Na nusivyliau imbieriniais sausainiais
O dar prisidariau tešlos iš trigubos normos. Galėsiu dabar per naktį kepti, nes kol kas sušalusios tešlos kočioti neįmanoma, nežinau, kiek laiko reiks jai atšilti, sugebėjau tik vieną skardą paragavimui išsikept.
Man jie kažkokie sprangūs, limpa prie dantų... Gal, jei būtų plonučiai, maloniau valgytųsi, bet taip sunku tą tešlą plonai iškočiot, iškart plyšta...
Žodžiu, atsiprašysiu savo senųjų skanių trapiujų imbierinukų ir nebebandysiu niekad nieko. Vaikai vienareikšmiškai pareiškė, kad senieji žymiai skanesni.
Bananu duona
ir paprasta, ir skanu. Neiskenciau kol atves, ragavau silta, o kvapas mmmmm
Dar isbandem vienus vaflius
ir lietinius su sokoladiniu glaistu. Tai vat su lietiniais turejau vargo, nes gavosi taip, kad arba lietiniai vesta, arba padazas stingsta ir ner kaip ant blyno det
Kad skanu tai tikrai, bet terliones irgi uzteko


Dar isbandem vienus vaflius



QUOTE(vija @ 2010 12 19, 18:21)
Na nusivyliau imbieriniais sausainiais
O
Nu ateinu dar pasikeikt Tokį nusivylimą seniai bepatyriau su kepiniais, nors buvo ir skanesnių, ir prastesnių meduolių, bet šitokių... Tešla šiek tiek atšilo, bet kas iš to vis tiek trūkinėja, plyšta, kimba prie kočėlo, miltų daug barstyti nenoriu, nes ir taip tešla byra... Žodžiu, kočioju kiek kočiojasi, tada supjaustau/suplėšau gabaliukais ir kepu kažkokias atplaišas... Darbo daug, o rezultatas... Na bus pagraužt prie arbatos, bet ir kad labai skanūs nepasakyčiau...
Jau maniau pabaigsiu su kalėdinių sausainių kepimu, bet va vėl teks imtis, tik jau aišku, patikrintų receptų

Na pasipasakokit, kas dar kepėt, gal aš ką ten ne taip pridariau, nors nėr ten ką pridaryti...
QUOTE(vija @ 2010 12 19, 20:42)
Nu ateinu dar pasikeikt
Tokį nusivylimą seniai bepatyriau su kepiniais, nors buvo ir skanesnių, ir prastesnių meduolių, bet šitokių... Tešla šiek tiek atšilo, bet kas iš to vis tiek trūkinėja, plyšta, kimba prie kočėlo, miltų daug barstyti nenoriu, nes ir taip tešla byra... Žodžiu, kočioju kiek kočiojasi, tada supjaustau/suplėšau gabaliukais ir kepu kažkokias atplaišas... Darbo daug, o rezultatas... Na bus pagraužt prie arbatos, bet ir kad labai skanūs nepasakyčiau...
Jau maniau pabaigsiu su kalėdinių sausainių kepimu, bet va vėl teks imtis, tik jau aišku, patikrintų receptų
Na pasipasakokit, kas dar kepėt, gal aš ką ten ne taip pridariau, nors nėr ten ką pridaryti...
Jau maniau pabaigsiu su kalėdinių sausainių kepimu, bet va vėl teks imtis, tik jau aišku, patikrintų receptų

Na pasipasakokit, kas dar kepėt, gal aš ką ten ne taip pridariau, nors nėr ten ką pridaryti...
Kociok geriau nelabai dideliais gabalais ir per sviestini popieriu, tada nekimba ir ploniau issikocioja


QUOTE(laurindre @ 2010 12 19, 20:58)
Kociok geriau nelabai dideliais gabalais ir per sviestini popieriu, tada nekimba ir ploniau issikocioja
Daugelis teslu nori trupeti, ypac meduolines. As dabar nusprendziau i imbierinius medaus nebedeti, vietoj jo dedu auksaspalvi sirupa. Tada imbieriniai traskesni gaunasi ir ne tokie kieti jei storesni 


Tai va va, prisimenu kažkada vaikystėje kepiau kažkokius meduolius su medum, tai irgi vargau su tešla.
Taip ir kočioju po gabaliuką, bet apie formeles jau nėr kalbos, bus gerai be formos. Kai tešlos triguba norma

Ir išties kai storesni, tai kieti ir nebe tokie skanus.
As ne viena syki dariau imbierinius is blogo, nezinau, ar tas pats receptas. Bet man visai normaliai formeles gavosi

Kaip tik ruosiuosi siuos imbierinukus kepti, gal tikrai su tuo sirupu bandyt
o koki naudojat? Nes maximoj maciau tik vienos firmos, kazkokios is D raides 
Papildyta:
bet jus ja saldytuve saldet, ne saldiklyje gi? o cia tas trapumas ir byrejimas negali but del to, kad miltu per daug?


