Kokios naujienos?
Mano sūnui po liežuviu yra didelė pūslė, liežuvis smarkiai iškeltas į viršų ir nustumtas į šoną. Bet jam kita liga yra - limfangioma.
Mano sūnui po liežuviu yra didelė pūslė, liežuvis smarkiai iškeltas į viršų ir nustumtas į šoną. Bet jam kita liga yra - limfangioma.
Mes dukrytes burnyteje pastebejom puslyte, kai tik gime. Ji liezuviuko nekele i virsu, ir siaip ji dukrytei, atrodo, netrukde, bet man tai pasirode gana didele puslyte. Dare echoskopija ir pamate, kad ten tik uzakes seiliu kanalelis ir puslyteje yra seilyciu prisikaupe. nieko nedarem ir po poros menesiu pranyko. net nepastebejom, kaip dingo
mums irgi sake, kad jei neisnyks tai gali tekti operuot, bet visai nenugasdino, siule tiesiog palaukti ir tiketis, kad pati isnyks. tai taip ir buvo
Esu apie limfangiomą atskirą temą užvedus
Beje, mums OK 432 nepadėjo
Bet tikiu kad daug kam gali padėt jei limfangioma makrocistinė, t.y viena arba kelios didelės cistos. Pas mus jų šimtai, beliko tik operuot.
Beje, mums OK 432 nepadėjo
mano sūneliui dabar jau 5.5 mėn, kai gimė turėjo poliežuvinę cistą, manė kad ir valgyt negalės,bet kai tik prie krūties pridėjau iškart gražiai paėmė, o gydytojos ėjo kas dien ir tikrino tą cistą, viena gydytoja pasakė , kad ta cista turėtų rezorbuotis per 10-12 dienų(išsivaikščioti) arba reikės į žalgirio klinikas važiuot operuotis. bet kaip tik tą rytą kai susiruošėm , vyras pastebėjo kad vaikučiui seilės tekėt pradėjo, tada sako žiūrėk nebėra to varliuko, tai va taip ir baigėsi mūsų problema, beje kaip tik 12 dieną .beje tai apsigimimas , mums taip aiškino, kai pradeda vystytis vaikutis mamos pilvelyje tai ta cista auga kartu.
Suprantu, kad bijai, bet visos mamos dažniausiai jaudinasi kai jų vaikučiams kas nors atsitinka, o ypač kai planuojama operacija, tačiau ši operacija tikrai nesudėtinga, neilgai trunka, o ir po operacijos greit užgyja. Stiprybės tau.
Ir mano maziausiam yra guziukas kakle, padidejes limfmazgis, bet gygytojas paziurejo, sako nieko tokio, skyre kraujo tyrima ir tiek..keista..daugiau nieko..o jus gydytojas iskarto nusiunte tirtis? idomu kodel?na, turiu omeny, kad ne karta esu girdejusi apie tuos guziukus ir dauguma gydytoju tiesiog numoja ranka..gal reiketu pareikalaut kokiu tyrimu daugiau?..
Turim ir mes tą guziuką kakle, gėrė antibiotikus, kraujo tyrimai buvo atliekami gan ilgai kas savaitę, konsultavomės su vaikų onkohematologais, patarė stebėti, kad nekistų dydis ar spalva, kolkas neliepė nieko daryti...sakė,kad gali likti, o gali ir išnykti...kolkas tebėra...
Mums, kai nestumas buvo 24 sav, taip pat pasake, kad dukrele galbut turi dvi cistas smegenyse, 29 sav dare pakartotina magnetinio rezonanso tyrima, tai patvirtino, kad jos isaugo nuo praito karto iki 9mm, ir tikriausiai gali buti dar kelios.. paeme kraujo tyrimus del infekciju, nieko nerado, taip pat genetinius tyrimus, bet dar laukiu ats. o 34 sav (cia jau kita sav) darys trecia mrt.. tai paaiskes ar jos vis dideja, ar tikrai dar yra ju daugiau.. be to turiu ilga klausimu sarasa profesorei, kuri atlieka tyrimus.. kai viska suzinosiu butinai parasysiu.. nes kiek info google ziurejau, tai daugiausiai informacijos radau cia, supermamoje, gal dar kam nors pravers. Nezinomybe kankina, tai buvo ydomu cia pasiskaitinieti, kad yra dar tokiu vaikuciu su tokia pat problema, ir kaip viskas klostosi, suteikia vilties...nes medicina siuo atveju nelabai ka gali padeti... viskas Dievo valioje, kaip jis panores... mums belieka stebeti, laukti ir melstis...
Bet ta cista ir padideje limfmazgiai toj pacioj vietoj ar ne? kaip gydytojas atskiria, kad tai yra butent viena, o ne kita..gal tik tyrimus atlikus, paaiskeja, kad tai butent limfmazgiai, ar butent cista..