Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

Oj Ice tea, ir as nzn smile.gif Man tai parupo kodel sergant endo liepia gert KT, jos slopina kaip gine sake kiausdines, bet as kaip suprantu tai pacios mmm visa blogi ir sudaro endo ligai . Ar cia del to geriau, nes netikros mmm buna kai geri KT?
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 01 06, 11:19)
Sveikutės  mirksiukas.gif AUKŠČIAU nosiukus  thumbup.gif  thumbup.gif

O aš, kaip visiška ginė-mėgėja noriu jūsų paklausti- po ovuliacijos, jei neįvyksta apvaisinimas, kur dingsta tas kiaušinėlis  g.gif kaip jis keliauja g.gif Žinau, kad su mmm pasišalina, bet kur jis iki tol būna g.gif Kiaušintakyje ar kur  g.gif Ir per kiek laiko jis į tą gimdą nusėda ir laukia mmm  g.gif

Kaip ginė-mėgėja- praktikė ant savo kailio ax.gif atsakau remdamasi teorinėmis žiniomis, kad po O kiaušinėlis kurį laiką juda kiaušintakiu padedamas kiaušintakių gaurelių ar kažko ten į gimdą. Jeigu apvaisintas, tai kuriasi namučiuose, o jei ne - suardomas ir iš jo likučių (ar pan.) susiformuoja geltonkūnis, gaminantis progesteroną. Jeigu nėra nėštumo, progesteronas ciklo pabaigoje ima mažėti ir pareina mm.
Tiesa, kiaušintakiu judėjimas vyksta 4-6 paras. Gimdoje būna dar maždaug sav. likus iki mm
Jei klystu, gal kas nors pataisys blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Myllia @ 2011 01 06, 12:25)
Oj Ice tea, ir as nzn smile.gif Man tai parupo kodel sergant endo liepia gert KT, jos slopina kaip gine sake kiausdines, bet as kaip suprantu tai pacios mmm visa blogi ir sudaro endo ligai . Ar cia del to geriau, nes netikros mmm buna kai geri KT?

KT kaip ir ''Duphastonas'', jei geriamas ciklo pradžioje, slopina ovuliaciją. Nėra O - kiaušidės ilsisi, nėra progos vešėti gimdos gleivinei. Ištisas ratas, veikiamas įvairiausių hormonų.

Pavyzdžiui, man gydytoja sakė, kad nuo endo galėčiau gerti ''Duphastoną'' jau 5 c. d., bet kadangi noriu pastoti, tai jį geriu nuo 16 c. d., kad spėtų įvykti O (na, jei ciklas ne per ilgas, tai ir spėja). Ir pabrėžė, kad ''duphas'' - ne kontraceptikas, bet endo slopina ir ciklą reguliuoja, jei jis nereguliarus. Po poros mėnesių mano ciklas, tetraukęs iki 2 sav, jau patapo normaliu. Tik nežinau, kaip būtų, jei negerčiau ''D''.
Beje, gali būti geltonkūnio nepakankamumas, tada ''d'' jam padeda.
Oi, išėjo odė ''duphui'' biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuke: 06 sausio 2011 - 11:52
QUOTE(kristinuke @ 2011 01 06, 13:00)
KT kaip ir ''Duphastonas'', jei geriamas ciklo pradžioje, slopina ovuliaciją. Nėra O - kiaušidės ilsisi, nėra progos vešėti gimdos gleivinei. Ištisas ratas, veikiamas įvairiausių hormonų.

STai kaip cia viskas. Aciu uz issamu atsakyma smile.gif Tada dar paklausiu. Buvau sian gyd. ir jis man sako ateik kito ciklo vidury paziuresim ar vyksta ovuliacija. Bet man po dirbtinio tik pirmos mmm dabar, kada kitos bus nezinau, o jei nebus reguliarios tai kaip atspet man ta ciklo viduri?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myllia: 06 sausio 2011 - 12:09

QUOTE(kristinuke @ 2011 01 06, 12:00)
atsakau remdamasi teorinėmis žiniomis, kad po O kiaušinėlis kurį laiką juda kiaušintakiu padedamas kiaušintakių gaurelių ar kažko ten į gimdą. Jeigu apvaisintas, tai kuriasi namučiuose, o jei ne - suardomas ir iš jo likučių (ar pan.) susiformuoja geltonkūnis, gaminantis progesteroną. Jeigu nėra nėštumo, progesteronas ciklo pabaigoje ima mažėti ir pareina mm.
Tiesa, kiaušintakiu judėjimas vyksta 4-6 paras. Gimdoje būna dar maždaug sav. likus  iki mm
Jei klystu, gal kas nors pataisys blush2.gif
Viskas kaip ir teisingai, tik truputį kitaip suprantu info. Kiaušialąstė išsivaisvinusi iš folikulo juda kiaušintakiu padedant kiaušintakių plaukeliams (gaureliams). Tuo laiku kol kiaušialąstė juda kiaušintakiu ją gali atakuoti spermiukai (kiaušialąstė gyvybinga apie 12 val. po išsilaisvinimo iš folikulo). Jei nors vienas didvyris spermiukas apvaisina kiaušialąstė ji pradeda dalintis ir plaukelių pagalba toliau juda link gimdos. Gimdoje ji dar turi įsitvirtinti gleivinėje.
Jei didvyrio spermiuko išsilaisvinusiai kiaušialąstei nepasitaikė, tada ji vistiek juda link gimdos, tiek kad ji nesidalija ir nukeliavusi iki gimdos pradeda irti.
Geltonkūnis susiformuoja nepriklausomai nuo to ar kiaušialąstė apsivaisino ar ne. Juk geltonkūnis ir yra tas pats progesteronas, kurio tyrimą mes darome 7 DPO, tikrindamos ar O įvyko. Neapsivaisinus kiaušialąstei progesterono mažėja, nes niekam nereikalingos jo paslaugos - nėra kam maitintis iš geltonkūnio. Apsivaisinus kiaušialąstei ir esant nėštumui - progesteronas didėja ir mes jį stebime, kad tik nepritrūktų jo teikiamų medžiagų apsivaisinusiai kiaušialąstei (embrionui) 4u.gif
Atsakyti
kristinuke ir Rute, aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2011 01 06, 09:19)
O aš, kaip visiška ginė-mėgėja noriu jūsų paklausti- po ovuliacijos, jei neįvyksta apvaisinimas, kur dingsta tas kiaušinėlis  g.gif kaip jis keliauja g.gif

