Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(vuoga @ 2010 11 28, 22:42)
o kaip nepasisotina?! kaip manot kodel yra sakoma, kad maista reikia ilgai kramtyti? o todel, kad daug kramtant smegenys gauna signalus, kad valgai, jos greiciau pasisotina, jei supranti ka noriu pasakyti:) taip ir vaikai, kuo daugiau jie ciulpia ciulptuka tuo maziau jie valgys. Visu pirma del to, kad isvargina soskyte, visu antra, del to smegenys pasisotina to ciulpimo:) tai tiek:)

Maniskei soskes neikisi, jei nori valgyti. O nuo pat gimimo diena valgo kas 2-3 val. Nakti valgydavo kas 3-4 val. Ir tik paskutines dvi savites pradejo nesikelti nakti, bet diena ritmas tas pats. Soske ima kaip nusiraminima. Ir nuo pilvo putimo padeda, nes ciulpimas ramina. Kai pilvuka pucia ir duodu kruti, tai oi oi kaip kencia spenelis. Nebenoriu to jausmo, jau geriau soske. Ir uzmiega greicau su soske.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 11 29, 11:45)
Ir nuo pilvo putimo padeda, nes ciulpimas ramina.

Visiska netiesa! Ciaumodamoi guma kudikiai daugiau prisiryja oro, todel pilvuko putimui tai itin geras stimulas.
Manau gana jau apie ciulptukus 4u.gif Mama renkasi ar jis reikalingas, ar ne. Nereikia aiskintis kodel toks pasirinkimas. mirksiukas.gif

ch_justina, kadangi dabar turiu isbegti, o nesinori skubomis rasyti atsakymo, mielai pakonsultuosiu veliau (jei kitos to nepadarys). NEPRARASK VILTIES!! 4u.gif Tuo tarpu gal galetum papasakoti koks buvo mazylio gimimas (sunkus, naturalus, medikamentinis...)?? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 29, 12:52)
Visiska netiesa! Ciaumodamoi guma kudikiai daugiau prisiryja oro, todel pilvuko putimui tai itin geras stimulas.
Manau gana jau apie ciulptukus  4u.gif  Mama renkasi ar jis reikalingas, ar ne. Nereikia aiskintis kodel toks pasirinkimas.  mirksiukas.gif

ch_justina, kadangi dabar turiu isbegti, o nesinori skubomis rasyti atsakymo, mielai pakonsultuosiu veliau (jei kitos to nepadarys). NEPRARASK VILTIES!!  4u.gif Tuo tarpu gal galetum papasakoti koks buvo mazylio gimimas (sunkus, naturalus, medikamentinis...)??  4u.gif

abu mano vaikai gime po cezario pjuvio, pirma gimdziau 24 valandas, galiausiai ispjove, sito jau nebeleido paciai gimdyti buvo planinis cezaris, su daline nejautra, na spinaline ar kaip ji vadinasi... abu vaikai dideliai Emiliukas svere 4100 ir 52 cm, bet pvz sitas jo gimimas mano akimis atrodo lengvesnis nei seses, bet ses, miegodavo visa nakti nuo 11-iki 7 nesikeldavo naktimis, o va sitas vargsas kaip su tuo zarnynu jam negerai, ir gerasias bakterijas mes geriam, bandem ir espuimizana ir sabasimplex ir colinox ir babinos lasu gavom, nu zodziu niekas neveikia... tikrai mamos padekit, nes nu taip gaila vaiko, to pieno atrodo lig ir yra, bet kai jis toks neramus, labai trumpai pavalgo, valgo meta valgo meta pavargsta, o per ta valgyma taip steni kad jetau jetau ,,,
Atsakyti
ch_justina, jus nurimkit, sulaukit vizito pas gydytoja ir tyrimu atsakymu. Ir tikekite, kad viskas gerai. Gal veliau ir labiau patyrusios mamytes pakomentuos, o as kol kas tik parasysiu kai ka is savo patirties.

Visu pirma, kaip jau buvo daug kartu rasyta temoj, pienuko nutraukinejimas ir kiekio tikrinimas niekaip neparado, nei ar turite pienuko pakankamai, nei to, ar jis pakankamai riebus (nes skirtingu paros metu ir pienuko riebumas labai skiriasi).

