Įkraunama...
Įkraunama...

Protiniai dantys

Kai man pirmą kartą paprastai rovė dantį, tai klausiu dantistės, ar suleis nuskausminamuosius biggrin.gif tai ji man sako, vaikeli, jei aš tau jų nesuleisiu, tu man čia per langą iššoksi biggrin.gif gerai, kad kabinetas pirmame aukšte buvo lotuliukas.gif

Tikrai nebijokit, pačio proceso metu tikrai neskauda biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
esu VU odontologijos studente, gal kas nors noretu atvykti konsultacijai ir/ar ISDYGUSIU protiniu virsutiniu dantu traukimui. Arba gal kam reikia pasalinti koki kita isgedusi dantuka ar saknele? Kaina ~ 10Lt. Jei taip, rasykite man privacia zinute.
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 14:33)
Kai man pirmą kartą paprastai rovė dantį, tai klausiu dantistės, ar suleis nuskausminamuosius  biggrin.gif tai ji man sako, vaikeli, jei aš tau jų nesuleisiu, tu man čia per langą iššoksi  biggrin.gif gerai, kad kabinetas pirmame aukšte buvo  lotuliukas.gif

Tikrai nebijokit, pačio proceso metu tikrai neskauda  biggrin.gif

Suprantat, as netgi kai einu pas stomatologa detis plombas, as jau alpstu, nors man neskauda.. nezinau pati kodel taip nutinka.. kaskart kai tik atsisedu ant tos kedes taip pradeda bloga darytis blink.gif biggrin.gif O ka kalbeti apie danties rovima! Jezau as jauciu gyva neiseisiu is kabineto biggrin.gif
Atsakyti
Tiesą sakant, man prieš einant į kabinetą pas bet kokį gydytoją silpna, širdis tabaluojas biggrin.gif bet po to nurimstu. Gal tau panikos priepolis koks prasideda g.gif

O tau tik atsisėdus, ar kai suleidžia nuskausminamus?
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 17:36)
Tiesą sakant, man prieš einant į kabinetą pas bet kokį gydytoją silpna, širdis tabaluojas  biggrin.gif bet po to nurimstu.

Man irgi prieš įeinant į kabinetą būna, o po to kažkaip praeina. Matyt, gydytojai patikimi, o šiurpuliukai tik iš įpratimo atsiranda. Man yra tekę patirti "sovietinės stomatologijos malonumus"- tai dabar dantų taisymas tiesiog rojus.
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 18:36)
Tiesą sakant, man prieš einant į kabinetą pas bet kokį gydytoją silpna, širdis tabaluojas  biggrin.gif bet po to nurimstu. Gal tau panikos priepolis koks prasideda  g.gif

O tau tik atsisėdus, ar kai suleidžia nuskausminamus?

Man tas silpnumas nutinka tik atsisedus i stomatologo kede, vat pries savaite lankiausi ir dar seniaus pas dantista, tai tik atsisedu, gyd.pradeda grezti dantis, tvarkyti ir jauciu kaip man akyse temsta, visa isbalus tampu, galva svaigsta, ir taip nuolat.. suprasciau jeigu man skaudetu, bet man neskaudejo nieko... kiekviena karta gydytojei tenka ruosti amoniako. Siaubas! ji klause galbut as sergu koke sirdies liga ir pan. sakau ne. Net neisivaizduoju nuo ko man cia taip. smile.gif Ai klauset dar au kai suleidzia nuskausminamuosius ar tik atsisedus..? na kai ejau tvarkytis dantukus, tai nuskausminamuosius neleido, nes tik plombas dejo, ir man neskaudejo. O rauti dantu tai teko tik vaikysteje pamenu, kai buvau dar maza... tai nepamenu kaip kas ten vyko, tik zinau kad bijojau KAIP VISADA ir irgi tas silpnumas buvo uzejas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egzotika117: 14 gegužės 2012 - 19:15
Paklausiau todėl, kad pagalvojau, kad vaistai gal taip paveikia.
Atsakyti
QUOTE(egzotika117 @ 2012 05 14, 19:13)
Man tas silpnumas nutinka tik atsisedus i stomatologo kede, vat pries savaite lankiausi ir dar seniaus pas dantista, tai tik atsisedu, gyd.pradeda grezti dantis, tvarkyti ir jauciu kaip man akyse temsta, visa isbalus tampu, galva svaigsta, ir taip nuolat.. suprasciau jeigu man skaudetu, bet man neskaudejo nieko... kiekviena karta gydytojei tenka ruosti amoniako. Siaubas! ji klause galbut as sergu koke sirdies liga ir pan. sakau ne.  Net neisivaizduoju nuo ko man cia taip. smile.gif Ai klauset dar au kai suleidzia nuskausminamuosius ar tik atsisedus..? na kai ejau tvarkytis dantukus, tai nuskausminamuosius neleido, nes tik plombas dejo, ir man neskaudejo. O rauti dantu tai teko tik vaikysteje pamenu, kai buvau dar maza... tai nepamenu kaip kas ten vyko, tik zinau kad bijojau KAIP VISADA ir irgi tas silpnumas buvo uzejas.

