Įkraunama...
Įkraunama...

Instinktai ar kažkas daugiau?

QUOTE(Kedra @ 2010 12 01, 18:22)
Ar kas turit kitų minčių, kodėl taip būdavo? g.gif

Faktas, kad tai jau visai OT, bet paanalizuokite, ar jūs kad tą nevažiuojantį šeštadienį keldavotės lygiai lygiai taip pat, kaip darbo dieną? Ar nepasivartydavot lovoj ilgiau, pusryčiai kitu laiku ir pan. Kažkuo šeštadienio rytai vadinasi skyrėsi nuo darbinių jūsų elgesyje.
Atsakyti
QUOTE(Kedra @ 2010 12 01, 17:22)
Sakot neturi savaitės ar kiek laiko pojūčio g.gif Mano VA puikiai žinojo, kad kiekvieną šeštadienį ryte važiuosim į dresūrą. Kai nešiesi dresūros daiktus, imi pavadį, žinoma, kad šuo supranta, kur važiuosim ir laksto aplink automobilį, tipo greičiau duris daryk, sėdam ir lekiam. BET kartais būdavo tokių šeštadienių, kad nevažiuodavom, o šuo vis tiek išėjęs į lauką visaip kaip lakstydavo aplink automobilį, letenom bagažinės duris krebždendavo, nors net neidavau link automobilio, nei kitaip kaip galėjo suprasti. Ir tai kartodavosi tik šeštadieniais, kitom dienom tokių "ženklų" nerodydavo ir nesusipainiodavo, net paėmus pavadį bėgdavo prie vartų žinojo, kad einam pasivaikščiot ir niekur nevažiuojam. ax.gif Vat šitas dalykas man visad buvo keistas, nes irgi maniau, kad tokio ilgo laiko tarpo šunys negali susieti. Ar kas turit kitų minčių, kodėl taip būdavo? g.gif

Pas mus irgi tas pats smile.gif turi tiek paros, tiek savaitės dienų pojūtį biggrin.gif Ir čihuahua, ir retriveris biggrin.gif Bet aš irgi linkus manytsi, kad tei priklauso ne nuo pačios savaitės dienos, o nuo žmogaus elgesio, kaip ir minėtas vėlesnis kilimas iš lovos ir panašūs faktoriai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Gyte-: 01 gruodžio 2010 - 17:28
QUOTE(Kedra @ 2010 12 01, 17:22)
Sakot neturi savaitės ar kiek laiko pojūčio g.gif Mano VA puikiai žinojo, kad kiekvieną šeštadienį ryte važiuosim į dresūrą. Kai nešiesi dresūros daiktus, imi pavadį, žinoma, kad šuo supranta, kur važiuosim ir laksto aplink automobilį, tipo greičiau duris daryk, sėdam ir lekiam. BET kartais būdavo tokių šeštadienių, kad nevažiuodavom, o šuo vis tiek išėjęs į lauką visaip kaip lakstydavo aplink automobilį, letenom bagažinės duris krebždendavo, nors net neidavau link automobilio, nei kitaip kaip galėjo suprasti. Ir tai kartodavosi tik šeštadieniais, kitom dienom tokių "ženklų" nerodydavo ir nesusipainiodavo, net paėmus pavadį bėgdavo prie vartų žinojo, kad einam pasivaikščiot ir niekur nevažiuojam. ax.gif Vat šitas dalykas man visad buvo keistas, nes irgi maniau, kad tokio ilgo laiko tarpo šunys negali susieti. Ar kas turit kitų minčių, kodėl taip būdavo? g.gif

o jūs pagalvokite ar šeštadienis niekuo nesiskiria nuo kitų dienų? Pvz pas mus šeštadienį namie būna visa šeima, kai paprastomis dienomis būnu tik aš viena. Natūralu, kad esant ilgai tokiam ciklui šuo įsikala į galvą kad kai visi namie, tai vadinasi yra ta diena, kai mes važiuojam prie jūros?
Papildyta:
QUOTE(Jazzas @ 2010 12 01, 17:25)
Faktas, kad tai jau visai OT, bet paanalizuokite, ar jūs kad tą nevažiuojantį šeštadienį keldavotės lygiai lygiai taip pat, kaip darbo dieną? Ar nepasivartydavot lovoj ilgiau, pusryčiai kitu laiku ir pan. Kažkuo šeštadienio rytai vadinasi skyrėsi nuo darbinių jūsų elgesyje.

