Įkraunama...
Įkraunama...

Ema

man negrazus..
Atsakyti
Mano 8 mėn. dukrytė Emanuelė, vadinam Emute. Man labai nuostabus vardas, jį sugalvojau, na tiesiog į širdį įkrito, kai buvau gal 2 mėn. nėščia.Bet pasirinkimo argumentai ne vien del grožio, norėjau kad butų retas (pvz būna, kad tais pačiais metais vien Austėjos), skambėtų vienodai gerai ir užsienyje (ką gali žinoti kada mergytei prireiks, o gal norės trumpinti i Ema).
Ir hebrajiškas vertinys taip pat turėtas galvoje, juk ne veltui sakoma, kad gyvenimo laimę atsinešame su vardu.BiblijojE yra viena sakmė, tik ne apie mergaitę, o apie berniuką Emanuelį.

Kai pavadinau ir pranešiau visiems, sulaukiau daug nuostabos - vardas keistas, retas ir pan.Kiti prisimena erotinį filmą.

Tikiu, kad mano dukra užaugs daili panelė biggrin.gif ir labai džiaugiuosi vardo pasirinkimu.
Atsakyti
QUOTE(Simomama @ 2007 03 15, 13:33)
Kai pavadinau ir pranešiau visiems, sulaukiau daug nuostabos - vardas keistas, retas ir pan.Kiti prisimena erotinį filmą.

kai aš išgirdau pirmą kartą, neskilo jokių tokių minčių, nes kino tiesiog nemačiau, o vardas laabi patiko...

wub.gif wub.gif
o kas norės, bet kokima vardui ras priekabių, taip kad..
Smagu kad dukrius tokiu vardu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aastuliukas @ 2007 03 21, 00:12)

biggrin.gif patinka?
Atsakyti
As dar pastojusi nebuvau, kai zinojau, kad turesiu dukryte ir pavadinsiu ja Ema...ir stai as jau trys savaiteles dziaugiuosi savo Emute!! smile.gif
Atsakyti
Man grazu Ema, bet Emanuele tiesiog super wub.gif
Atsakyti
Aš kaip tik čia neseniai skaitinėjau, kad Emma buvo labai populiarus senovės Normandų ir Anglų karalienių/princesių vardas (pvz. buvo tokia Emma Normandė, galima apie ją čia pasiskaityti.)

Dėl reikšmės, tai čia tokią radau:
EMMA
Naudojama: Anglų, Prancūzų, Italų, Suomių, Olandų kalbose
Tariama: EM-a
Vardas kilęs is Germanų ermen, kas reiškia "visas", "visuminis". Tai anglų karaliaus Edvardo Išpažintojo motinos vardas, taip pat 11 amžiaus vokiečių šventosios vardas.
Atsakyti
QUOTE(RIESTE @ 2007 03 21, 20:25)
As dar pastojusi nebuvau, kai zinojau, kad turesiu dukryte ir pavadinsiu ja Ema...ir stai as jau trys savaiteles dziaugiuosi savo Emute!! smile.gif

wub.gif sveikinu.. (o žiūriu gimus viena diena anskčiau nei aš.. na ir 23 metais biggrin.gif )

QUOTE(Elemire @ 2007 03 21, 21:18)
Aš kaip tik čia neseniai skaitinėjau, kad Emma buvo labai populiarus senovės Normandų ir Anglų karalienių/princesių vardas (pvz. buvo tokia Emma Normandė, galima apie ją čia pasiskaityti.)

Dėl reikšmės, tai čia tokią radau:
EMMA
Naudojama: Anglų, Prancūzų, Italų, Suomių, Olandų kalbose
Tariama: EM-a
Vardas kilęs is Germanų  ermen, kas reiškia "visas", "visuminis". Tai anglų karaliaus Edvardo Išpažintojo motinos vardas, taip pat 11 amžiaus vokiečių šventosios vardas.

4u.gif ačiū už info pasiskaitysiu, nes iki šiol jis man labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 03 21, 22:02)
wub.gif  sveikinu.. (o žiūriu gimus viena diena anskčiau nei aš.. na ir 23 metais  biggrin.gif )
4u.gif  ačiū už info pasiskaitysiu, nes iki šiol jis man labai labai  wub.gif

Čia iš tos pačios operos:
Emma iš Provanso
Emma Italė
Emma Prancūzė
Emma Bavarė
Emma de Blois
Šventoji Emma
Atsakyti
Man Ema yra labai grazus vardas wub.gif Kadangi laukiuosi leliuko,tai galvojau jei bus mergaite tai tik Ema ir vyrui sis vardas thumbup.gif ,bet turesim berniuka ax.gif ,tai neteks si karta tuo vardu pavadinti.Bet jei tik turesim mergaite tai ji tikrai bus Ema.As 100 % uz!
Atsakyti
Kaip siandien atsimenu paskutine pamoka muzikos mokykloje biggrin.gif Mokytoja buvo isejus pas direktoriu uzregistruoti musu visu vardu atestatams, o mes sedejom klasej ir laukem. Grizus mokytoja pasake keleta tokiu "didingu fraziu", paskui atsisukus i mano suolo drauge sypsodamasi klausia jos: "Klausyk, o tavo rimtai toks sudetingas vardas?" blink.gif Is pirmo nuosirdziai pamaniau, kad saiposi - gi mano drauges vardas EMA blink.gif Tai kur tas sudetingumas??? O veliau paaiskejo, kad tai buvo trumpinys nuo Emerencijana doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shwiesulka @ 2007 03 22, 18:08)
Is pirmo nuosirdziai pamaniau, kad saiposi - gi mano drauges vardas EMA  blink.gif Tai kur tas sudetingumas??? O veliau paaiskejo, kad tai buvo trumpinys nuo Emerencijana  doh.gif

blink.gif blink.gif oho na ir vardelis, man net dabar neišeina greitai pasakyti.....nenuostabu kodėl vadindavo ema tada doh.gif
Atsakyti