Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 71 tema

QUOTE(Jurzole @ 2011 01 07, 22:05)
Ataskaita apie siumetines perskaitytas knygas (taip tyliai sau siandien pagalvojau, kad beveik nusipelniau pedantiskiausios atsiliepimu rasytojos titulo...  blush2.gif biggrin.gif)

thumbup.gif
Atsakyti
Labai ačiū dar kartą caralaitei už įdėtą nuorodą į sena.lt, jau sutariau dėl knygos pirkimo ir su nekantrumu laukiu 4u.gif Aš pati nesugebėjau surast, tad jūsų pagalba man pačiu laiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 01 08, 18:40)
Labai ačiū dar kartą caralaitei už įdėtą nuorodą į sena.lt, jau sutariau dėl knygos pirkimo ir su nekantrumu laukiu 4u.gif Aš pati nesugebėjau surast, tad jūsų pagalba man pačiu laiku smile.gif

Nėr už ką, jeigu knyga patiks, lauksim ataskaitos apie įspūdžius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 01 08, 12:56)

O kur būtų galima rasti P. Sanajevo "Palaidokite mane už plintuso"? Gal žinot iš kur būtų galima parsisiųsti ar nusipirkti Lietuvoje/į Lietuvą?

Rasma o tu nori pirktis tą knygą?Aš ją turiu ir galėčiau paskolinti,Po to jau žiūrėtum ar verta pirktis.
Šiaip manau ją rastum rusų knygyne Sėlių gatveję"Knygų rojus" ir prie stoties (geležinkelio) šalia banko irgi yra rusiškų knygų knygynas.Ar ne ten ją ir pirkausi.Ten prie stoties tai pirkausi ir Saramago "Vspominanije o monastyre", bei kitas kai kurias.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 01 07, 23:05)

J.M.Coetzee "Life and Times of Michael K" (Maiklo K gyvenimas ir laikai). (....... ) Ko gero, Coetzee bus mano siu metu atradimas - nors metai dar tik prasidejo...  ax.gif

Kaip linkeciau ir tau, ir sau, ir kitoms daugiau tokiu atradimu, kaip Coetzee smile.gif Deja, jie pasitaiko tikrai retai. Duok Dieve, i metus karta. Normalu, nes genijai - irgi ne dauguma.
Atsakyti
QUOTE(Alexia @ 2011 01 08, 14:26)
Perskaičau Murakamio Mylimoji sputnik.

nuo sios knygos pradejau pazinti su Murakamiu. ir iki siol tai pati stipriausia jo knyga. (teisybes delei, reikia pasakyt, kad skaiciau tik keleta, mat jo knygos tokios savotiskos, reikia "pagauti momenta")
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 01 08, 20:45)
Rasma o tu nori pirktis tą knygą?Aš ją turiu ir galėčiau paskolinti,Po to jau žiūrėtum ar verta pirktis.

Tai aš jau perku, jau viskas suderėta, sutarta - ačiū labai Tau už pasiūlymą 4u.gif , bet jaučiu iš anksto, kad tikrai norėsiu turėt - šįkart nusipirksiu ax.gif Leisiu sau paišlaidauti, nes paskutiniu metu buvau taupi, daug skolinausi knygų ir pan.
Atsakyti
Sveikos atvykę į trečiąją mūsų temos knyginių „Oskarų“ ceremoniją
4u.gif

Pradžioje – truputį statistikos.
Savo metines „ataskaitas“ paskelbė 31 knygų klubo narė.
Nors knyginiai skoniai skiriasi, šiemet galima pastebėti keletą bendrumų:
- Nemažai mūsų minėjo, kad Larsson „Millenium“ buvo netikėtas atradimas;
- Nemažai narių 2010m. atrado Paasilinną;
- Iš lietuviškos literatūros nemažai mūsų džiaugėsi Oginskaitės knyga apie Kernagį bei Giedros Radvilavičiūtės esė.

Na, o dabar pereikime prie svarbiausiosios dalies – „Oskaro“ statulėlių dalybų 4u.gif

2010m. knygių klubo apdovanojimai:
user posted image

Knygų pirkimo maniakės titulas (dar vadinamas „Leidyklų ir knygynų džiaugsmo“ apdovanojimu), atitenka Fatimaallaai. Ji prisipažino pernai nusipirkusi beveik 300 knygų.
Garbės raštas už „Leidyklų ir knygynų gelbėjimą“ įteikiamas ir Dolitlei, įsigijusiai 194 knygas.

Knygų graužikių trejetukas:
1. SOFIJA5 (141 knyga)
2. Fatimaallaa (117 knygų)
3. Dolitlė (106 knygos)

Kadangi šiemet nemažai mūsų savo atsiliepimuose prieš perskaitytų knygų skaičių rašėme žodelį „tik“, paskatinamieji prizai, linkint 2011m. turėti daugiau laiko skaitymui, įteikiami visų pirma Svajotojai, agnuzeb ir luizianai, o taip pat ir visoms, norinčioms šio prizo (aš asmeniškai sau jį irgi pasiimu cool.gif ).

Šiemet kai kurios mūsų klubo narės atrado, kad knygas galima ne tik skaityti, bet ir klausyti.
Knygų klausytojų apdovanojimą dalijasi langana bei klopedija.

Knygų klubo metų naujokės statulėlė atitenka Fatimaallaai – už aktyvų įsijungimą ne tik į virtualų klubą, bet ir dalyvavimą meetuose, taip pat buvimą „knygneše“ tarp Vilniaus ir Kauno.

