Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiška kosmetika plaukams

QUOTE(fuksė @ 2011 09 20, 09:22)
o kam kentet? ar matote jeigu reciau plausite plaukus - maziau riebaluosis, nemanau, viskas priklauso nuo priemoniu.

Mažiau riebaluojasi rečiau plaunant, patikrinau. Esu greit besiriebaluojančių plaukų savininkė. Jaunystėj plaudavau kartą savaitėj, tai keturias dienas vaikščiojau kaip žmogus, tris - su varvekliais ant galvos. Vėliau nutariau nebekentėt, dažninau plovimus. Dabar plaunu kas trečią dieną, iš jų dvi - kaip žmogus, trečią jau norisi nusisukti nuo veidrodžių. Bet kenčiu, pripratinti plaukus prie kasdieninio plovimo nenoriu.

Logišką paaiškinimą tai irgi turi, kažkur esu išskaičiusi. Plaukai pripranta prie jiems užduoto riebalavimosi tempo. Išplauni, vadinasi nusausini, tai plaukas puola skubiai gaminti riebalus, kad neperdžiūtų. Kuo labiau ir dažniau sausini, tuo aktyviau veikia riebalinės liaukos. Su veido oda irgi tas pats. Reikia kažkaip išbalansuoti, tik kokios tos auksinės sidabrinės priemonės, kurios plaukus optimaliausiai leistų prižiūrėti, neperlenkiant lazdos. Juk su varvekline šukuosena oi, kaip nesinori kentėt.
Atsakyti
QUOTE(*spanguolyte @ 2011 09 20, 16:10)

sita ir as vakar uzsisakiau. tai kai gausiu ziuresiu rezultata, ar geras bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 09 20, 19:20)
Mažiau riebaluojasi rečiau plaunant, patikrinau. Esu greit besiriebaluojančių plaukų savininkė. Jaunystėj plaudavau kartą savaitėj, tai keturias dienas vaikščiojau kaip žmogus, tris - su varvekliais ant galvos. Vėliau nutariau nebekentėt, dažninau plovimus. Dabar plaunu kas trečią dieną, iš jų dvi - kaip žmogus, trečią jau norisi nusisukti nuo veidrodžių. Bet kenčiu, pripratinti plaukus prie kasdieninio plovimo nenoriu.

Logišką paaiškinimą tai irgi turi, kažkur esu išskaičiusi. Plaukai pripranta prie jiems užduoto riebalavimosi tempo. Išplauni, vadinasi nusausini, tai plaukas puola skubiai gaminti riebalus, kad neperdžiūtų.  Kuo labiau ir dažniau sausini, tuo aktyviau veikia riebalinės liaukos. Su veido oda irgi tas pats. Reikia kažkaip išbalansuoti, tik kokios tos auksinės sidabrinės priemonės, kurios plaukus optimaliausiai leistų prižiūrėti, neperlenkiant lazdos. Juk su varvekline šukuosena oi, kaip nesinori kentėt.

Noreciau tuomet pamineti, kad riebaluotas plaukas ir galvos oda visiskai nekvepuoja, todel darant tokius bandymus galite pastebeti slinkima.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2011 09 22, 06:23)
Noreciau tuomet pamineti, kad riebaluotas plaukas ir galvos oda visiskai nekvepuoja, todel darant tokius bandymus galite pastebeti slinkima.

Nėra toooks baisus dalykas, patempti dar papildomai porą dienų neplovus galvos. Gal ir būna tas slinkimas apie kurį kalbat, bet susireguliavus riebalų išsiskyrimui, turėtų dingti. Visgi, ilgalaikė perspektyva yra mažiau dirginti plovikliais ir džiovinti fenu, dėl ko ir pats plaukas stiprėja.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2011 09 22, 06:23)

