Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo?

Apklausa: Kiek laiko esate paieškose? (79 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Oliza @ 2010 12 23, 12:36)
Idomu būtų išgirsti ką, Jūsų nuomone, apie žmogų parodo CV įdėta/neeįdėta nuotrauka, ačiū.

Aha, man irgi šitas klausimas labai įdomus g.gif

Prieš kokį mėnesį skambino iš agentūros (atrankų), kvietė į pokalbį, bet iškart perspėjo, kad darbas Vilniuj. Šiaip mano CV viskuo tiko. Pasakiau, kad pagalvosiu ir perskambinsiu. Perskambinau, pasakiau, kad visgi geriau būtų darbas Kaune. Sutarėm, kad į pokalbį neateisiu, mandagiai atsisveikinom. Dabar radau mane sudominusį skelbimą ir atranką daro ta pati atrankų agentūra. Kaip manot ar verta laukti, kad atkreips dėmesį? Ar manys, kad jei jau atsisakiau, neverta nė siūlyt?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 23, 12:56)
Aha, man irgi šitas klausimas labai įdomus g.gif

kazkiek parodo zmogu, ypac jei renkamas aptarnaujantis personalas, o daugiau tai nzn..na nebent gal mato ar zmogus geriantis, jei renkamas darbininkas. nes gi i Cv tai visi grazias foto susideda.
Bet cia kiek nuomoniu,tiek zmoniu.

Nors pritarciau, atrodo norinciu daug, bet kai pradedi atsirinkineti, nieko nebelieka..
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 12 23, 12:35)
kazkiek parodo zmogu, ypac jei renkamas aptarnaujantis personalas, o daugiau tai nzn..na nebent gal mato ar zmogus geriantis, jei renkamas darbininkas. nes gi i Cv tai visi grazias foto susideda.
Bet cia kiek nuomoniu,tiek zmoniu.

Nors pritarciau, atrodo norinciu daug, bet kai pradedi atsirinkineti, nieko nebelieka..

Aš suprantu ką parodo pati nuotrauka, bet buvo išskirta, jog nuomonė sudaroma iš to ar CV su nuotrauka, ar be ax.gif Mes nekartą diskutavom dėti foto į CV ar vistik ne, todėl ir įdomu - kaip darbdavio nuomonę įtakoja beveidžiai/suveidžiai CV, ar tai turi įtakos pasirinkimui.
Atsakyti
Aš suprantu, kad ir foto viena kitai nelygios. Pvz. buvusiam darbe pačiai teko matyti, kai mergina atsiuntė CV su nuotrauka, kurioj stovi nuoga, prie dušo kabinos. Na, jos nuogybių nesimatė, nes buvo iškirpusi galvą iki krūtinės. Na, bet fone dušas, plaukai šlapi doh.gif Na, tai taip ir nuskambėjo ant viso biuro...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2010 12 23, 12:56)
Kaip manot ar verta laukti, kad atkreips dėmesį? Ar manys, kad jei jau atsisakiau, neverta nė siūlyt?

Tikrai nelaukit, o nusiuskit pakartotinai savo CV, tiesiog, zmoniu daug, visu neatsiminsi, tad labai gerai, jei zmogus pats parodo iniciatyva mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2010 12 23, 14:14)
Aš suprantu, kad ir foto viena kitai nelygios. Pvz. buvusiam darbe pačiai teko matyti, kai mergina atsiuntė CV su nuotrauka, kurioj stovi nuoga, prie dušo kabinos. Na, jos nuogybių nesimatė, nes buvo iškirpusi galvą iki krūtinės. Na, bet fone dušas, plaukai šlapi doh.gif  Na, tai taip ir nuskambėjo ant viso biuro...

Na, cia jau... Tikrai, kazkas nepagalvojo...
As tai savo CV siunciu su foto, o pokalbiai dazniausiai prasidedavo taip "Taip, nuotrauka atitinka" biggrin.gif Nusisypsodavau, mintyse pagalvodama "Tai ka, kiti kandidatai neatitinka?" biggrin.gif
Atsakyti
Įdeda ne savo foto biggrin.gif arba retušuoja su fotošopu laugh.gif

Pas mane dabar CV ištrinta pomėgių skiltis, bet kad jau gavau pastabą per pokalbį, tai reikės papildyti. Matyt svarbu darbdaviams

