Skaitau jūsų žinutes ir dar norėčiau įsiterpti. Ta seksualinio priekabiavimo tema kruiziniuose laivuose matyt visais laikais bus daug kam aktuali- tiek moterim, tiek vyram ( na, žinote, laivuose buna daug gėjų). Tik nesakykit- jei neprovokuosi, tai nieks ir nepriekabiaus. Čia maždaug ta pati tezė tiktų - išprievartavo, matyt provokavai... Vieniem tai galėtų būti kultūriniais kirtumai, kitam jau seksualinis priekabiavimas- pvz. man nemalonu būdavo kai mano tiesioginis virsininkas kasdien bandydavo mane apkabinti ir vis vadindavo mane savo meile - gal jis paprasciausia siltas zmogus ir jų kultūroje taip priimta reiksti jausmus, tačiau man jis perzengdavo ribas.
O dėl musštynių, tai razborkes daug kas daro krante (be liudininkų)
O dėl musštynių, tai razborkes daug kas daro krante (be liudininkų)

Sveiki visi. Paskaitęs šią temą pastebėjau, kad daugeliui įdomu, kaip vyksta pats įsidarbinimo procesas, t.y, kaip papulti į laivą, ką kokia seka daryti ir pan. Aišku, visą tą informaciją pradėjus domėtis detaliau palaipsniui suteikia agentūra per kurią darbinatės, tačiau jei smalsu, papasakosiu smulkiau, kadangi ko gero mano žinios šiuo klausimu yra kone šviežiausios
Pasakosiu viską iš savo perspektyvos, todėl jei taip buvo man, nereiškia, kad būtent taip bus ir jums
1. INFORMACIJOS RINKIMAS
Sugalvojęs išvykti padirbėti kruiziniuose laivuose nuvykau į įdarbinimo agentūrą "Ismira", Klaipėdoje. Pasidomėjau kada artimiausia atranka, kokia laivų kompanija, kokios pozicijos reikalingos ir kokie šansai į vieną ar kitą jų patekti. Išsiaiškinęs visa tai nutariau pretenduoti į Assistant Cabin Steward pareigas Carnival kompanijoje. Atranka buvo skalbiama 2010.11.25 Varšuvoje. Kadangi patirties tokios deja neturėjau, teko su agentūros pagalba "nupaišyti" savo naująjį CV, kurį pristatinėsiu Carnival'ui Varšuvoje.
2. PASIRUOŠIMAS ATRANKAI
Dar kartą nuėjus į agentūrą, gavau šūsnį literatūros, kurioje viskas nuo A...iki Z apie laivus, mano kruizinę kompaniją, pareigas į kurias pretenduoju ir t.t Turėjau apie 3 sav. kažkiek pasidomėti visu tuom prieš aranką. Kai jaučiausi pakankamai įsigilinęs į visą informaciją, nuėjau laikyti Marlins testo (jis būtinas vykstant į atranką, nors išskirtiniais atvejais galima laikyti ir atrankos diena paskirtoje interviu vietoje). Testą išlaikiau pakankamai lengvai, surinkau 92 %. Sunku nebuvo.
3. ATRANKA
Užėjus į kabinetą, kuriame jau laukė "Carnival" atstovas, pristačiau visus dokumentus, kurie buvo būtini atrankoje tai:
a) Pasas (ne asmens tapatybės kortelė)
Marlins testo sertifikatą
c) neteistumo pažymą iš Informatikos ir ryšių departamento
d) CV anglų kalba (Europass standarto)
e) 1 nuotrauką 3x4cm.
Prasidėjus interviu trumpai prisistačiau, papasakojau kas esu, iš kur ir t.t. Po to bandžiau susikurti gero steward'o įvaizdį, t.y pasakojau, kur "dirbau", ką ir kaip "dariau", kaip man visa tai "sekėsi". Tas vyrukas į mane net akių nepakėlė, nors kalbėjau apie 5 minutes. Vėliau pradėjo klausinėti, kodėl noriu pas juos dirbti, kodėl apskritai noriu vykti į užsienį ir ar esu pasiruošęs beprotiškai sunkiam darbui. Atsakęs į visus jo klausimus dar pasidomėjau ar jam mano kandidatūra atrodo tinkama. Sulaukiau teigiamo atsakymo ir prašymo savo dokumentų palaukti laukiamajame. Atranka praeita!
4. PASKYRIMO LAUKIMAS
Ko gero pati nemaloniausia darbinimosi kruizuose stadija. Man ji truko 3 mėnesius. Atranka praeita 2010.11.25, o paskyrimas gautas tik 2011.03.07
5. C1/D TRANZITINĖ VIZA
Gavus paskyrimą reikia tvarkytis vizos gavimo reikalus. Taigi, paraišką vizai užpildė "Ismira" internetu. Po to sumokėjau 364 lt. į JAV ambasados sąskaitą, tada gavau laiką, kada mane priims konsulas. Po apmokėjimo praeina apie 1-2 dienas iki vizito ambasadoje. Ambasada yra Vilniuje, Akmenų g. 6. Taigi jei kas ne vilniečiai papildomos išlaidos kelionei
Atvykus į ambasadą ir praėjus apsaugą, konsuliniame skyriuje pristatomi dokumentai. Su savimi reikia turėti:
a) pasą
paskyrimą (letter of employment)
c) vizito pas konsulą patvirtinimą (atspausdina agentūrą)
d) 1 3x4 nuotrauką (būtinai spalvotą)
e) apmokėjimo už vizą kvita (banke sumokėję nepamirškit)
Pridavę dokumentus prie 1 langelio, sėdit ir laukiat, kol amerikietišku akcentu pasakys jūsų vardą ir pavardę
Konsulinio skyriaus pareigunas užduos jam rūpimus klausimus ir pasakys, gavot vizą ar ne. Manes nieko neklausinėjo, matyt dėl to, kad užkalbėjau dantį tik priėjęs. Papasakojau, kur dirbsiu, kaip to noriu ir kad labai gražūs kraštai ten (kažką tokio). Šiaip bet kur geriau pačiam pradėt pasakot, nei laukt, kol pradės klausinėt.
6. MEDICININĖ APŽIŪRA
Reikės pasidaryri šiuos tyrimus:
a)ŽIV,
b)hepatito B
c)hepatito C
d) syfilio
e)bendrasis kraujo tyrimas
f)narkotikų testas
g)reikės gauti iš šeimos gydytojo išrašą apie raudoniukės, tymų ir parotito skiepus. Jei jų neturit - teks pasiskiepyt. Taip pat reikia pristatyti visų aukščiau išvardintų tyrimų rezultatus savo šeimos gydytojui, kad jis užpildytų kruizinės firmos atsiųsta sveikatos įvertinimo formą.
7. KELIONĖS BILIETAI
Įdarbinimo agentūra juos užsako, jūs susimokate. Taip pat susimokate įdarbinimo mokestį (mano atveju 200 EUR)
Šiaip stengiaus išsamiai aprašyt visą procesą, tačiau aišku, kažką praleidau. Jei kils kažkokių neaiškumu esu geranoriškai nusiteikęs padėti kuom galėsiu

