Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(dagli @ 2011 01 13, 22:37)
Maximoje tikrai rast turetum  mirksiukas.gif

sveikos 4u.gif
aš vakar maximoj nusipirkau lauramedį... įdomu ar galima jau tuos lapelius kaip prieskonius naudot? ar geriau palaukt naujų (ekologiškų sumetimų dėlei - bijant, kad "maximiniai" lapeliai g.b. nupurkšti kuom nors...) g.gif
o gal kas vasario mėn. keksiukų receptą galėtumėt įkelt? blush2.gif (nespėjau tada nusipirkt kalendoriaus, o dabar niekur nerandu...)
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 01 14, 10:55)
sveikos  4u.gif
aš vakar maximoj nusipirkau lauramedį... įdomu ar galima jau tuos lapelius kaip prieskonius naudot?  ar geriau palaukt naujų (ekologiškų sumetimų dėlei - bijant, kad "maximiniai" lapeliai g.b. nupurkšti kuom nors...) g.gif
o gal kas vasario mėn. keksiukų receptą galėtumėt įkelt?  blush2.gif (nespėjau tada nusipirkt kalendoriaus, o dabar niekur nerandu...)

Vasario men keksiuku receptas:)
3 kiausiniai
150 g cukraus
Puses citrinos zieveliu
1.5 saukstelio kepimo milteliu
50g sviesto
200g miltu
Nedidele skardine koncervuotu persiku. (as sunaudojau gal tik dvi dideles puseles )
250 g. rikotos
rikota, kiausinius ir cukru ismaisyt iki vientisos mases, supilti lydyta sviesta. Kepimo miltelius sumaisyti su miltais ir viska isijoti i slapia mase. Kresti po du saukstus i formeles ir supjauscius persikus ispausti po 2-3 griezinelius i viena formele.
kepti 30min 180C
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2011 01 14, 09:42)
o rikotą galima ir patiems labai paprastai pasigaminti: šaldiklyje sušaldykite šaltibarščių kefyrą (su visu pokeliu) ir kai sušals įdėti jį reik į sūrmaišį ir palikti atšilti bei nusivarvėti (procesas ilgokas, tai į sūrmaišį dedu iš vakaro, ryte mėgaujamės rikota). Iš vieno pokelio išeina apie 200g. Iš naminio rūgpienio nesigauna (ne mano vienos bandyta).

Kažkada dariau su Dvaro kefyru, bet man skonis nepanašus į rikotą. Skanu, bet labiau primena tirštą natūralų jogurtą.
Beje įdomu kaip kepiniuose ta naminė 'rikota' suveiktų...
Atsakyti
As is kauno, teks paieskot. Nes prekybcentriuose tikrai niekada neuzkliuvo
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 01 14, 09:55)
sveikos  4u.gif
aš vakar maximoj nusipirkau lauramedį... įdomu ar galima jau tuos lapelius kaip prieskonius naudot?  ar geriau palaukt naujų (ekologiškų sumetimų dėlei - bijant, kad "maximiniai" lapeliai g.b. nupurkšti kuom nors...) g.gif
o gal kas vasario mėn. keksiukų receptą galėtumėt įkelt?  blush2.gif (nespėjau tada nusipirkt kalendoriaus, o dabar niekur nerandu...)



O kiek tas lauramedis kainuoja? As irgi labai noreciau ji isigyti rolleyes.gif

O is Beatos man labai saknus buvo vistienos plovas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukstiene @ 2011 01 14, 10:14)
o jus esate valge "zarazus su slyvomis", ar pvz silke su razinom, abrikosais. cia ir su vaisiais. jei nepatinka, galima ju nedeti, patiekalas is esmes nepasikeicia..


Būtent visų šių patiekalų ir nevalgau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Barbaryta @ 2011 01 13, 22:13)
As rytoj gaminsiu is pirmos knygos  baklazanus su pomidorais. Nium labai pas mus "prigijo" sitas receptukas. Ypac skanu su iltaliska duona bigsmile.gif

Super patiekalas. Labai dažnai gamindavau vasarą. Su Ciabata.. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Daivad @ 2011 01 14, 10:55)
sveikos  4u.gif
aš vakar maximoj nusipirkau lauramedį... įdomu ar galima jau tuos lapelius kaip prieskonius naudot?  ar geriau palaukt naujų (ekologiškų sumetimų dėlei - bijant, kad "maximiniai" lapeliai g.b. nupurkšti kuom nors...) g.gif
o gal kas vasario mėn. keksiukų receptą galėtumėt įkelt?  blush2.gif (nespėjau tada nusipirkt kalendoriaus, o dabar niekur nerandu...)

Kalendorių yra Panoramos Rimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2011 01 14, 11:52)
O kiek tas lauramedis kainuoja? As irgi labai noreciau ji isigyti rolleyes.gif

7,99 Lt thumbup.gif ir tikrai labai gražus- galima ir dovanot, ir šiaip virtuvės palangę papuošt... tik va, vis dar lieka klausimas dėl jo tiesioginio panaudojimo - jei parduoda kaip prieskonį - tai turėtų būt naudotinas, bet... ar nebus kuom pripurkštas per daug? g.gif kaip manot?

QUOTE(vvjuka @ 2011 01 14, 12:08)
Kalendorių yra Panoramos Rimi smile.gif

ačiū, pabandysiu surast, nes Žirmūnų Rimi tikrai nebuvo...

ačiū už receptą 4u.gif o kur tos rikotos galima nusipirkt Vilniuj?
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 01 14, 12:55)
7,99 Lt  thumbup.gif  ir tikrai labai gražus- galima ir dovanot, ir šiaip virtuvės palangę papuošt... tik va, vis dar lieka klausimas dėl jo tiesioginio panaudojimo - jei parduoda kaip prieskonį - tai turėtų būt naudotinas, bet... ar nebus kuom pripurkštas per daug?  g.gif kaip manot?
ačiū, pabandysiu surast, nes Žirmūnų Rimi tikrai nebuvo...

ačiū už receptą  4u.gif o kur tos rikotos galima nusipirkt Vilniuj?

Labai atsiprašau. Kalendorius Vilnaus Prismoje. O sūriui dabar nuolaida IKi parduotuvėse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivad @ 2011 01 14, 11:55)
ačiū, pabandysiu surast, nes Žirmūnų Rimi tikrai nebuvo...

Kalendoriu dar prie Minsko IKI esanciame knygyne maciau. Kabo uz pardavejos nugaros, kainos nemaciau. Turetu but brangesnis nei siaip prekybcentryje.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2011 01 14, 10:44)
Kažkada dariau su Dvaro kefyru, bet man skonis nepanašus į rikotą. Skanu, bet labiau primena tirštą natūralų jogurtą.
Beje įdomu kaip kepiniuose ta naminė 'rikota' suveiktų...

na man gaunasi tikrai ne kaip jogurtas, tiršta, tokia super kaip pertrinta varškė - sūris...
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2011 01 14, 11:35)
Vasario men keksiuku receptas:)

labai ačiū hi.gif kepu SB jau gimtadienio proga wub.gif
Atsakyti