Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 71 tema

Labas vakaras 4u.gif
Prisistato sąžininga skyrelio skaitytoja ir nesąžininga rašytoja blush2.gif
Peržiūrėjau šių metų knygas ir nesupratau, ar aš tiek mažai perskaičiau, ar kada patingėjau užsirašyti. Taigi, kad neprapultų...
H. Vargas Llosa ,,Tetulė Chulija ir rašeiva" - tebūnie pagarbinta Nobelio premija - kitaip greičiausiai tos knygos nebūčiau paėmus į rankas. Ir nors iš pradžių nelabai supratau, ką skaitau, bet greitai tos radijo pjesės užkabino ir įvedė į komiškai tragišką (nors greičiau tragiškai komišką) knygos pasaulį. Pirmiausia tai labai smagi knyga. Jeigu ji tikrai autobiografinė, tai aš beveik įsimylėjau autorių. Nepaprastai saiką jaučiantis rašytojas, balansuojantis tarp melodramos ir .... beveik dramos, ironiškas, atviras. Į pabaigą šiek tiek nervino sublūdę radijo vaidinimai, bet iš esmės knyga neprasta. Beje, patiko ir tai, kad nereikėjo jos ryte ryti, nes kitas skyrius ramiausiai galėjo palaukti kitos dienos, neversdamas pamiršti buitį, darbą ir t.t.
K. McClure ,,Veidmainių sala" savo infantilumu priminė kiek anksčiau skaitytą ,,Savarasti upės slėnį". Tokiom knygom anksčiau buvo taikomas vyresnio mokyklinio amžiaus apibūdinimas. Abi turiu nusipirkusi ir nesulaukiu, kad galėčiau kam paskolinti ir nesulaukti grąžinant. Dar gerai, kad pirkau pigiai. O juk tema masinanti, autoriaus patirtis išskirtinė. O knygos nėr, nors tu ką... Matyt, toli gražu ne visiems mokslininkams lemta praturtėti iš rašytojo duonos. Galėjo padovanoti tema ir porą bandymų aprašymų geram rašytojui...
Dar viena anksčiau skaityta ir neaprašyta knyga - S. Shem ,,Vargo kalnas". Anksčiau skaityti ,,Dievo namai" paliko kontraversišką įspūdį. Man tai nėra blogai, todėl puoliau su dideliais lūkesčiais. Juolab anotacija.... „Sveiki atvykę į Vargo kalno psichiatrijos ligoninę, pamišėlių, savižudžių, tironų ir piktavalių namus. Čia tūno kompulsyvūs melagiai, negailestingi svetimautojai, seksualiniai iškrypėliai ir netgi vienas kitas oficialus beprotis. Ir tai dar tik daktarai...“ Kaip tu gali žmogus atsispirti lotuliukas.gif Pusė knygos pateisino lūkesčius, buvo smagu, įdomu, beje, aš labai panašiai ir vertinau psichiatrus, ypač psichoanalitikus, žodžiu, kaifavau. Deja, žydišką racionalumą nurungė holivudiška hepiendas, būtiniausiai primenantis ilgai ir laimingai gyveno... Mane labiau būtų įtikinę, jei herojus būtų dėjęs, išėjęs ir vedęs analitinius pokalbius su šiukšlių konteineriu... Taip knyga iš favoričių nusirito į vidutinę klasę... Bet paskaityti verta.
Tiek.
Atsakyti
Mozart'as linksmai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 12 06, 19:17)
Vajėėėė!!! bigsmile.gif Tokios lovos norėčiau! bigsmile.gif Net vasarą į "rezidenciją" išsineščiau! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o as siandien buvau motulej maxinoj ir susigundziau naujaja Saramago knyga "Evangelija pagal Jezu Kristu" blush2.gif

as ligonis doctor.gif
Atsakyti
Gerai, kad susigundei. Šitą knygą verta skaityti. good.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 12 06, 21:17)

