sveikos,
kaip matau tema gyvuoja vos ne 100 metu
norejau pasidalinti savo istorija.
pries daugiau nei 3 metus man buvo diagnozuotas letinis autoimuninis tiroiditas, lengvo laipsnio hipotireoze. kraujo tyrimai buvo labai blogi (tiksliu skaiciu neprisimenu), kazin kokiu simptomu nejutau (budingu siai ligai), i liga labai nesigilinau, nes netrukus po sios ligos nustatymo, man buvo dignozuota kita autoimunine, daug bjauresne, deja neisgydoma
tam letiniam tiroiditui gydyti man gydytoja skyre l-tiroxina ir kraujo tyrimus kas 3-4 men., kazkur po metu l-tiroxino doze sumazino iki 25mg kasdien ir 50mg sekmadieni, kraujo tyrimai kas 6 men., o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu man gerti isvis nebereikia
ka norejau tuo pasakyti, kad kartais liga tiesiog pasitraukia ir tiek
nenusiminkit, tikekit, gydykites ir viskas bus o.k.
kaip matau tema gyvuoja vos ne 100 metu

norejau pasidalinti savo istorija.
pries daugiau nei 3 metus man buvo diagnozuotas letinis autoimuninis tiroiditas, lengvo laipsnio hipotireoze. kraujo tyrimai buvo labai blogi (tiksliu skaiciu neprisimenu), kazin kokiu simptomu nejutau (budingu siai ligai), i liga labai nesigilinau, nes netrukus po sios ligos nustatymo, man buvo dignozuota kita autoimunine, daug bjauresne, deja neisgydoma

tam letiniam tiroiditui gydyti man gydytoja skyre l-tiroxina ir kraujo tyrimus kas 3-4 men., kazkur po metu l-tiroxino doze sumazino iki 25mg kasdien ir 50mg sekmadieni, kraujo tyrimai kas 6 men., o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu man gerti isvis nebereikia

Na mano tas svoris nedidelis, buvo apie 52, dabar apie 56, ūgis mažas tai jaučiasi man labai

QUOTE(Cashmere @ 2010 12 01, 14:30)
Na mano tas svoris nedidelis, buvo apie 52, dabar apie 56, ūgis mažas tai jaučiasi man labai 

Cashmere, mano duomenys lyyygiai tokie patys

Na jei iš to komplektuko ką naudingo pajausi, tai pasidalink gerom žiniom, tada ir as bandyčiau
Idealiausia būtų 50 kg, aišku reiktų mažint mitybą biskelį, o sportuot sportavau, aerobika užsiėmiau, bet kol kas nutrūko treniruotės, gal pavasarį vėl pajudėsiu biskį

QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 01, 09:38)
o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu man gerti isvis nebereikia

jau norejau apsibliauti, nes ka tik grizau is gydytojos, kai perskaiciau tavo istorija. tai tikiuos, kad as busiu tokia antra

As pries valanda is gydytojos gavau diagnoze -autoimuninis tiroiditas ir vaistai visam gyvenimui. Pasirodo, kad tai buvo man jau nustatyta pries 2 metus, tik gydytoja man sake, kad viskas normoj, o vaistus israsys tik del visa ko. Tai po keliu menesiu gerimo ir meciau.
Norejau pasiklausti gaklbut daugiau zinanciu apie ta liga. Kolkas jauciuos super gerai.Net persalimai nekankina. bet va nugasdino gydytojos prognozes. Tipo, va 10-iai metu galim pristabdyt, o paskui va jau tik blogyn ir blogyn. na, man susidare ispudis, kad lengva mirtim nemirsiu.... Gal kas galit pakomentuot

Aš manau per anksti džiaugtis kad pasveikai, tyrimai dėl to ir pasitaisė, kad tiroksiną gėrėte, tyrimai ir turėjo pagerėt, o dabar kai metėt gert gali būt kad vėl grįš hormonai į senas vėžes.
Aferizmas, nėra ko labai pergyvent, aš ir dar jauna ligonė, apie pusmetį tik geriu tiroksiną, dėl to ir pati ne viską žinau. Šiaip šią ligą įtakoja stresas, nervai, tada pulsas didėja, širdis daužosi, bent jau man, o šiaip nelabai jaučiu kokių blogumų, ryte įkali tabletukę ir ramu
Aferizmas, nėra ko labai pergyvent, aš ir dar jauna ligonė, apie pusmetį tik geriu tiroksiną, dėl to ir pati ne viską žinau. Šiaip šią ligą įtakoja stresas, nervai, tada pulsas didėja, širdis daužosi, bent jau man, o šiaip nelabai jaučiu kokių blogumų, ryte įkali tabletukę ir ramu

