Įkraunama...
Įkraunama...

PIENAS IR BULVĖS

1.Ar tiesa, kad bulvės nėra ypatingai reikalinga daržovė, be to netinkanti prie mėsos gaminių?
2.Ar tikrai virintas pienas (pasterizuotas)praranda visas savo gerasias medziagas ir yra "gleivinių"ligų priežastimi?Gal geriau vartoti sojų pieną? g.gif
Atsakyti
1. Bulves, skirtingai nuo kitu darzoviu savo sudetyje turi daug angliavandeniu. Mesa, kaip zinia, turi daug baltymu. Kadangi angliavandeniai yra virskinami plonajame zarnyne, o baltymai skrandyje, todel ir netinka valgyti mesa su bulvemis. T.y. kol skrandyje virskinsis baltymai, angliavandeniai nebus pradeti virskinti. Reziumuojant: valgant mesa su bulvemis - apsunkeja vikskinimas.
2. pasterizuotas ir virintas pienas yra 2 skirtingi dalykai. Virintas pienas praranda savo vertingasias savybes, pakinta pieno baltymu struktura, prarandami vitaminai ir kitos vertingos medziagos.
Geriau yra vartoti pasterizuota piena nei soju piena. Jei zmogus serga tam tikra fermentopatija (neturi fermento reikalingo pieno virskinimui), tada reikia vartoti soju piena.
Atsakyti
Manau pasterizuotas nuo virinto nedaug tesiskiria.Cituoju iš knygos apie mitybą:
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2006 02 09, 15:44)
Manau pasterizuotas nuo virinto nedaug tesiskiria.Cituoju iš knygos apie mitybą:
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su  pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta. ax.gif

na mano vaikas piena geria bet kokiam pavidale.tai reiskia jis to savisaugos jausmo isvis neturi.as suprantu kai zmones buna alergiski ar pan pienui,bet sveikam zmogui piena gerti galima jei tik jis ji megsta aisku.
o buves ir su mesa ir su darzovem skanu.as labai megstu bulviu patiekalus.
tegyvuoja bulves bigsmile.gif
Atsakyti
Bet visgi pasterizuotas nuo virinto skiriasi smile.gif. Pasterizacija yra pieno pakaitinimas iki tam tikros temp. trumpam laikui. Pasterizuojant piena jame lieka daigiau naudinguju medziagu, nei virinant ji.
Koses, riubos, etc su pienu yra gerai. Verdant neprarandamos maistines pieno medziagos, jos tik pakinta...
Atsakyti
Na, jei ištiesų, manau kad iš pieno produktų geriau valgyti raugintą pieną, jogurtą, varškę .
Atsakyti
Nuo pieno man nuolat virškinimas sutrinka blink.gif išeitis - geriu pieną be laktozės thumbup.gif sueina kaip vanduo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 03 07, 06:04)
Nuo pieno man nuolat virškinimas sutrinka  blink.gif išeitis - geriu pieną be laktozės  thumbup.gif sueina kaip vanduo  lotuliukas.gif

Koks tas be laktozes? Ar soju?
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2006 03 02, 10:54)
Na, jei ištiesų, manau kad iš pieno produktų geriau valgyti raugintą pieną, jogurtą, varškę .

thumbup.gif Aš irgi taip manau biggrin.gif Ir dar be to visuomet renkuosi kuo liesesnį pieno produktą. Gaila, tik kad lieso skanaus jogusto dar nesu radusi ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(1-oji mama @ 2006 03 07, 10:33)
Koks tas be laktozes? Ar soju?

Ne, tai karvės pienas, iš kurio pašalinta laktozė. Man jis visai tokio paties skonio kaip ir normalus.. Vyras sako, skonis skiriasi blink.gif Bet svarbiausia, jame nėra tos laktozės, kurios virškinimui neturiu fermentų 4u.gif
Na, nežinau, Lietuvoje neprisimenu kad būčiau tokio pinoe mačiusi g.gif O čia - ir dietinis pienas (light), ir be laktozės... Nemanau kad tai kažkoks stebuklas g.gif
Atsakyti
Lietuvoje tokio pieno manau tikrai dar nėra. Negirdau kad kokia pieno perdirbimo firma būtų pristačiusi laktozės pašalinimo technologiją...

Taip, kad kolkas tai tikras stebuklas smile.gif! O kaip dėl maistinių medžiagų? Gal galėtum įverynimui parašyt to pieno maistinę sudėtį? blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(JJG @ 2006 03 07, 15:08)
Lietuvoje tokio pieno manau tikrai dar nėra. Negirdau kad kokia pieno perdirbimo firma būtų pristačiusi laktozės pašalinimo technologiją...

Taip, kad kolkas tai tikras stebuklas smile.gif! O kaip dėl maistinių medžiagų? Gal galėtum įverynimui parašyt to pieno maistinę sudėtį?  blush-anim-cl.gif


Na va, taip jus ir suklaidinau, būdama įsitikinusi, kad ko trečiojoje šalyje radau, galima rasti ir Lietuvoje blush2.gif ten pieno negėriau, tai ir nesidomėjau..
Va, po ranka pakelis (tokį pieną gerą pusmetį neatidarius laikyti galima kambario temperatūroje, kaip lietuviškas MŪ ar koks ten g.gif )
Porcijoje (25 ml) 124 kcal, karbohidratai 12 g, gliukozė..proteinai..lipidai...soda...kalcis...vitaiminai A, D. va ką radau - laktozė max. 1,75 g blink.gif gal kas informuos, kiek jos būna paprastame piene?
O ant šono informacija surašyta> kad ne kiekvieno organizmas gamina fermentus, virškinančius laktozę..bla bla bla
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 08 kovo 2006 - 01:15