drinks_cheers.gif smile.gif

šuo negyvena nei praeitimi nei ateitimi. Šuo gyvena šia diena.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 12 01, 18:25)

Šuo gyveno voljere, taigi nelabai matydavo kada kas keliasi, o sekmadienis apart dresūros niekuo nesiskyrė nuo šeštadienio. g.gif Pas mus ne tik savaitgaliais būdavo, kad visi namie, bet ir paprastom darbo dienom. Kai į šitą jo elgesį atkreipiau dėmesį, pradėjau stebėti ir įvairiose situacijose, kaip kad darbo diena, o visi namie - nulis reakcijos. Dresūrą lankėm, dabar nepamenu tiksliai, 2 ar 3 metus, ilgas laiko tarpas. g.gif Bet aišku, gali būti, kad kažką ir taip siejo, ko galbūt visai žmogus nepastebi, o šuniui akivaizdu. rolleyes.gif
Atsakyti
Del laiko pajucio siaip idomus dalykas.

Pas vyra darbe gyvendavo kate (ne suo, bet...). Ir ji eidavo pasitikti butent tos valytojos, kuri ja maitindavo, myluodavo, vienu zo rode isskirtini demesi, nors valytojos budavo dvi ir keisdavosi berods kas tris dienas smile.gif Kate kazkaip atsirinkdavo dienas ir butent pasitikdavo tomis dienomis kai ta valytoja dirbo.
Manau viskas dauk sudetingiau nei mums atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 12 01, 17:54)
Del laiko pajucio siaip idomus dalykas.

Pas vyra darbe gyvendavo kate (ne suo, bet...). Ir ji eidavo pasitikti butent tos valytojos, kuri ja maitindavo, myluodavo, vienu zo rode isskirtini demesi, nors valytojos budavo dvi ir keisdavosi berods kas tris dienas  smile.gif  Kate kazkaip atsirinkdavo dienas ir butent pasitikdavo tomis dienomis kai ta valytoja dirbo.
Manau viskas dauk sudetingiau nei mums atrodo  ax.gif

na, taip, greičiausiai ji pasižiūrėdavo į valytojų tvarkaraštį smile.gif ... juokauju.. smile.gif pati rašot, kad keisdavosi kas tris dienas.. Vadinasi katė žinojo, kad va jei šiandien dirbo ši valytoja, tai rytoj jau ateis manoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(italė @ 2010 12 01, 13:20)
Maniškai irgi džiaugiasi vienodai ar aš po darbo grįžau, ar tik šiukšles išnešiau smile.gif

Mano šuo taip pat spėja pasiilgti, kol nusileidžiu nuo antro aukšto į pirmą parsinešti paštą smile.gif Nors ir namuose daug bunu, bet ar grižtu po paros iš darbo,ar po 5 minučių jis visad labai džiaugiasi,o su kitais šeimos nariais didelių emocijų nereiškia smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kedra @ 2010 12 01, 18:39)
Šuo gyveno voljere, taigi nelabai matydavo kada kas keliasi, o sekmadienis apart dresūros niekuo nesiskyrė nuo šeštadienio. g.gif Pas mus ne tik savaitgaliais būdavo, kad visi namie, bet ir paprastom darbo dienom. Kai į šitą jo elgesį atkreipiau dėmesį, pradėjau stebėti ir įvairiose situacijose, kaip kad darbo diena, o visi namie - nulis reakcijos. Dresūrą lankėm, dabar nepamenu tiksliai, 2 ar 3 metus, ilgas laiko tarpas. g.gif Bet aišku, gali būti, kad kažką ir taip siejo, ko galbūt visai žmogus nepastebi, o šuniui akivaizdu. rolleyes.gif