Antra, pilvuko putimas - dazna bedele. Maniski irgi baisiai kankino nuo 3 savaiteliui iki beveik 4 men. Kokius lasiukus naudojate? gal pameginkit kitus (ju yra daug panasiu). Mums, pavyzdziui, is visu lasiuku visgi geriausiai Infacol padedavo. aisku, stebuklo nepadarydavo, bet vaikuciui lengviau budavo. Na, ir aisku, nesiojimai ant pilvuko, supavimai - be ju tikrai neapsieisit. As savo vaikiui mieganciam po kojytemis susukta ranksluostuka pakisdavau, kai jam labai pilveli skaudedavo, taip pasikelia kojytes ir jam kazkaip lengviau budavo. bent kazkiek pamiegodavo.

Trecia, dar karteli perziurekit savo maista, net jei atrodo, kad nieko tokio ypatingo nevalgote. As, pavyzdziui, pastebejau, kad mano vaikinui is karto ispucia pilvuka, kai as pati trinta sriubyte suvalgau, nesvarbu kokia. Jei netrinta - viskas ok, o jei tik trinta, kazkaip ir netinka. Ir dar man asmeniskai nuo avizu koses labai viduriukus paciai pusdavo.
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo maza patirtimi ir kartu bedomis. Mano sunus gime isnesiotas, 3700g. Gimdymas nebuvo sunkus. "Prakabejes" tris paras ant krutu numete daugiau kaip 10% savo svorio ir mus todel paliko ligonineje. Liepe nusitraukineti piena, o kiek truksta dave misinuko. Nuo tada praktiskai iki dabar (11sav) nusitraukineju rankomis ir el. pientraukiu.Galiu pasakyti tik tiek, kad joks nutraukinejimas nera efektyvesnis nei kudikio zindymas. Nuo 3 sav. apturejau mastita, kuris perejo i kruties abscesa, sugeriu tris antibiotiku kursus, pulius trauke svirkstu su echoskopo pagalba... Dabar maitinu mp, taciau nutrauktu, krutys pasiguzuoja, jei nesugebu is ju nutraukti, kvieciuosi masaziste namo (taip jau kokia 15 kartu per visa laika). Nuo mastito ir guzavimosi isbandytos visos liaudiskos priemones, taciau esme - nutraukti piena, o kopustai, linai , bulves, sildymai ir kt nepadeda. Meldziuosi, kad sugebeciau pamaitinti mp 4 men. apie daugiau - tik svajone. Dar kai buvau puolusi i nevilti, paskambinau vienai mamai, kurios tel. radau sarasiuke, gautame issirasant is klinikos, jei iskiltu kalusimu del maitinimo, tai buvo 7 sav. ji mane iskoneveike, kam neduodu kruties. As ja bandziau duoti n kartu kiekviena diena pries tai, apzioja jis gerai, taciau po 3-4 gurksniu miega ir neprabunda visaip zadinamas. Taigi jos nuomone buvo, kad 7sav. kudikis yra stiprus ir saves nenuskriaus nevalgydamas, prakabos tris paras, o veliau ims zisti ir ryti. Taigi finale pasiryzau eksperimentui ir nuo 5 ryto iki 12 val dienos daviau vien kruti.Finalas buvo toks, kad jis nustojo sisioti, o tai reiske, kad gauna nepakankamai skysciu ir musu lauke ligonine su laseline, jei eksperimenta tesciau. Nuo to laiko nebeekspirementuoju ir nutraukineju. Po men. priaugom 1500g., vaikiukas sveikas, bet man su krutimis pastovi beda. Pavydziu visoms, kurioms vaikas istraukia pienuka, nereikia nusitraukti, sildyti, maitinti is buteliuku, plauti, sterilizuoti ir t.t., tai atima daug laiko, o be to krutys nesiguzuoja. laukiu tos dienos, kada pageres mano gyvenimas, gal kaledu senelis atnes man tokia dovana :-)
Atsakyti
as siaip tiknutraukiu viena karta nakciai kad galeciau sugirdyti bakterijas... bandtymi mus lasiukai : espuimisanas ,sabasimplex, colinox ,babinos lasai, infacol, zodziu viskas kas yra ant sio svieto, kai kurie is siu lasiuku kaip suprantu gali kietinti, nes kmynu tra, o as kaip isivaizduoju, jam sunku ir taip pakakot, pilvas kaip akmuo nepravbezda, nebepadeda nei koju raitymai, nei termometro kisimai, turim dar beda, nors nezinau ar cia susije, niekada neatsirugsta, stacia laikau gal pusvalandi i r nieko.... o valgyt gal reiktu man paciia daugiau kazka, nes ir paciai iduriai kieteja, bet vel bijau,kad ir taip pilva skauda, o jei suvalgysiu ka tokiu bus dar blogiau...
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 11 29, 11:52)

g.gif Tai, kad kaip tik padeda. Bent jau maniskei. Ziurint kokia soske, yra tokiu, kur neprisigaudo oro. Aisku kaina ju doh.gif

