QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 01 08, 15:08)
ir beto - kodėl mes juos vadinam musulmonais? visus? negi jie visi jau tokie praktikuojantys?
Kiek pazistu musulmonu Olandijoje (o pazistu nemazai), tai visi daugiau maziau praktikuojantys, nepriklausomai nuo issilavinimo ir gyvenimo aplinkybiu. Bent jau Ramadano tai beveik visi laikosi, tik viena zinau, kuris ne. Ir alkoholio nevartoja. Net saldainiu nevalgo, jei itaria, kad ju idare gali buti alkoholio. Man jau porakart taip buvo su lietuviskom lauktuvem, kad pora bendradarbiu mandagiai atsisake ragauti. Ir t.t., ir pan., sarasa galima testi ir testi. Kaip caralaite jau sake, kalba cia daugiau eina ne apie religija, o apie kultura. Islamiskaja, musulmoniskaja kultura. O ji gerokai skiriasi nu musiskes. Poziuris i moteris, deja, irgi

Ir nors labai sutinku, kad pagal vienetus negalima spresti apie visuma, bet kalbant apie kulturinius skirtumus tas liberalus poziuris, deja, daznai atsimusa i gerokai kitokia realybe...
Papildyta:QUOTE(caralaite @ 2011 01 08, 15:47)
ypač katalikybės pradas sustiprėja manyje kai pakliūnu į tokias vietas kaip Šv. Sofijos soboras Stambule, tada man iškart kyla klausimas "ką jie su mūsų gražiausia bažnyčia padarė!"

As matyt dar didesne nekrikste, nes man tokiu minciu nekilo ten lankantis...

Va kai vaikstau po protestantiskas baznycias, pvz., Anglijoje, ir zinau, kad po baltai tinkuotom sienom slypi barbariskai sugadintu fresku likuciai, tada pykstu... bet ne is katalikisku paskatu

O kai si rudeni Andaluzijoje pakliuvau i Kordobos Mezquita, tai pagalvojau jau visai nekrikscioniskai: ir ka tie netikeliai krikscionys padare su sitokia nuostabiai grazia mecete... nes tikrai nevykusiai atrodo katedra mecetes viduje