Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas)

Sveikos, noriu prie jūsų prisijungti, turiu autoimuninį tiroiditą ir mazgelius skydliaukėje. Kol kas tiroksino negeriu, nes hormonai normoje (tiesa, FT4 netoli žemiausios ribos), ATPO yra didelis, apie 300 (norma iki 60). Nemaloniausia, ką jaučiu, tai širdies permušimai, ypač atsigulus į lovą g.gif Gydytoja sako, kad gali būti dėl skydliaukės problemų, nors hormonai ir normoje.... Liūdna, kad jokio gydymo tradicinė medicina negali pasiūlyti, nei priežastys ligos žinomos, nei gydymo yra, nepagydoma ir taškas....Tai ieškau informacijos kitur, dabar vaikštau pas homeopatą, geriu jo vaistukus, bet ATPO nepavyksta numušti, tik simboliškai, keliais punktais...Būtų įdomu sužinoti, ar pavyko kam nors sumažinti, ar visai sureguliuoti ATPO, ir kokiomis priemonėmis tai galima padaryti. Atrodo, ir stresų nėra gyvenime, ir mityba sveika, nerūkau ir šiaip stengiuosi sveikai gyventi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 05 18, 10:22)
Sveikos, noriu prie jūsų prisijungti, turiu autoimuninį tiroiditą ir mazgelius skydliaukėje. Kol kas tiroksino negeriu, nes hormonai normoje (tiesa, FT4 netoli žemiausios ribos),  ATPO yra didelis, apie 300 (norma iki 60). Nemaloniausia, ką jaučiu, tai širdies permušimai, ypač atsigulus į lovą  g.gif Gydytoja sako, kad gali būti dėl skydliaukės problemų, nors hormonai ir normoje.... Liūdna, kad jokio gydymo tradicinė medicina negali pasiūlyti, nei priežastys ligos žinomos, nei gydymo yra, nepagydoma ir taškas....Tai ieškau informacijos kitur, dabar vaikštau pas homeopatą, geriu jo vaistukus, bet ATPO nepavyksta numušti, tik simboliškai, keliais punktais...Būtų įdomu sužinoti, ar pavyko kam nors sumažinti, ar visai sureguliuoti ATPO, ir kokiomis priemonėmis tai galima padaryti. Atrodo, ir stresų nėra gyvenime, ir mityba sveika, nerūkau ir šiaip stengiuosi sveikai gyventi  ax.gif

sveika, labai patariu J. Balvociute, zolininke-farmacininke, ne kokia sarlatane,
musu temoje skydlaiukes vezys, operacija, gydymas, vienai pavyko , jos zoliu pagalba, pasiekti geru rezultatu, kaip sekasi siuo metu, negaliu pasakyti, bet ji net is darbo buvo isejusi, o nuo kovo vel pradejo dirbti...
idealiausia, jei Jus pati galetumete nuvaziuoti pas Balvociute asmeniskai, ji daro arbata tik siam zmogui, pagal jo nusiskundimus, tyrimu rezultatus, paskirtus vaistus.
As pati siuo metu vartoju man asmeniskai pagaminta arbata, bukle neblogeja, cheminiu vaistu nereikia didinti.
http://www.jadvyga.lt/
sekmes ir sveikatytes:)
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 05 18, 09:22)
Tai ieškau informacijos kitur, dabar vaikštau pas homeopatą, geriu jo vaistukus, bet ATPO nepavyksta numušti, tik simboliškai, keliais punktais...Būtų įdomu sužinoti, ar pavyko kam nors sumažinti, ar visai sureguliuoti ATPO, ir kokiomis priemonėmis tai galima padaryti. Atrodo, ir stresų nėra gyvenime, ir mityba sveika, nerūkau ir šiaip stengiuosi sveikai gyventi  ax.gif

