QUOTE(Angel*ina @ 2010 12 13, 10:33)
Sveikos.
Nelabai norėjau naują temą užvesti, bet šiuo klausimu nieko neradau. O man tas labai aktualu. Ruošiuosi keisti pasą, ir kadangi vasarą ištelėjau, noriu ir pavardę keisti. Ir dvejoju, nes nežinau kaip geriau: ar prisidėti vyro pavardę ir tapti Vardas Pavardaitė XXXXX ar tiesiog imti vyro pavardę ir užrašyti Vardas XXXXX. Dvejoju, nes aišku, paprasčiau imti tik vieną vyro pavardę, juolab kad gyvename užsienyje, ir planuojame ateitį čia, o iš kitos pusės, kai kurie pažįstami sako: "nu jau tik neatsisakyk savo pavardės"... LT turiu nekilnojamo turto savo mergautine pavarde, banko saskaitą, taip pat čia Ispanijoj man tektų keisti viska, tai ką tektų su pasu visur santuokos liudijimą nešiotis, įrodinėti, kad čia aš, tik ištekėjau? Nu tai irgi ne.. Plius mano mergautinė pakankamai ilga, tai jau dabar kai reikia paraidžiui išsakyti
Iš kitos pusės, tai yra MANO pavardė, ir ją atėmusi kažkaip nejaukiai jausčiausi (aišku kol priprasčiau). Jau dabar bandau pasirašyti tik savo vardu ir vyro pavarde, tai net atrodo, kad čia ne aš
... Atvirai, tai man mano dviguba pavardė pakankamai smagiai skamba, juolab kad mano vardas tik 4 raidžių, mergautinė pavardė ilga, o vyro pavardė trumputė, 5 raidžių.
Tai ir norėjau paklausti, ar yra tokių, pasilikusių savo mergautinę ir prisijungusių vyro pavardę (ir kokie sunkumai užsienyje kyla dėl to, o gal jokių
). Ir taip pat, nusprendusių atsisakyti savosios, ir pasiimti tik vyro pavardę.
Labai ačiū visoms už nuomonę.

Iš kitos pusės, tai yra MANO pavardė, ir ją atėmusi kažkaip nejaukiai jausčiausi (aišku kol priprasčiau). Jau dabar bandau pasirašyti tik savo vardu ir vyro pavarde, tai net atrodo, kad čia ne aš

Tai ir norėjau paklausti, ar yra tokių, pasilikusių savo mergautinę ir prisijungusių vyro pavardę (ir kokie sunkumai užsienyje kyla dėl to, o gal jokių

Labai ačiū visoms už nuomonę.
tai tu ar istekejai ar dar zadi teketi? nes jei istekejai tai jau turejai ir pavarde pasirinkti,jei dar ne tai tada dar turi laiko svarstymams

As pati irgi turiu abi tik be jokiu bruksniuku