Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

QUOTE(Alksniukė @ 2007 01 29, 14:53)

Porto gyvenau kelias savaites. Man nėra kito miesto Pasauly, kuris turėtų tokią savo dvasią. Gali nieko neveikti, tik klaidžioti siauromis gatvelėmis ir grožėtis, grožėtis be galo... Jauku, šilta ir miela...

Mane irgi labiausiai suzavejo Porto... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 02 20, 15:28)
na ziurint kokie norai ir kokie istekliai  mirksiukas.gif siaip as savo maisto nesivezciau nes jis nera toks jau brangus. zymiai pigiau nei, pvz. didziojoje britanijoje, bet aisku kazkiek brangiau nei lietuvoje mirksiukas.gif
apie drabuzius nelabai zinau, nes ne toks buvo mano keliones tikslas  smile.gif
na as visuomet rekomenduoju automobiliu nuoma  ax.gif zymiai paprasciau nei keliones autobusais ar traukiniais. be to nera taip jau brangu  mirksiukas.gif pasidomek europcar firmele, mums ten automobilio nuoma dienai tekainavo 10 euru  mirksiukas.gif (nors gal siaip kainuoja brangiau.. nes pirkome kaip deal'a kartu su lektuvo bilietais (EasyJet)). Be to jie turi savo atstovybes daugelyje vietu - pasidomekit gal ir sutiks kitur automobili pasiimti mirksiukas.gif

mes vasara naktvojome kempinguose. labai rekomenduoju  thumbup.gif turejom savo palapine, nors man rodos dauguma ju turi ir namukus. bet cia jau domekites konkreciai. beje mokesciai uz nakvyne kempinguose nera labai mazi - bet priklauso nuo vietoves. visgi zymiai pigiau negu viesbuciai. beje kokiu metu laiku vaziuojate?

ir siaureje ir pietuose labai grazu  biggrin.gif nuspreskit priklausomai nuo to ka labiau megstat - kalnus? laukine gamta? plezus? architektura?

siaip tai patariu visu pirma nusipirkti gera kelioniu vadova  biggrin.gif pades geriau susidaryti bendra vaizda  mirksiukas.gif

sveikutes,
ačiū labai už atsakymus!

na štai vakar nusipirkau bilietus: i porto, o griztam is Valencijos i Lietuva, tad iš PORTO reikės kažkokiu būdu nusigauti iki Valencijos smile.gif
As siek tiek pažiūrėjau ką siūlo ryanair'o automobiliu nuoma 4 dienom 135eurai. Nezinau ar tai brangu ar nelabai smile.gif
Jaučiuosi toookia neišmanėlė.. Ankščiau tik tranzuodavau, tai nelabai rūpėjo kainos, o tuo labiau automobilių nuoma.
Galėčiau pasiimti auto PORTO, o atiduoti FARO, vadinasi galima būtų keliauti į pietus.. g.gif Labiausiai domina vandenynas blush2.gif gamta, nenoriu architektūros..
O kiek kempinguose kainuoja tie nameliai arba vieta palapinei?
Mes PORTO būsime gegužės 19 dieną, manau dar ne sezonas ir tikiuosi, kad nebus labai aukštos kainos?
Kaip noriu greičiau iškeliauti.. blush2.gif Tad man visa informacija laabai praverstų!
O sudėtinga vairuoti automobilį? Man tai būtų pirmas kartas svetimoje šalyje (auto vairavimas), draugė šiek tiek turi patirties.. o mūsų pakeleiviai vyrai.. hm.. su jais dar sunkiau.. tad truputį neramina ir pats vairavimas smile.gif bet manau susitvarkytume..

O kas ieina i ta auto nuomos kainą? Kokį auto geriau rinktis? (na gal turite daugaiu patirties šitu klausimu) , o kaip benzinas brangu?
Atsiprašau jei mano klausimai tokie naivi kartais, tiesiog tokio stiliaus kelionė pirmą kartą, tad šiek tiek neramu ( važiuotume su drauge tai tranzuotume blush2.gif ).. ale vyrai neišleidžia blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chica: 21 vasario 2007 - 08:58
CHICA, mes nuomavomes automobilį Portugalijoje. Kaina priklauso nuo markės. pigiausios mažos mašinėlės. Mes išsinuomavom Nissan micra. kai buvom trise, tai mums jos užteko. Tokios mašinėlės benzino mažai ėda. kainavo 135 eurai 4 parom su pilnu draudimu. Bet......aš buvau spalį ir skaitėsi, jog sezonas baigėsi, todėl parą mum davė nemokamai. Portugalijoje sezonas prasideda nuo gegužės mėn., tad gali būti, kad tau kainuos brangiau. Mano vieni pažįstami buvo liepos mėnesį, tai nuoma tikrai buvo brangesnė. Visi automobiliai su mechaninę dėže, automatu beveik nėra. Be to mes nuomavom Albufeiroje, o palikome automobilį Porte. Galimas ir toks variantas. Benzas ten brangesnis. kaina nuo 1 euro 11 ct. iki 1 eu. 28 ct. Priklauso nuo kolonėlės.
Vairuoja portugalai pakankamai normaliai/ Greičio apribojimo niekas nepaiso. Varo visu greičiu, nors apribojimai tokie pat kaip Lietuvoje. Policija nestabdo. Mačiau porą kartu, bet portugalai sako, jog jie daugiau dėl tvarkos. Miestuose ten daug žiedų. Sankryžų mažai. Ir tas gerai, nes žiedai sumažina kamsčius.