Pasakosiu viską iš savo perspektyvos, todėl jei taip buvo man, nereiškia, kad būtent taip bus ir jums

1. INFORMACIJOS RINKIMAS
Sugalvojęs išvykti padirbėti kruiziniuose laivuose nuvykau į įdarbinimo agentūrą "Ismira", Klaipėdoje. Pasidomėjau kada artimiausia atranka, kokia laivų kompanija, kokios pozicijos reikalingos ir kokie šansai į vieną ar kitą jų patekti. Išsiaiškinęs visa tai nutariau pretenduoti į Assistant Cabin Steward pareigas Carnival kompanijoje. Atranka buvo skalbiama 2010.11.25 Varšuvoje. Kadangi patirties tokios deja neturėjau, teko su agentūros pagalba "nupaišyti" savo naująjį CV, kurį pristatinėsiu Carnival'ui Varšuvoje.
2. PASIRUOŠIMAS ATRANKAI
Dar kartą nuėjus į agentūrą, gavau šūsnį literatūros, kurioje viskas nuo A...iki Z apie laivus, mano kruizinę kompaniją, pareigas į kurias pretenduoju ir t.t Turėjau apie 3 sav. kažkiek pasidomėti visu tuom prieš aranką. Kai jaučiausi pakankamai įsigilinęs į visą informaciją, nuėjau laikyti Marlins testo (jis būtinas vykstant į atranką, nors išskirtiniais atvejais galima laikyti ir atrankos diena paskirtoje interviu vietoje). Testą išlaikiau pakankamai lengvai, surinkau 92 %. Sunku nebuvo.
3. ATRANKA
Užėjus į kabinetą, kuriame jau laukė "Carnival" atstovas, pristačiau visus dokumentus, kurie buvo būtini atrankoje tai:
a) Pasas (ne asmens tapatybės kortelė)

c) neteistumo pažymą iš Informatikos ir ryšių departamento
d) CV anglų kalba (Europass standarto)
e) 1 nuotrauką 3x4cm.
Prasidėjus interviu trumpai prisistačiau, papasakojau kas esu, iš kur ir t.t. Po to bandžiau susikurti gero steward'o įvaizdį, t.y pasakojau, kur "dirbau", ką ir kaip "dariau", kaip man visa tai "sekėsi". Tas vyrukas į mane net akių nepakėlė, nors kalbėjau apie 5 minutes. Vėliau pradėjo klausinėti, kodėl noriu pas juos dirbti, kodėl apskritai noriu vykti į užsienį ir ar esu pasiruošęs beprotiškai sunkiam darbui. Atsakęs į visus jo klausimus dar pasidomėjau ar jam mano kandidatūra atrodo tinkama. Sulaukiau teigiamo atsakymo ir prašymo savo dokumentų palaukti laukiamajame. Atranka praeita!
4. PASKYRIMO LAUKIMAS
Ko gero pati nemaloniausia darbinimosi kruizuose stadija. Man ji truko 3 mėnesius. Atranka praeita 2010.11.25, o paskyrimas gautas tik 2011.03.07
5. C1/D TRANZITINĖ VIZA
Gavus paskyrimą reikia tvarkytis vizos gavimo reikalus. Taigi, paraišką vizai užpildė "Ismira" internetu. Po to sumokėjau 364 lt. į JAV ambasados sąskaitą, tada gavau laiką, kada mane priims konsulas. Po apmokėjimo praeina apie 1-2 dienas iki vizito ambasadoje. Ambasada yra Vilniuje, Akmenų g. 6. Taigi jei kas ne vilniečiai papildomos išlaidos kelionei