Papildyta:
QUOTE(vija @ 2010 12 19, 21:42)
Tešla šiek tiek atšilo, bet kas iš to vis tiek trūkinėja, plyšta, kimba prie kočėlo, miltų daug barstyti nenoriu, nes ir taip tešla byra...
bet jus ja saldytuve saldet, ne saldiklyje gi? o cia tas trapumas ir byrejimas negali but del to, kad miltu per daug?

QUOTE(laurindre @ 2010 12 19, 22:11)
As ne viena syki dariau imbierinius is blogo, nezinau, ar tas pats receptas. Bet man visai normaliai formeles gavosi 

Tas pats receptas kaip bloge.
Paskutinę skardą dantis sukandus iškočiojau plonai plonai. Na, aišku, maloniau valgosi, kai sausainukai ploni. Bet apskritai man jie ... šiaip sau: kažkokie sprangūs, greit užsikiša skrandis. Nes tie, kuriuos visada kepdavau, tai trapūs ir tirpsta burnoj, galiu be saiko valgyti. Bet ten medus nedominuoja, jo tik keli šaukštai. Žodžiu, nepatiko.
Ir, beje, cukraus mažinau trigubai. Ir visai netrūksta. Nežinau, kas būtų gavęsis, jei būčiau cukraus dėjus, kiek nurodyta - cukrainiai

galima sakyti kad jau ir aš turiu beatos receptų pirmąją knygą.. tad pradėsiu gaminti, daug ką išbandyti..
QUOTE(redared @ 2010 12 19, 23:18)
Kaip tik ruosiuosi siuos imbierinukus kepti, gal tikrai su tuo sirupu bandyt
o koki naudojat? Nes maximoj maciau tik vienos firmos, kazkokios is D raides 
Papildyta:
bet jus ja saldytuve saldet, ne saldiklyje gi? o cia tas trapumas ir byrejimas negali but del to, kad miltu per daug?


Papildyta:
bet jus ja saldytuve saldet, ne saldiklyje gi? o cia tas trapumas ir byrejimas negali but del to, kad miltu per daug?

Ne, čia tokia jau matyt ta tešla tokia meduolinė... Ir pati Beata tiek knygoj, tiek bloge rašo, kad kočiojant bus ką veikti iškočiosit labai mažą lakštą, nes tešla skylinėja.
Laikiau šaldytuve, bet tik ištraukus su daryt nieko nebuvo įmanoma kaip plyta. Na natūralu, gi sviestas, medus sukietėja.
Šiaip, manau, kad viskas taip ir turėjo būti, bet tikrai norint iškepti daug ir plonučių ir jei dar paskui dekoruoti tai tikrai duobę virtuvėj išstovėsit. O rezultatas man asmeniškai to nevertas. Sėkmės

Papildyta:
QUOTE(redared @ 2010 12 19, 23:18)
Kaip tik ruosiuosi siuos imbierinukus kepti, gal tikrai su tuo sirupu bandyt
o koki naudojat? Nes maximoj maciau tik vienos firmos, kazkokios is D raides 


Dansukker turbūt
http://www.dansukker...amp;GroupID=695
QUOTE(AisteZ @ 2010 12 14, 19:34)
Ir as jau turiu abi knygas ir kalendoriu
Gaminau keksiukus is pirmosios, sokoladaini dariau jau pora kartu, bet abu kartus pagal blogo recepta,kuris jums labiau patinka? Zemaiciu blynus kepiau, ir dar daug kas bus gaminama ateity...kiek turiu knygu receptu,manau sios labiausiai naudingos ir reikalingos!!!

QUOTE(mama_goda @ 2010 12 16, 12:14)
Vakar norėdama nupirkti Beatos knyga stovėjau knygyne gal valandą, nes niekaip neišrinkau kurią
taip ir išėjau be dovanos 


kuri knyga naudingesnė?pirmoji ar 2?