Įkraunama...
Įkraunama...

Portugalija

Žinau, kas pačiuose pietuose t.y. algarves regione yra vandens parkas.
Atsakyti
aišku,mums netinka,mes planuojame tik šiaurinę Portugaliją pamatyti,nes viskam laiko neužteks,nemegstam lėkti kaip akis išdegus smile.gif .Bet ačiū ir už tai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos! Buvau Portugalijoj vieną mėnesį, šią vasarą. Tikrai be galo patiko! Apie Aquaparkus šiaurinėj daly kažkaip neteko gidėti, gal reikia google paieškotar ten jų apskritai yra.
O šiaip, jei kas važiuos ir norės informacijos, kur keliauti ir ką pamatyti, galit raštelti, įmesiu laišką, kurį rašiau draugei, prieš jai važiuojant, kol dar mano įspūdžiai buvo visai "švieži".
Nes pvz. Lisabonoj, kol mano draugai portugalai dirbo, turėjau į valias laiko. Tourist Information offisuose klausdavau, ką jie siūlo pamatyti, bet ten dažniausiai kyšteldavo panosėn lankstinuką, kurių jau ir taip buvo pilnos kišenės... Vienam offise pasitaikė toooks geras darbuotojas, kad surašė man planus kelioms dienoms nuo ryto iki vakaro!!! Grįžus viską surašiau draugei ir saugau rašytinį šaltinį wink.gif
Porto gyvenau kelias savaites. Man nėra kito miesto Pasauly, kuris turėtų tokią savo dvasią. Gali nieko neveikti, tik klaidžioti siauromis gatvelėmis ir grožėtis, grožėtis be galo... Jauku, šilta ir miela...
Toms, kurios skaito angliškai, patarčiau įsigyti Lonely Planet kelionės gidą (nežinau, ar LT būtų pirkti, bet gal galima rasti geresnėse bibliotekose ir pasiimti ar bent ši tą atsišviesti). Nes ten surašyta viskas kuo smulkiausiai: kur rasti tourist inf.offisus, kur galima apsistoti, kur pavalgyti, ką pamatyti ir t.t. Tas pats Lonely Planet, važiuojant į pietus, į Algarvę, perspėjo saugotis vagysčių. Pasijuokėm. Po kelių dienų du draugai buvo apvogti, nes miegojom 7-iese vienam kamabry ir jautėmės tokie drąsūs, kad neužsirakinom durų...
Jei keliaujat ne su šeima, ir norit jaunatviškos dvasios, galit apsistoti hosteliuose. Lisabonoj yra du, gana jaukūs ir ramūs. Pigiausios nakvynės kaina ten 13-16 eurų. Kituose didžiuosiuose miestuose yra bent po vieną. O jau šiaurės parkuose, nakvynę tokiuose hosteliuose gali rasti ir už 7 eurus, tik reikia gerai paieškoti. O jei norite prisiliesti prie gamtos, nakvokite kempinguose.
Na, man keliaujant pagrindiniai patarėjai buvo Lonely Planet knyga ir kiekvienam miestely esantys tourist information ofisai.
Papildyta:
P.s. o jau garbanei kaaaaaip pavydžiuuuuuu... 4u.gif Kaip tokį pigų skrydį susiveikei? Ar irgi per Frankfurta? Kada keliat sparnus? wink.gif
Atsakyti
Alksniuke, kokį mėnesį tu buvai? Kokia maždaug oro ir vandens temperatūras tuo metu buvo. Gal žinai, kokia ten temperatūra rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alvara: 30 sausio 2007 - 17:43
QUOTE(alvara @ 2007 01 30, 18:41)
Alksniuke, kokį mėnesį tu buvai? Kokia maždaug oro ir vandens temperatūras tuo metu buvo. Gal žinai, kokia ten temperatūra rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais?  g.gif

