Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 2

QUOTE(F @ 2010 12 11, 18:45)
Šiandien blogai jautėsi, buvo neadekvatus nerimas ir liūdesys. Čia dėl narkozės vaistų, man kitą dieną po operacijos irgi taip buvo. O kam iš jūsų kai buvo operacija su bendra narkoze, kaip jautėtės po to?

Pykino, buvo negera, tad džiaugsmo nebuvo mirksiukas.gif

Atėne, sėkmės rankdarbiuose 4u.gif Berniukų ir prigimtis kitokia, sunkiau su tais siūlais, adatom...

Euphoria_mi - mažute, juk suaugusi moteris esi, šioje temoje gal ne visos norim girdėti, kaip blogai, kad keturmetis negali savim pasirūpinti... Mes su tuo gyvenam, tą matom kasdien, būna ir sunku, tad gal nedera taip elgtis su kitų žmonių jausmais. Aš vis bandau atsargiai tą tau pasakyt. Tavo vaikelis dar mažutis ir tavo bėdos dar tik nuspėjamos. Nesistebėk, neprikišinėk. Nekalbu kitų lūpom, kalbu savais jausmais. Man neskanu, kai tu primygtinai klausinėji. Suprantu, tau sudėtingas laikotarpis. Tačiau nenoriu, kad šioje temoje būtų kokių nors nutylėjimų... Mane kartais tavo pasisakymai užgauna, tad atvirai tą ir noriu pasakyti. Juk gali ir ankstesnes mūsų temas pasiskaityti, vietoj to, kad kaskart klausinėji, kas rašoma temoj po kelis kartus.
Taip, čia vieša erdvė, čia forumas, bet mes žmonės su tikrom istorijom ir neišgalvotais gyvenimais. Džiaukis su mumis, liūdėk, patark, jei žinai, kaip galima būtų situaciją pagerinti.
Tik nepagalvok, kad noriu įskaudinti. Tik noriu pasakyti, kad kartais tu įskaudini...
Atsakyti
labas rytas.
vakar diena ne kokia buvo. apvogė mašiniuką naktį verysad.gif

Jokūbas pasiliko pas močiutę miegot blush2.gif
tai džiaugsmo abiem buvo
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 12 12, 09:49)
labas rytas.
vakar diena ne kokia buvo. apvogė mašiniuką naktį  verysad.gif

Jokūbas pasiliko pas močiutę miegot  blush2.gif
tai džiaugsmo abiem buvo

eina sau - o labai daug isnese unsure.gif , jatus ir kam tu ti laikai kazka, as pagalvojau - kad savo masinos ir nerakint galeciau - nieko ner ti - apart vaiko burbulu ir sepeciu langams, nors bagazine pilna kalediniu dovanu - nerandu kur kitur susidet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2010 12 12, 10:49)
labas rytas.
vakar diena ne kokia buvo. apvogė mašiniuką naktį  verysad.gif