Slinkimo ypatingesnio nepastebėjau, vis dar plaukuota vaikštau tongue.gif .
Sutinku, kad riebaluotos galvos odos negali ilgai laikyti, tai ir sakau, kad aukso vidurį reikia surasti tarp dviejų blogybių - riebaluotos sunkiai kvėpuojančios odos su negražiais plaukučiais ir laipsniško dasivarymo iki tokios situacijos, kada ta oda riebaluota ir nekvėpuojanti pasidarytų už pusdienio po išplovimo. Manau, akivaizdžiai sulipusių plaukų nėr ko laikyti, bet bėgti plauti antrą dieną todėl, kad jie mažiau papurę, nei pirmą dieną turbut irgi nereikia. Nes po kurio laiko bus blogiau, kaip rodo ne vienos patirtis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Senmergiukas: 22 rugsėjo 2011 - 19:46
QUOTE(Senmergiukas @ 2011 09 22, 20:45)
Slinkimo ypatingesnio nepastebėjau, vis dar plaukuota vaikštau tongue.gif .
Sutinku, kad riebaluotos galvos odos negali ilgai laikyti, tai ir sakau, kad aukso vidurį reikia surasti tarp dviejų blogybių - riebaluotos sunkiai kvėpuojančios odos su negražiais plaukučiais ir laipsniško dasivarymo iki tokios situacijos, kada ta oda riebaluota ir nekvėpuojanti pasidarytų už pusdienio po išplovimo. Manau, akivaizdžiai sulipusių plaukų nėr ko laikyti, bet bėgti plauti antrą dieną todėl, kad jie mažiau papurę, nei pirmą dieną turbut irgi nereikia. Nes po kurio laiko bus blogiau, kaip rodo ne vienos patirtis.

O aš plaunu, nes jie būna mažiau papurę, pasiriebalavę, nes žinau, jog kitoj dienos pusėj išlys riebaliukai. O jei žmogui gerai kelias dienas neplaunant galvos, nesiriebaluoja, nesukelia diskomforto, tai aišku ir nereikia skubintis plaut. Būnant tarp žmonių, dirbant, tikrai jaučiuosi nepatogiai, mažų mažiausiai noriu būti palaikyta nevalyva. blink.gif Reikia bandyti atsitaikyti šampūną, tada ir tas riebalavimasis susitvarkys.
Atsakyti
Sveikos merginos,

kokius 3 metus naudojau plauku plovimui Urtekram sampunus. Kai pradejau naudoti ekologiska kosmetika, sitie buvo pigiausi su geriausia sudetim. Dabar jau ju daug visokiu yra, esu tikra, kad yra pigiau ir dar geresniu. Na, stebuklo nebuvo, viskas buvo gerai, tiko jie man. Paciai buvo ramiau, kad plauku nedziovinu. O vat balzama naudojau Aubrey Organic, jie visi man puikiai tiko, bet kaina didele, - apie 40 lt, nors ir uz 300, atrodo, ml. Balzamu sudetis labai nebloga, jie neekologiski, bet juose daug sertifikuotu ekologisku sudedamuju daliu. Dabar siuos balzamus siunciuosi is uzsienio, tai kaina iseina apie 20 Lt, tikrai apsimoka.

Norejau pasidalinti savo naujuoju atradimu smile.gif Daug domejausi ekosampunu sudetim ir atradau, kad vienaip ar kitaip, juose yra putojanciu medziagu, kurios sausina plauka. Ir prisiskaicius forumu, pabandziau issiplauti galva kiausinio tryniu. Procesas paprastas - imi tryni, tepi ant plauku. Neputoja, jausmas keistas. Bunu su ta trynio kauke, kol atlieku kitas proceduras duse. Paskui nuskalauju ir panaudoju balzama. Na, rezultatas puikus. kaip nekeista, puikiai plaukai issiplauna, buna minksti ir purus.
Pabandykit, gal kam patiks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2011 09 23, 04:47)
O aš plaunu, nes jie būna mažiau papurę, pasiriebalavę, nes žinau, jog kitoj dienos pusėj išlys riebaliukai. O jei žmogui gerai kelias dienas neplaunant galvos, nesiriebaluoja, nesukelia diskomforto, tai aišku ir nereikia skubintis plaut. Būnant tarp žmonių, dirbant, tikrai jaučiuosi nepatogiai, mažų mažiausiai noriu būti palaikyta nevalyva. blink.gif  Reikia bandyti atsitaikyti šampūną, tada ir tas riebalavimasis susitvarkys.