Buvau visą rugpjūtį. Žiūrint apie kokį regioną kalbi. Ten, kur buvau ilgiausiai, Porto, dienos metu temperatūra buvo turbūt apie 30'C. Vakare smarkiai atvėsdavo ir dažnai reikėdavo drabužio ilgomis rankovėmis. Kad ir kaip bebūtų karšta, miestus, esančius prie vandenyno, gairina vėjas, todėl, jei turi pasiėmęs geriamo vandens, net ir per vidurdienio karštį galima vaikštinėti po miestą. Porto paplūdimiai yra, bet ten be galo vėjuota ir visą laiką būna didžiulės bangos. Ir vanduo šaltas - turbūt apie 17'C. Bangos, žinoma, ne tokios, kaip motušėj Baltijoj, ten verčia iš kojų net tvirtą vyrą, o gelbėtojai drąsuoliams kartais net neleidžia plaukioti.

Lisabonoj truputį karščiau nei Porto. Paplūdimiai ne tokie vėjuoti ir banguoti, bet vanduo vistiek šaltokas. Turbūt bus apie 18-20'C. Kai buvau ten rugpjūčio gale, maudžiausi ir man patiko, bet draugai portugalai pareiškė, kad jiem per šalta ir net kojos nekėlė. Na, daugiausia ten maudosi vaikai, nes jiems juk nešalta lotuliukas.gif

Geriausi paplūdimiai pietuose -Algarvės rajone. Ten ir vėjo nėra ir vanduo šiltas - virš 20'C. Neveltui tai - Europos turistų pamėgta vieta.

Kuo toliau nuo vandenyno, tuo karščiau. Man tai jau sunkiai pakeliamas karštis buvo, todėl ten beveik nekeliavau.
Atsakyti
QUOTE(Alksniukė @ 2007 02 03, 15:12)
Buvau visą rugpjūtį. Žiūrint apie kokį regioną kalbi. Ten, kur buvau ilgiausiai, Porto, dienos metu temperatūra buvo turbūt apie 30'C. Vakare smarkiai atvėsdavo ir dažnai reikėdavo drabužio ilgomis rankovėmis. Kad ir kaip bebūtų karšta, miestus, esančius prie vandenyno, gairina vėjas, todėl, jei turi pasiėmęs geriamo vandens, net ir per vidurdienio karštį galima vaikštinėti po miestą. Porto paplūdimiai yra, bet ten be galo vėjuota ir visą laiką būna didžiulės bangos. Ir vanduo šaltas - turbūt apie 17'C. Bangos, žinoma, ne tokios, kaip motušėj Baltijoj, ten verčia iš kojų net tvirtą vyrą, o gelbėtojai drąsuoliams kartais net neleidžia plaukioti.

Lisabonoj truputį karščiau nei Porto. Paplūdimiai ne tokie vėjuoti ir banguoti, bet vanduo vistiek šaltokas. Turbūt bus apie 18-20'C. Kai buvau ten rugpjūčio gale, maudžiausi ir man patiko, bet draugai portugalai pareiškė, kad jiem per šalta ir net kojos nekėlė. Na, daugiausia ten maudosi vaikai, nes jiems juk nešalta  lotuliukas.gif

Geriausi paplūdimiai pietuose -Algarvės rajone. Ten ir vėjo nėra ir vanduo šiltas - virš 20'C. Neveltui tai - Europos turistų pamėgta vieta.

Kuo toliau nuo vandenyno, tuo karščiau. Man tai jau sunkiai pakeliamas karštis buvo, todėl ten beveik nekeliavau.

