Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(Sinuhas @ 2011 01 05, 12:58)
Skaičiau čia, kad berods vijai jie nesigavo, tai man toks pat "pasisekimas" buvo darant meduolius pagal Bea receptą iš SM - niekas nesikočiojo, tešla plyšo, pridariau galiausiai kažkokių kringelių kurie neypatingai valgomi buvo doh.gif

Pas mano "kringeliai" pagal Beatą dar tebeguli, niekas nevalgo...

Aš velsietišką pyragą kepu labai dažnai, tik jau tolokai nuklydau nuo Beatos recepto: vietoj razinų dedu slyvas, tai viso gaunasi pusė kg slyvų ir jas sutrinu į tyrę. Gaunasi toks slyvinis slyvinis keksas. Ir išties, jei susuktas į kepimo popierių ir sandariai laikomas labai skanus būna ir po kelių dienų, žodžiu, galima drąsiai prisikepti iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 05, 14:49)
Pas mano "kringeliai" pagal Beatą dar tebeguli, niekas nevalgo...

Aš velsietišką pyragą kepu labai dažnai, tik jau tolokai nuklydau nuo Beatos recepto: vietoj razinų dedu slyvas, tai viso gaunasi pusė kg slyvų ir jas sutrinu į tyrę. Gaunasi toks slyvinis slyvinis keksas. Ir išties, jei susuktas į kepimo popierių ir sandariai laikomas labai skanus būna ir po kelių dienų, žodžiu, galima drąsiai prisikepti iš anksto.


labas vakaras 4u.gif
kaip juos "sunaikinti" cia ziurint kiek ju turit. (imbieriniai sausainiai, kaip supratau is 2 knygos as jos dar neturiu blush2.gif )
pvz paimi litra grietines, stikline cukraus, ir citrinos rugsties pagal skoni(geriau naturali, kvapas liktu), viska gerai isplaki, jei skanus kremas tada ji pertepsite sausainius.
sausainius jei jie kietoki, atskirame inde truputi pasidaryti syrupa. 1vandens 0,5 cukraus istirpinus, merkti sausainius, jei atrodo pakankamai dregni, kad ir dar grietine gers, tada deti i inda(kad butu galima is jo isimti, tiesti plevele, ar ka jau turite tortine...) deti sausainiu pamirkytu sirupe, uzdeti grietines sluoksni, 2cm, deti vel pamirkytus sausainius ir virsus grietine.
gausis naminis medaus torciukas, palaikyti slatai per nakti. seimyna nesupras, ka valgo.(ar tikrai tie sausainiukas bus tokie nevalgomi) mirksiukas.gif
skanaus
Atsakyti
Vija, o as siulau juos sunaudoti i tingini. prideti kokiu kitu ir viskas kuo puikiausiai sueis lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, o kur jūs perkat kalendorių ir kiek jisai kaštuoja (t.y. Maximoj kokioj įmanoma rast?)? Nuo pirkimo kažkaip susilaikau, nes artėja mini jubiliejus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2011 01 05, 20:13)
Sveikos, o kur jūs perkat kalendorių ir kiek jisai kaštuoja (t.y. Maximoj kokioj įmanoma rast?)? Nuo pirkimo kažkaip susilaikau, nes artėja mini jubiliejus drinks_cheers.gif

Maximose, rimi, knygynuose yra. Maximoj kainuoja 19,99lt, knygynuose - šiek tiek brangiau.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 05, 20:18)
Maximose, rimi, knygynuose yra. Maximoj kainuoja 19,99lt, knygynuose - šiek tiek brangiau.

Man pasirodė keista, kad nėra Kygų klube. Matyt, konkurentų šedevrais neprekiauja g.gif O gaila, nes kaip tik nuolaidą 30 proc turiu. Jei būčiua žinojusi, kad toks gėris yra, tikrai būčiau griebusi, kai maxėj ir Rimi nuolaidos knygoms buvo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(simoselis @ 2011 01 05, 20:27)
Man pasirodė keista, kad nėra Kygų klube. Matyt, konkurentų šedevrais neprekiauja g.gif  O gaila, nes kaip tik nuolaidą 30 proc turiu. Jei būčiua žinojusi, kad toks gėris yra, tikrai būčiau griebusi, kai maxėj ir Rimi nuolaidos knygoms buvo unsure.gif

Knygų klubas prekiauja tik Alma litteros ir Šviesos leidiniais, tai AL leidyklos puslapis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 05 sausio 2011 - 20:39
QUOTE(Sinuhas @ 2011 01 05, 13:15)
Sausio mėnesio keksiukai su bananais ir aguonomis


Ačiū 4u.gif Savaitgalį išbandysiu wub.gif
Atsakyti
Sveikutes Beatos gerbejos, jungiuosi i jusu gretas smile.gif

turiu abi jos knygas, abejos labai patinka, nors dar ne daug ka isbandziau. Is pirmosios knygos mano panelytes meniu uzkariavo varsketukai smile.gif , kuriu tris metus negalejau jai isiulyti. O sioje knygoje pamate, kad prie varsketuku lekstes sedi Tinkis Vinkis tai dabar galetu valgyti juos kasdien. Mes su MB juokaujam, kad ir prie kitu patiekalu pvz mesos ar sriubu Beata galejo pasodinti po koki vaikiska personaza, gal paskatintu valgyti ir rimtesnius patiekalus biggrin.gif .