Geras, niekada nebūčiau tokios muzikos su tokiu vaizdeliu "sukryžminusi". Dabar visai kitaip Mozart'o klausysiu biggrin.gif
Pradėjau skaityti am Bourne "Paskutinis testamentas". Kol kas įdomu. Einu skaityti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 12 06, 20:07)
Gerai, kad susigundei. Šitą knygą verta skaityti. good.gif

visu 100 proc pritariu drinks_cheers.gif Gemma tikrai labai geras pirkinys
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 12 06, 21:38)
visu 100 proc pritariu  drinks_cheers.gif Gemma tikrai labai geras pirkinys

as po atsiliepimo jos ypatingai ir uzsigeidziau, o cia kaip tycia dar akcijos paskutine diena... taip ir suvilioja zmogu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 11 29, 00:18)
Baigiau S. Oksanen Valymas - stipri knyga. Apie daug ką. Tikriausiai visa ko esmė - moteriškas pavydas seseriai (!) sunkaus ir blogo laikmečio fone. Kita vertus, tas fonas - lyg nuolatinis leitmotyvas - žiaurumai, prievarta, tremtis. Tarytum natūralūs dalykai - be pompastikos, kasdieniškai, ne trileriškai .
Rekomenduoju.

drinks_cheers.gif
Aš taip pat šią knygą "suskaičiau" per savaitgalį. Puiki knyga thumbup.gif
Labai dėkui visoms už anksčiau išsakytas nuomones, nes tikrai nebūčiau be šio skyrelio įsigijusi šios knygos.
Atsakyti
Sveikos
Senokai čia buvau pas jus užsukus.Su mažiuke teko ligoninėj pagulėti, tai dabar kaip iš dangaus nukritus ir skaitinėju ką jūs čia prikalbėjot.
Dėl kalėdinio meeto pasuoju, nors ir labai norėčiau, bet neišeis šį kartą, o ir laikas labai vėlyvas būtų grįžimui.

QUOTE(martux @ 2010 12 06, 21:17)

biggrin.gif Ant tokios lovos tik ir "skraidyt".Jetus kaip jie ten lengvai, kaip pūkeliai skrajoja.Nu pralinksmino mane šis šokio teatras

QUOTE(Gemma @ 2010 12 06, 22:55)
o as siandien buvau motulej maxinoj ir susigundziau naujaja Saramago knyga "Evangelija pagal Jezu Kristu"  blush2.gif

Ai aš šitos irgi noriu
ir dar pamačiau ir norėčiau paskaityti šią, nors neesu poezijos mėgėja.
http://www.bernardin...-rinktine/53797
Sudomino mane tas Pesoa, nes paskutiniu metu daug kur jį užtikdavau minint.Tuo labiau, kad reiks gi kada Saramago "Rikardo Rejišo metus" dar paskaityti.

Visai norėčiau paskaityti ir šią
http://www.bernardin...pos-knyga/54233

praitą savaitę vienam knygyne mačiau šitą, varčiau, pakilojau, keletą ištraukų paskaičiau ir tos dar kažkaip labai užsimaniau doh.gif, tiesa kainos dar nemačiau, nes ką tik buvo gauta ir be kainos.
http://www.bernardin...-rinktine/53862

Registruojuosi su Pascal Mercier "Naktinis traukinys į Lisaboną".
Apie perskaitytas knygas gal vėliau parašysiu, nes kažkokie man nerašaymai kamuoja, nors perskaičiau gerų , neblogų knygučių, Vieną net rekomenduočiau gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2010 12 07, 23:33)
Sveikos
  Senokai čia buvau pas jus užsukus.Su mažiuke teko ligoninėj pagulėti, tai dabar kaip iš dangaus nukritus ir skaitinėju ką jūs čia prikalbėjot.

Apie perskaitytas knygas gal vėliau parašysiu, nes kažkokie man nerašaymai kamuoja, nors perskaičiau gerų , neblogų knygučių, Vieną net rekomenduočiau gal g.gif

Sveikatytes judviem 4u.gif

kokia knyga rekomenduotum?
Atsakyti
Mielosios, brangiosios!
Iki gruodžio 15 d. registruojamės į kalėdinį knygių grand meet`ą Kaune, 2011-01-04, antradienį, Bernelių smuklėje, Donelaičio g., maždaug 16.30. Kviečiame visas galinčias ir norinčias jungtis!  mirksiukas.gif
Geidaraščius skelbiame iki gruodžio 20 d.  4u.gif
mirksiukas.gif

Rasma jau sutiko pabūti gerąja fėja. aciuks.gif

Meet`e dalyvaus:
klopedija
Forget
Dolitlė
Gemma
Fatimaallaa
saule^
martux
Brūkšniukas