Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK, problemos, sprendimai

Sveikos 4u.gif Susiduriau su tokia situacija, pries metus pagimdziau leliuka ir pradejau tvarkytis visus popierius del pasalpeliu, kadangi pajamos tikrai nedideles.. kadangi iki gimdymo i UK atvaziavau pries pat nestuma, tai nebuvau nei as nei vaikelio tetis (partneris) uzdirbe dideles sumos pajamu. CB viskas tvarkoje , WTC ir CTC gavau irgi labai greitai ir gana gerai, kaip ir su mumis gyvenanti seima su panasiom pajamom.. siais metais buvo perskaiciavimai ir kadangi musu pajamos truputi soktelejo palyginus su praitu metu tai mum pasalpa nukirpo vos ir is tos kuri buvo liko 1/3 nors per abu tikrai nevirsijom ten tos leistinos normos, netgi gerokai maziau buvo.. O tie mano kaimynai gauna vos vos maziau nei gaudavo..o dar pas juos pajamos padidejo nes vyras darba pakeite ir moteris dirbti pradejo. mano vyriskis siuo metu jau 3 men nedirba ir taxai apie tai zino, bet jaip tik as paskambinu ir pasakau kokia naujiena taip su kiekvienu kartu jie man atsiuncia laiskus su sumazintom pasalpos...tai -10sv tai -5.. blink.gif nors atrodo mano situacija prasteja tai jie dar labiau ja suprastina... jau nusprendziau jiems daugiau nebeskambinti, nes visai nuims, bet kaip viena dirbu ir uzdirbu vos ne tik uz nuoma tai tos pasalpos net maistui neuztenka.. doh.gif prasau ko nors kas apie tai nusimano paaiskinti man kiek reikia valandu dirbti ir kokios pajamos turi buti, kad jie taip nekirptu pasalpos? Dekui labai... 4u.gif
Atsakyti
maybe24 aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Swetty @ 2010 12 08, 03:26)
Sveikos  4u.gif  Susiduriau su tokia situacija, pries metus pagimdziau leliuka ir pradejau tvarkytis visus popierius del pasalpeliu, kadangi pajamos tikrai nedideles.. kadangi iki gimdymo i UK atvaziavau pries pat nestuma, tai nebuvau nei as nei vaikelio tetis (partneris) uzdirbe dideles sumos pajamu. CB viskas tvarkoje , WTC ir CTC gavau irgi labai greitai ir gana gerai, kaip ir su mumis gyvenanti seima su panasiom pajamom.. siais metais buvo perskaiciavimai ir kadangi musu pajamos truputi soktelejo palyginus su praitu metu tai mum pasalpa nukirpo vos ir is tos kuri buvo liko 1/3 nors per abu tikrai nevirsijom ten tos leistinos normos, netgi gerokai maziau buvo.. O tie mano kaimynai gauna vos vos maziau nei gaudavo..o dar pas juos pajamos padidejo nes vyras darba pakeite ir moteris dirbti pradejo. mano vyriskis siuo metu jau 3 men nedirba ir taxai apie tai zino, bet jaip tik as paskambinu ir pasakau kokia naujiena taip su kiekvienu kartu jie man atsiuncia laiskus su sumazintom pasalpos...tai -10sv tai -5.. blink.gif  nors atrodo mano situacija prasteja tai jie dar labiau ja suprastina... jau nusprendziau jiems daugiau nebeskambinti, nes visai nuims, bet kaip viena dirbu ir uzdirbu vos ne tik uz nuoma tai tos pasalpos net maistui neuztenka.. doh.gif  prasau ko nors kas apie tai nusimano paaiskinti man kiek reikia valandu dirbti ir kokios pajamos turi buti, kad jie taip nekirptu pasalpos? Dekui labai... 4u.gif