a) pasą

c) vizito pas konsulą patvirtinimą (atspausdina agentūrą)
d) 1 3x4 nuotrauką (būtinai spalvotą)
e) apmokėjimo už vizą kvita (banke sumokėję nepamirškit)
Pridavę dokumentus prie 1 langelio, sėdit ir laukiat, kol amerikietišku akcentu pasakys jūsų vardą ir pavardę

6. MEDICININĖ APŽIŪRA
Reikės pasidaryri šiuos tyrimus:
a)ŽIV,
b)hepatito B
c)hepatito C
d) syfilio
e)bendrasis kraujo tyrimas
f)narkotikų testas
g)reikės gauti iš šeimos gydytojo išrašą apie raudoniukės, tymų ir parotito skiepus. Jei jų neturit - teks pasiskiepyt. Taip pat reikia pristatyti visų aukščiau išvardintų tyrimų rezultatus savo šeimos gydytojui, kad jis užpildytų kruizinės firmos atsiųsta sveikatos įvertinimo formą.
7. KELIONĖS BILIETAI
Įdarbinimo agentūra juos užsako, jūs susimokate. Taip pat susimokate įdarbinimo mokestį (mano atveju 200 EUR)
Šiaip stengiaus išsamiai aprašyt visą procesą, tačiau aišku, kažką praleidau. Jei kils kažkokių neaiškumu esu geranoriškai nusiteikęs padėti kuom galėsiu

QUOTE(3oh!3 @ 2011 03 23, 21:54)
4. PASKYRIMO LAUKIMAS

Čia tai taip, sunkiausia laukti, man teko laukti 8 mėnesius ir 12 mėnesių

Ir tikrai ne todėl, kad dantį užkalbėjote, o todėl, kad turėjote letter of employment

Sėkmės tau, linkiu kuo daugiau pamatyti ir mėgautis, tai ką duoda gyvenimas laive

QUOTE(saigma @ 2011 03 24, 21:22)
Čia tai taip, sunkiausia laukti, man teko laukti 8 mėnesius ir 12 mėnesių
Ir tikrai ne todėl, kad dantį užkalbėjote, o todėl, kad turėjote letter of employment
Sėkmės tau, linkiu kuo daugiau pamatyti ir mėgautis, tai ką duoda gyvenimas laive

8-12 mėnesių???

Na, kartu važiavęs vaikinukas irgi turėjo letter of employment, tačiau jį prie to langelio kamantinėjo kaip reikiant...nežinau nuo ko tai priklauso, bet su kuo pasišnekėdavau, visi skirtingai apie konsulatą pasakodavo.

P.S dėkui, sėkmės man prireiks, tikiuosi gerai praleisti laiką tarp įdomių žmonių ir kas be ko užsidirbti kažkiek

QUOTE(saudze @ 2012 06 17, 06:28)
Kruizai buvo gerai prieš 10 metų kai doleris verte turėjo, o dabar tai nebent pasauli pamatyti bet velgi nuo darbo vietos priklauso. Numušė algų dydžius filipiniečiai.

manau tai darbas tiesiog nuotykiu paieshkoit, gyvenimui paivairinti, tikrai ne karjera daryti ar pinigu uzsidirbti..
Gal bandę galėtumėt pasakyti kiek maždaug atsieina visos išlaidos? su vizom,agentūrom duoti ir bilietais?

QUOTE(OceanDeep @ 2012 11 01, 11:56)
Sveiki,
Kaip tik šiuo metu bandau įsidarbinti kruiziniuose laivuose. Kaip minėjo agentūra Ismira tai visos išlaidos gaunasi apie 1000+ eurų.
Kaip tik šiuo metu bandau įsidarbinti kruiziniuose laivuose. Kaip minėjo agentūra Ismira tai visos išlaidos gaunasi apie 1000+ eurų.
čia jau su lėktuvo bilietais ir vizomis?

QUOTE(Thea! @ 2012 11 01, 14:04)
Taip turėtų būti su viskuom

O išleisti pinigai greitai atsiperka, aišku nuo pozicijos priklauso, bet ten kur yra arbatpinigiai, greit atsipirks