Papildyta:
Garbane, iš kur tu gavai automobilį už 10 eurų ? aš buvau nesezono metu, tai tokia kaina yra nereali. Visos nuomos įmonės laiko panašias kainas. patys paprasčiausi automobiliai kainavo apie 30 eurų parai.
Atsakyti
aciu 4u.gif Dar klausimelis apie nuoma auto: geriau is cia uzsisakyti (internetu) ar vietoje tartis? Kainu skirtumas yra?
Ir gal kokias spec. vietas parekomenduotumete, kurias reiektu aplankyti? (Jei vaziuosime is Porto link Faro, aciu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(chica @ 2007 02 21, 17:44)
aciu  4u.gif  Dar klausimelis apie nuoma auto: geriau is cia uzsisakyti  (internetu) ar vietoje tartis? Kainu skirtumas yra?
Ir gal kokias spec. vietas parekomenduotumete, kurias reiektu aplankyti? (Jei vaziuosime is Porto link Faro, aciu wink.gif

Dėl išankstinės nuomos tai nieko negaliu patarti, nes aš nuomavausi vietoje. Kiek suprantu tu su automobiliu nori pasivažinėti po Portugaliją, tai, kad sutaupyti pinigų mes darėm taip: atskridom į Porto, iš ten nuvažiavom į Bragą, nuo jos iki nacionalinių parkų, kurie šiaurėje labai gražūs. Toliau sėdom į autobusą ir už 25 eurus nuvažiavom iki Albufeiros (galima iki Faro). Kadangi bilietai atgal buvo iš Porto, tai tik pietuose išsinuomavom automobilį ir važiavom į šiaurę. Automobilį palikome Porto oro uoste. Taip išleidi mažiau pinigėlių benzui ir auto nuomai.
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 02 21, 01:13)
O kaip jusu nuomone, ar verta vykti i Faro? Ar kovo vidurys ten pakankamai siltas? mirksiukas.gif

SILTA. net sausi buvo silta mirksiukas.gif

QUOTE(kismet @ 2007 02 21, 08:34)
Mane irgi labiausiai suzavejo Porto...  4u.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(chica @ 2007 02 21, 09:56)
Galėčiau pasiimti auto PORTO, o atiduoti FARO, vadinasi galima būtų keliauti į pietus..  g.gif Labiausiai domina vandenynas  blush2.gif gamta, nenoriu architektūros..

siaip nuo porto iki faro yra tolokai.. praleisi minimum viena diena kelyje, kazin ar verta g.gif be to autostrados mokamos mirksiukas.gif gal geriau apvazinek siaure tada.. o vaziuojant i pietus tai geriausia is karto skristi i faro - i ten yra daug pigiu skrydziu. O tada is Faro patarciau apvaziuoti visa pietine pakrante thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif (mes butent sia ziema taip ir darem mirksiukas.gif , o ana vasara porto ir siaure).

benzino kaina 1 euras.

kempingu kainu niekaip neprisimenu doh.gif

del vairavimo tai patariu buti atsargiems kalnuose - nes dalis portugalu vairuoja tikrai beprotiskai biggrin.gif dar pasimokyk parkuoti kalnuotuose vietovese (ypac pravers Porto biggrin.gif ) o siaip mes juokaujam kad auto parkavimas yra nacionalinis portugalu sportas - jei tektu pavazineti su vietiniais suprastum apie ka as biggrin.gif
QUOTE(naktele @ 2007 02 21, 16:31)
Vairuoja portugalai pakankamai normaliai/ Greičio apribojimo niekas nepaiso. Varo visu greičiu, nors apribojimai tokie pat kaip Lietuvoje. Policija nestabdo. Mačiau porą kartu, bet portugalai sako, jog jie daugiau dėl tvarkos. Miestuose ten daug žiedų. Sankryžų mažai. Ir tas gerai, nes žiedai sumažina kamsčius.