O seip isbandziau garuose virtus kotletukus, spurgutes, pyragelius su kalakutiena, vistienos pyraga, kuskuso varskes surio ir pomidoru salotas ir viskas buvo labai labai skanu thumbup.gif

Sekmes visoms gaminant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Odeta* @ 2011 01 01, 15:42)
Gaila sriubu nieko gero nera knygose verysad.gif


Iš pirmos knygos dažnai pas mus namie gaminamos sriubos yra burokėlių ir žieminė pomidorų sriuba. Dar labai labai skani sriuba yra ne knygoj, o bloge- aštri kopūstų ir pomidorų sriuba- ypatingai tinkanti žiemai thumbup.gif ČIA receptas smile.gif

QUOTE(*Odeta* @ 2011 01 02, 13:47)
O kuri pomidoru skani?ziemine ar salta? mirksiukas.gif


Man žieminė.

QUOTE(spaNguolė @ 2011 01 05, 11:39)
Ar labai neapsunkinčiau jei paprašyčiau receptuko  blush2.gif  ax.gif . Kaip tik turiu mascarpones, ir nesugalvoju ką pagaminti  g.gif .


BRAŠKIŲ, MASKARPONĖS IR MIGDOLINIŲ SAUSAINIŲ DESERTAS

4 dosnioms (arba 6 kuklesnėms porcijoms):
400g braškių
50g cukraus
250g maskarponės sūrio
150g itališkų migdolinių sausainių amaretti (tiks ir "damų piršteliai")
4 šaukštai baltojo vyno

Maždaug 10 braškių paliekame papuošti ir sluoksniuoti, visas kitas sutriname su cukrumi (iki tyrelės). Maskarponę sudedame į dubenėlį, supilame ten 2/3 trintų braškių, maišikliu grietinėlei gerai viską išplakame, kad pasidarytų vientisa rožinė masė. Sausainius sutriname tarp pirštų ir stambokus trupinius sudedame į taurę (porcijai naudoti apie kupiną šaukštą trintų sausainių). Užpilame šaukštą baltojo vyno, uždedame maskarponės kremo kupiną šaukštą, tada šaukštą trintų braškių. Vėl patrupiname šiek tiek sausainukų, vėl dedame šaukštą kremo ir krašteliuose- truputėlį trintų braškių. Ant viršaus gražiai išdėliojame supjaustytą braškę. Taures dėti į šaldytuvą, desertas gali pastovėti per naktį ar bent jau keletą valandų. Šiam desertui galima naudoti ir avietes.
Aš dar nuo savęs pridėsiu, kad tų skaniųjų migdolinių sausainiukų su abrikosų kauliukais yra pirkti pas mus Iki parduotuvėse (lentynose prie sausainių) 4u.gif
---
Žiūriu daug kas lyginat pirmąją knygą su antrąja. Aš dar nesiimu spręsti, nes pirmąją turiu seniai, o antrąją apie mėnesį, tai dar nespėjau jos atrasti smile.gif Iš pirmosios pas mus labai dažnai gaminami ir jau "prilipę" patiekalai: minėtosios sriubos, burokėlių ir tuno mišrainė, vištienos suktinukai su abrikosų įdaru/fetos sūriu, vištienos plovas, garuose virti kotletukai su krapų padažu (šitą ypatingai noriai valgo mažieji svečiai) biggrin.gif , spaghetti alla bolognese (MB tą masę isigudrino valgyti ir su batonu) lotuliukas.gif
Iš antrosios gaminau tik baltą mišrainę, pikantišką mišrainę ir marinuotas alyvuoges su medum (tik aš dar nuo savęs į jas įdėjau trinto česnako) smile.gif Pastaruoju metu nelabai turėjau laiko receptams, bet greitu metu žadu išbandyti šventinį vištų kepenėlių paštetą, lietinius blynus su įvairiausiais įdarais, o šį savaitgalį bandysiu tuos įvairius vieno kąsnio sumuštinukus ir prie vyno būtinai kepsiu baguette su kamamberu ir spanguolėmis rolleyes.gif
Atsakyti
Šiandien pietums viriau bulvienę su porais iš pirmos knygos. Man labai patiko thumbup.gif ir dukrytė siurbė pasičepsėdama bigsmile.gif
Atsakyti
As vakar viriau didziuli puoda perliniu kruopu ir baravyku sriubos , tik vietoj baravyku pievagrybiu dejau, nes baravyku neturejau. Gavosi labai tirsta, bet labai labai skani sriubyte smile.gif
labai skanus gaunasi savaitgalio blynai, dar su varske reikes pabandyti kuri ryta ar vakara smile.gif su klevu sirupu super skonis wub.gif
Atsakyti