Maret yra vaiku, kurie po buteliuko nenori imti papo. Zinau, kad vargas nusitraukineti pieneli, bet ir taip maitinami vaikai kuo puikiausiai uzauga. Kantrybes ir sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ch_justina @ 2010 11 29, 13:52)
as  siaip tiknutraukiu viena karta  nakciai  kad galeciau  sugirdyti  bakterijas... bandtymi mus lasiukai : espuimisanas ,sabasimplex, colinox ,babinos lasai, infacol, zodziu viskas kas yra  ant sio svieto,  kai kurie is  siu lasiuku kaip suprantu gali kietinti, nes kmynu tra, o as kaip isivaizduoju, jam sunku ir taip pakakot, pilvas kaip akmuo nepravbezda, nebepadeda nei koju raitymai, nei termometro kisimai, turim dar beda, nors nezinau ar cia susije, niekada neatsirugsta,  stacia laikau gal pusvalandi i r nieko.... o valgyt gal reiktu man paciia daugiau kazka, nes ir paciai iduriai kieteja, bet vel bijau,kad ir taip  pilva skauda, o jei suvalgysiu ka tokiu bus dar blogiau...

Jeigu man pucia vidurius, arba jie uzkieteja, viskas persiduoda vaikui. Mano sunui nebuvo pirmais menesiais pastovaus pilvo putimo, jam ousdavo karts nuo karto. Jam padedavo vanduo, jis atpalaiduojanciai veikia, masazavom pilva, laikydavom virs kriaukles, tokioj pozoj vaikas pakakodavo, isleisdavo ora. Tada jokiu vaistu neduodavau. O man paciai pusdavo pilva nuo maisto, reikia labai ziureti ka valgai. Jeigu apie pietus man pilva pucia, naktis budavo jau nerami.
Man pusdavo nuo kosiu, darzoviu misiniu. Geriausia valgyti ne miksuota maista, atskirai mesa, darzoves ir pan..
Atsakyti
na as valgau [usryciams, koki sumustinuka su arbata, pietums sriuba borukeliu be nieko, jokiu drusku... vakarienai bananas koks, arbatu daug kartais u bandele kartais su kokiu vel sumustinuku, grudu kose uzpilama suvalgau ir viskas, jokiu zaliu darzoviu,jokiu ankstiniu nieko tokio nera, retai kartais buliu kose su mesos patiekalu..
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 11 28, 18:56)
Priaugot labai gerai per pirmą mėnesį  4u.gif
Ar nemaišai liežuvėlio "makalavimo" su liežuvėlio "bangavimu"???
Taip naujagimiai ir kūdikiai tekina pienelį (vėliau tokis refleksas pranyksta)
Pasidarykit rimtą koprologinį tyrimą-pasėlio auginimą (ir dėl spalvos ir gleivėtumo bus aišku, ir dėl pilvo ir dėl augimo)- privačios mikrobiologijos laboratorijos atlieka (pvz.  http://www.medicina....l...ÅŖB/2104732 )
Nutraukinėjimui - reikalingi įgūdžiai, ir NIEKADA jokio bandymai išspausti lašelį ar daugiau NERODO tikrojo mp kiekio. MITAS tie visi "tikrinimai" galit seiles tikrintis- kiek jų turit  mirksiukas.gif
Per dvi savaites vaikas nesirgo??? Vit. d jei duodat, kiek lašų???
Kiek sykių šlapinasi per parą???