Knygų klubo savanorės statulėlė skiriama Jurzolei – už nepailstamą darbavimąsi keliant atsiliepimus į mūsų svetainę.
Sau (Heliantai) nekukliai pasiimu garbės raštą už „atsiliepimų ruošimą“ (kilnojimą iš forumo į failus, kuriuos vėliau perduodu Jurzolei).

Garbingas metų atsiliepimų rašytojos apdovanojimas skiriamas Jurzolei.

„Oskarų“ dalybos baigėsi, dabar laikas statulėlių savininkių padėkos kalboms mirksiukas.gif biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helianta: 09 sausio 2011 - 01:07
QUOTE(Helianta @ 2011 01 09, 01:05)
4u.gif

„Oskarų“ dalybos baigėsi, dabar laikas statulėlių savininkių padėkos kalboms  mirksiukas.gif  biggrin.gif

Tai as tada pradesiu... ax.gif Trumpai, jei pavyks... blush2.gif lotuliukas.gif

Pirmiausia tai labai aciu Heliantai uz puikia ceremonija! 4u.gif Reiketu sugalvoti kokia specialia nominacija sios grazios tradicijos pratesejai, kaip manote? mirksiukas.gif

Sveikinu visas laimetojas, ir nuolankiai dekoju uz man tekusius apdovanojimus aciuks.gif Vieno tai pati prisiprasiau, na bet nesvarbu, nuo kuklumo vis tiek jau nemirsiu... blush2.gif

Ir dar siulau viena svarbu pakeitima:

Knygu klubo savanores apdovanojimas skiriamas Heliantai ir Jurzolei. Nes atsiliepimu rinkimas yra tiek pat svarbus darbas, kaip ir ju kelimas i svetaine. Be vieno nebutu kito. Vienareiksmiskai.
Atsakyti
Nuoširdžiausi sveikinimai tituluotosioms 4u.gif
user posted image

O aš ateinu su pirmuoju savo atsiliepimu šiais metais ax.gif
Eric Walz "Vitražistė": pirmoji pažintis su šiuo autorium buvo skaitant E.Walz knygą "Žvaigždžių medžiotoja", knyga kuri man tapo savotišku praeitų metų atradimu. Bet visgi tai dvi labai skirtingos knygos. Vienas pagrindinių skirtumų - "Vitražistės" romano herojai - išgalvoti veikėjai ("Žvaigžių medžiotoja" apie tikrą istorinę asmenybę - astronomę E. Helevius, todėl ji man daugiau apie gyvenimą..).
"Vitražistė" nenuobodi ir nenuspėjama (nors nesakyčiau, kad labai daug veiksmo), ir visgi kas labiausiai man patiko - ne viskas baigiasi saldžiai..lyg ir yra numanomas happy end'as, bet ne toks, kuriuo baigtųsi dauguma tokių romanų.
Iš tikrųjų labai norėtųsi perskaityti ir kitas šio autoriaus knygas (apie tikras istorines asmenybes - "Popiežių valdovė", "Salomėjos šydai"), bet nemačiau, kad būtų išleistos lietuviškai (o kadangi knyga versta iš vokiečių kalbos (kuria rašė aut
orius), tai kažin ar verta ieškoti versijų kitomis man suprantamomis kalbomis g.gif ). Nežinau kam iš mūsų knygų skaitytojų klubo narių galėtų patikti tokios knygos ir kam ją rekomenduoti g.gif , bet aš atrandu panašumų su gana įtraukiančiais Ph. Gregory istorinių-grožinių knygų siužetais. Visko po truputį: meilės, paleistuvystės, detektyvo, trilerio.. Tai nėra 'sunkus' ar labai 'intelektualus' romanas, jeigu to tikitės, tačiau skaityti paprasčiausiai buvo įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 01 09, 02:05)
4u.gif

Visu pirma aciu Heliantai uz ispudinga oskaru teikimo ceremonija, daug plojimu rengejai clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif
Taip pat aciu uz paskatinamaji priza bis.gif bis.gif bis.gif Siais metais pazadu, kad pabandysiu pretenduoti i kita priza biggrin.gif Ir galiu jau pasigirti, kad viena knygu jau beveik baigiu skaityti biggrin.gif Metus pradejau su Petro Venclovos romanu "Ties bedugne".

Beje, gal kuri knyge skaite sia knyga http://www.jotema.lt...ew?pid=1&id=385 Nepamenu ar buves kada atsiliepimas rolleyes.gif Ir kaip cia su tom kainom nurodytom siame puslapyje? Cia iprasta kaina leidykloje ar knygynuose? OI jau radau giluzes atsiliepima biggrin.gif

Na ka, begam svesti oskaru ceremenojos http://www.youtube.c...h?v=JbDbBal53ig biggrin.gif alc.gif friends.gif sokiai.gif sokiai.gif sokiai.gif sokiai.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuzeb: 09 sausio 2011 - 14:05
QUOTE(Helianta @ 2011 01 09, 00:05)
4u.gif

bigsmile.gif wub.gif clap.gif clap.gif clap.gif
Kokie įspūdingi apdovanojimai bigsmile.gif
Labai dėkui už aktyvios naujokės titulą bis.gif assa.gif
Bet šiais metais pasižadu sau, kad leisiu mažiau pinigėlių knygoms (nors dar tik metams prasidėjus, jau 5 įsigyjau doh.gif nekokia pradžia)

o dabar einam švesti biggrin.gif
http://www.youtube.c...jVY&feature=fvw
Atsakyti