Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Mergaites, tikiu,kad jums sunku, dar daug kas nezinoma, kai pati pradzia yra, daug klausimu neatsakytu, bet zinokit viena, kad praeis metai, du ar trys, i ta tabletes gerima nebekreipsit demesio, dabar tik,kaip baubas atrodo, tiesiog, viskas paprasciau atrodys, ir kaip dauguma cia senbuviu, galbut net nebeuzsuksit i si foruma, nes atrasit svarbesniu dalyku, uzsuksit tik tada, kai reikes kam nors suteikt tokios informacijos, o pacios dziaugsites gyvenimu mirksiukas.gif

sakau, is savo ir kitu patirties, manau, senbuves, man pritars biggrin.gif

QUOTE(Yadhira @ 2010 11 30, 20:26)
nusipirkau pagerti biciu pienelio, gal kuo pades
http://www.forever.l...biciu-pienelis/

as pati naudoju si biciu pieneli,bet dazniausia ziemos metu,kad ligos nepultu, ir siaip dar daug ka butent is tos firmos, tiksliau, beveik visi vitaminai mano is ten biggrin.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif .Oi kokia Kalėdinė temukė wub.gif Ačiū 4u.gif
Senokai bebuvau jau čia. Neturiu ką pasakyti: tyrimai geri, vaistų jokių, kas liečia šią ligą- juočiuosi puikiai thumbup.gif
O jūs visos šaunuolės, kad dalinatės savo patirtim 4u.gif Ne visi šią ligą supranta, todėl smagu turėtų bendraminčių, kad ir virtualioje erdvėje. Negerai žmogui būti vienam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2010 12 01, 14:44)
Na jei iš to komplektuko ką naudingo pajausi, tai pasidalink gerom žiniom, tada ir as bandyčiau  mirksiukas.gif  Idealiausia būtų 50 kg, aišku reiktų mažint mitybą biskelį, o sportuot sportavau, aerobika užsiėmiau, bet kol kas nutrūko treniruotės, gal pavasarį vėl pajudėsiu biskį

cashmere, as Guvitali pradejau gerti, perskaicius, kad padeda esant spuoguotai odai plius gerina medziagu apykaita plius normalizuoja skydliaukes hormonus. Del hormonu ir medz.apykaitos dar anksti ka nors sakyti, nes tik apie 3 sav. geriu, bet oda nerealiai susitvarke thumbup.gif Nuo tada, kai pradejau gert tiroksina pries 3 men., man spuogai augo vienas po kito - net gudzioj paauglystej tokio kosmaro nebuvo. O del sporto - anksciau sportuodavau gan intensyviai sporto klube (~3 k. per sav.), dabar kadangi nedirbu, nutariau sportuot namie ir kasryt mankstinuosi - manau, geriau sporto kad ir maziau, bet kasdien. Tai tikrai aktyvina medz.apykaita. Prisijunk, 15-20 ryte gal pavyks sau skirt? mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, ačiū už naują temukę. Kažkas iš jūsų minėjo, kad nejaučiat skirtumo savijautoje prieš hormoninę terapiją ir jos metu.
Aš asmeniškai kai dar nežinojau, kad turiu šią ligą turėjau kelis simptomus ( bet net nepagalvojau kad čia kažkas baisaus)

Paskutiniais metais iki ligos diagnozavimo, rankų oda buvo baisi. Nieko negalėjau daryti plikom rankom nei , šlapinti, nei indų plauti, nei prištinių dėėti nes ten yra latekso, jam taip pat buvau alergiška. Nuėjau pas dermatologą jis diagnozavo man KONTAKTINĮ DERMATITĄ. Gėriau kortikosteroidus, didžiausiom dozėm. Viskas susitvarkė, kai tik nustojau vėl tas pats. Pamaniau, kad priežastis kažkur kitur... bandžiau derinti mitybą. Šnipštas. Taip ir užleidau, besitepliodama įvairiais kremukais.
Po to ižbėrė, krūtinę spuogais... vėl dermatologas ištrašė vaistukų. ir viskas tuo pasibaigė.