As tai nesureiksminciau to, kad suo "atsirenka" dienas...Su savo misrune treniruotes lankom 3 metus, visiskai be jokio grafiko. Specifiniu dresuros rubu neturiu, nes suo mazas, tvarkingas, tai nera poreikio. Tai va irgi atkreipiau demesi, kad ji kazkaip "nujaucia", kad vaziuosim butent i treniruote - tarkim visa diena miega po kaldra, as darau kas man reikalinga, iseinu griztu, bet jau kuomet ruosiuosi vaziuot butent i trniruote, suo akimirksniu atgyja ir visa savo povyza parodo, kad zino kas cia bus...Jeigu einam kazkur kitur, elgesys mazumele buna kitoks.

QUOTE(kar @ 2010 12 01, 18:54)
Pas vyra darbe gyvendavo kate (ne suo, bet...). Ir ji eidavo pasitikti butent tos valytojos, kuri ja maitindavo, myluodavo, vienu zo rode isskirtini demesi, nors valytojos budavo dvi ir keisdavosi berods kas tris dienas  smile.gif  Kate kazkaip atsirinkdavo dienas ir butent pasitikdavo tomis dienomis kai ta valytoja dirbo.
Manau viskas dauk sudetingiau nei mums atrodo  ax.gif

Kates tikrai turi kazkokiu dar pojuciu, velgi nesuvesciau i "grafika". Gali skirt is zingsniu, varteliu uzdarymo manieros, automobilio garso ir pan. Pagaliau siaip kazkokia "nuojauta". Turbut teko patirt toki dalyka, kad intensyviai galvojat apie koki senai matyta artima zmogu ir panasiu momentu jis paskambina ar sutinkate gatveje. Pas gyvunus sie pojuciai dar labiau islaveje.
p.s.visai nukrypom nuo dokumentu temos, bet labai idomi diskusija, sakyciau issirituliojo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Gyte- @ 2010 12 01, 17:26)
Pas mus irgi tas pats  smile.gif  turi tiek paros, tiek savaitės dienų pojūtį  biggrin.gif  Ir čihuahua, ir retriveris  biggrin.gif Bet aš irgi linkus manytsi, kad tei priklauso ne nuo pačios savaitės dienos, o nuo žmogaus elgesio, kaip ir minėtas vėlesnis kilimas iš lovos ir panašūs faktoriai

Maniškė žino penktadienius nor tu ką ir perprato juos labai greitai, nes jie susiję su jai brangiu dalyku, bet... jie nesusiję su konkrečia valanda, niekas nieko nedaro kitaip, kad ji suprastų, jog penktadienis.
Apskritai aš žaviuosi savo šuns sumanumu ir niekas man neįrodys, jog tai sutapimai, papratimas ar dar kas nors. Ji gyvena šalia mūsų, stebi, analizuoja ir tobulėja. Ir ne kitaip!
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2010 12 01, 19:26)
As tai nesureiksminciau to, kad suo "atsirenka" dienas...Su savo misrune treniruotes lankom 3 metus, visiskai be jokio grafiko. Specifiniu dresuros rubu neturiu, nes suo mazas, tvarkingas, tai nera poreikio. Tai va irgi atkreipiau demesi, kad ji kazkaip "nujaucia", kad vaziuosim butent i treniruote - tarkim visa diena miega po kaldra, as darau kas man reikalinga, iseinu griztu, bet jau kuomet ruosiuosi vaziuot butent i trniruote, suo akimirksniu atgyja ir visa savo povyza parodo, kad zino kas cia bus...Jeigu einam kazkur kitur, elgesys mazumele buna kitoks.