O foto aš nededu g.gif
Atsakyti
Na va, as jau po pokalbio biggrin.gif
Mano pirmasis poalbis doh.gif
Nezinau net ka galvot - patikau, ar ne ... Pokalbi vede dvi moterys, viena pasirode labai maloni, kita kazkaip keistai stebejo. Aisku, truputi nervavausi, nors nebuvo del ko, nes jau eidama zinojau, kad nenoriu ten dirbt .
Taigi, viskas lyg ir sklandziai vyko, dave dvi uzduotis padaryt exselio programa, lyg ir susidorojau.
Na, kaip supratau, labai didelis darbo kruvis, nemaza atsakomybe, virsvalandziai ... viskas butu, gal ir nieko, ir veikla visai idomi, bet jau atlyginimas ... doh.gif Na, jei del patirties tik eiciau, gal ir pasiryzciau, bet dabar ... g.gif Kazka kalbejo, kad gal ir butu galimybe pakelt veliau atlyginima, bet jie visi taip sako, netikiu nors tu ka.
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 12 23, 12:46)
Dėl komentaro iš darbdavio pusės. Iš tikrųjų nesuprantu, kaip nėra iš ko rinktis, juk tiek daug žmonių darbo ieško. Asmeniškai aš siunčiu CV jau tik į tas vietas, kur atitinku visus reikalavimus, ir nieko, visiška tyla. Tai arba manęs nepastebi, arba yra geresnių, arba mano CV kažkaip negerai parašytas...

As formuluociau kitaip.. kad ner tokiu ''...'' kurie artu po 12 val uz 600lt.. darbdaviai galvoja, kad krizes metu cia yra suprantamas dalykas, ir kai paprasai daugiau ziuri isputes akis.. smile.gif cia netaikau konkreciai pasisakiusiai darbdaviai, aplamai kalbu
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 12 23, 19:06)
As formuluociau kitaip.. kad ner tokiu ''...'' kurie artu po 12 val uz 600lt.. darbdaviai galvoja, kad krizes metu cia yra suprantamas dalykas, ir kai paprasai daugiau ziuri isputes akis..  smile.gif cia netaikau konkreciai pasisakiusiai darbdaviai, aplamai kalbu

Sutinku.
Bet ieskojom darbuotojo, atrodo alga tikrai nebloga, darbas sunkus, bet salygos geros. Spekit ar radom..po pakartotinio skelbimo, ieskosim po svenciu.
Reikalavimai minimalus, bet deja deja..o dar kai ateje savo salygas pradeda diktuoti, belieka pasakyti " mes jum paskamibnsim".
Atsakyti
QUOTE(norma @ 2010 12 23, 19:20)
Na va, as jau po pokalbio  biggrin.gif
Mano pirmasis poalbis doh.gif
Nezinau net ka galvot - patikau, ar ne ... Pokalbi vede dvi moterys, viena pasirode labai maloni, kita kazkaip keistai stebejo. Aisku, truputi nervavausi, nors nebuvo del ko, nes jau eidama zinojau, kad nenoriu ten dirbt .
Taigi, viskas lyg ir sklandziai vyko, dave dvi uzduotis padaryt exselio programa, lyg ir susidorojau.
Na, kaip supratau, labai didelis darbo kruvis, nemaza atsakomybe, virsvalandziai ... viskas butu, gal ir nieko, ir veikla visai idomi, bet jau atlyginimas ...  doh.gif  Na, jei del patirties tik eiciau, gal ir pasiryzciau, bet dabar ...  g.gif Kazka kalbejo, kad gal ir butu galimybe pakelt veliau atlyginima, bet jie visi taip sako, netikiu nors tu ka.

tai visgi, kas cia per imone, jau tiek suintrigavot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2010 12 23, 20:05)
Sutinku.
Bet ieskojom darbuotojo, atrodo alga tikrai nebloga, darbas sunkus, bet salygos geros. Spekit  ar radom..po pakartotinio skelbimo, ieskosim po svenciu.
Reikalavimai minimalus, bet deja deja..o dar kai ateje savo salygas pradeda diktuoti, belieka pasakyti " mes jum paskamibnsim".

Tada gaila, kad neateina tinkami zmones.. unsure.gif 4u.gif as asmeniskai seniau is vis apie lt nekalbedavau pokalbio metu.. dabar situacija pasikeite 100%.. tikrai nemeluosiu, kad alga manes nemotyvuoja.. ir darbdaviui duodu suprast, kad dirbsiu tikrai ne is geros valios.. nes reikia pinigu, kaip ir visiem.. paprasciausia nusibodo uz ct art kaip nzn kam.. daug metu ta dariau.. dabar tikejaus, kad po mokslu situacija pasikeis, bet.. ka tu zmogus gali reikalaut be patirties..vel viskas is pradziu doh.gif bet jei kaip jus sakot nori geros algos, bet nenori dirbt, tai tikrai sorry, kad susiduriat su tokiais darbuotojais.. nes toks poziuris man nepriimtinas biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, su šventėmis, su šv. Kalėdom! Tikiuosi visoms Kalėdų stebuklas įvyks ir rasim darbus bigsmile.gif linksmų Jums švenčių 4u.gif
user posted image
Atsakyti