QUOTE(Achtumatkaip @ 2010 08 19, 11:49)
Sveiki,
Gal yra bandziusiu ar sekmingai isidarbinusiu "Bartender" pozicijoje kruize? Kokie ispudziai, ar sunkus darbas, ar yra laiko islipti i kranta, koks atlyginimas, ar sunku praeiti atranka?
Yra yra

Darbas normalus, ne per sunkiausias. Laive yra daug barų, barmenai juose keičiami kas 2 savaites, vieni yra labiau "busy" kiti mažiau. Rotacija reikalinga tam, kad būtų maždaug lygios galimybės užsidirbti arbatpinigių. Nuo baro darbo grafiko priklauso ir tavo laisvas laikas. Dažniausiai kai laivas krante ir barai uždaryti, taigi pakankamai laiko išeiti į krantą. Na man laisvo laiko užtekdavo, o ir uždarbiu nesiskundžiau min 2000 US per mėnesį gaudavau.
Dėl atrankos, man buvo nesunku - svarbiausia būti komunikabiliai ir gerai kalbėti angliškai, bei šiek tiek išmanyti apie kokteilius ir gėrimus. Na kaip ir daugelyje antrankų pateikti savo geriausias savybes ir parodyti, kad tu tikrai tinki šiam darbaui
QUOTE(jandiaa @ 2010 08 27, 10:34)
Sveiki esu cia kaip ir naujoke, ar yra zmoniu kurie dirbo kruiziniame laive padaveja, per Ismira kompanija, su kuriais galeciau labiau pasisnekuciuoti.
Siaip yra labai daug klausimu, noretusi, kokiu patarimu...
Labai dekoju uz atsakyma
Papildyta:
ka klausineja per atranka i padavejos pozicijas? ar laive sutikot daug lietuviu? kaip buvo pati pradzia? ar labai sunku buvo isivaziuoti?
Nesvarbu per kur darbinatės, nes Ismira dirba su keliomis laivų kompanijomis, o svarbu į kokią kompaniją papulsite.
Ar bus daug lietuvių ar ne niekada nežinosite, nes iki kontrakto gavimo neaišku į kokį laivą paskirs, antra lietuvių niekada nebūna daug, nes mūsų ir taip mažai pasaulyje yra

Ir kontrakto metu skaičius tautiečių kinta, nes vieniems kontraktai baigiasi ir važiuoja namo. Buvo laikas, kai buvau viena lietuvė laive, buvo laikas kai mūsų buvo 7. Na, bet man asmeniškai tai esmės nesudarė.
Ar bus sunki pradžia, tai priklauso tik nuo Jūsų, nes čia kiekvienam lb skirtingai, juk tai priklauso nuo charakterio, taigi tokių dalykų Jums niekas neatsakys, vieni pripranta greitai, kitiems užtrunka ilgiau, o dar vieni niekaip neįpranta. Padavėjo darbas laive yra sunkus fizinis darbas ir didelė konkurencija jei visa tai tau nebaisu tada prašom. Kad dirbti šį darbą turi būti ir fiziškai ir emociškai būti stipri asmenybė. Jei ensi dirbusi padavėjos darbo, tai gal nelabai siūlyčiau tokios pozicijos, jau geriau gėrimų padavėja tada (daug lengviau). Aš prieš laivus USA trumpai dirbau padavėja, pradžioje vos pakėliau padėklą ir vėliau man tas darbas nebuvo mielas, taigi net minčių neturėjau eiti į padavėjas laive, pasirinkau barmenės poiziciją (+dar turiu bėdų su nugara). Nes padėklai tikrai dideli ir ant jų sukrauna daug.
Pabandyk you tube įsivesti: waiter on cruise ship
gal pamatysi ką įdomaus