Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 71 tema

QUOTE(Rasma)
"O kur būtų galima rasti P. Sanajevo "Palaidokite mane už plintuso"?

QUOTE(klopedija @ 2011 01 08, 11:08)
Jei nori audio, tai yra čia: http://rutracker.org...c.php?t=2902884

Labai rekomenduociau butent audio versija (jei cia ta pati, paties Sanajevo ikalbeta). As skaiciau sia apysaka internete (aldebaran.ru) ir lygiagreciai klausiau audioknyga - pastaroji ypac patiko, tarsi dar viena papildoma dimensija atsirado toje skaudzioje ir tuo paciu juokingoje istorijoje.
Baigus skaityti/klausyti knyga, dar siulyciau paskaityti interviu su Sanajevu rusiskame zurnale moterims (nuoroda yra mano atsiliepime musu svetaineje). Bet tik po knygos reiketu ji skaityti, nes ten daug kalbama apie siuzeta.

O mane vis labiau intriguoja Paasillinna... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 08 sausio 2011 - 11:44
QUOTE(caralaite @ 2011 01 08, 12:04)
Jei rusiškai skaitot, tai patarčiau nueiti į rusiškų knygų knygyną Žvėryne, Sėlių g. Ten manau rasite, o ir kaina turėtų būti normali.

Sakau kad kažkur mačiau:)
http://sena.vtv.lt/g...plintusom/22251
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 01 08, 10:27)
Oho! Kiek aistrų sukelia "akys"!  bigsmile.gif  lotuliukas.gif

Man labai patinka tas terminas "akiu serija" thumbup.gif biggrin.gif Bet tokiu knygu beveik niekad neskaitau. Ypac tos visos "baltos" moteriskes, islekusios paskui koki musulmona i jo sali ir paskui rasancios knygas apie tai, kaip ten buvo baisu ir blogai, mane kazkodel erzina... suprantu jas ir uzjauciu, bet tu istoriju skaityt nenoriu schmoll.gif Autentiska knyga, kaip pvz Hosseini, tai visai kas kita, bet zvilgsnis is salies i kita kultura beveik visada yra per daug subjektyvus, kad perskaicius liktu kazkas daugiau, isskyrus momentine uzuojauta "aukai".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 08 sausio 2011 - 11:58
QUOTE(caralaite @ 2011 01 08, 11:49)

Oi, labai ačiū 4u.gif Eisiu tartis.
Jau dabar žinau, kad man patiks, tai noriu turėti šią knygą.
Ir audio būtinai išklausysiu, bet pirma noriu perskaityti ax.gif
Atsakyti
Perskaičau Murakamio Mylimoji sputnik. Na žinot, kuo toliau, tuo geriau. Jaučiasi branda, kryptingumas, užbaigtumas. Nei vienos nereikalingos minties ar sakinio. Aukščiausios prabos Murakamiškas stilius. O apie ką knyga. Mano manymu, esminė citata:
"Kodėl visi turi būti tokie vieniši, pamaniau. Kodėl reikia tapti tokiems vienišiems? Pasaulyje gyvena tiek žmonių, kiekvienas jų jaučia ilgesį, ieško kitų ir vis dėlto nuo jų atsiriboja. Kam? Ar šita planeta sukasi varoma žmonių liūdesio?" Taigi, ir nieko čia nepadarysi . Vienintelė paguoda, Murakamis sako, kad gal tiesiog gana "kad mes abu tame pačiame pasaulyje žiūrime i tą patį mėnulį ir "ta pačia virve susisaistę su realybe".
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 01 07, 18:51)
Aš manau, kai kuriems žmonėms turėtų būti uždrausta rašyti knygas  cool.gif

Gal ta moteris ir didvyrė, bet už knygą rašau lygiai 2.

lotuliukas.gif kaip "geras žmogus" - ne profesija, taip "dydvyrė (didmoterė) moteris" - nebūtinai rašytoja.
O beje - ką vaikai mano apie tai? apie tai, kad nemato tėvo, arba apie mamos "poilsius" g.gif

QUOTE(Rasma @ 2011 01 07, 19:35)
Kad po n metų galėčiau dukrai pasakyt, kad už musulmono tekės tik per mano lavoną cool.gif

g.gif

QUOTE(Forget @ 2011 01 07, 19:36)
1. Va va  biggrin.gif  Kaži kas būtų, jei knygą apie Jonaitienę "Motinos rankos" išleistume kaip visos LT motinų atspindį  bigsmile.gif  Nu, nes mūsų kultūra gi  tokia  lotuliukas.gif

Bet puiki mintis bigsmile.gif tada visas pasaulis sakytų, kad už lietuvių ženysis/tekės tik per jos lavoną lotuliukas.gif

QUOTE(Rasma @ 2011 01 08, 10:56)
Nieko tai nieko smile.gif

Mylėt galės nors ir arklį.

supratot? arba ne musulmonas, arba nieko cool.gif

Įdomi diskusija, bet....kaip jau komentavo Forget - (ir regis, Seneka), kad pagal vienetus negalima spręsti apie visumą 4u.gif
ir beto - kodėl mes juos vadinam musulmonais? visus? negi jie visi jau tokie praktikuojantys?