Patoviai buvo užkietėję viduriai. Jaučiau silpnumą... kentėjau galvos skausmus.

Tačiau kai pradėjau gydytis su tiroksinu, oda tokio švelnumo... kaip ir senais laikais. smile.gif Jokių išbėrimų, viduriai susitvarkė.
Silpnumą dar jaučiu, labai sunku rytais išsirident iš lovos. Bet kažkaip visad maniau, kad čia yra įgymta tinginystė. biggrin.gif ir galvą paskauda po įtemptesnės dienelės. Bet tikrai tikiu, kad man jis padeda. Aišku neilgai dar tęsiu gydymą, bet jei po kelių mėnesių taip. Tai gal ir kiti dalykai susitvarkys.

P.s. Esu kineziterapeutė, ir žinau keletą pratimų kaip pagerinti skydliaukės veiklą. Jei kam reikia rašykit į paštą gr.zukaite@gmail.com atsiusiu ka turiu. Gal ir jus ka turit, pasidalintumem, ir galetumem sau mankstintis wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 01 gruodžio 2010 - 18:01
Sveikutes 4u.gif labai idomi dalmantino istorija, bet tada taip iseina kad visos pasitvarkius hormonams nuo tiroksino gerimo turetume jo nebegerti g.gif arba jum buvo labai nezymus tiroiditas todel praejo hipotiroze, nes as kaip suprantu, jeigu mes dabar liaujames gerti tiroksina tai vel tth pasoks ir vel bus viskas is naujo....
Jubabuba, zadu pirkt Guvital, ar padeda jis, bent jau del uzkietejusiu viduriu ? g.gif

as taip suprantu jei atpo tik biski virsija tai galima dar sustabdyt bet jei atpo jau yra simtai ar net tukst tai jau viskas amen, visam tiroksinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yadhira: 01 gruodžio 2010 - 18:19
QUOTE(Yadhira @ 2010 12 01, 18:59)
Jubabuba, zadu pirkt Guvital, ar padeda jis, bent jau del uzkietejusiu viduriu ? g.gif

Zinai, uzkietejusiems viduriams Guvitalis gal ir ne prie ko... g.gif As tai stengiuosi vakarais kefyro pagert, ryte pusryciams valgyti arba avizine skysta kose, arba keptus obuolius - supjaustau nulupta obuoli, idedu kelioms min i mikrobangine, paskui pabarstau prieskoniais - cinamonu, muskato riesutu, permaisau, dar pora min pakaitinu ir ismaisius gaunasi tokia skani silta (kas ypac svarbu tokiu oru lotuliukas.gif ) kosyte, pastimuliuojanti zarnyno darba ax.gif Cukraus nededu. Tai as sitaip kovoju su viduriu uzkietejimu, bet per PMS arba paciam ciklo vidury problemu visvien pasitaiko, tuomet pageriu Lepicol 5+ (geriausia vakare pries miega).
Dangerele, tu mane cia sudominai su tuo dermatitu, nes man pries pora metu irgi buvo - tuomet dermatologe nutare, kad nuo akiu tuso (gero prancuzisko, beje... nors mokyklos laikais turguj lenkiskus pirkdavom ir nieko lotuliukas.gif ). Kai nustojau ji visai naudoti, praejo... Hmm, reiktu dabar pabadyt - gal nebealergizuos, kai tiroditas jau aptiktas ir gydomas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Yadhira @ 2010 12 01, 17:59)
as taip suprantu jei atpo tik biski virsija tai galima dar sustabdyt bet jei atpo jau yra simtai ar net tukst tai jau viskas amen, visam tiroksinas.

menka aš čia dra patarėja, bet pas mane atpo vadinamasis 1300 gydytojai jokio įspūdžio nepadarė (gal per mažai nuliukų bigsmile.gif ) ir vaistų neskyrė jokių visai. O ten norma parašyta iki 60 g.gif
Atsakyti
Syri, o gal tau reiktu pasikonsultuoti su keliais endokrinologais ? g.gif juk atpo labai aukstas ir yra hipotirozes simptomai, kurios dabar dar galim sakyt nera tau, bet atpo didziulis jis galimai gali sukelti hipo, nors tau jau ir taip yra hipo simptomu doh.gif g.gif g.gif
beje pagal metafizika radau kad skydliaukes hipofunkcija susergama del nuoskaudu.