Sveikutė, aš už mėnesio keliauju į portugaliją studijuot. Tai man visi įspūdžaiai labai įdomūs smile.gif Žadu ir Porto pabūt, bet vat galutinjis taškas Braganca. Labai jau mažas miestelis, bet gal gi ir ten bus smagu smile.gif Šiaip man apie žmones įdomiau, kokie įspūdžiai. Nors kiek portugalų
LT esu sutikus tai visi
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2007 01 10, 13:57)
Kadangi Portugalija - mano svajonių šalis, į kurią labiausiai noriu nuvykti, tai užduosiu jums tokių klausimų :
Ar realu ten nuvykti su visa šeima (5 žmogai) ? Ar labai brangi būtų kelionė ?
Kokie variantai būtų optimaliausi ?
Žinau, kad reikia mokėti pasigauti pigius skrydžius, bet aš nemoku...labiausiai mėgstam keliauti automobiliu, tačiau Portugalija labai toli......o nuomotis automobilį Ispanijoj girdėjau ne visiems pavyksta.....
Tai gal realu važiuoti tik dviese su vyru ? Ar keliavot kas su šeima į šią šalį ?

O as vyrui vasario 14d. ( vestuviu sukaktuves smile.gif ) dovanosiu kelione Ispanija- Portugalija. Kovo vidury skrisim i Santjaga per Frankfurta, keliausim visa Portugalijos pakrante ir is Murcijos isskrisim ir per Frankfurta. Dviem zmonem lektuvo bilietai kainavo... 600 lt. thumbup.gif Taip pat per Ryanair uzsisakem masinyte 9 vietu mersa- 10 dienu apie 500 eur.
Atsakyti
Va as grizau is savo antrosios keliones po Portugalija - si karta apvaziavom visa pietine jos dali - Algave wub.gif Oi zinokit nera man mielesnio krasto wub.gif wub.gif Net nezinau ka papasakot nes viskas buvo saunu! Be to kelione pakankamai pigiai atsiejo, nes, kaip minejau, skrydi ir automobilio nuoma gavom tikrai "pa pigiai", o ziema visi viezbuciai taiko apie 50% nuolaidas bigsmile.gif thumbup.gif Tai uz nakvyne mokejom daugiausia 40 euru, aisku i brangiausius viezbucius nelindom - apsiribojom ***, bet teko ir hosteliuose apsistoti (nes poroj miestuku visi kiti viezbuciai buvo uzdaryti) tai ten mums nelabai ax.gif Nes kaina nelabai kuo skyresi nuo ***, bet kokybe neprilygsta schmoll.gif
Oi prisivalgem portugalisko maisto.. mano megstamiausia virtuve thumbup.gif o jau desertai! rolleyes.gif turbut neuztektu ir storos knygos visiems surasyt, nes ju ten galybe ir dar priklauso nuo regiono ir t.t. rolleyes.gif (Jauciu teks pirma karta gyvenime pasilaikyti dietos.. blush2.gif ). Kol kas pats skaniausias buvo baba de camelo, kas pazodziui reiskia "kupranugario seiles" lotuliukas.gif dar be galo skanus toks pieniskas desertas - kremas su apdegintu virsum - pamirsau pavadinima. bet jo nematem niekur pietuose - tik siaurej.
Ir dar duona man ju pati paciausia! thumbup.gif Vien jau ko vertos - torradas - skrudinta storai raikyta duona gausiai aptepta sviestu kuris skaniai ant tos duoneles lydosi.. As ten turbut viena duona galeciau gyvent ir nenusibostu nes velgi rusiu galybe rolleyes.gif thumbup.gif
O kur dar juros gerybes rolleyes.gif Kepti astunkojai, kolmarai, krevetes, visokios zuvys.. rolleyes.gif
Ir alyvuoges alyvuoges!!!!
O prie alucio rekomenduoju tremocos - nestipriai pasudytos pupos su luobele. Pietuose radom tik turguose, o siaureje turi beveik kiekvienas baras biggrin.gif
Dar nepamirskit paragaut portugalams budingu Rosé ir zalio vyno thumbup.gif

Kai busit portugalijoj butinai uzsukit i turgu - mes prisipirkom maisus apelsinu, ivairiai paruostu alyvuogiu, kitu gardumynu.. labai nebrangu!

Nezinau ka cia dar papasakot - klauskit - atsakysiu!