Na, nezinau, gal ir maisau, bet speneliai jau tokie raudonesni darosi. Paseli pasidarem (santariskese, dar laukiam atsakymo), siaip ligu kaip ir nera. Vit d pradejom duoti pries pora dienu po 2 lasus. Slapinimasi as skaiciuoju-per diena iseina 6, nakti jau nebeskaiciuoju. Siaip man dar toks klausimas yra, jei pagal slapinimosi skaiciu iseina, kad vaikui pieno kaip ir uztenka, ar negali buti taip, kad jo vis tiek per mazai ir vaikas, jei butu pieno daugiau, suvalgytu jo didesni kieki. ar as, pvz, neduodama misinuko neriboju jo vystymosi? (cia tokius protingus klausimus man uzduoda vaiku gydytoja ir sesele). dar man neramu, kad vaikas pavalgo per kokias 3-5 min, tiesiog paleidzia speneli ir viso gero. nes mastau, gal man bandyt kazkokiu budu po maitinimo nutraukinet piena kad ir po lasa, kad jo daugetu? is kitos puses, turbut labai pieno kieki paveike stresas, bet man kitaip neiseina, nes esu kaltinama (tiek gydytoju, tiek gimines), kad marinu vaika badu ir jis nevalgo todel, kad jau yra nusilpes doh.gif

Siaip, Kose-Malose, labai dekoju tau uz patarimus, nes kitu atveju jau pries pora savaiciu mano vaikas butu maitinamas misinuku.
Atsakyti
Nuo pilvuko skausmo dar mes vaduojames sitaip - paimu vaika sonu, priglaudziu pilvuka prie savo pilvo, sedames i kompo kede, kuri supuojasi ir taip supames snausdami, o maziukas ima bezdeti miegodamas ax.gif Tada ramesnis buna.O siaip tai man irgi, jei jau pucia pilva, tai mazius neramus.Kad pienas riebesnis butu pradejau daugiau valgyti mesytes ir siaip VALGYTI blush2.gif Musiskiui dar gali buti, kad ir del bambytes lb neramus, tai sian pas chirurga einam, pasakys ar gali taip buti.
Papildyta:
QUOTE(ch_justina @ 2010 11 29, 14:24)
na as valgau [usryciams, koki sumustinuka su arbata, pietums sriuba borukeliu be nieko, jokiu drusku... vakarienai bananas koks, arbatu daug kartais u bandele kartais su kokiu vel sumustinuku, grudu kose  uzpilama suvalgau ir viskas, jokiu zaliu darzoviu,jokiu ankstiniu  nieko tokio nera, retai kartais buliu kose su mesos patiekalu..

Jetus kiek mazai valgot...
As irgi panasiai valgydavau, bet db po kiekvieno maitinimo valgau ir vaikas sotus, pats ispjauna ir nebeverkia.Gydytoja grieztai liepe daugiau paciai valgyti ir rimtesni maista, nei sumustiniai ar bandeles...gerti daug vandens ir nepanikuoti ax.gif
Ir nebijokit del svorio, teko skaityti, kad mamos po gimdymo siekia savo figura susigrazinti, o to pasekoje - ate MP...
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2010 11 29, 14:37)
Nuo pilvuko skausmo dar mes vaduojames sitaip - paimu vaika sonu, priglaudziu pilvuka prie savo pilvo, sedames i kompo kede, kuri supuojasi ir taip supames snausdami, o maziukas ima bezdeti miegodamas  ax.gif Tada ramesnis buna.O siaip tai man irgi, jei jau pucia pilva, tai mazius neramus.Kad pienas riebesnis butu pradejau daugiau valgyti mesytes ir siaip VALGYTI  blush2.gif Musiskiui dar gali buti, kad ir del bambytes lb neramus, tai sian pas chirurga einam, pasakys ar gali taip buti.
Papildyta:

Jetus kiek mazai valgot...
As irgi panasiai valgydavau, bet db po kiekvieno maitinimo valgau ir vaikas sotus, pats ispjauna ir nebeverkia.Gydytoja grieztai liepe daugiau paciai valgyti ir rimtesni maista, nei sumustiniai ar bandeles...gerti daug vandens ir nepanikuoti  ax.gif
Ir nebijokit del svorio, teko skaityti, kad mamos po gimdymo siekia savo figura susigrazinti, o to pasekoje - ate MP...

niekad nebuvau ,kuda,ir niekada del to nesukau galvos, tiesiog taip bijau kazka valgyti daugiau, nes ir nieko nvalgant kaip vaikas kankinasi, tai jei valgyciau kas tada butu?
Atsakyti