Jokūbas pasiliko pas močiutę miegot  blush2.gif
tai džiaugsmo abiem buvo

O mūsų mašiniukas sugriuvo...MB grįžinėjo iš Kauno ir tik įvažiavus į Šiaulius dingo bėgiai. Mūsų šeimą šis mėnuo išbando finansiškai- pirmadienį parūko šaldytuvas, užsisakėme internetu kitą, bet atvežė su įlenktomis durelėmis, dabar vyksta susirašinėjimai, kas kaltas. Antradienį užlūžo nešiojamas kompas, vėl vyksta susirašinėjimai, nes garantinis dar galioja, o vakar mašina. MB tai įsiutęs, o man kažkodėl juokinga. Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Nusipirkome šaldytuvą, tai gal ir kitą mašiną įsigysime, nes taupumo sumetimais MB buvo nusprendęs, kad man mašinos nereikia, pasidalinsime ta pačia. Bet dalinosi jis tik pats su savimi blush2.gif . Šiandien pirmą kartą į darbą važiavo mikriuku, vargšelis sušalo, nemalonių kvapų prisiuostė lotuliukas.gif . Tai gal užsinorės antros mašinos?
Šią savaitę buvau PPT, aptarėme planą kaip aš ir mokytojai galėtume padėti vaikui. Pagrindinė bėda, kad mokytojai nesupranta, kad Mato sutrikusi komunikacija, jis bendrauja minimaliai t.y pagrinde atsakinėja į klausymus, bet pats neklausia. Sausio 28 d. surengs seminarą mokykloje, kap dirbti su tokiais vaikais, kokiais būdais patikrinti jų žinias , ką daryti, kad tai , kas vyksta mokykloje sužinočiau ir aš. Nes dabar kiekvieną penktadienį einu pasikalbėti su mokytojais, kas užduota namų darbams, ką daugiau padirbėti, gal koks renginys...Matas jokios informacijos namo neparneša, viską turiu sužinoti pati , traukiant žodį po žodžio arba skambinti mokytojams. Buvau užvedusi sąsiuvinį, kad svarbesnius dalykus užrašytų, bet mokytojai motyvavo, kad viską jie pasako. Gal po seminaro supras, kad yra tokių žmonių, kurie supranta tik rašytinę kalbą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atėnė V: 12 gruodžio 2010 - 12:04
QUOTE(Pou @ 2010 12 11, 22:51)
Pykino, buvo negera, tad džiaugsmo nebuvo  mirksiukas.gif
Atėne, sėkmės rankdarbiuose  4u.gif  Berniukų ir prigimtis kitokia, sunkiau su tais siūlais, adatom...

Euphoria_mi - mažute, juk suaugusi moteris esi, šioje temoje gal ne visos norim girdėti, kaip blogai, kad keturmetis negali savim pasirūpinti... Mes su tuo gyvenam, tą matom kasdien, būna ir sunku, tad gal nedera taip elgtis su kitų žmonių jausmais. Aš vis bandau atsargiai tą tau pasakyt. Tavo vaikelis dar mažutis ir tavo bėdos dar tik nuspėjamos. Nesistebėk, neprikišinėk. Nekalbu kitų lūpom, kalbu savais jausmais. Man neskanu, kai tu primygtinai klausinėji. Suprantu, tau sudėtingas laikotarpis. Tačiau nenoriu, kad šioje temoje būtų kokių nors nutylėjimų... Mane kartais tavo pasisakymai užgauna, tad atvirai tą ir noriu pasakyti. Juk gali ir ankstesnes mūsų temas pasiskaityti, vietoj to, kad kaskart klausinėji, kas rašoma temoj po kelis kartus.
Taip, čia vieša erdvė, čia forumas, bet mes žmonės su tikrom istorijom ir neišgalvotais gyvenimais. Džiaukis su mumis, liūdėk, patark, jei žinai, kaip galima būtų situaciją pagerinti.
Tik nepagalvok, kad noriu įskaudinti. Tik noriu pasakyti, kad kartais tu įskaudini...

Oho... blink.gif
Na tikrai, likau nustebusi..
Tiesiog nesitikėjau, kad jus skaudinu..Taip, supratau, kad visos visa tai praėjusios ir tebeeinate šiuo sudėtingu keliu, daugumos skausmas tikriausiai nei kiek ne mažesnis nei tada,kai viską supratot, sužinojot. Bet jus juk TURITE KUO DZIAUGTIS, jūsų vaikučiu pasiekimai tikrai labai dideli, man kartais dar ir kaip nuostabu bunam kad pvz 5 metis pazista daugma raidziu, nes net paprasti vaikučiai 5 mečiai dauguma jų dar nepazista...Visos labai daug su jais dirbate ir tai yra šaunu..
Sakydama "kaip visa tai liudna" VISADA turiu omenyje, kad liudna tai, kas laukia mano vaikučio,ir net mazas pavydo krislelis dėl to, kad jūs daug bėdelių JAU pragyvenote, JAU išaugote, o mano mažiuko visa tai dar TIK laukia ateityje..