Na dar galiu pasakyt kad oras buvo visai neblogas ir labai ivairus - nuo 6 silumos pirmomis dienomis (visi vietiniai tirtejo nuo salcio) iki 21 silumos keliones vidury (oi kaip gera issitiesti sauletam papludimy zinant kad lietuvoj siaucia pugos). Na ir kartais palynojo lietutis (siaip ar taip ziema) bet jis paprastai ilgai nesitesia mirksiukas.gif

Papildyta:

QUOTE(Alksniukė @ 2007 01 29, 15:53)

P.s. o jau garbanei kaaaaaip pavydžiuuuuuu...  Kaip tokį pigų skrydį susiveikei? Ar irgi per Frankfurta? Kada keliat sparnus?

as tai tau pavydziu lotuliukas.gif noriu ir vel visa rugpjuti po portugalija prakeliaut rolleyes.gif
o skridom mes is East middlands airport anglijoje i Faro, nes siaip cia populiariausia britu kelioniu vieta todel galima rast labai pigiu bilietu manau is visos UK.

QUOTE(alvara @ 2007 01 30, 18:41)
Gal žinai, kokia ten temperatūra rugpjūčio - rugsėjo mėnesiais? 

KARSTA. Priklausomai nuo to kur vaziuosit aisku - kuo labiau i pietus tuo karsciau. Kuo pieciau irgi karsciau nes neuzpucia vejai atlantiniai. Na maniskis rugpjutis 2005 (jetus negi taip seniai? blink.gif ) buvo mazdaug 30 - 39 karscio. Nevisai lietuviams sakyciau biggrin.gif

QUOTE(Liepsnita @ 2007 02 03, 18:59)
Sveikutė, aš už mėnesio keliauju į portugaliją studijuot. Tai man visi įspūdžaiai labai įdomūs  Žadu ir Porto pabūt, bet vat galutinjis taškas Braganca. Labai jau mažas miestelis, bet gal gi ir ten bus smagu Šiaip man apie žmones įdomiau, kokie įspūdžiai. Nors kiek portugalų
LT esu sutikus tai visi

oi kaip tau pavydziu. labai labai labai rolleyes.gif (baltai rolleyes.gif ). Bragancoj esu buvus - visai smagus miestelis mirksiukas.gif
Papildyta:
Dar apsiprasau uz klaidas.. blush2.gif paskubom rasiau, bet nebegaliu taisyt nes tada raso kad per daug sypseneliu blush2.gif
Atsakyti
Sveika,Garbane tu tik dalinkis savo patirtimi portugališka,o aš jau atsirinksiu kas mums tiks,mes tik po šiaurinę dalį lakstysim thumbup.gif liko 3 sav.ir mes skrendam 4u.gif
Atsakyti
Kas žino kiek laiko reikia laukti iš Frankfurto lėktuvo į Portą,nes su vaikais skrendam,galvojam gal viežbutį reiktu užsisakyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(luju @ 2007 02 08, 11:25)
Kas žino kiek laiko reikia laukti iš Frankfurto lėktuvo į Portą,nes su vaikais skrendam,galvojam gal viežbutį reiktu užsisakyti g.gif

Na, siaip, kai mes skrisime, tai reiks laukti visa nakti, kadangi i Frankfurta atskrisime apie 20:30, o kita ryta apie 06:30 skrisime i Porto. Tad nakvoti viesbutyje planuojame... O tuo labiau jus, su vaikuciais, tikrai nuvargsite ir keliones ispudzius nustelbs nuovargis. Geriau sutaupyti blogos nuotaikos, o ne pinigeliu...
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 02 07, 21:07)
oi kaip tau pavydziu. labai labai labai  rolleyes.gif (baltai rolleyes.gif ). Bragancoj esu buvus - visai smagus miestelis  mirksiukas.gif
[

Jei laiko bus, gal ka apie pacia Braganca papasakot iseitu? As uz savaites jau isvykstu, tai truputi jaudinuos biggrin.gif
Atsakyti