Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 18, 15:27)
O kiek gauna parduotuvese kasininkes? pasidomekit mirksiukas.gif  dirba iki 23val...sventemis ir gauna 600lt....o mokytojos?


Pasiskaitykit apie LR esantį minimalų užmokestį mirksiukas.gif. Nėra tokios algos.
Ir aš ne auklė, jei ką schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 12 20, 17:28)
Pasiskaitykit apie LR esantį minimalų užmokestį  mirksiukas.gif. Nėra tokios algos.
Ir aš ne auklė, jei ką  schmoll.gif

Minimali men alga, atskaicius mokescius, i rankas yra 678.50lt, taip, kad nieko man skaityti nereikia ir taip zinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 18, 15:27)
O kiek gauna parduotuvese kasininkes? pasidomekit mirksiukas.gif  dirba iki 23val...sventemis ir gauna 600lt....o mokytojos? retai kuri 1200lt gauna nebent turi auklejama klase....galeciau vardint ir vardint profesijas kuriose moka iki 1000lt alga.....taip, kad nereikia noreti dirbant aukle gauti direktoriaus alga, maista ir dar nuolatini bilieta gauti kaip kaikurios nori...plius buti pasipiktinusiom kai neduok die mamyte panores suzinoti ar tikrai aukle daro viska ka sako ir paliks kamera dienai....pasaulio pabaiga...nufilmavo kaip nosi krapsto aukle....Oi kaip pikta skaityt tokius dalykus  protest.gif

Be to ziuriu musu zmones labai ispaiko siais laikais...visi verkia, kad nera darbo, o jau 600lt ne alga...Kazkaip seniau zmones per 2-3 darbus dirbdavo, kad kazka uzdirbti. Jeigu norit geru algu reikia eiti baigti aukstuosius mokslus, ir ne siaip baigti, o normaliai ismokti dirbti ir irodyti, kad galite gerai dirbti, kazka pasiekti, duoti nauda...o pas mus liaudis masto taip: ateisiu, pasedesiu 8val ir gausiu 1500lt i rankas, naudos 0, pastangu 0 ir pikti, kad mazai mokama yra....
As suprantu, kad pas mus kainos dideles parduotuvese, mokesciai dideli, bet bukim realistais, kas geriau ar visai be darbo buti ar dirbti po kokias 6val per diena ir gauti 600lt? Jeigu vidutine valandos kaina butu 4lt ir dirbti reiktu 10val, menesine alga gautusi 880lt manau ne viena pardaveja su mielu nori paliktu "savo kasa" ir eitu dirbti su vaikuciais uz sia suma.

Tutikute, daugeliui auklių nuo algos dar reikia ir mokesčius susimokėt,nes ne visos pensininkės ar darbo biržoje prisiregistravusios.
Atsakyti
Dėl tų profesijų nereikia ginčytis. Kartais pardavėja irgi praleidžia tas 10 valandų ne kalnus versdama ir ne kiekviena galėtų dirbti su vaikais, draugė pasakė, kad geriau einu gatvių šluot nei su vaikais būti... Taip kad kiekvienam savo. Beje pardavėjos dirba grafikais ir tikra turi nemažai išeiginių, aš dirbu kasdien nuo 9 val iki 18 val, todėl neturiu galimybės nei pati pas gydytoją nueiti, nei savo vaiką nuvesti, nei jokių kitų reikalų susitvarkyti. beje tikriausiai tėra vienetai mamų, kurios moka socialinį draudimą ir kitas įmokas, o dirbant bet kurį kitą darbą, tu turi visas soc. garantijas. Taigi kiekvienas vertas savo.
Dėl mokytojų darbo , tai nemačiau, kad atlyginimas tebūtų 1000, nebent dirbama pusė etato, kiekvienos mokyklos tinklalapyje yra pateikiami duomenys apie darbuotojų atlyginimus ir jie tikrai kur kas didesni. Beje pedagogai turi pačias ilgiausias atostogas, daugybė švenčių, vaikų atostogų metu darbo vietoje tebūna vos kelias valandas, su klase į renginius, filmus, spektaklius eina nemokamai.... Aišku - darbas labai sunkus.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 12 20, 22:08)
aš dirbu kasdien nuo 9 val iki 18 val, todėl neturiu galimybės nei pati pas gydytoją nueiti, nei savo vaiką nuvesti, nei jokių kitų reikalų susitvarkyti.

su klase į renginius, filmus, spektaklius eina nemokamai....


Na,bet jeigu isties reikalas yra negi su seimininke negalit paderinus pas gydytoja nueit?

Kodel nemokamai?taigi lygiai taip pat bilieta perka.


Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2010 12 20, 16:49)
nu virsune... doh.gif tai cia jums nepinigai....seimoje dazani buna, kad vieno kurio alga toki skaiciu ir siekia...o cia matai, normali aukle neis....mano auklyte minim gauna 500 lt, cia jos nelieciami pinigi, bet ji yra valandine aukle, bet nors ir i savaite ateina keleta kartu, mano vaikai mokosi dainu, skaitoma kartu, piesiama ir panasiai, o ji labai patenkinta, kad gali tokia suma uzsidirbti, jei virsyja valandas ir suma, sumokam likusia dali, jei neisdirba, tai jos pinigai, niekas atgal nepraso...o aukle superine, dirbusi darzelyje...nereikia cia ismandreti ir isivaizduoti, akd aukles tai jau kazkas tokio...teisingai sako, maksimoj gauna 700 lt ir patenkintas zmogus, o cia jau kaip auklei-tai nepinigai...nejuokaukit...

