Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 31 tema :)

QUOTE(Esha @ 2010 11 25, 20:58)
Man buvo rautas vaikysteje 4-tas dantis vienoje puseje. Dabar raus 5-ta kitoje puseje.

as kazkaip nesuprantu kodel ne du ketvirtuksu rauna kdl vienoje puseje viena kitoje kita , man tai nepatinka nors pas man taip israuti
Papildyta:
QUOTE(Bon_Bon. @ 2010 11 25, 21:02)
Ne vienai merginai cia forume yra teke rauti dantukus pries uzdedant breketus smile.gif Bet nelabai supratau kaip tu cia parasei  g.gif  Turejai omeny, kad ir 4 ir 5 is abieju pusiu, ar kaip? smile.gif

ne vienoje puseje 4 danti kitoje 5
Atsakyti
QUOTE(Lin1 @ 2010 11 25, 22:46)
as kazkaip nesuprantu kodel ne du ketvirtuksu rauna kdl vienoje puseje viena kitoje kita , man tai nepatinka nors pas man taip israuti

O kodel tau tai nepatinka?

Sie dantys yra labai panasus, todel ir ziuri kokius rauti. Tikriausiai grazesnius/sveikesnius palieka.
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2010 11 24, 18:22)
Taip išėjo, kad apačią uždėjo po gerų metų, nes 6 krūminiam reikėjo kanalus susigydyti.
O be to turbūt įtakos turi mano amžius (34 metai)  smile.gif
Gydytoja neprognozavo, o aš neklausinėjau, kiek reiks nešiot, man tai buvo nesvarbu.
Galvoju, kad apie 3 metus ir išeis, na gal dar plius pusmetis, bet aš kantri  thumbup.gif
Be to dantys jau tiesūs, vienas apatinis dar truputį persisukęs, bet jau nebedaug  thumbup.gif

na, taip metai savo daro biggrin.gif (nepyk, čia draugiškai, man 30, jei ką, ir taip pat vaikštau breketuota doh.gif ). Irgi sudėjus viršų pusę metų laukiau kol apačią sudės, nes nesisuko ten niekas... jau 15 mėn. nešioju, bet pabaigos dar neprognozuojam....
Dabar gailiuosi, kad prieš 10 metų nepradėjau apie breketus galvot. Kai čia forume pasižiūriu, nemažai daliai dalyvių, kurios už mane jaunesnės ir tuo pačiu metu dėjosi, jau gydymas į pabaigą eina (gal jau kai kam ir pasibaigęs), o man dar iki kito rudens tai tikrai reiks vaikščiot... doh.gif Taigi, merginos, neatidėliokit ateičiai, nes kuo toliau tempsit, tuo ilgiau nešiosit ax.gif
Prieš kelias savaites teko priekinius tris keramikinius perklijuot.... jausmelis doh.gif , kai gydytojas nusisuko rankos nevalyvai tiesėsi patikrint ar ten kas nors iš tų traiškomų dantų liko... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(V_0622 @ 2010 11 25, 21:55)
na, taip metai savo daro biggrin.gif  (nepyk, čia draugiškai, man 30, jei ką, ir taip pat vaikštau breketuota doh.gif ). Irgi sudėjus viršų pusę metų laukiau kol apačią sudės, nes nesisuko ten niekas... jau 15 mėn. nešioju, bet pabaigos dar neprognozuojam....
Dabar gailiuosi, kad prieš 10 metų nepradėjau apie breketus galvot. Kai čia forume pasižiūriu, nemažai daliai dalyvių, kurios už mane jaunesnės ir tuo pačiu metu dėjosi, jau gydymas į pabaigą eina (gal jau kai kam ir pasibaigęs), o man dar iki kito rudens tai tikrai reiks vaikščiot...  doh.gif  Taigi, merginos, neatidėliokit ateičiai, nes kuo toliau tempsit, tuo ilgiau nešiosit  ax.gif
Prieš kelias savaites teko priekinius tris keramikinius perklijuot.... jausmelis  doh.gif , kai gydytojas nusisuko rankos nevalyvai tiesėsi patikrint ar ten kas nors iš tų traiškomų dantų liko... blink.gif

Ta prasme kad skaudėjo? Kodėl perklijavo? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(V_0622 @ 2010 11 25, 22:55)
na, taip metai savo daro biggrin.gif  (nepyk, čia draugiškai, man 30, jei ką, ir taip pat vaikštau breketuota doh.gif ). Irgi sudėjus viršų pusę metų laukiau kol apačią sudės, nes nesisuko ten niekas... jau 15 mėn. nešioju, bet pabaigos dar neprognozuojam....
Dabar gailiuosi, kad prieš 10 metų nepradėjau apie breketus galvot. Kai čia forume pasižiūriu, nemažai daliai dalyvių, kurios už mane jaunesnės ir tuo pačiu metu dėjosi, jau gydymas į pabaigą eina (gal jau kai kam ir pasibaigęs), o man dar iki kito rudens tai tikrai reiks vaikščiot...  doh.gif  Taigi, merginos, neatidėliokit ateičiai, nes kuo toliau tempsit, tuo ilgiau nešiosit  ax.gif
Prieš kelias savaites teko priekinius tris keramikinius perklijuot.... jausmelis  doh.gif , kai gydytojas nusisuko rankos nevalyvai tiesėsi patikrint ar ten kas nors iš tų traiškomų dantų liko... blink.gif