Jums sumazino tax credits nes deklaravote didesnes pajamas negu buvo praitu metu, taigi susidare permoka/skola kure dabar jie is jusu po biski atsiemineje...ir nieko ce nepakeisi...reikejo laiku pranesti apie kylances pajamas.... ax.gif
O kitas dalykas niekada neziurekit ir nesiklausykit kas kiek gauna, kiekvieno siutuacija yra individuali, ir nevi sako tiesybe... unsure.gif
HMRC puslapyje yra lenteles pagal kures galima paziureti pagal pajamas kiek priklauso....
Atsakyti
QUOTE(jujuste @ 2010 12 07, 19:25)
norejau  paklaust jusu nuomones...ka man siuo atveju daryt.NIN pokalby buvau 11.22.
laisko lyg siol nera.isidarbinau vakar,sian paskambinau pasiteiraut del ni tai sako jum laiskas issiustas jau 11.26 bet as jo negavau.tada sako nueikit i job center turi jums atspausdinti,nuejau tai parase ant paprasto lapo ta munery ir viskas,klausiau kaip bus su kortele-nieko nzn...na gerai.sakau darbdaviui kad turiu ni numery uzrasyta-sako netinka,galima  gatvej rast popieriuka ir atsinesti,skambink atgal,prasyk kad atsiustu antra laiska...skambinu-jie sako nesiusim,darbdavys turi priimti pvz ir toky ant popieriuko NIN arba net zodziu pasakyta ,jis yra uzregistruotas ir visa kita.Darbdavys nesutinka,liepia is kur nori is ten gauk laiska su NI numeriu
ka daryt gal kas patars?

Mums buvo tokia pati sutuacija,kad jie sake mes laiska isiuntem su jusu NIN bet mes negavom,o kadangi reikejo labai NIN numerio tai nuejom i JOB centra ir mums parase ant lapuko-ir is bet kur jie jo neistraukia nes yra viskas iregistruota pas juos kompose,taip kad jau situ atzvilgiu darbdaviui kad ir norit nesumeluosi,turbut jis nelabai nusimano,mums priime ir ant lapuko parasyta bet poto sake atnesti kaip gausit kortele,o kortele gavom kazkur po 3 sav.
Atsakyti
Mamytes turiu dar viena kalusima.Dabar kai tvarkomes CTC ir WTC ten praso parasyti pajamas.Sakykit ar reikia rasyti tas pajamas, kurias as gaunu LT motinystes atostogos(berods taip jos vadinasi)Vienu zodziu kur moka sodra?Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(saulute99 @ 2010 12 07, 17:31)
Sveikos,mamytes,
skaiciau sia tema ilgai,bet neradau panasiu klausimu.Noriu paklausti,ar reikia WTC pranesti del pasikeitusio darbo valandu skaiciaus?situacija tokia,kad anksciau dirbdavau 30val kaip self.empl ir deklaruodavau tai.Bet nuo spalio men sumazejo darbu ir darbo buna kartais 16,o kartais tik 10val.per sav.Wtc paskaiciuoti matyt kaip dirbanciai 30val.Ar galesiu prasyti HB,jei pasikeite mano darbo valandu skaicius?Gyvenu viena ir islaikau vaika.Aciu is anksto,jei kas apsviesite siuo klausimu 4u.gif

Dekui,maybe24,uz atsakyma,ir tuomet dar iskilo klausimas-sakyti jiems del WTC,kad jau 2men,kaip dirbu 16val ir maziau,ar nenubauduos manes,kad iskart nepranesiau? g.gif Tai tada perskaiciuos ir tuos WTC nuo spalio ar nuo pranesimo dienos?
Ir dar del HB.Kadangi dabar pas mus sunki finansine padetis,niekaip nesutaupom namo nuomai,o kur dar depozitas...O kad gauti HB,reikia juk but issinuomavus ta busta,uz kuri gautum HB,o tam bustui nera pinigu unsure.gif Uzburtas ratas gaunasi...Ka daryti,nuo ko pradeti sioje situacijoje?
Atsakyti
QUOTE(liniukas01 @ 2010 12 08, 12:31)
Mamytes turiu dar viena kalusima.Dabar kai tvarkomes CTC ir WTC ten praso parasyti pajamas.Sakykit ar reikia rasyti tas pajamas, kurias as gaunu LT motinystes atostogos(berods taip jos vadinasi)Vienu zodziu kur moka sodra?Aciu uz atsakyma.

Apie Lietuvoje gautu pajamu deklaravima nesu girdejusi,bet cia,motinystes ismokos,gaunamos is job centro i pajamas nesiskaiciuoja,todel logiskai mastant ir jus neturetumet ju skaiciuoti. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute99 @ 2010 12 08, 13:24)
Dekui,maybe24,uz atsakyma,ir tuomet dar iskilo klausimas-sakyti jiems del WTC,kad jau 2men,kaip dirbu 16val ir maziau,ar nenubauduos manes,kad iskart nepranesiau? g.gif Tai tada perskaiciuos ir tuos WTC nuo spalio ar nuo pranesimo dienos?
Ir dar del HB.Kadangi dabar pas mus sunki finansine padetis,niekaip nesutaupom namo nuomai,o kur dar depozitas...O kad gauti HB,reikia juk but issinuomavus ta busta,uz kuri gautum HB,o tam bustui nera pinigu unsure.gif Uzburtas ratas gaunasi...Ka daryti,nuo ko pradeti sioje situacijoje?

