ta apie SS, sildomas grindis , NBVI ir kitus madingus daikciukus, kurios vadina progresu - kad tik parduoti brangiau// dabar mada PN - ideja skirta miestieciams, kurie nori gyventi kaime kaip mieste, ir dar uz nieka nemoketi.. nebuna taip..

4. Mano draugas buvo pas mane per mano statybas, poto state savo nama be mano klaidu - 2gubai siltesni , samde priziuretoja, rangova ir t.t. pastate isleido 2gubai daugiau pinigu - moka uz dujas 10% maziau negu as.. o uz kredita 3gubai brangiau.. pasakojau jam apie PN - pradejo keiktis.. nori dabar KKK katiline irengti ir kurentis kaip visi kaiminai - malkomis bei anglim.. gera tai ar ne - nzn, bet tai gyvenimas.. daug visokiu istoriju galima sugalvoti - bet esme, PN - tai koncepcija, ideja, o realizacija faktine tai visai kita kalba, ypac masinej sakykime statyboje.. po 2-3 metu isaishkes kad nores zmones ik KKK pastatyti, ir rekupai bus sugede, ir plysiai atsiras ir stirolai smirdes ir dar daug ko..
Atsakyti
QUOTE(Carbon @ 2010 11 23, 20:46)
Turiu nuosavo misko. Miska reikia valyti. Valant atsiranda malku. Jas ir kurenu. Kam man PN? Kad parduot malkas ir pirkt elektra?

Kam Jums PN? Ko gero nereikalingas (bent jau kol kas). Tik nereikia pasakoti, kad malkos yra kokia tai panacėja. Absoliuti dauguma (greičiau triuškinanti dauguma)- puikiai išsiverčia ir be jų. Pas juos kitas komforto standartas, ir malkomis juos galite tik gąsdinti. Tik absoliuti mažuma (greičiau triuškinanti mažuma) priima pečkurio ir kuro ruošėjo darbą savo name- kaip sudėtinį komforto elementą. Dauguma vis tik geriau renovuos savo daugiabutį, gal net atsijungs nuo šilumos tinklų- bet tikrai neis kapoti malkų. Taip kad: kaip kam labiau patinka- taip tas ir renkasi.

PN suteikia galimybę turėti tokius pačius eksploatacinius kaštus- ir už tą pačią galutinę statybos kainą. Tik be vergavimo prie KKK. Matote kokį tai nediskutuotiną finansinį argumentą rinktis malkas- net jei miškas užverstas išvartytais medžiais? Ar manote, kad nėra miškų savininkų, kurie šildo savo namus kuo tik nori- tik ne malkomis?

Carbon, esate gerai įsigilinęs į alternatyvas standartinei statybai. Gal turite ką tai įdomesnio Jūsų "proteguojama" ir kartu PN tema? Randu visko- tik ne normaliai iliustruotus ir aprašytus variantus.
Atsakyti