Įkraunama...
Įkraunama...

Dviguba pavardė užsienyje - pliusai ir minusai

QUOTE(Angel*ina @ 2010 12 13, 10:33)
Sveikos.  4u.gif  Nelabai norėjau naują temą užvesti, bet šiuo klausimu nieko neradau. O man tas labai aktualu. Ruošiuosi keisti pasą, ir kadangi vasarą ištelėjau, noriu ir pavardę keisti. Ir dvejoju, nes nežinau kaip geriau: ar prisidėti vyro pavardę ir tapti Vardas Pavardaitė XXXXX ar tiesiog imti vyro pavardę ir užrašyti Vardas XXXXX. Dvejoju, nes aišku, paprasčiau imti tik vieną vyro pavardę, juolab kad gyvename užsienyje, ir planuojame ateitį čia, o iš kitos pusės, kai kurie pažįstami sako: "nu jau tik neatsisakyk savo pavardės"...  LT turiu nekilnojamo turto savo mergautine pavarde, banko saskaitą, taip pat čia Ispanijoj man tektų keisti viska, tai ką tektų su pasu visur santuokos liudijimą nešiotis, įrodinėti, kad čia aš, tik ištekėjau? Nu tai irgi ne.. Plius mano mergautinė pakankamai ilga, tai jau dabar kai reikia paraidžiui išsakyti  doh.gif
Iš kitos pusės, tai yra MANO pavardė, ir ją atėmusi kažkaip nejaukiai jausčiausi (aišku kol priprasčiau). Jau dabar bandau pasirašyti tik savo vardu ir vyro pavarde, tai net atrodo, kad čia ne aš  doh.gif ... Atvirai, tai man mano dviguba pavardė pakankamai smagiai skamba, juolab kad mano vardas tik 4 raidžių, mergautinė pavardė ilga, o vyro pavardė trumputė, 5 raidžių.
Tai ir norėjau paklausti, ar yra tokių, pasilikusių savo mergautinę ir prisijungusių vyro pavardę (ir kokie sunkumai užsienyje kyla dėl to, o gal jokių  g.gif ). Ir taip pat, nusprendusių atsisakyti savosios, ir pasiimti tik vyro pavardę.
Labai ačiū visoms už nuomonę.

tai tu ar istekejai ar dar zadi teketi? nes jei istekejai tai jau turejai ir pavarde pasirinkti,jei dar ne tai tada dar turi laiko svarstymams 4u.gif
As pati irgi turiu abi tik be jokiu bruksniuku ax.gif mano pacios irgi pavarde susideda is 14 raidziu plius dar vyro 5 (mano ispanika igi) zodziu grazus vaizdelis buna kai reik viska surasyti doh.gif nes niekas netelpa lotuliukas.gif ant teisiu ir tu tik vardo pirma raide ir mergautine tetilpo,nors sistemoje yra abi.Apskritai tai turint dvi pavardes jei kada iskyla klausimu as visada parodau savo ZK,kaip kad europoj man regis tapatybes kortele butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*NYC* @ 2010 12 15, 03:55)
tai tu ar istekejai ar dar zadi teketi? nes jei istekejai tai jau turejai ir pavarde pasirinkti,jei dar ne tai tada dar turi laiko svarstymams 4u.gif
As pati irgi turiu abi tik be jokiu bruksniuku ax.gif mano pacios irgi pavarde susideda is 14 raidziu plius dar vyro 5 (mano ispanika igi) zodziu grazus vaizdelis buna kai reik viska surasyti doh.gif nes niekas netelpa lotuliukas.gif  ant teisiu ir tu tik vardo pirma raide ir mergautine tetilpo,nors sistemoje yra abi.Apskritai tai turint dvi pavardes jei kada iskyla klausimu as visada parodau savo ZK,kaip kad europoj man regis tapatybes kortele butu smile.gif

Bent pas mus UK kaip nori tai ir daryk, nori keisk ar nori ne. Is karto neturi sakyti, kaip kad Lietuvoje is karto i santuokos liudijima norima pavarde paraso. As irgi pasa keiciau daugiau nei po puses metu ir nieko ax.gif galbut nuo salies priklauso.
Atsakyti
nematau reikalo apsisunkinti dvigubais vardais ar dvigubom pavardem, todel su dziaugsmu pasiemiau trumpa vyro pavarde, kuria cia visi istaria ir atikraciau savo neistriamosios (nes gana, kad jau varda iskraipo kaip tik kas sugeba). Vaikai ne vienas neturi dvigubo vardo irgi, kaip cia populiaru.
Atsakyti
Visoms tekancioms tikrai siulau pasilikt ir savo pavarde. as pasiemiau buvusio vyro (irgi lietuvio), o dabar po skyrybu kryziaus kelius turiu eit kad susigrazinciau savo mergautine pavarde, nors ji ir ne is trumpuju bet tas tikrai man nesvarbu - kam reikes, tas ir istars biggrin.gif viska sunkina ambasada esanti visai kitam anglijos gale ir katik gimes leliukas, su kuriuo neprikeliausi daznai tokius atstumus, nes juk neuztenka viena karta i ambasada nuvaziuot (apie finansine puse net nesneku).