Seip apie darbo valandu pasikeitima reikia pranesti per menesi,tai gal geriau ir sakykit panasiai ta data ax.gif
Del housing benefit'u tai zinau,kad galima ju prasyti ir tada,kai bustas dar nera isnuomotas,bet jau yra pasirasyta sutartis.Tarkim,kad gyvensit ten nuo sekancio menesio 15 dienos.Tik kad uzstata reikia moketi pries pasirasant sutarti,taip kad cia padetu tik tiek,kad gautumet benefit'us greiciau,nei tada jei pildytumet jau isikelus.
Papildyta:
Beje,jei jusu valandos konkreciai nenustatytos sutartimi ir gali kisti be papildomu sutarciu,vadinasi negalejote tiksliai zinoti,kad jos ir liks 16 ilgesni laika.
Atsakyti
Aciu labai.Darbo valandos mano jokia sutartim nenustatytos,taigi taip,galejo kisti.
O kaip del tos bond scheme,ar kaip ji vadinasi,kazka skaiciau,kad imanoma ir depozitui gauti pagal ta schema,tik anglu dar sunkiai ikandu,tai nelabai ir supratau blush2.gif
Dar noreciau suzinoti,kokiu jie dokumentu praso del HB,kai esi self.empl.?nes steitmentuose mano ne ka ir pamatys,juk atlygi gaunu tiesiai i rankas g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute99 @ 2010 12 08, 15:29)

O kaip del tos bond scheme,ar kaip ji vadinasi,kazka skaiciau,kad imanoma ir depozitui gauti pagal ta schema,tik anglu dar sunkiai ikandu,tai nelabai ir supratau blush2.gif
Dar noreciau suzinoti,kokiu jie dokumentu praso del HB,kai esi self.empl.?nes steitmentuose mano ne ka ir pamatys,juk atlygi gaunu tiesiai i rankas g.gif

Deja,cia as prasta pagalbininke.nesu susidurusi,ko praso esant self employed ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes ir vel prasysiu pagalbos.musiu mazylis gime cia anglijoj liepos men.suzinojom,kad galima gauti vienkartine pasalpa maternity grand,bet reikia susitvarkyti iki 3 men.tai va viska susitvarkem uzpildem forma ir issiuntem.kai suejo suneliui 3 men paskambinom paklausti ar viskas tvarkoj ir kada gausim,tai jie pasake,kad negausim,nes dar negaunam cb ir ctc,bet juk visi dokumentai jau birzeli buvo sutvarkyti,juk ne musu kalte,kad jie dar nemoka.gal dar ymanoma ka nors padaryti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1982 @ 2010 12 08, 20:38)
sveikos mamytes ir vel prasysiu pagalbos.musiu mazylis gime cia anglijoj liepos men.suzinojom,kad galima gauti vienkartine pasalpa maternity grand,bet reikia susitvarkyti iki 3 men.tai va viska susitvarkem uzpildem forma ir issiuntem.kai suejo suneliui 3 men paskambinom paklausti ar viskas tvarkoj ir kada gausim,tai jie pasake,kad negausim,nes dar negaunam cb ir ctc,bet juk visi dokumentai jau birzeli buvo sutvarkyti,juk ne musu kalte,kad jie dar nemoka.gal dar ymanoma ka nors padaryti? blush2.gif

Na taip ir yra,Sure start maternity Grant gali gauti tik tie,kurie gauna pagalba tuo metu,kai pildoma forma,o ne ta pagalba ,kuria gaus ateityje.
Atsakyti
o gal dar ka nors galima susitvarkyti del nuomos ar taip ka?dirba tik draugas turim bendra vaikuti ir du is pirmos santuokos.motinystes pasalpos is lt atsisakiau,kad nebutu problemu cia gauti.draugo atlyginimas 16000 per metus,mokam nuoma 530 ir cancel tax 110.atsiprasau,kad tiek klausiu blush2.gif
Atsakyti