QUOTE(Terezza @ 2010 12 27, 19:50)
Tik nuomonė iš šalies: argi kontrolinio atidavimas (ne rašymas) toks svarbus, kad pabėgimą įrašyti? Tuo labiau, jei tai mergaitei pavaduotoja liepė sėdėt?
Trumpai prisistatysiu. Kažkada buvau įstojus studijuoti lituanistiką, bet po pusmečio mečiau, nes supratau, kad darbas su vaikais ne man. Bet lietuvių kalbą labai labai myliu. Esu aštuntoko mama, o jis didelės meilės lietuvių k. pamokoms nejaučia.
mergaitė neatėjo, nors likusios dvi sėkmingai atsiėmė kontrolinius darbus. taigi dvi galėjo, o viena ne?
vaikai kartais naudojasi padėtimi: ,,mes ryt išvažiuojam po pirmos pamokos į varžybas", ,,mes turim repetuot". o kodėl jūs turit tai daryti per pamokas? kas bus atsakingas, kai patikrins ir ras, jog vienam pamokų ciklui pagal planą skyriau šešiasdešimt, o dienyne įrašų tam ciklui daugiau? niekam neįdomu, kad naujos temoss negalėjom pradėti, nes klasė kažkur dalyvavo.
pavaduotoja pasielgė neteisingai. ji turėjo tos mergaitės paklausti, ar mokytoja leido, ar susitarė su ja. visų pirma reikia žiūrėti į ugdymo procesą, o ne į renginį...
kai atiduodu kontr.darbus, pasiaiškinam klaidas, kartais būna taip, jog vaikas paaiškina tai, kas man kėlė klausimų. pažymys kartais pakyla.