Tai labai gerai, kad Jūs radote tokią pigią auklę. Žinoma, kad auklės darbas tai ne Maximos pardavėjos. Auklė atsakinga už vaiką, o ne už kažkokį prekės pardavimą. Tai yra daug rimtesnis ir atsakingesnis darbas. Ir nėra čia ko lyginti su jokiais kitais darbas. Vaikas visų svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2010 12 18, 21:59)
Su vaikais už šią sumą tikrai normali auklė neis.

kas yra normali auklė g.gif

QUOTE(Regute131 @ 2010 12 21, 01:31)
Tai labai gerai, kad Jūs radote tokią pigią auklę. Žinoma, kad auklės darbas tai ne Maximos pardavėjos. Auklė atsakinga už vaiką, o ne už kažkokį prekės pardavimą. Tai yra daug rimtesnis ir atsakingesnis darbas. Ir nėra čia ko lyginti su jokiais kitais darbas. Vaikas visų svarbiausia.

ir vėl mistifikacija prasideda.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2010 12 21, 16:27)

ir vėl mistifikacija prasideda.

Čia ne mistifikacija, čia paprasčiausia manipuliacija motiniškais/tėviškais jausmais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 12 21, 16:33)
Čia ne mistifikacija, čia paprasčiausia manipuliacija motiniškais/tėviškais jausmais  smile.gif

Va butent thumbup.gif tai tada darzelio aukletojos darbas turetu buti isvis neikainojamas lotuliukas.gif
O siaip visi darbai yra savaip sunkus ir atsakingi ir nereikia skleisti, kad AUKLE tai jau kazkas tooookio palyginus su pardaveja ar kita profesija.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 21 gruodžio 2010 - 16:53
QUOTE(KristeP. @ 2010 12 20, 11:00)
Kas keisčiausia, jog daugelis pradžioje akcentuoja, jog svarbiausia, kad su vaiku užsiimtumei, o vėliau tai pradeda vos ne priekaištauti, tai ko namai nesutvarkyti, ko ano nespėjai ir pan. Plėšantis tarp vaiko priežiūros ir namų tvarkymo, šveitimo nukenčia vis tiek kažkas. Tai vat paskui ir supaisyk tuos tėvus.

Na, už visus tėvus sunku atsakyti, turbūt, kad yra ir tokių, kurie padeda piktnaudžiauti susitarimu.
Aš tai dėl savęs rami, man antros namų šeimininkės nereikia (jei reiktų, tai samdyčiau ateinančią namus sutvarkyt moterį), nes aš vienintelė šeimininkė savo namuose ir negaliu pakęsti konkurencijos biggrin.gif

QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 12 20, 22:08)
draugė pasakė, kad geriau einu gatvių šluot nei su vaikais būti...

Aš taip pat. Labai myliu vaikus, bet tiesiog neugebėčiau išgyvent tokios didelės atsakomybės už svetimą vaiką ax.gif Man tai atrodo labai varginantis dalykas..savą vaiką tai būna viena akim žiūri, o kita akim stebi verdančią sriubą, o kai ateini į šeimą būti su jų didžiausiu turtu, tai neduokdie bent akimirkai nusisukti unsure.gif Man irgi paprasčiau būtų ir labiau patiktų namus/butus/biurus tvarkyt, valyt..

QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 21, 16:51)
tai tada darzelio aukletojos darbas turetu buti isvis neikainojamas lotuliukas.gif 

Ir baisu, kad taip nėra...
Aukle niekad nedirbau, bet sulyginti su pardavėja net nedrįsčiau, man tai absurdas..kur vaiko sveikata, gyvybė, jo saugi ir laiminga vaikystė, o kur ant juostos prie kasos važiuojantis agurkų stiklainėlis ar koks švarkas ant pakabos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2010 12 21, 17:51)
Va butent thumbup.gif  tai tada darzelio aukletojos darbas turetu buti isvis neikainojamas lotuliukas.gif 
O siaip visi darbai yra savaip sunkus ir atsakingi ir nereikia skleisti, kad AUKLE tai jau kazkas tooookio palyginus su pardaveja ar kita profesija.....

taip, visi darbai turi atsakomybe, pareigas ir panasiai...
kaina dar ir pagal miesta, miesteli mokama...musu mazas miestukas, tad 5 lt. tikrai geras uzdarbis, musu auklytei buna menesiu, kai uzdirba ir 700 ir 800 lt...tai tikri nera blogai, plius kai gyveni toje pacioje laiptineje, jokiu keliones islaidu...valandas derinam ir prie jos, ir ji prie musu...tarkim si menesi, uzdirbo realiai tik 380, taciau kaip tartasi -500 lt jai ir jokiu kalbu, kad neisdirbai ar panasiai...zinau mamyciu, kur moka tik 3 lt ir aukles tikrai nera prastos kaip sakoma daugelio mamu, kad normali aukle eis uz tokia alga...mazame miestelyje, tai normalios kainos, kaune 6-7..
Atsakyti
QUOTE(Regute131 @ 2010 12 21, 01:31)
Ir nėra čia ko lyginti su jokiais kitais darbas. Vaikas visų svarbiausia.


Visos profesijos yra vienodai garbingos ir reikalingos. Kitaip jų ir nebūtų. Auklės irgi kaip ir pardavėjos būna ir blogos ir geros. Kaip ir kiekvienoje srityje profesionalų yra ir čia. Profesionalų gerąja prasme. Ir jie verti savo atlygio, nes turi išskirtinių sugebėjimų. Normalu, kad ir uždirba daugiau nei įprasta.
Atsakyti