Man pavyko per 7 menesius ATPO numusti nuo >1300 (nezinia kiek is tikruju, galejo buti ir 1500 ar tai 2000) iki 326. Emiausi labai daug priemoniu, reiketu atsisesti ir parasyti visa pasakojima, buvo ir nuklydimu i sali. Bet jeigu pas tave tik 300, tai tokio didelio darbo nereiketu smile.gif I foruma tai kol kas nerasysiu, galbut parasyciau jeigu pavyktu pasiekti ATPO norma, beto mano pasakojime daug papildu, ivariu priemoniu, nenoriu reklamuoti, kol nesu isitikinusi 100% kad veikia. Bet jeigu is tikruju domina, tai gali parasyt man i AZ. Homeopatiskai taip pat gydausi bet be homeopatijos daug dalyku yra.
Atsakyti
QUOTE(Lucero @ 2011 05 17, 15:47)
Sveikutes buvau pas endokrinologe, kuri kaip sakiau man daro tik tth, nu tai meginau prasyt padaryt ir atpo tai pasake kad - nera reikalo jo daryt, po to as papasakojau kad va kitos ir atpo kas pusmeti tikrinasi tai atsake tiesiai sviesiai - durnos neturi kur pinigu deti, cia pinigu metymas i bala tas atpo tyrimas. jis reikalingas tik diagnozuoti liga, o paskui tas atpo sokineja kinta pagal daug ka net pagal sezona.... jo nera prasmes tirti pastoviai. dar sake kad pas ja irgi buvo atveju kad didziulis atpo nukrito iki normos, o po po kurio laiko vel pasoko, ci sokinejantis dalykas tas atpo, gali tirt netyres, naudos jokios.
ir dar man pasake va taip  biggrin.gif  su sia liga gyvensi ilgai bet nesmagiai,
lotuliukas.gif

As taipogi ATPO nesitiriu daznai, koks tikslas, elementaru, jog esant hipotirozei sis rodiklis bus didelis, sureguliavus hormonus - sumazes, bet nesusinormalizuos, o nusilpus imunitetui, esant aplinkos, oro pasikeitimams ir kitiems veiksniams, kurie veikia musu organizma - vel soktels. Taip kad tavo gydytoja yra dalinai teisi rolleyes.gif

O kodel tavo daktare taip neetiskai issireiske??? Ka jinai turejo omenyje "nesmagiai"? Nemanau, kad nuo to nukencia musu gyvenimo kokybe, esam lygiai tokios pacios mylimos ir mylincios... tik kad hormona gaunam dirbtinai ... Pffff... nemegstu tokiu tiesmuku zmoniu... schmoll.gif
Atsakyti
laba diena,
man irgi buna sirdies permusinejimai,staigus svaigimas galvos ar temimas akyse.Vakar eidama kieme,lygioje vietoje sugebejau kazkokiu budu nuvirsti austielninka .Apsikuliau visa stipriai ir dar galva susitrenkiau krisdama i murine tvora. doh.gif verysad.gif
Pradejau gerti Nakvisu alieju,lyg sanarius maziau maudzia,gal ir hormonus pareguliuos,nes pasiskaitinejau internete,tai susigundziau ir as
Atsakyti
Pritariu Agnuzei. drinks_cheers.gif Uzuot ta gydytoja pasiklaususi, ka pacientas dare, kad jo ATPO nukrito ir kas atsitiko, jog jis vel pakilo, pasitenkino tuo, kad jeigu jau vel soktelejo, tai nebera prasmes is viso i ji demesio kreipt. Jeigu butu pasidomejusi ir sukaupusi patirti, tai bent galetu naudingu patarimu duot, nereiketu cia isradinet dviraciu kiekvienam.. O kaip visada tie gydytojai mano, kad jie viska ir taip zino, o ligoniu klausytis nereikia, ju patirtis beverte. O zino jie viena "liga nepagydoma ir taskas".
O ligoniai savo ruoztu jiems visko nesako, nes zino, jog gali buti isjuokti arba sukritikuoti. Nera pasitikejimo blush2.gif Kai manes gydytojas paklause, kodel man ATPO nukrito, tai pasakiau tik viena priezasti, o is tiesu daug pastangu idejau labai.
Nesamone, kad neverta kreipt demesio! Nuo to ATPO ziauriai priklauso net ir zmogaus savijauta neziurint i kitus dalykus. Pas mane hormonai visada buvo normose, beveik visada panasus rezultatai, bet net nera ka lygint kokia buvo savijauta kai buvo ATPO aukstas ir kokia savijauta yra siuo metu.
Bet jeigu kazkas randa budu kaip ATPO numust iki normos, taigi galima ir toliau test paieskas ir stengtis, jog jis niekada nepakiltu? Tik tos informacijos nelabai yra vien tik fraze - liga nepagydoma, todel stengtis pagydyti beprasmiska.
Atsakyti
QUOTE(vida/d @ 2011 05 18, 15:48)
laba diena,
man irgi buna sirdies permusinejimai,staigus svaigimas galvos ar temimas akyse.Vakar eidama kieme,lygioje vietoje sugebejau kazkokiu budu nuvirsti austielninka .Apsikuliau visa stipriai ir dar galva susitrenkiau krisdama i murine tvora. doh.gif  verysad.gif 
Pradejau gerti Nakvisu alieju,lyg sanarius maziau maudzia,gal ir hormonus pareguliuos,nes pasiskaitinejau internete,tai susigundziau ir as

