Įkraunama...
Įkraunama...

Dviguba pavardė užsienyje - pliusai ir minusai

Tai ka ir sakau- kad gautai darba priklauso nuo daug faktoriu, o ne nuo to kokia tavo pavarde ax.gif ir ne, as negyvenu Seven Sisters ir apskritai nedirbu prie namu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštanka @ 2011 02 18, 08:12)
Michgirl turbut del to kad vyras uzsienietis ? smile.gif net jei skirtumeis, liktu atviri vartais visur smile.gif nes gi ne naujiena kad emigrantams sunkiau darbus gauti

taip, bet del darbu tai nesutikciau. Mes gyvenam JAV cia ziuri i tavo diplomu ir patirti, o ne i kokia tavo pavarde yra. Niekada nebuvo problemu su darbais nei su lietuvishka pavarde nei su vyro, nei jam su savo neamerikietishku vardu. Jei esi protingas ir darbstus tai niekam neidomu cia is kur tu esi.
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 02 18, 15:30)
Na kad uzsienietis dar nereiskia kad jis ne emigrantas toj salyj kur jie gyvena  g.gif  O siaip tai jei is pavardes nesupras, tai is vardo, ar darbo patirties, ar kvalifikaciju, vistiek CV nenuslepsi kad kitur gimes, o galiausiai interviu metu is akcento supras, nemanau kad nuo pavardes jau tiek daug priklauso darbo gavimas.... Apskritai, pvz i mano darbo vieta nuo application formos human resources kompanijoj nueme varda ir pavarde ir viska pakeite numeriu kad butu lygios teises ir vadovybe mano varda su pavarde suzinojo tik kai pakviete i interviu. Kazkaip nemanau kad nuo pavardes jau taip daug priklauso  schmoll.gif

thumbup.gif

Man irgi dar neteko interviu buti tokioje vietoje, kur del mano pavardes pergyventu. Sioje salyje nesuskaitomu pavardziu milijonai!

Tiesa, dznai buna vadimamas equal opportunities lapas, kur galima (bet nebutina) surasyti duomenis apie savo odos spalva, religija, lyti, neigaluma, pilietybe. Ta anketa paprastai paimama atskirai nuo visu kitu anketu - ji yra tik tam, kad isitikinti, kad istiesu priimami visokie kandidatai ir niekas nera diskriminuojamas.

Per 15 metu sioje salyje man lietuviska pavarde dar niekur nepasiko. Esu ja labai patenkinta. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2011 02 18, 09:33)
tikrai nuo to nepriklauso kokia pavarde naudoji, man vyro pavarde labiau patiko, yra trumpesne ir t.t. negu buvo mano tai ir pasiemiau. ir net jei issiskirtumem tai neatsikeisciau atgal pavardes jokiu budu, o pasilikciau sita. Vadinkim tai mano nauju identitetu jei jau taip reikia, bet tikrai ne is dideles meiles ar pagarbos vyrui ja pasikeiciau, nes jo salyje yra tokiu pagerintu pavardziu, kad jokiu budu neimciau sau ir vaikams neduociau.

Gal tu turi problemu su savo praeitimi, seima. Nesigilinsiu, nes nezinau. Nesakau kad tik is dideles meiles ar pagarbos (ne vieno is tu zodziu nevartojau) vyrui moterys renkasi vyro pavarde. Sakau, kad tai yra identiteto klausimas. Tu pasirinkai savo vyro tautos/salies/seimos tapatybe. Manau, kad ir greiciausiai savo varda esi pasikeitus kasdieninems reikmems - ar bent jau esi kaip nors nelietuviskai susitrumpinus ji.

Atsakyti
Taip apsidziaugiau radus temele apie pavardes... bet ziuriu, kad ji mutuojasi apie darbu gavima biggrin.gif
Tai jei mergaites nieko pries, noreciau pasidalint savo rupesteliu, gal kuri ka daugiau zinos.
Zodziu, kai nuejome i vantuoku rumus, maniskis pareike, kad jis nori -ienes schmoll.gif o as to tikrai nenoriu. Vienas dalykas, kad jis jau viena karta vedes ir tokia -iene jau yra, is kitos puses, bus zymiai paprasciau, jei as jo pavarde pasiimsiu ir bus Mr ir Mrs xxx. (vietos -ys ir -iene). Nesamone kazkokia, aiskink paskui kad jus vyras ir zmona.
Zodziu, dabar maniskis jau apsigalvojo ir sutinka, kad as imciau tokia pat pavarde, kaip jo. Ar imanoma pakeisti santuoku rumuose ka as parasius ar jau ir teks tureti ka parasiau?
Atsakyti
QUOTE(721laura127 @ 2011 02 27, 17:33)
Taip apsidziaugiau radus temele apie pavardes... bet ziuriu, kad ji mutuojasi apie darbu gavima  biggrin.gif
Tai jei mergaites nieko pries, noreciau pasidalint savo rupesteliu, gal kuri ka daugiau zinos.
Zodziu, kai nuejome i vantuoku rumus, maniskis pareike, kad jis nori -ienes  schmoll.gif o as to tikrai nenoriu. Vienas dalykas, kad jis jau viena karta vedes ir tokia -iene jau yra, is kitos puses, bus zymiai paprasciau, jei as jo pavarde pasiimsiu ir bus Mr ir Mrs xxx. (vietos -ys ir -iene). Nesamone kazkokia, aiskink paskui kad jus vyras ir zmona.
Zodziu, dabar maniskis jau apsigalvojo ir sutinka, kad as imciau tokia pat pavarde, kaip jo. Ar imanoma pakeisti santuoku rumuose ka as parasius ar jau ir teks tureti ka parasiau?

Jei esi Lietuvos piliete tai tokios pavardes kaip pas vyra negali tureti.Gali vietoje -iene imti -e.Aisku ,kai kuriom pavardem taikomos isimtys. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smint @ 2011 02 27, 14:09)
Jei esi Lietuvos piliete tai tokios pavardes kaip pas vyra negali tureti.Gali vietoje -iene imti -e.Aisku ,kai kuriom pavardem taikomos isimtys. ax.gif

tai priklauso ne juo jos pilietybes, o nuo jos vyro. Jeigu jis yra kitos salies pilietis, tai ji gali imti tiesiai jo pavarde be jokiu -iene ar -e. Ir nesvarbu ar tai lietuvishka pavarde ar kokios kitos salies.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2011 02 27, 18:59)
tai priklauso ne juo jos pilietybes, o nuo jos vyro. Jeigu jis yra kitos salies pilietis, tai ji gali imti tiesiai jo pavarde be jokiu -iene ar -e. Ir nesvarbu ar tai lietuvishka pavarde ar kokios kitos salies.

Tai sita as zinau ax.gif Bet juk poste buvo parasyta,kad vyras jau viena -iene turejo,tai as pagalvojau,kad vyras Lietuvos pilietis. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smint: 27 vasario 2011 - 21:12
QUOTE(smint @ 2011 02 27, 15:11)
Tai sita as zinau ax.gif Bet juk poste buvo parasyta,kad vyras jau viena -iene turejo,tai as pagalvojau,kad vyras Lietuvos pilietis.  ax.gif

niekas netrukdo ir uzsienio pilieciui su lietuvishkom saknim tureti -iene. Be to, per ta laika, gal zmogaus pilietybe pasikeite smile.gif Aisku jeigu jis turi lietuvos pilietybe tai jo pavardes tikrai gauti siuo metu neiseis.
Atsakyti