QUOTE(euphoria_mi @ 2010 12 12, 15:10)
Bet cezi..
Tave skaudina viena, mane kita, kitas vel kazkas..O visas kartu vienas ir tas pats juk iš tikrųjų...Juk ne veltui esam tokioje temoje...Ne kokių bendraamžių ar kaimynų, o būtent autistukų...
Man skaudūs jūsų visų išgyvenimai,nes mano bus arba jau yra tokie patys...Tai kodėl mes skirstom "mano jausmai" , "tavo jausmai", "kodel as tave turiu guosti, o kas paguos mane?" ir tt...
Mes galim dalintis visu tuo..
Visos kartu.
Ar ne?
Čia rašiau ne tau, čia tom kurios mene visą likusį gyvenimą grauš už tai, kad užvedžiau naują temą ir nuolat eskaluodamos bendrus jausmus ir išgyvenimus, mato visgi tik savuosius
O ant tavęs aš nepykstu, ir labai prašiau nepykti ir tavęs, sunku pasakyti tai neužpykdžius kai negirdi intonacijos. Tu čia esi, nes nori info ir patirties, ji deje nėra rožinė - Tu savo pasimizmu trauki mus žemyn (kaikurias, nesakau, kad visas), bet
svarbiausia kenki SAU, o savo mažiui tu reikalinga stipri ir nustok panikuoti, nuo tokios panikos niekam geriau nebus, bet daug kam gali pakenkti. Toks mano patarimas iš patirties.
Ir dar vienas patarimas,
kai negali pakeisti padieties, keisk požiūrį į padėtį!
Čia vienas pavyzdys kaip keisti tą požiūrį
Papildyta:
QUOTE(vega2 @ 2010 12 11, 13:12)
HAha, pasikviesti į namus

, nieks pas manęs neatkeliautų, nes dabar gyvenam vos ne vienkemyje

. Taigi, lieka taxi, arba pačiai masažuoti. Kiek priklauso nemokamai poliklinikoje, tiek nuvažiuojam.
Dičkis, tai kai buvom VRC ir buvo keturių metų, nemokėjo nieko. Darė viską į kelnes, nemokėjo rengtis, nemokėjo pats valgyti... Ir dar priešindavosi, kai tai už jį darydavau

. Oi buvo nekas...Užtai ir gavom tada sunkų neįgalumą, turbut.
Bet dar tais pačiais metais viską išmoko. Dabar žino ir kur kokius rūbus rengtis. Pasakau, ar nori į lauką Ugniau, tai jis tuoj nubėga, persirengia į tuos drabužius kur reikia. Dabar visiškai su juo jokio vargo nematau. Rūpinuosi tik mažiuku, o didysis man ir pampersus atneša ir žaisliukus priduoda ir daineles padainuoja

.
Valgo gražiai, su šaukštu, šakute, važiuojam į kavines kartais, tai labai tvarkingai ten elgiasi. Labai nori man viską padėti, tai kadangi, žinau, kad jis niekad nebus savarankiškas, tai bandysiu po biški jį mokyti darbuotis. Plauna jis grindis kartais, blynus praktiškai pats moka užmaišyti. Rudenį išmokiau žirnius ižyti, tai padėjo (ten labai daug buvo). Dulkes kambariuose valo, jei paprašau (bet kartais pereina prie langų, tai numozoja šiek tiek

).
Dabar ne tik pats pavalgo, bet ir pasišildo pars mikrobangėje ką jam reikia, kompoto pasitaiso. Nu vienužo einam į priekį
Po šitu postu aš parašyčiau ( o manau, kad ir ne tik aš)
O dieve kaip šaunu, kad jūs tiek daug nuo to laiko pasiekėt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(vega2 @ 2010 12 12, 15:12)
Tai ir išsiliek, išsakyk savo jausmus. Ar irgi bijai kad tai kam nors čia nepatiks?
O gal tu šią temą atidarei tik sau ir kelioms artimesnėms draugėms?...
Aš ir pasakiau, bet kaip matau nepatiko
O asmeniškai aš čia
nieko nepažystu, ir jai ketini mane ėsti visą gyvenimą už tai, kad atidariau kitą temą, tai nieks neverčia čia rašyti