blink.gif Tai gal cia beda ne tik skydliaukeje g.gif

Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2011 05 18, 09:47)
sveika, labai patariu J. Balvociute, zolininke-farmacininke, ne kokia sarlatane,
musu temoje skydlaiukes vezys, operacija, gydymas, vienai pavyko , jos zoliu pagalba, pasiekti geru rezultatu, kaip sekasi siuo metu, negaliu pasakyti, bet ji net is darbo buvo isejusi, o nuo kovo vel pradejo dirbti...
idealiausia, jei Jus pati galetumete nuvaziuoti pas Balvociute asmeniskai, ji daro arbata tik siam zmogui, pagal jo nusiskundimus, tyrimu rezultatus, paskirtus vaistus.
As pati siuo metu vartoju man asmeniskai pagaminta arbata, bukle neblogeja, cheminiu vaistu nereikia didinti.
http://www.jadvyga.lt/
sekmes ir sveikatytes:)

Dėkui už patarimą, gal reiks nuvažiuot, o mazgeliai pas jus yra skydliaukėje, kaip suprantu, jie irgi turėtų sumažėti ir ATPO pakristi?

QUOTE(skruzdeda @ 2011 05 18, 13:07)
Man pavyko per 7 menesius ATPO numusti nuo >1300 (nezinia kiek is tikruju, galejo buti ir 1500 ar tai 2000) iki 326

Super rezultatas, sveikinu 4u.gif Būtų labai įdomu, sužinoti, ką vartojot, galima į AŽ ax.gif

Šiandien paieškojau internete apie ATPO ir kaip jį reguliuoti, radau labai neblogą tyrimą, jei skaitot angliškai tai ČIA Rašo, kad selenas labai padeda sumažinti ATPO ir šiaip pastebėta, kad ten, kur trūksta seleno, o Lietuvos dirvožemyje jo labai trūksta, žmonės dažniau serga tiroiditu, selenas labai įtakoja imuninę sistemą. Rašo, kad per 3 mėnesius, tiems kas vartojo 200 mikrogramų seleno kasdien, ATPO sumažėjo apie 40%, tai beveik per pusę, o kai kuriems visai susinormalizavo, kai placebo grupėje ATPO sumažėjo tik apie 10 %. Manau, reiks pabandyt pagerti, tada parašysiu ir savo rezultatus ax.gif
Atsakyti
jo man ir reiktu seleno nusipirkti tik nezinau koki pirkti pilna visokiu firmu, nesinoretu gerti placebo... g.gif
beje egliuke, pas koki tu gydytoja lankais jei ne paslaptis ? gali i az mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 19 gegužės 2011 - 11:40
sveika Egliuke, as sergu kita liga, kuri yra tik apgydoma, bet arbatu deka mano bukle neblogeja,
o del mazgeliu-jau minejau, kad kitoje temoje, protas99, tikrai issigyde mazgelius, jai buvo nustatytas autoimuninis tireoiditas....ji gere tiroksina ir arbatas,
jei turi laiko ir noro, perskaityk sena tema-skydlaiukes operacijos, vezys, gydymas, ten rasi visus jos pasisakymus, sauni moteris, nenuleido ranku ir kitas skatino tai daryti...
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 05 19, 10:26)
Rašo, kad selenas labai padeda sumažinti ATPO ir šiaip pastebėta, kad ten, kur trūksta seleno, o Lietuvos dirvožemyje jo labai trūksta, žmonės dažniau serga tiroiditu, selenas labai įtakoja imuninę sistemą. Rašo, kad per 3 mėnesius, tiems kas vartojo 200 mikrogramų seleno kasdien, ATPO sumažėjo apie 40%, tai beveik per pusę, o kai kuriems visai susinormalizavo, kai placebo grupėje ATPO sumažėjo tik apie 10 %.  Manau, reiks pabandyt pagerti, tada parašysiu ir savo rezultatus  ax.gif

Manau, kad nepamaisytu pasidaryt tyrima, ar pas mumis truksta seleno. Jeigu jo netruksta, tai greiciausiai nepades ir niekaip neitakos ATPO. Labai nesidomejau kokie tyrimai tai atskleidzia, kurie prieinami Lietuvoje, bet vienas is tu butu plauko analize. Daug kas daro, nu pvz. sitie:

http://www.novadetox...alysis-Test.pdf

As si testa pirkau del metalu. Pas mane per daug sunkiuju metalu, bet dar neissiunciau ir negavau atskymo, vis neprisiruosiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Šiandien mano endokrinologė irgi paminėjo apie seleną bigsmile.gif
Atsakyti