Keista, kad taip suvokiat mano postus..
Kaip aš galiu KAZKUO pasidalinti, patarti, jei esu tik šio kelio PRADZIOJE..
Maniau tai JŪS man galite daug ko patarti, paaiškinti,nes nors bandau išaugti iš liūdesio stadijos bet vis dar aiškinuosi,kas mūsų su mažiuku laukia . Dėl to ir nuolat klausiu, o ir atėjau į šią temą tam, kad rasčiau kažką, su kuo galėčiau pasidalint savo skausmu ir suzinot kuo daugiau apie visa tai. Naturalu,kad klausiu, ka darė/nedarė jūsų maziukai, nes mes esam tokie..Jei butume keturmeciai, klausciau galbut ko kito. O apie ankestesnes jusu temas-dar neparasiusi cia nei vieno posto perskaiciau visa ju archyva...

Žodis "neprikišinėk" čia iš viso-atsiprašau, bet LABAI SKAUDŽIAI "ne į temą" ir jis, tada, įskaudino mane...

Et ir aplamai...
Šalia visos tos baisybės, kurią dabar išgyvenu dar tarsi turiu ir čia teisintis.. o juk jaučiausi esanti "tarp savų" tam tikra prasme...Ir kaip keista, kad rašote, jog jaučiatės laimingos, kai kiekvienas net ir TIKRAI netyčiai galbūt NE TAIP ištartas žodis jus šitaip skaudina...

Gerai.
Dėkui Ritatitas ir vegai ypatingai, taip pat Atėnei, JurgaiSim ir Shanson, ir kitoms, kuriom bent jau man pasirodė, kad nėra sunku atsakyti, kad ir į milijonus tokių ir panašių klausimų..Priešingai, esu dėkinga joms, kad išgirdau mintį "klausk, padėsiu kuo galėsiu"..Maniau tam čia ir yra toks skyrelis-kad susidurus su šita baisia neganda rastume kur "prisiglausti" ir gauti atsakymų į kai kuriuos klausimus.. Na, jei klydau, tai atsiprašau.

CP- uzjauciu dėl masiniuko. Baisu, man buna baisiausias suvokimas, kad kažkas svetimas kuitėsi po mano daiktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 12 gruodžio 2010 - 12:05
Manau, kad prieš Kalėdas mes tampame itin jautriomis blush2.gif Gal geriau eime išgerti arbatos, suvalgyti ką nors skanaus, ar dar kaip nors save ir šeimą pamaloninti. Šiandien eisiu į labdaros koncertą, koncertuoja violančelių kvintetas, surinktos lėšos bus skirtos akliesiems. Kažkaip norisi daryti gerus darbus 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2010 12 12, 12:14)
Manau, kad prieš Kalėdas mes tampame itin jautriomis blush2.gif Gal geriau eime išgerti arbatos, suvalgyti ką nors skanaus, ar dar kaip nors save ir šeimą pamaloninti. Šiandien eisiu į labdaros koncertą, koncertuoja violančelių kvintetas, surinktos lėšos bus skirtos akliesiems. Kažkaip norisi daryti gerus darbus 4u.gif .

drinks_cheers.gif
Gražaus koncerto thumbup.gif
Mes pasipuošėm Kalėdų eglutę vakar ir mano mažiukui taip patiko žaisliukai, griebė juos, čiupinėjo, kaip jais džiaugėsi (turbūt dėl to, kad jie labai blizga cool.gif ) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 12, 13:37)
drinks_cheers.gif
Gražaus koncerto thumbup.gif
Mes pasipuošėm Kalėdų eglutę vakar ir mano mažiukui taip patiko žaisliukai, griebė juos, čiupinėjo, kaip jais džiaugėsi (turbūt dėl to, kad jie labai blizga cool.gif ) thumbup.gif

Aš irgi noriu eglutės newyear.gif ,bet namuose turiu 7 men. katitą. Jau dabar įsivaizduoju, kaip jis sėdės eglutės viršūnėje, o žaisliukai ant grindų doh.gif . Taigi eglutės reikalaus atidėsiu vėliesniam laikui.
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 12, 13:03)
Oho... blink.gif
Na tikrai, likau nustebusi..
Tiesiog nesitikėjau, kad jus skaudinu..Taip, supratau, kad visos visa tai praėjusios ir tebeeinate šiuo sudėtingu keliu, daugumos skausmas tikriausiai nei kiek ne mažesnis nei tada,kai viską supratot, sužinojot. Bet jus juk TURITE KUO DZIAUGTIS, jūsų vaikučiu pasiekimai tikrai labai dideli, man kartais dar ir kaip nuostabu bunam kad pvz 5 metis pazista daugma raidziu, nes net paprasti vaikučiai 5 mečiai dauguma jų dar nepazista...Visos labai daug su jais dirbate ir tai yra šaunu..
Sakydama "kaip visa tai liudna" VISADA turiu omenyje, kad liudna tai, kas laukia mano vaikučio,ir net mazas pavydo krislelis dėl to, kad jūs daug bėdelių JAU pragyvenote, JAU išaugote, o mano mažiuko visa tai dar TIK laukia ateityje..