O ką daryti, kad tų nuoskaudų nebebūtų? Kaip sureguliuoti skydliaukę? Yra keli būdai.

Energetinis. Imi energiją iš dangaus. Sukaupi ties skydliauke. Išvarai energiją per kojas į žemę su visomis nuoskaudomis. Šis metodas prieinamas tik pasiruošusiems žmonėms. Kitiems geriau nejuokauti.

Mentalinis. Efektyviausias. Reikia atleisti. Atleisti draugams ir priešams, artimiems ir tolimiems, gyviems ir mirusiems, žmonai, vyrui, tėvams, vaikams, galų gale pačiam sau. Anaiptol ne visi sugeba tą padaryti. Jeigu sugeba, tai efektas ilgalaikis. Nuoskaudų nebelieka, viskas ima tvarkytis savaime. Jodo nebetrūksta, skydliaukė, kaulai susitvarko.

Hormoninis. Šiuolaikinė medicina siūlo gydymą hormoniniais preparatais. Nuoskaudų šis metodas nepašalina. Apskritai, esu prieš kišimasį į žmogaus hormoninę sistemą. Perdaug sudėtinga. Pašalinis poveikis. Neįmanoma parinkti tikslaus dozavimo konkrečiam žmogui. Kaip ten bebūtų, gal visdėlto tai yra geriau, negu nieko nedaryti.

Augalai. Nuoskaudas nuima švendro šaknis. Sukramtai gabaliuką, ir nuoskaudų nebėra. Jeigu vėl sukaupi nuoskaudas, vėl pakramtai. Ir taip visą laiką, kol yra polinkis kaupti nuoskaudas. Švendro šaknis valgoma, nenusinuodysi. Šiek tiek saldaus skonio. Patogiausiai yra rinkti jaunas šaknų (ar šakniastiebių) ataugas. Jaunos šaknys visada geriau valgosi, nes dar yra nesukietėjusios. Bebrai labai mėgsta švendro šaknis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yadhira: 01 gruodžio 2010 - 18:56

Juokas juokais, bet čia daugiau gaunu info nei pas daktarą...
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2010 12 01, 14:50)
kaip suprantu tai sarkazmas...
tikiu, kad issikapstysiu, gal lengvai, o gal ir ne, bet as tikiu savimi, likimu, gydytojais, savo palaikymo komanda.
norejau to tikejimo siek tiek ikvepti ir jums, bet kaip matau jums to nereikia. sekmes ieskojimuose.
beje, jei tai jus paguos ar palinksmins, sergu issetine skleroze mirksiukas.gif

Oi ne.. Tikrai jokio sarkazmo. Tiesiog buvo idomu, ar is karto lengvai issikrapstei is abieju ligu, ar tik is tiroidito.juk tiroiditas irgi laikomas nepagydomu. Neaisku buvo is karto kokia gi antroji liga. Kazkur forume nuskambejo abejones, kad jeigu sergi viena autoimunine liga, tai yra tikimybe susirgti kita.
Merginos, ar jus alergiskos? ar gal vaikysteje buvot?
Atsakyti
Aš pasidariau alergiška, bet nemanau, kad būtent nuo šitos ligos. Alergija atsirado potulžies operacijos ir kasai sustreikavus. Dabar jau atsargiai renkuosi kremus, maistą, o ir sintetikai alergiškai pasidariau doh.gif Anksčiau šito lyg ir nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2010 12 01, 21:17)
Merginos, ar jus alergiskos? ar gal vaikysteje buvot?

siaip nebuvau nei vaikystej, nei dabar, tfu tfu.
Atsakyti