Papildyta:
Garbane, iš kur tu gavai automobilį už 10 eurų ? aš buvau nesezono metu, tai tokia kaina yra nereali. Visos nuomos įmonės laiko panašias kainas. patys paprasčiausi automobiliai kainavo apie 30 eurų parai.

del policijos nesutinku. man daug portugalu sake kad ypac turistinio sezono metu policija vykdo "zero tolerance" politika taigi gali ikliuti net jei greiti virsiji vos 5 km/h. Nes tuo metu didelis avaringumas ir jie patampa negailestingi, ypac uzsienieciams. Jus vaziavote ne sezono metu gal del to taip pasirode. O auto nuoma tikrai tiek kainavo nes pirkom kaip "best buy" kartu su EasyJet bilietais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane: 21 vasario 2007 - 18:28
QUOTE(garbane @ 2007 02 21, 18:25)
SILTA. net sausi buvo silta  mirksiukas.gif
drinks_cheers.gif
siaip nuo porto iki faro yra tolokai.. praleisi minimum viena diena kelyje, kazin ar verta  g.gif be to autostrados mokamos  mirksiukas.gif gal geriau apvazinek siaure tada.. o vaziuojant i pietus tai geriausia is karto skristi i faro - i ten yra daug pigiu skrydziu. O tada is Faro patarciau apvaziuoti visa pietine pakrante  thumbup.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif (mes butent sia ziema taip ir darem  mirksiukas.gif , o ana vasara porto ir siaure).

Na mes planuojame (dar tik, konkreciai nezinome), kad is Porto vaziuoti i Faro, ir tam skirti minimum 4-5 dienas.
T.y. vaziuoti-sustoti tarpiniuose mietseliuose, pasimaudyti vandenyne ir t.t. O is Faro (jei nerastume auto nuomos, kuri leistu is portugalijos i ispanija vaizuoti) vaziuoti autobusu i ispanija..
kiek palandziojau, preliminariai gautusi is faro i Valencija 61euras autobusu. 61*5=300 euru.. gal geriau auto ieskotis iki pat ispanijos.. gal net pigiau gautusi nei automobiliu..
O kaip su autobuso bilietais portugalijoje?
reikia is anksto uzsisakyti ar galima vietoje gauti laisvai?
o kaip del mokamau keliu? brangu?
ar imanoma vaziuoti nemokamais keliais ir tie keliai pakankamai padorus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chica @ 2007 02 22, 13:27)
O kaip su autobuso bilietais portugalijoje?
reikia is anksto uzsisakyti ar galima vietoje gauti laisvai?
o kaip del mokamau keliu? brangu?
ar imanoma vaziuoti nemokamais keliais ir tie keliai pakankamai padorus?  smile.gif

Mes autobuso bilietus nusipirkome iš anksto. O iš Bragos į Porto važiavom traukiniu, tai kainavo 2,20 euro (50 km.). Čia mums patarė Portugalijoje gyvenantis asmenys.
Važiavom keliais ir mokamais ir nemokamais. Nemokami gana padorūs, pasiimk kelių žemėlapį ir pirmyn. O mokėti reikia ne mažai. Kartais važiuodavome ir autostradom.
Atsakyti
QUOTE(naktele @ 2007 02 22, 13:53)
Mes autobuso bilietus nusipirkome iš anksto. O iš Bragos į Porto važiavom traukiniu, tai kainavo 2,20 euro (50 km.). Čia mums patarė Portugalijoje gyvenantis asmenys.
Važiavom keliais ir mokamais ir nemokamais. Nemokami gana padorūs, pasiimk kelių žemėlapį ir pirmyn. O mokėti reikia ne mažai. Kartais važiuodavome ir autostradom.

nemokami keliai geri, bet jais gali uztrukti dvigubai ilgiau. je laikas -ne problema, tai viskas ok smile.gif
Atsakyti
Ar Lisabona labai paini? g.gif Ar imanoma per diena ja apziureti...? Nes, manau, tik tiek laiko galesime jai skirti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 02 24, 03:10)
Ar Lisabona labai paini?  g.gif Ar imanoma per diena ja apziureti...? Nes, manau, tik tiek laiko galesime jai skirti... unsure.gif

miestas siaip nemazas, ir labai grazus. jei turit tik viena diena, tai nusipirkit bilietukus i "sight seeing tour", ir autobusas apvez jus po visas izymybes. karta susimoki, ir vazineji visa diena, kur patinka islipi apziuret, paskui vel ilipi -labai patogu thumbup.gif
vertetu aplankyti S.Jorge pili ant kalno, ir toki plienini boksta senamiestyje, atrodo Torre de Belem vadinasi. Tik ten geriau eiti is ryto, nes diena baisios eiles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 02 24, 03:10)
Ar Lisabona labai paini?  g.gif Ar imanoma per diena ja apziureti...? Nes, manau, tik tiek laiko galesime jai skirti... unsure.gif

mes Lisabonoje labai gerai susigaudėme. Patiko vakarinis pasivaikčiojimas po senamiestį, pilis vandenyje, buvęs Expo rajonas, dabar prabangiausias. Dar buvau okeonariume. Bet Porto tai tikras portugališkas miestas turintis visai kitokią dvasią. manau verta juos abu aplankyti.
Atsakyti