Tikrai nebijokit, pačio proceso metu tikrai neskauda
Kai man pirmą kartą paprastai rovė dantį, tai klausiu dantistės, ar suleis nuskausminamuosius
tai ji man sako, vaikeli, jei aš tau jų nesuleisiu, tu man čia per langą iššoksi
gerai, kad kabinetas pirmame aukšte buvo
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 14:33)
Kai man pirmą kartą paprastai rovė dantį, tai klausiu dantistės, ar suleis nuskausminamuosius
tai ji man sako, vaikeli, jei aš tau jų nesuleisiu, tu man čia per langą iššoksi
gerai, kad kabinetas pirmame aukšte buvo
Suprantat, as netgi kai einu pas stomatologa detis plombas, as jau alpstu, nors man neskauda.. nezinau pati kodel taip nutinka.. kaskart kai tik atsisedu ant tos kedes taip pradeda bloga darytis
Tiesą sakant, man prieš einant į kabinetą pas bet kokį gydytoją silpna, širdis tabaluojas
bet po to nurimstu. Gal tau panikos priepolis koks prasideda
O tau tik atsisėdus, ar kai suleidžia nuskausminamus?
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 17:36)
Tiesą sakant, man prieš einant į kabinetą pas bet kokį gydytoją silpna, širdis tabaluojas
bet po to nurimstu.
Man irgi prieš įeinant į kabinetą būna, o po to kažkaip praeina. Matyt, gydytojai patikimi, o šiurpuliukai tik iš įpratimo atsiranda. Man yra tekę patirti "sovietinės stomatologijos malonumus"- tai dabar dantų taisymas tiesiog rojus.
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 18:36)
bet po to nurimstu. Gal tau panikos priepolis koks prasideda
Man tas silpnumas nutinka tik atsisedus i stomatologo kede, vat pries savaite lankiausi ir dar seniaus pas dantista, tai tik atsisedu, gyd.pradeda grezti dantis, tvarkyti ir jauciu kaip man akyse temsta, visa isbalus tampu, galva svaigsta, ir taip nuolat.. suprasciau jeigu man skaudetu, bet man neskaudejo nieko... kiekviena karta gydytojei tenka ruosti amoniako. Siaubas! ji klause galbut as sergu koke sirdies liga ir pan. sakau ne. Net neisivaizduoju nuo ko man cia taip.
Paklausiau todėl, kad pagalvojau, kad vaistai gal taip paveikia.
QUOTE(egzotika117 @ 2012 05 14, 19:13)
Man tas silpnumas nutinka tik atsisedus i stomatologo kede, vat pries savaite lankiausi ir dar seniaus pas dantista, tai tik atsisedu, gyd.pradeda grezti dantis, tvarkyti ir jauciu kaip man akyse temsta, visa isbalus tampu, galva svaigsta, ir taip nuolat.. suprasciau jeigu man skaudetu, bet man neskaudejo nieko... kiekviena karta gydytojei tenka ruosti amoniako. Siaubas! ji klause galbut as sergu koke sirdies liga ir pan. sakau ne. Net neisivaizduoju nuo ko man cia taip.
Ai klauset dar au kai suleidzia nuskausminamuosius ar tik atsisedus..? na kai ejau tvarkytis dantukus, tai nuskausminamuosius neleido, nes tik plombas dejo, ir man neskaudejo. O rauti dantu tai teko tik vaikysteje pamenu, kai buvau dar maza... tai nepamenu kaip kas ten vyko, tik zinau kad bijojau KAIP VISADA ir irgi tas silpnumas buvo uzejas.
Jūs papasakojot, mano sesei taip būdavo- tai gydytojai sakė, kad gali būt dėl to, kad ji nevalgius eina. Bet jai kažkaip praėjo.
Nuskausminimą suleidžia prieš pat rovimą. Jūs atsisėdat, gydytojas nuskausmina ir rauna. Mano gydytojas sakė, kad galima taip iš karto, nes dabar vaistai greičiau veikia, ankščiau tai laukti reikdavo kol suveiks, o man pieniniu iš viso be nuskausminimo rovė ir nepamenu, kad būtų skaudėję. Nors mano gydytojas iš karto nerauna, sako, kad galima ir palaukti ir į tą laiką visus dantis patikrina, vo tada tai labiausiai drebu, kad ko nerastų.