labai gaila kad dar negalima visko sutvarkyt pastu.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Chardonnay* @ 2011 02 11, 18:39)
Visoms tekancioms tikrai siulau pasilikt ir savo pavarde. as pasiemiau buvusio vyro (irgi lietuvio), o dabar po skyrybu kryziaus kelius turiu eit kad susigrazinciau savo mergautine pavarde, nors ji ir ne is trumpuju bet tas tikrai man nesvarbu - kam reikes, tas ir istars biggrin.gif viska sunkina ambasada esanti visai kitam anglijos gale ir katik gimes leliukas, su kuriuo neprikeliausi daznai tokius atstumus, nes juk neuztenka viena karta i ambasada nuvaziuot (apie finansine puse net nesneku).

thumbup.gif

As irgi galvojau - kam reikes, tas istars. Sioje salyje ne su tokiomis pavardemis gyvena! Mano vyro pavarde yra is keturiu raidziu ir labai paprasta, angliska. As ja naudoju tik tada, kai prisistatau, kaip jo zmona. Visais kitais atvejais, naudoju lietuviska mergautine pavarde is devyniu raidziu (dvi is ju ne angliskos) ir lietuviska varda is septyniu raidziu. Visi istaria ir dar su visiais lietuviskais skribliukais raides paraso.

Pavarde/vardas yra identiteto reikalas. Man svarbu, kad as esu lietuve su viskuom kas prie to priklauso (smilgomis, Kernagiu, kotletais, Laisves aleja, t.t.) ir tai yra dalis manes, kaip ir mano plauku spalva, pedos dydis ir balso tembras. As save pirmiausia identifikuoju su savo saknimis, o ne su vyro tauta.

Yra moteru kurios save sieja su vyro identitetu. Tame nera nieko blogo. thumbup.gif Tiesiog toks pasirinkimas. Nuo to ir priklauso, kokia pavarde naudoji. smile.gif

Tiesa, sioje salyje pavardes pasirinkimas nera labai svarbus: as turiu banko korteles abiem pavardem ir visos veikia is galioja. Be jokios tapatybes krizes!
Papildyta:
QUOTE(*Chardonnay* @ 2011 02 11, 18:39)

Man igi daznai buna nuostabu, kokia siaubingai nelanksti ir nejautri zmoniu poreikiams yra ambasados darbo sistema.
Atsakyti
QUOTE(Egle22 @ 2011 02 17, 07:40)

Yra moteru kurios save sieja su vyro identitetu. Tame nera nieko blogo.  thumbup.gif  Tiesiog toks pasirinkimas. Nuo to ir priklauso, kokia pavarde naudoji.  smile.gif

tikrai nuo to nepriklauso kokia pavarde naudoji, man vyro pavarde labiau patiko, yra trumpesne ir t.t. negu buvo mano tai ir pasiemiau. ir net jei issiskirtumem tai neatsikeisciau atgal pavardes jokiu budu, o pasilikciau sita. Vadinkim tai mano nauju identitetu jei jau taip reikia, bet tikrai ne is dideles meiles ar pagarbos vyrui ja pasikeiciau, nes jo salyje yra tokiu pagerintu pavardziu, kad jokiu budu neimciau sau ir vaikams neduociau.
Atsakyti
Michgirl turbut del to kad vyras uzsienietis ? smile.gif net jei skirtumeis, liktu atviri vartais visur smile.gif nes gi ne naujiena kad emigrantams sunkiau darbus gauti
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2011 02 18, 13:12)
Michgirl turbut del to kad vyras uzsienietis ? smile.gif net jei skirtumeis, liktu atviri vartais visur smile.gif nes gi ne naujiena kad emigrantams sunkiau darbus gauti