Jūs papasakojot, mano sesei taip būdavo- tai gydytojai sakė, kad gali būt dėl to, kad ji nevalgius eina. Bet jai kažkaip praėjo.
Nuskausminimą suleidžia prieš pat rovimą. Jūs atsisėdat, gydytojas nuskausmina ir rauna. Mano gydytojas sakė, kad galima taip iš karto, nes dabar vaistai greičiau veikia, ankščiau tai laukti reikdavo kol suveiks, o man pieniniu iš viso be nuskausminimo rovė ir nepamenu, kad būtų skaudėję. Nors mano gydytojas iš karto nerauna, sako, kad galima ir palaukti ir į tą laiką visus dantis patikrina, vo tada tai labiausiai drebu, kad ko nerastų. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2012 05 14, 20:25)
Paklausiau todėl, kad pagalvojau, kad vaistai gal taip paveikia.

Kad ne zinokit..
Papildyta:
QUOTE(Florestina @ 2012 05 14, 20:50)
Jūs papasakojot, mano sesei taip būdavo- tai gydytojai sakė, kad gali būt dėl to, kad ji nevalgius eina. Bet jai kažkaip praėjo.
Nuskausminimą suleidžia prieš pat rovimą. Jūs atsisėdat, gydytojas nuskausmina ir rauna. Mano gydytojas sakė, kad galima taip iš karto, nes dabar vaistai greičiau veikia, ankščiau tai laukti reikdavo kol suveiks, o man pieniniu iš viso be nuskausminimo rovė ir nepamenu, kad būtų skaudėję. Nors mano gydytojas iš karto nerauna, sako, kad galima ir palaukti ir į tą laiką visus dantis patikrina, vo tada tai labiausiai drebu, kad ko nerastų. unsure.gif

Va va, gyd.kazka panasaus apie maista irgi man minejo, kad kita karta pavalgius ateiciau, bet as valgiau.. visada valgau. Bet silpnumas visvien uzeina, vadinasi yra kita priezastis, tik nezinia kokia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(egzotika117 @ 2012 05 14, 21:35)
Kad ne zinokit..
Papildyta:

Va va, gyd.kazka panasaus apie maista irgi man minejo, kad kita karta pavalgius ateiciau, bet as valgiau.. visada valgau. Bet silpnumas visvien uzeina, vadinasi yra kita priezastis, tik nezinia kokia.  g.gif

Nu ka cia daug tiek aptarinet, cia gi akivaizdi vegetacine reakcija i busima nemalonu, skausminga procesa ar i tai, ko bijama. Kyla spaudimas, i krauja isskriami hormonai, spazmuojasi kraujagysles, ir tam tikriems smegenu centrams nepakanka kraujotakos. Logiskai mastant, valgyti kaip tik nereiketu, nes tada kraujotaka dar papildomai nuo smegenu nueis i virskinimo trakto organus kad virskinta maista po krauja nesiot, is kitos puses, alkanas zmogus labiau labilus yra, kaip taisykle. Nu isimeskit ratuka koki gi, nieko cia baisaus nera.
Atsakyti
Egzotika, o tai ko jūs tikitės tokių video prisižiūrėjus? biggrin.gif man nors jau viskas praeity, bet aš negalėjau jo žiūrėti. Kuo mažiau sedėkit ir knaisiokitės tiek po šį forumą, tiek po visokius youtube ax.gif
O šiaip tada gal tikrai reikėtų paprašyti, kad rautų su sedacija, jei taip labai bijote? g.gif duos jums tabletę po liežuviu, nueisite ramutėlė į operacinę ir tikrai nieko nejausite, nors sąmoninga ir išliksite. Dėl valgymo tai irgi - kaip tik prieš tokius dalykus nerekomenduojama nei valgyti, nei gerti. Aišku, man rovė operaciniu būdu, tai ištisai klausinėjo, ar tik ko neužvalgiau/neišgėriau. Bet net ir prieš paprastą rovimą to nereikėtų daryti, nes tie visi silpnumai tikrai ne dėl to...
Atsakyti
QUOTE(Girl_not4_you @ 2012 05 15, 09:23)
Egzotika, o tai ko jūs tikitės tokių video prisižiūrėjus? biggrin.gif  man nors jau viskas praeity, bet aš negalėjau jo žiūrėti. Kuo mažiau sedėkit ir knaisiokitės tiek po šį forumą, tiek po visokius youtube ax.gif
O šiaip tada gal tikrai reikėtų paprašyti, kad rautų su sedacija, jei taip labai bijote? g.gif  duos jums tabletę po liežuviu, nueisite ramutėlė į operacinę ir tikrai nieko nejausite, nors sąmoninga ir išliksite. Dėl valgymo tai irgi - kaip tik prieš tokius dalykus nerekomenduojama nei valgyti, nei gerti. Aišku, man rovė operaciniu būdu, tai ištisai klausinėjo, ar tik ko neužvalgiau/neišgėriau. Bet net ir prieš paprastą rovimą to nereikėtų daryti, nes tie visi silpnumai tikrai ne dėl to...

Na man tik buvo idomu pamatyti kaip tas procesas vyksta, zinoma as video iki galo nedaziurejau, taip tik prasukdama. Nu ka padarysi jei jau toks zmogus esu, bijau ir viskas, nieko cia nepakeisi. smile.gif O del valgymo tai nesuprantu, man gydytojei viena sako, paprasti zmones-kita. Tai kaip elgtis? Gal visgi klausyti paprastu zmoniu kaip JUS, kadangi Jus ir tai daugiau zinote nei gydytojei, na pvz.kiek as savo gyd.klausineju tai jie amzinai nieko nezino, netgi kai paklausiu rovimo kaina ir tai negali atsakyti, o paskui kai ateinu paskirta diena ir pasako suma as neturiu jos! paskui saukia, kad mat zinote gi kad einate pas gydytojus ir pinigus sus savim reikia tureti..
Atsakyti