Čia jau panašiau, jie tikrai skaito mintis. Aišku gal ne visas biggrin.gif Bet tas, kurias jiems reikia ir jiems svarbu. Su draugais ne kartą tai išsiaiškinome dėl jų augintinių, mano taip pat. Tarkim elementariausias pavyzdys - imi rankšluostį eiti maudytis į vonią sau ir imi šuniui (kadangi šuo laikomas švariai, tai rankšluoščiai bendri, šuo neturi savo atskiro). Imi sau, iš šuns nulis reakcijos, tipo mamka eina praustis. Imi šuniui, nors nieko nedarei prieš tai kitaip, visa kosmetika vonioje ir paimsiu tik nunešus į ją šunį. Ir šuo jau supranta, kad imama jai, jau nepatenkinta sėdi, atitinkama išraiška (nes nemėgsta praustis).
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 12 01, 20:46)
...Apskritai aš žaviuosi savo šuns sumanumu ir niekas man neįrodys, jog tai sutapimai, papratimas ar dar kas nors. Ji gyvena šalia mūsų, stebi, analizuoja ir tobulėja. Ir ne kitaip!
....

Nu jau blink.gif Šuo niekaip nesugeba analizuoti. Ne ta nervinė sistema. Mes esame vienintelės butybės kurios geba gyventi praeities/ateities pamąstymais, keršto, pagiežos jausmais ir kitais pafilosofavimais... smile.gif
Šuo gyvena tik instiktais bei įgimtais ir sąlyginiais refleksais. Deja.. ir galit ginčytis čia kiek norit, tačiau tai tik parodys Jūsų šuns sužmoginimo laipsnį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kornelia... @ 2010 12 01, 21:09)
Šuo niekaip nesugeba analizuoti. Ne ta nervinė sistema. Mes esame vienintelės butybės kurios geba gyventi praeities/ateities pamąstymais, keršto, pagiežos jausmais ir kitais pafilosofavimais...  smile.gif  
Šuo gyvena tik instiktais bei įgimtais ir sąlyginiais refleksais. Deja.. ir galit ginčytis čia kiek norit, tačiau tai tik parodys Jūsų šuns sužmoginimo laipsnį smile.gif

Ar tikrai viskas yra taip? Del praeities, ateities, tai va tam retriveristu straipsny tik ka paskaiciau; na del tu pagiezu ir pavydo sutinku. Bet nejau sunys visai nemasto-daug kur teko skaityt, kad jie pagal elgesi/prota prilyginami keliu metu vaikui (nepasakysiu kokio butent amziaus). Jie neturi abstraktaus mastymo, bet kazkokias primityvias isvadas tikrai daro...Ir manipuliuot sugeba...Turbut ne vienam teko girdet ta "bajeri", kaip mazesnio ugio suo (neretai taksas) matydamas pas galingesni suni kaula, susiranda pagali ir ji grauzia. Kai didysis palikes tikra kaula, bando is mazesnelio atimt tariama grobi, tas meta pagali ir stveres tikraji dickio kaula deda i kojas.
O siaip tai gal vertetu nauja tema susikurt sitai gana idomiai diskusija, nes tuoj gausim velniu nuo moderatores, ka manot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 01 gruodžio 2010 - 20:27
QUOTE(Kornelia... @ 2010 12 01, 20:09)
Nu jau  blink.gif  Šuo niekaip nesugeba analizuoti. Ne ta nervinė sistema. Mes esame vienintelės butybės kurios geba gyventi praeities/ateities pamąstymais, keršto, pagiežos jausmais ir kitais pafilosofavimais...  smile.gif 

Nu tai, kad jau mirksiukas.gif Tarkim nepalyginsi kokia ji buvo vos pusmečio ir kokia dabar. Pusmečio ji dar buvo paikas šuniokas, perdaug kreipiantis dėmesį ir patiklus aplinkiniems, svetimiems, be kažkokių didelių gudrybių ir filosofijų. dabar kitas reikalas smile.gif Galima būtų pasakoti ir pasakoti... tik laiko nėra ir kažin ar kitiems taip įdomu mano šuo smile.gif Bet patikėk: šuo vertas apsakymo, romano, filmo ar pan. Fainas šuo, gudrus šuo, tobulas mano šuo wub.gif
Atsakyti