Na kad uzsienietis dar nereiskia kad jis ne emigrantas toj salyj kur jie gyvena g.gif O siaip tai jei is pavardes nesupras, tai is vardo, ar darbo patirties, ar kvalifikaciju, vistiek CV nenuslepsi kad kitur gimes, o galiausiai interviu metu is akcento supras, nemanau kad nuo pavardes jau tiek daug priklauso darbo gavimas.... Apskritai, pvz i mano darbo vieta nuo application formos human resources kompanijoj nueme varda ir pavarde ir viska pakeite numeriu kad butu lygios teises ir vadovybe mano varda su pavarde suzinojo tik kai pakviete i interviu. Kazkaip nemanau kad nuo pavardes jau taip daug priklauso schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 02 18, 13:30)
Na kad uzsienietis dar nereiskia kad jis ne emigrantas toj salyj kur jie gyvena  g.gif  O siaip tai jei is pavardes nesupras, tai is vardo, ar darbo patirties, ar kvalifikaciju, vistiek CV nenuslepsi kad kitur gimes, o galiausiai interviu metu is akcento supras, nemanau kad nuo pavardes jau tiek daug priklauso darbo gavimas.... Apskritai, pvz i mano darbo vieta nuo application formos human resources kompanijoj nueme varda ir pavarde ir viska pakeite numeriu kad butu lygios teises ir vadovybe mano varda su pavarde suzinojo tik kai pakviete i interviu. Kazkaip nemanau kad nuo pavardes jau taip daug priklauso  schmoll.gif

Tai jei pakeite numeriu kaip tik reiskia... kad nebutu isankstines nuomones, diskriminacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 02 18, 14:06)
Tai jei pakeite numeriu kaip tik reiskia... kad nebutu isankstines nuomones, diskriminacijos  4u.gif

drinks_cheers.gif

as dirbu vadybininke musu firmoj, bet musu firma randasi baltuju -anglu rajone.
nemalonu tai rasyt, bet man pasiseke kad mano shefas pats emigrantas amerikietis su afro saknimis. dabar kai turiu angliska Business adminstration kvalifikacija ir diploma, bei patirti - man vistiek sunku darba gauti. smile.gif
centre gausiu manau be problemu, bet kai vaika maza turiu noriu dirbt prie namu. o cia pastebejau vengia emigrantu biggrin.gif esu 100% tikra, jei irasyciau cv Kristina Smith, o ne Kristina X-aite, mane daug daugiau kviestu i interviu. bet cia jau nukrypimas nuo temos.

Astreja tu dirbi sesele ligonineje, o ligoninese daug emigrantu dirba. uztai pas jus ir vengia diskriminaciju nes iskart baudas susimoket gautu ligonines. o privaciom firmom nepaaiskinsi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 18 vasario 2011 - 15:16
QUOTE(Rico @ 2011 02 18, 14:06)
Tai jei pakeite numeriu kaip tik reiskia... kad nebutu isankstines nuomones, diskriminacijos  4u.gif

Taip, kad neprisiimtu pazistamu, kaip kad LT populiaru smile.gif dideles kompanijos pakeicia numeriu, nes nesuziures kas ka pazista kitaip. Per kiek darbu ir mokslu perejau, nesvarbu ar didesnej kompanijo ar mazesnej, kazkaip niekada nekilo problemu, kad negauciau darbo pasiulymo nes pavarde ne angliska g.gif apskritai teko susidurt su kompanijom kur nenori anglu darbuotoju... Manau kartais zmones iesko pasiteisinimu kodel negavo vieno ar kito darbo suversdami kalte kam nors ko negali pakeisti, kad va, neprieme ne todel kad kalbos nemoku, ar neturiu atitinkamu kvalifikaciju ir patirties, bet uztai kad emigrantas ax.gif
Kastanka, bet kai kazkiek laiko ten padirbsi ir turesi patirties, nemanau kad problemu bus i kita kompanija pereiti ir su -aite pavarde g.gif

Bet priestai dirbau keliose mazesnese ir privaciose vietose ir niekada nebuvo problema gaut darba su -tyte pavarde schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Astreja-: 18 vasario 2011 - 15:21
Astreja, mano CV nepriekaistingas biggrin.gif as sitoje firmoje bendroj sumoj 3.5 metu isdirbusi is ju metus kaip vadybininke. siuo atzvilgiu netgi pliusas - kilau pareigose, buvau istikima tai paciai kompanijai.ir i darbus applainu pagal savo patirti ir reikalavimus, nesoku auksciau savo linijos.

viskas priklauso nuo rajono. tu gyveni ten, kur pas jus daug juoduku ir babajuku. kiek atsimenu tu prie Vilijos, seven sisters. ne geriausias rajonas tai ner ten ko issipisinet visiems biggrin.gif o cia skaitosi BNP partiju lizdas, visi anglai visi afigieni biggrin.gif nu nesvarbu. reikes i centra isvaziuosiu dirbti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštanka: 18 vasario 2011 - 15:25