QUOTE(-Gyte- @ 2010 12 01, 17:26)
Pas mus irgi tas pats

turi tiek paros, tiek savaitės dienų pojūtį
Ir čihuahua, ir retriveris 
Bet aš irgi linkus manytsi, kad tei priklauso ne nuo pačios savaitės dienos, o nuo žmogaus elgesio, kaip ir minėtas vėlesnis kilimas iš lovos ir panašūs faktoriai
Maniškė žino penktadienius nor tu ką ir perprato juos labai greitai, nes jie susiję su jai brangiu dalyku, bet... jie nesusiję su konkrečia valanda, niekas nieko nedaro kitaip, kad ji suprastų, jog penktadienis.
Apskritai aš žaviuosi savo šuns sumanumu ir niekas man neįrodys, jog tai sutapimai, papratimas ar dar kas nors. Ji gyvena šalia mūsų, stebi, analizuoja ir tobulėja. Ir ne kitaip!
Papildyta:
QUOTE(cile @ 2010 12 01, 19:26)
As tai nesureiksminciau to, kad suo "atsirenka" dienas...Su savo misrune treniruotes lankom 3 metus, visiskai be jokio grafiko. Specifiniu dresuros rubu neturiu, nes suo mazas, tvarkingas, tai nera poreikio. Tai va irgi atkreipiau demesi, kad ji kazkaip "nujaucia", kad vaziuosim butent i treniruote - tarkim visa diena miega po kaldra, as darau kas man reikalinga, iseinu griztu, bet jau kuomet ruosiuosi vaziuot butent i trniruote, suo akimirksniu atgyja ir visa savo povyza parodo, kad zino kas cia bus...Jeigu einam kazkur kitur, elgesys mazumele buna kitoks.
Čia jau panašiau, jie tikrai skaito mintis. Aišku gal ne visas

Bet tas, kurias jiems reikia ir jiems svarbu. Su draugais ne kartą tai išsiaiškinome dėl jų augintinių, mano taip pat. Tarkim elementariausias pavyzdys - imi rankšluostį eiti maudytis į vonią sau ir imi šuniui (kadangi šuo laikomas švariai, tai rankšluoščiai bendri, šuo neturi savo atskiro). Imi sau, iš šuns nulis reakcijos, tipo mamka eina praustis. Imi šuniui, nors nieko nedarei prieš tai kitaip, visa kosmetika vonioje ir paimsiu tik nunešus į ją šunį. Ir šuo jau supranta, kad imama jai, jau nepatenkinta sėdi, atitinkama išraiška (nes nemėgsta praustis).