Cashmere, matyt, 6 men. su sia liga - pakankamas laiko tarpas skelbti diagnoze kitiems, cituoju: Aš manau per anksti džiaugtis kad pasveikai, tyrimai dėl to ir pasitaisė, kad tiroksiną gėrėte, tyrimai ir turėjo pagerėt, o dabar kai metėt gert gali būt kad vėl grįš hormonai į senas vėžes.
smagiai jus cia palaikot viena kita
[quote=aferizmas,2010 12 01, 15:06]
o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu
[/quote]
jau norejau apsibliauti, nes ka tik grizau is gydytojos, kai perskaiciau tavo istorija. tai tikiuos, kad as busiu tokia antra
. O papildomai nieko nedarei? Pvz:kokia netradicine medicina, arbatos ar pan kazkas?
As pries valanda is gydytojos gavau diagnoze -autoimuninis tiroiditas ir vaistai visam gyvenimui. Pasirodo, kad tai buvo man jau nustatyta pries 2 metus, tik gydytoja man sake, kad viskas normoj, o vaistus israsys tik del visa ko. Tai po keliu menesiu gerimo ir meciau.
Norejau pasiklausti gaklbut daugiau zinanciu apie ta liga. Kolkas jauciuos super gerai.Net persalimai nekankina. bet va nugasdino gydytojos prognozes. Tipo, va 10-iai metu galim pristabdyt, o paskui va jau tik blogyn ir blogyn. na, man susidare ispudis, kad lengva mirtim nemirsiu.... Gal kas galit pakomentuot
.
[/quote]
sveika,
bliauti tikrai cia nera ko, kai kurie gydytojai linke hiperbolizuoti, todel jei nepatiko vienas, reikia ieskoti kito, kuris viska ramiai, pagristai, neperdetai paaiskins.
del savo tiroidito as nieko papildomai nedariau, jokiu papildomu gydymo budu neieskojau, niekada nemaniau, kad tai yra didele problema
, gydytojai irgi perdaug to neakcentavo, kaip minejau, turiu rimtesne liga, tad si man pasirode tik mazas nepatogumas - 0.5 tabletes l-tiroxino ryte
gal tikrai uztenka maziau apie tai galvoti
smagiai jus cia palaikot viena kita

[quote=aferizmas,2010 12 01, 15:06]
o pries 3 sav., atlikus kraujo tyrima paaiskejo, kad viskas tiesiog puiku ir hormonu
[/quote]

[/quote]
sveika,
bliauti tikrai cia nera ko, kai kurie gydytojai linke hiperbolizuoti, todel jei nepatiko vienas, reikia ieskoti kito, kuris viska ramiai, pagristai, neperdetai paaiskins.
del savo tiroidito as nieko papildomai nedariau, jokiu papildomu gydymo budu neieskojau, niekada nemaniau, kad tai yra didele problema

gal tikrai uztenka maziau apie tai galvoti

QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 01, 15:39)
dalmantinas, o tu ir is tos rimtesnes ligos issikrapstei lygiai taip pat paprastai kaip ir is tiroidito?
kaip suprantu tai sarkazmas...
tikiu, kad issikapstysiu, gal lengvai, o gal ir ne, bet as tikiu savimi, likimu, gydytojais, savo palaikymo komanda.
norejau to tikejimo siek tiek ikvepti ir jums, bet kaip matau jums to nereikia. sekmes ieskojimuose.
beje, jei tai jus paguos ar palinksmins, sergu issetine skleroze

Na kol jūsų nebuvo mes tikrai puikiai sugyvenom ir dalinomės patarimais, taip kad nereikia čia mūsų peikti ir moralizuoti
Jei jūs jaučiatės pasveikus, šaunu, sveikinu, jūs galbūt 1 iš 1000

QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 01, 15:50)
kaip suprantu tai sarkazmas...
tikiu, kad issikapstysiu, gal lengvai, o gal ir ne, bet as tikiu savimi, likimu, gydytojais, savo palaikymo komanda.
norejau to tikejimo siek tiek ikvepti ir jums, bet kaip matau jums to nereikia. sekmes ieskojimuose.

As tai tikiu stebuklais

Na, kolkas pagersiu tuos vaistus, susigalvosiu kokiu netradiciniu budu, pvz spec jogos pratimai skydliaukei