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 20:25)
Paklausiau todėl, kad pagalvojau, kad vaistai gal taip paveikia.
Kad ne zinokit..
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2012 05 14, 20:50)
Jūs papasakojot, mano sesei taip būdavo- tai gydytojai sakė, kad gali būt dėl to, kad ji nevalgius eina. Bet jai kažkaip praėjo.
Nuskausminimą suleidžia prieš pat rovimą. Jūs atsisėdat, gydytojas nuskausmina ir rauna. Mano gydytojas sakė, kad galima taip iš karto, nes dabar vaistai greičiau veikia, ankščiau tai laukti reikdavo kol suveiks, o man pieniniu iš viso be nuskausminimo rovė ir nepamenu, kad būtų skaudėję. Nors mano gydytojas iš karto nerauna, sako, kad galima ir palaukti ir į tą laiką visus dantis patikrina, vo tada tai labiausiai drebu, kad ko nerastų.
Va va, gyd.kazka panasaus apie maista irgi man minejo, kad kita karta pavalgius ateiciau, bet as valgiau.. visada valgau. Bet silpnumas visvien uzeina, vadinasi yra kita priezastis, tik nezinia kokia.
QUOTE(egzotika117 @ 2012 05 14, 21:35)
Kad ne zinokit..
Papildyta:
Va va, gyd.kazka panasaus apie maista irgi man minejo, kad kita karta pavalgius ateiciau, bet as valgiau.. visada valgau. Bet silpnumas visvien uzeina, vadinasi yra kita priezastis, tik nezinia kokia.
Papildyta:
Nu ka cia daug tiek aptarinet, cia gi akivaizdi vegetacine reakcija i busima nemalonu, skausminga procesa ar i tai, ko bijama. Kyla spaudimas, i krauja isskriami hormonai, spazmuojasi kraujagysles, ir tam tikriems smegenu centrams nepakanka kraujotakos. Logiskai mastant, valgyti kaip tik nereiketu, nes tada kraujotaka dar papildomai nuo smegenu nueis i virskinimo trakto organus kad virskinta maista po krauja nesiot, is kitos puses, alkanas zmogus labiau labilus yra, kaip taisykle. Nu isimeskit ratuka koki gi, nieko cia baisaus nera.
Egzotika, o tai ko jūs tikitės tokių video prisižiūrėjus?
man nors jau viskas praeity, bet aš negalėjau jo žiūrėti. Kuo mažiau sedėkit ir knaisiokitės tiek po šį forumą, tiek po visokius youtube
O šiaip tada gal tikrai reikėtų paprašyti, kad rautų su sedacija, jei taip labai bijote?
duos jums tabletę po liežuviu, nueisite ramutėlė į operacinę ir tikrai nieko nejausite, nors sąmoninga ir išliksite. Dėl valgymo tai irgi - kaip tik prieš tokius dalykus nerekomenduojama nei valgyti, nei gerti. Aišku, man rovė operaciniu būdu, tai ištisai klausinėjo, ar tik ko neužvalgiau/neišgėriau. Bet net ir prieš paprastą rovimą to nereikėtų daryti, nes tie visi silpnumai tikrai ne dėl to...
O šiaip tada gal tikrai reikėtų paprašyti, kad rautų su sedacija, jei taip labai bijote?
QUOTE(Girl_not4_you @ 2012 05 15, 09:23)
Egzotika, o tai ko jūs tikitės tokių video prisižiūrėjus?
man nors jau viskas praeity, bet aš negalėjau jo žiūrėti. Kuo mažiau sedėkit ir knaisiokitės tiek po šį forumą, tiek po visokius youtube
duos jums tabletę po liežuviu, nueisite ramutėlė į operacinę ir tikrai nieko nejausite, nors sąmoninga ir išliksite. Dėl valgymo tai irgi - kaip tik prieš tokius dalykus nerekomenduojama nei valgyti, nei gerti. Aišku, man rovė operaciniu būdu, tai ištisai klausinėjo, ar tik ko neužvalgiau/neišgėriau. Bet net ir prieš paprastą rovimą to nereikėtų daryti, nes tie visi silpnumai tikrai ne dėl to...
Na man tik buvo idomu pamatyti kaip tas procesas vyksta, zinoma as video iki galo nedaziurejau, taip tik prasukdama. Nu ka padarysi jei jau toks zmogus esu, bijau ir viskas, nieko cia nepakeisi.