Keista, kad taip suvokiat mano postus..
Kaip aš galiu KAZKUO pasidalinti, patarti, jei esu tik šio kelio PRADZIOJE..
Maniau tai JŪS  man galite daug ko patarti, paaiškinti,nes nors bandau išaugti iš liūdesio stadijos bet vis dar aiškinuosi,kas mūsų su mažiuku laukia . Dėl to ir nuolat klausiu, o ir atėjau į šią temą tam, kad rasčiau kažką, su kuo galėčiau pasidalint savo skausmu ir suzinot kuo daugiau apie visa tai. Naturalu,kad klausiu, ka darė/nedarė jūsų maziukai, nes mes esam tokie..Jei butume keturmeciai, klausciau galbut ko kito. O apie ankestesnes jusu temas-dar neparasiusi cia nei vieno posto perskaiciau visa ju archyva...

Žodis "neprikišinėk" čia iš viso-atsiprašau, bet LABAI SKAUDŽIAI "ne į temą" ir jis, tada, įskaudino mane...

Et ir aplamai...
Šalia visos tos baisybės, kurią dabar išgyvenu dar tarsi turiu ir čia teisintis.. o juk jaučiausi esanti "tarp savų" tam tikra prasme...Ir kaip keista, kad rašote, jog jaučiatės laimingos, kai kiekvienas net ir TIKRAI  netyčiai galbūt NE TAIP ištartas žodis jus šitaip skaudina...

Gerai.
Dėkui Ritatitas ir vegai ypatingai, taip pat Atėnei, JurgaiSim ir Shanson, ir kitoms, kuriom bent jau man pasirodė, kad nėra sunku atsakyti, kad ir į milijonus tokių ir panašių klausimų..Priešingai, esu dėkinga joms, kad išgirdau mintį "klausk, padėsiu kuo galėsiu"..Maniau tam čia ir yra toks skyrelis-kad susidurus su šita baisia neganda rastume kur "prisiglausti" ir gauti atsakymų į kai kuriuos klausimus.. Na, jei klydau, tai atsiprašau.

CP- uzjauciu dėl masiniuko. Baisu, man buna baisiausias suvokimas, kad kažkas svetimas kuitėsi po mano daiktus.

Nu ir aš manau, kad skyrelis čia yra kad viena kitą paguosti, padėti... Nenusimink tik, nieko tu čia neskaudini ir neįžeidi. Bent jau manęs tai ne. Visuomet įdomu sužinoti kaip jums sekasi 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Hmm, ar dar vieną temą autistukų mamytėms reikia atidaryti? doh.gif . Bet žiūriu tokia tendencija yra, kad būtent autistukų mamytės yra labai įžeidžios ir kartais netolerantiškos....Gyvenkime draugiškai, vaikai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vega2: 12 gruodžio 2010 - 13:04
QUOTE(vega2 @ 2010 12 12, 13:01)
Nu ir aš manau, kad skyrelis čia yra kad viena kitą paguosti, padėti... Nenusimink tik, nieko tu čia neskaudini ir neįžeidi. Bent jau manęs tai ne. Visuomet įdomu sužinoti kaip jums sekasi ....Gyvenkime draugiškai, vaikai  blush2.gif

wub.gif Vega wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Atėnė V @ 2010 12 11, 16:25)
Aš labai labai užsiėmusi sūnaus darbai ir technologijos namų darbais.Reikia išmokti siūti adata ir padaryti kažką panašaus į aplikaciją Geriau neklauskit kaip sekasi. Siūlas pinasi, adata iš rankų krenta, siūlas išsiveria, medžiagos skiautės bijo laikyti, nes nenori įsidurti...Per valandą, su mano pagalba prisiuvome tris debesėlius thumbup.gif . Dar dabar negaliu atsigauti nuo tų rankdarbių.