Tų šampūnų per gyvenimą jau koks šimtas išmėginta. Su netinkančiais būna labai blogai, su tinkančiais vidutiniškai blogai.

Man kažkaip naktis yra ta riba, kai įvyksta riebalavimosi "šuoliukas", o paskui per dieną laikosi tame pačiame lygyje. Jei rytą atsikėlus dar sau patinku, tai žinau, kad tokia ir būsiu visą dieną.

Na o dėl diskomforto - tai čia ne tik objektyvaus plaukų vaizdo reikalas, bet ir psichologinis dalykas, priklauso nuo keliamų savo išvaizdai reikalavimų. Kas vienai atrodys dar pakenčiamai, kitai gal jau bus tragedija. O ir nuo nuotaikos priklauso. Aš nieko prieš norą gerai atrodyti neturiu. Bėda ta, kad po metų kitų gali būti taip, kad kasdieninis plovimas jau nebepadės, ir diskomfortą nori nenori teks jausti antrą dienos pusę. Įsikišau į temą būtent norėdama iš savo patirties pasakyti, kad tokia tendencija yra. Gal ir ne visiems plaukų tipams, bet maniškiams tikrai.
Atsakyti
QUOTE(-Nika- @ 2011 09 23, 14:45)
Sveikos merginos,

kokius 3 metus naudojau plauku plovimui Urtekram sampunus. Kai pradejau naudoti ekologiska kosmetika, sitie buvo pigiausi su geriausia sudetim. Dabar jau ju daug visokiu yra, esu tikra, kad yra pigiau ir dar geresniu. Na, stebuklo nebuvo, viskas buvo gerai, tiko jie man. Paciai buvo ramiau, kad plauku nedziovinu. O vat balzama naudojau Aubrey Organic, jie visi man puikiai tiko, bet kaina didele,  - apie 40 lt, nors ir uz 300, atrodo, ml. Balzamu sudetis labai nebloga, jie neekologiski, bet juose daug sertifikuotu ekologisku sudedamuju daliu. Dabar siuos balzamus siunciuosi is uzsienio, tai kaina iseina apie 20 Lt, tikrai apsimoka.

Norejau pasidalinti savo naujuoju atradimu smile.gif Daug domejausi ekosampunu sudetim ir atradau, kad vienaip ar kitaip, juose yra putojanciu medziagu, kurios sausina plauka. Ir prisiskaicius forumu, pabandziau issiplauti galva kiausinio tryniu. Procesas paprastas - imi tryni, tepi ant plauku. Neputoja, jausmas keistas. Bunu su ta trynio kauke, kol atlieku kitas proceduras duse. Paskui nuskalauju ir panaudoju balzama. Na, rezultatas puikus. kaip nekeista, puikiai plaukai issiplauna, buna minksti ir purus.

Is kur siunciates AO?
Atsakyti
QUOTE(-Nika- @ 2011 09 23, 13:45)
Sveikos merginos,

būtinai reikės pabandyti 4u.gif
Atsakyti
AO siunciuosi is jau cia mineto Iherb.com. Dar is ten bandau parsisiusti chna ir basma "Rainbow" paruostus misinius. Plauku dazu forume mergaites labai gyre. Pristatymas is JAV kainuoja 4 JAV dolerius, tai prie kurso apie 2.5 gaunasi 10 Lt.
Atsakyti
Ką naudojate suteikti plaukams blizgesio? Pradėjus naudoti naturalias priemones mano juodi plaukai beveik nebeblizga, kuo anksčiau nesiskundžiau niekada. unsure.gif O naudoju Sante šampūną Briliant jojoba, kondicionierių Briliant care, JMO Neroli detagler ir JMO aliejuką galiukams, dar karts nuo karto pasidarau aliejines kaukes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnia: 27 rugsėjo 2011 - 20:53