nu mūsų ginekologė RUTE viską puikiai išdėstė thumbup.gif

QUOTE(Myllia @ 2011 01 06, 10:25)
Oj Ice tea, ir as nzn smile.gif Man tai parupo kodel sergant endo liepia gert KT

geriant KT lengvėja mmm mažėja kraujavimo, trumpėja kraujavimo laikas, kuo mažiau kraujuoji, tuo mažiau šansų TAM kraujui nueiti ne ten kur reikia, todėl net pasiūlo KT gerti be pertraukų-t.y. kad kraujavimo visai nebūtų
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 06, 15:12)
nu mūsų ginekologė RUTE viską puikiai išdėstė  thumbup.gif
geriant KT lengvėja mmm mažėja kraujavimo, trumpėja kraujavimo laikas, kuo mažiau kraujuoji, tuo mažiau šansų TAM kraujui nueiti ne ten kur reikia, todėl net pasiūlo KT gerti be pertraukų-t.y. kad kraujavimo visai nebūtų

hmz..bent as kai geriau KT , tai kraujavimas buvo toks pats visiskai,kaip ir ju negeriant. o jei be pertrauku gert tai tada tikrai tikiu kad geriau
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2011 01 06, 14:26)
hmz..bent as kai geriau KT ,  tai kraujavimas buvo toks pats visiskai,kaip ir  ju negeriant. o jei be pertrauku gert tai tada tikrai tikiu kad geriau

na man jos "mažesnės" gausumu buvo, ir trumpesnės, tada tavo atveju galima ir non-stop būtų jas vartot. esmė neduoti endo maitintis krauju-t.y. sumažinti kraujo kiekį

na o aš pas ginę šian buvau, tai mažulis yra 1cm dydžio, širdelė ritmiškai plakė, stuburiuko užuomazgų yra jau
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 06, 15:41)
na o aš pas ginę šian buvau, tai mažulis yra 1cm dydžio, širdelė ritmiškai plakė, stuburiuko užuomazgų yra jau

wub.gif wub.gif wub.gif isivaizduoju koks turetu but nerealus jausmas nesiot kruopyte pilvuky
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2011 01 06, 14:55)
wub.gif  wub.gif  wub.gif  isivaizduoju koks  turetu but nerealus jausmas nesiot kruopyte pilvuky

man dar sunku patikėti, nes gydytoja taip ilgai tyliai žiūrėjo į ekraną kad net užsimerkiau, kad nematyt, paskui sako, va tavo pilvinukas, va kaip širdutė plaka wub.gif
Atsakyti
Sveikutes visos 4u.gif Kazkada lankiausi pas jus, bet perejau i IUI namucius ax.gif
Noriu Jusu paklausti: turiu I stad. endo. Visad pateplioja pries arba po mmm. Si kart mmm pradzioje taip pat patepliojo ir su pirmu kraujuku iskrito tokia pilkai ruda "plevele" su kraujo kresuliukais (beje gan nemaza). Pirma karta toki reiskini matau blink.gif
Gal ir Jums taip buna turincioms endo?
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2011 01 06, 15:03)
man dar sunku patikėti, nes gydytoja taip ilgai tyliai žiūrėjo į ekraną kad net užsimerkiau, kad nematyt, paskui sako, va tavo pilvinukas, va kaip širdutė plaka  wub.gif

Ei, mergyt bigsmile.gif , pasidalink virusiukais wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(sanzile @ 2011 01 06, 15:13)
Si kart mmm pradzioje taip pat patepliojo ir su pirmu kraujuku iskrito tokia pilkai ruda "plevele" su kraujo kresuliukais (beje gan nemaza). Pirma karta toki reiskini matau blink.gif
Gal ir Jums taip buna turincioms endo?

Plėvelės nepastebėjau pas save, bet krešuliukų dažnai būna doh.gif Ir vis pagalvoju, kad mažutis iškrenta verysad.gif doh.gif
Atsakyti