oho, tai perklijavimas turbut tas pats kaip ir nuklijavimas g.gif smile.gif Breketai taip tiesiog raunami? ar kokiu skysciu gal tie klijai istirpinami?
Atsakyti
perklijavo, nes ankstesnė priklijavimo vieta nelabai leido toliau dantukus sukt... tačiau dabar suprantu, kokį jausmą visos minėjo, visos anksčiau keramikinių nuėjimą komantavusios... Viskas ištveriama... tik, bent jau man asmeniškai labai nemalonus jausmas buvo. Tuo metu kai juos ten nuo danties nuiminėt (nulaužt) bando, atrodo, kad kartu ir patį dantį traiško (tuo labiau, kad dar pas mane procesas lyg ir vyksta, tai jie net susistovėję nėra). Grįžus susiskaičiavau kiek pas mane keramikos biggrin.gif , kad galėčiau primest kiek reikės "pasėdėt" kai visus juos nuiminės blink.gif ir nusprendžiau, kad į nuėmimą eisiu blakstienų nepasidažius biggrin.gif
Dabar suprantu kodėl sakoma, kad didesnė rizika, jog juos nuimant gali suskilti emalis. doh.gif Tiesa, nežinau koks jausmas kai metalinius nuiminėja, tačiau esu girdėjusi ir gyd. pakomentavo, kad procesas vyksta daug švelniau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(V_0622 @ 2010 11 25, 22:14)
perklijavo, nes ankstesnė priklijavimo vieta nelabai leido toliau dantukus sukt... tačiau dabar suprantu, kokį jausmą visos minėjo, visos anksčiau keramikinių nuėjimą komantavusios... Viskas ištveriama... tik, bent jau man asmeniškai labai nemalonus jausmas buvo. Tuo metu kai juos ten nuo danties nuiminėt (nulaužt) bando, atrodo, kad kartu ir patį dantį traiško (tuo labiau, kad dar pas mane procesas lyg ir vyksta, tai jie net susistovėję nėra). Grįžus susiskaičiavau kiek pas mane keramikos biggrin.gif , kad galėčiau primest kiek reikės "pasėdėt" kai visus juos nuiminės blink.gif  ir nusprendžiau, kad į nuėmimą eisiu blakstienų nepasidažius  biggrin.gif
Dabar suprantu kodėl sakoma, kad didesnė rizika, jog juos nuimant gali suskilti emalis. doh.gif  Tiesa, nežinau koks jausmas kai metalinius nuiminėja, tačiau esu girdėjusi ir gyd. pakomentavo, kad procesas vyksta daug švelniau  biggrin.gif

Išgazdinai unsure.gif Gal su safyrais taip nebūtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mingin @ 2010 11 25, 22:44)
O tau ortodontė sakė kada darytis higieną? Ar 1mėn iki breketų uždėjimo ar kelias dienas iki jų?  g.gif  Man tai sakė kad mėnesiuką iki breketų, kadangi jautrumas atsiranda po higienos.

Nesakė, bet aš prieš dedantis breketus kažkur daugiau nei prieš mėnesį buvau pasidarius higieną, o dbr po to karto praėjo 4 mėn tai ėjau pas odontologę tikrintis dantis ir nusprendžiau tuo pačiu higieną pasidaryti smile.gif mano ortodontė minėjo, kad jei noriu galiu daryt, bet dantų būklė gera tai neprivaloma smile.gif
Atsakyti
Man kai metalinius perklijavo tai nieko nejauciau smile.gif Bet kai pradejo slifuot klijus nuo dantu,tada prasidejo nemaloniausia dalis doh.gif Atrodo net galvoj zvimbia ir vibruoja viskas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(smilsee @ 2010 11 25, 22:30)
Man kai metalinius perklijavo tai nieko nejauciau  smile.gif  Bet kai pradejo slifuot klijus nuo dantu,tada prasidejo nemaloniausia dalis doh.gif  Atrodo net galvoj zvimbia ir vibruoja viskas unsure.gif

tai va, man ta dalis maloniausia buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smilsee @ 2010 11 25, 22:30)
Man kai metalinius perklijavo tai nieko nejauciau  smile.gif  Bet kai pradejo slifuot klijus nuo dantu,tada prasidejo nemaloniausia dalis doh.gif  Atrodo net galvoj zvimbia ir vibruoja viskas unsure.gif

Neįsivaizduoju kaip man reikės viską ištverti kaip dėsiuos breketus, visas konsultacijas ir nuėmimą, nes aš bijau odontologų kėdės tai kaip mažas vaikas.. Rytoj turės du dantukus plombuot, tai kaupiu nuo šiandien drąsą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mingin @ 2010 11 25, 21:54)
Neįsivaizduoju kaip man reikės viską ištverti kaip dėsiuos breketus, visas konsultacijas ir nuėmimą, nes aš bijau odontologų kėdės tai kaip mažas vaikas.. Rytoj turės du dantukus plombuot, tai kaupiu nuo šiandien drąsą  biggrin.gif

Viskas bus ok, kai tiek laiko jau busi breketus atnesiojus, lauksi nesulauksi to nuemimo ir nebus taip baisu,nes zinosi kad jie parodys nuostabia sypsena. mirksiukas.gif
Atsakyti