QUOTE(*Odeta* @ 2011 01 01, 15:42)
Gaila sriubu nieko gero nera knygose
Iš pirmos knygos dažnai pas mus namie gaminamos sriubos yra burokėlių ir žieminė pomidorų sriuba. Dar labai labai skani sriuba yra ne knygoj, o bloge- aštri kopūstų ir pomidorų sriuba- ypatingai tinkanti žiemai
ČIA receptas
QUOTE(*Odeta* @ 2011 01 02, 13:47)
O kuri pomidoru skani?ziemine ar salta?
Man žieminė.
QUOTE(spaNguolė @ 2011 01 05, 11:39)
Ar labai neapsunkinčiau jei paprašyčiau receptuko

. Kaip tik turiu mascarpones, ir nesugalvoju ką pagaminti

.
BRAŠKIŲ, MASKARPONĖS IR MIGDOLINIŲ SAUSAINIŲ DESERTAS
4 dosnioms (arba 6 kuklesnėms porcijoms):
400g braškių
50g cukraus
250g maskarponės sūrio
150g itališkų migdolinių sausainių
amaretti (tiks ir "damų piršteliai")
4 šaukštai baltojo vyno
Maždaug 10 braškių paliekame papuošti ir sluoksniuoti, visas kitas sutriname su cukrumi (iki tyrelės). Maskarponę sudedame į dubenėlį, supilame ten 2/3 trintų braškių, maišikliu grietinėlei gerai viską išplakame, kad pasidarytų vientisa rožinė masė. Sausainius sutriname tarp pirštų ir stambokus trupinius sudedame į taurę (porcijai naudoti apie kupiną šaukštą trintų sausainių). Užpilame šaukštą baltojo vyno, uždedame maskarponės kremo kupiną šaukštą, tada šaukštą trintų braškių. Vėl patrupiname šiek tiek sausainukų, vėl dedame šaukštą kremo ir krašteliuose- truputėlį trintų braškių. Ant viršaus gražiai išdėliojame supjaustytą braškę. Taures dėti į šaldytuvą, desertas gali pastovėti per naktį ar bent jau keletą valandų. Šiam desertui galima naudoti ir avietes.
Aš dar nuo savęs pridėsiu, kad tų skaniųjų migdolinių sausainiukų su abrikosų kauliukais yra pirkti pas mus Iki parduotuvėse (lentynose prie sausainių)
---
Žiūriu daug kas lyginat pirmąją knygą su antrąja. Aš dar nesiimu spręsti, nes pirmąją turiu seniai, o antrąją apie mėnesį, tai dar nespėjau jos atrasti

Iš pirmosios pas mus labai dažnai gaminami ir jau "prilipę" patiekalai: minėtosios sriubos, burokėlių ir tuno mišrainė, vištienos suktinukai su abrikosų įdaru/fetos sūriu, vištienos plovas, garuose virti kotletukai su krapų padažu (šitą ypatingai noriai valgo mažieji svečiai)

, spaghetti alla bolognese (MB tą masę isigudrino valgyti ir su batonu)
Iš antrosios gaminau tik baltą mišrainę, pikantišką mišrainę ir marinuotas alyvuoges su medum (tik aš dar nuo savęs į jas įdėjau trinto česnako)

Pastaruoju metu nelabai turėjau laiko receptams, bet greitu metu žadu išbandyti šventinį vištų kepenėlių paštetą, lietinius blynus su įvairiausiais įdarais, o šį savaitgalį bandysiu tuos įvairius vieno kąsnio sumuštinukus ir prie vyno būtinai kepsiu baguette su kamamberu ir spanguolėmis