negi visi mūsų vyrai (ir europiečiai, amerikiečiai) jau yra krikščionys?!!!!!! doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 08 sausio 2011 - 15:12
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 01 08, 16:08)
ir beto - kodėl mes juos vadinam musulmonais? visus? negi jie visi jau tokie praktikuojantys?
negi visi mūsų vyrai (ir europiečiai, amerikiečiai) jau yra krikščionys?!!!!!! doh.gif

Aš gal labiau kultūrą turėjau galvoj. Nes vis tiek tai duoda savo atspaudą. Aš pvz., nekrikštas, bet vis tiek "pagal aplinką ir tradiciją" jaučiuosi krikščionė (visų pirma katalikė), nes tas tradicijas kažkiek gerbiu, kažkiek prisitaikau, švenčiu šventes, o ypač katalikybės pradas sustiprėja manyje kai pakliūnu į tokias vietas kaip Šv. Sofijos soboras Stambule, tada man iškart kyla klausimas "ką jie su mūsų gražiausia bažnyčia padarė!" biggrin.gif
Atsakyti
Susiviliojau jusu atsiliepimais ir siandien nusipirkau Kader Abdolah "Het huis van de moskee" (Mecetes namai). Jau seniai i ta knyga dairiausi, ir pagaliau apsisprendziau smile.gif

O dabar skaitau Murakami "Norvegu giria". Labai grazi meiles istorija, bet kol kas visai nemurakamiska. Nenustabau del to, nes zinojau, ko tiketis.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 01 08, 15:47)
tada man iškart kyla klausimas "ką jie su mūsų gražiausia bažnyčia padarė!" biggrin.gif

blink.gif na žinai lotuliukas.gif

o dėl Nesvyžiaus širdies neskauda? biggrin.gif ir kitų žemių/dvarų/pilių/šventovių?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 01 08, 15:08)

Kiek pazistu musulmonu Olandijoje (o pazistu nemazai), tai visi daugiau maziau praktikuojantys, nepriklausomai nuo issilavinimo ir gyvenimo aplinkybiu. Bent jau Ramadano tai beveik visi laikosi, tik viena zinau, kuris ne. Ir alkoholio nevartoja. Net saldainiu nevalgo, jei itaria, kad ju idare gali buti alkoholio. Man jau porakart taip buvo su lietuviskom lauktuvem, kad pora bendradarbiu mandagiai atsisake ragauti. Ir t.t., ir pan., sarasa galima testi ir testi. Kaip caralaite jau sake, kalba cia daugiau eina ne apie religija, o apie kultura. Islamiskaja, musulmoniskaja kultura. O ji gerokai skiriasi nu musiskes. Poziuris i moteris, deja, irgi cool.gif Ir nors labai sutinku, kad pagal vienetus negalima spresti apie visuma, bet kalbant apie kulturinius skirtumus tas liberalus poziuris, deja, daznai atsimusa i gerokai kitokia realybe... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(caralaite @ 2011 01 08, 15:47)
ypač katalikybės pradas sustiprėja manyje kai pakliūnu į tokias vietas kaip Šv. Sofijos soboras Stambule, tada man iškart kyla klausimas "ką jie su mūsų gražiausia bažnyčia padarė!" biggrin.gif

As matyt dar didesne nekrikste, nes man tokiu minciu nekilo ten lankantis... tongue.gif Va kai vaikstau po protestantiskas baznycias, pvz., Anglijoje, ir zinau, kad po baltai tinkuotom sienom slypi barbariskai sugadintu fresku likuciai, tada pykstu... bet ne is katalikisku paskatu biggrin.gif O kai si rudeni Andaluzijoje pakliuvau i Kordobos Mezquita, tai pagalvojau jau visai nekrikscioniskai: ir ka tie netikeliai krikscionys padare su sitokia nuostabiai grazia mecete... nes tikrai nevykusiai atrodo katedra mecetes viduje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2011 01 08, 17:42)
o dėl Nesvyžiaus širdies neskauda? biggrin.gif ir kitų žemių/dvarų/pilių/šventovių?

Pasirodo, aš ne tik nekrikštas, bet ir neišmanėlė blush2.gif . Net nežinau kas tas Nesvyžius. Bet aš pasidomėsiu biggrin.gif.
O apskritai šitose religinėse - kultūrinėse kovose labiausiai ir erzina bandymai viską perdaryti "pagal save", kad "priešų" darbą nušluot nuo žemės paviršiaus.
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 01 08, 17:05)
*Pasirodo, aš ne tik nekrikštas, bet ir neišmanėlė blush2.gif . Net nežinau kas tas Nesvyžius. Bet aš pasidomėsiu biggrin.gif.
**O apskritai šitose religinėse - kultūrinėse kovose labiausiai ir erzina bandymai viską perdaryti "pagal save", kad "priešų" darbą nušluot nuo žemės paviršiaus.

*Ten viena iš Radvilų pilių - būtent į Nesvyžiaus katedrą Radvila Našlaitėlis parvežė dalelę šv. Kryžiaus iš Jeruzalės.

**o čia tai jau normalu - visada buvo, visi vieni kitų freskas uždažinėjo, šventes perdarinėjo ir šiaip, viską savaip, "teisingai" perdarinėdavo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 08 sausio 2011 - 17:33