turėtum džiaugtis, kad gauni progą su juo pavargti, nes mum niekas tokių darbų neužduoda, jaum nieko mokėt nereikia verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2010 12 12, 11:26)
eina sau - o labai daug isnese unsure.gif , jatus ir kam tu ti laikai kazka, as pagalvojau - kad savo masinos ir nerakint galeciau - nieko ner ti - apart vaiko burbulu ir sepeciu langams, nors bagazine pilna kalediniu dovanu - nerandu kur kitur susidet  unsure.gif

lotuliukas.gif aš irgi
Papildyta:
QUOTE(Atėnė V @ 2010 12 12, 11:47)
O mūsų mašiniukas sugriuvo...MB grįžinėjo iš Kauno ir tik įvažiavus į Šiaulius dingo bėgiai. Mūsų šeimą šis mėnuo išbando finansiškai- pirmadienį parūko šaldytuvas, užsisakėme internetu kitą, bet atvežė su įlenktomis durelėmis, dabar vyksta susirašinėjimai, kas kaltas. Antradienį užlūžo nešiojamas kompas, vėl vyksta susirašinėjimai, nes garantinis dar galioja, o vakar mašina. MB tai įsiutęs, o man kažkodėl juokinga. Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Nusipirkome šaldytuvą, tai gal ir kitą mašiną įsigysime, nes taupumo sumetimais MB buvo nusprendęs, kad man mašinos nereikia, pasidalinsime ta pačia. Bet dalinosi jis tik pats su savimi blush2.gif . Šiandien pirmą kartą į darbą važiavo mikriuku, vargšelis sušalo, nemalonių kvapų prisiuostė lotuliukas.gif . Tai gal užsinorės antros mašinos?
Šią savaitę buvau PPT, aptarėme planą kaip aš ir mokytojai galėtume padėti vaikui. Pagrindinė bėda, kad mokytojai nesupranta, kad Mato sutrikusi komunikacija, jis bendrauja minimaliai t.y pagrinde atsakinėja į klausymus, bet pats neklausia. Sausio 28 d. surengs seminarą mokykloje, kap dirbti su tokiais vaikais, kokiais būdais patikrinti jų žinias , ką daryti, kad tai , kas vyksta mokykloje sužinočiau ir aš. Nes dabar kiekvieną penktadienį einu pasikalbėti su mokytojais, kas užduota namų darbams, ką daugiau padirbėti, gal koks renginys...Matas jokios informacijos namo neparneša, viską turiu sužinoti pati , traukiant žodį po žodžio arba skambinti mokytojams. Buvau užvedusi sąsiuvinį, kad svarbesnius dalykus užrašytų, bet mokytojai motyvavo, kad viską jie pasako. Gal po seminaro supras, kad yra tokių žmonių, kurie supranta tik rašytinę kalbą...

Po to papasakok daugiau apie seminarą, nes aš pati tokį organizuoju mokykloje mokytojams. Bus labai naudinga išgirsti kas buvo labai į temą, o kas buvo nereikalinga. Beje gal žinai kas juos veda?

Pas mane tas pats su informavimu, aš nieko nežinau kas vyksta mokykloje, labai skaudu, net kartais atrodo, kad su mano vaiku dirba sutrikusio intelekto bobelkos, o ne pedagogai doh.gif . nusprendžiau važiuodama į VRC nieko nepranešti namų mokymo mokytojai, tegu palaksto ir pajieško, gal tada supras, kaip mum sunku, kai mes nežinom kas vyksta doh.gif iki šiol vis skambindavau ir pranešdavau, kad tik jie nesivargintų bereikalo laukt ir ieškot vaiko, o kaikurie net specialiai tik dėl vaiko eteit į mokykla. Taigi keičiu taktiką.
Atsakyti
Mes jau trečią dieną gimtadienį švenčiame lotuliukas.gif
Atsakyti