1.Ar tiesa, kad bulvės nėra ypatingai reikalinga daržovė, be to netinkanti prie mėsos gaminių?
2.Ar tikrai virintas pienas (pasterizuotas)praranda visas savo gerasias medziagas ir yra "gleivinių"ligų priežastimi?Gal geriau vartoti sojų pieną?
1. Bulves, skirtingai nuo kitu darzoviu savo sudetyje turi daug angliavandeniu. Mesa, kaip zinia, turi daug baltymu. Kadangi angliavandeniai yra virskinami plonajame zarnyne, o baltymai skrandyje, todel ir netinka valgyti mesa su bulvemis. T.y. kol skrandyje virskinsis baltymai, angliavandeniai nebus pradeti virskinti. Reziumuojant: valgant mesa su bulvemis - apsunkeja vikskinimas.
2. pasterizuotas ir virintas pienas yra 2 skirtingi dalykai. Virintas pienas praranda savo vertingasias savybes, pakinta pieno baltymu struktura, prarandami vitaminai ir kitos vertingos medziagos.
Geriau yra vartoti pasterizuota piena nei soju piena. Jei zmogus serga tam tikra fermentopatija (neturi fermento reikalingo pieno virskinimui), tada reikia vartoti soju piena.
2. pasterizuotas ir virintas pienas yra 2 skirtingi dalykai. Virintas pienas praranda savo vertingasias savybes, pakinta pieno baltymu struktura, prarandami vitaminai ir kitos vertingos medziagos.
Geriau yra vartoti pasterizuota piena nei soju piena. Jei zmogus serga tam tikra fermentopatija (neturi fermento reikalingo pieno virskinimui), tada reikia vartoti soju piena.
Manau pasterizuotas nuo virinto nedaug tesiskiria.Cituoju iš knygos apie mitybą:
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta.
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta.
QUOTE(1-oji mama @ 2006 02 09, 15:44)
Manau pasterizuotas nuo virinto nedaug tesiskiria.Cituoju iš knygos apie mitybą:
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta.
" Įkaitinus pieną iki 60 laipsnių jame pradeda irti albuminai,nyksta baktericidinės savybės.Pasterizuotame piene suyra vitaminai ir toks pienaspraranda savo galią.Šit kodėl dietologai draudžia gerti pieną visiems, kurie serga"gleivinių" ligomis-tonzilitu, bronchų astma. nosies ir gerklės ir pan. Prisiminkite, kaip vaikai nemėgsta virinto pieno, juk jie dar nėra praradę savisaugos instinkto..."
Kaip komentuotumte tai.
Ir dar kaip tada su pieniškom sriubom, košės su pienu(manų kukurūzų).Mano vaikas ją labai mėgsta.
na mano vaikas piena geria bet kokiam pavidale.tai reiskia jis to savisaugos jausmo isvis neturi.as suprantu kai zmones buna alergiski ar pan pienui,bet sveikam zmogui piena gerti galima jei tik jis ji megsta aisku.
o buves ir su mesa ir su darzovem skanu.as labai megstu bulviu patiekalus.
tegyvuoja bulves
Bet visgi pasterizuotas nuo virinto skiriasi . Pasterizacija yra pieno pakaitinimas iki tam tikros temp. trumpam laikui. Pasterizuojant piena jame lieka daigiau naudinguju medziagu, nei virinant ji.
Koses, riubos, etc su pienu yra gerai. Verdant neprarandamos maistines pieno medziagos, jos tik pakinta...
Koses, riubos, etc su pienu yra gerai. Verdant neprarandamos maistines pieno medziagos, jos tik pakinta...
Na, jei ištiesų, manau kad iš pieno produktų geriau valgyti raugintą pieną, jogurtą, varškę .
Nuo pieno man nuolat virškinimas sutrinka išeitis - geriu pieną be laktozės sueina kaip vanduo
QUOTE(Virdzinija @ 2006 03 07, 06:04)
Nuo pieno man nuolat virškinimas sutrinka išeitis - geriu pieną be laktozės sueina kaip vanduo
Koks tas be laktozes? Ar soju?
QUOTE(1-oji mama @ 2006 03 02, 10:54)
Na, jei ištiesų, manau kad iš pieno produktų geriau valgyti raugintą pieną, jogurtą, varškę .
Aš irgi taip manau Ir dar be to visuomet renkuosi kuo liesesnį pieno produktą. Gaila, tik kad lieso skanaus jogusto dar nesu radusi ...
QUOTE(1-oji mama @ 2006 03 07, 10:33)
Koks tas be laktozes? Ar soju?
Ne, tai karvės pienas, iš kurio pašalinta laktozė. Man jis visai tokio paties skonio kaip ir normalus.. Vyras sako, skonis skiriasi Bet svarbiausia, jame nėra tos laktozės, kurios virškinimui neturiu fermentų
Na, nežinau, Lietuvoje neprisimenu kad būčiau tokio pinoe mačiusi O čia - ir dietinis pienas (light), ir be laktozės... Nemanau kad tai kažkoks stebuklas
Lietuvoje tokio pieno manau tikrai dar nėra. Negirdau kad kokia pieno perdirbimo firma būtų pristačiusi laktozės pašalinimo technologiją...
Taip, kad kolkas tai tikras stebuklas ! O kaip dėl maistinių medžiagų? Gal galėtum įverynimui parašyt to pieno maistinę sudėtį?
Taip, kad kolkas tai tikras stebuklas ! O kaip dėl maistinių medžiagų? Gal galėtum įverynimui parašyt to pieno maistinę sudėtį?
QUOTE(JJG @ 2006 03 07, 15:08)
Lietuvoje tokio pieno manau tikrai dar nėra. Negirdau kad kokia pieno perdirbimo firma būtų pristačiusi laktozės pašalinimo technologiją...
Taip, kad kolkas tai tikras stebuklas ! O kaip dėl maistinių medžiagų? Gal galėtum įverynimui parašyt to pieno maistinę sudėtį?
Taip, kad kolkas tai tikras stebuklas ! O kaip dėl maistinių medžiagų? Gal galėtum įverynimui parašyt to pieno maistinę sudėtį?
Na va, taip jus ir suklaidinau, būdama įsitikinusi, kad ko trečiojoje šalyje radau, galima rasti ir Lietuvoje ten pieno negėriau, tai ir nesidomėjau..
Va, po ranka pakelis (tokį pieną gerą pusmetį neatidarius laikyti galima kambario temperatūroje, kaip lietuviškas MŪ ar koks ten )
Porcijoje (25 ml) 124 kcal, karbohidratai 12 g, gliukozė..proteinai..lipidai...soda...kalcis...vitaiminai A, D. va ką radau - laktozė max. 1,75 g gal kas informuos, kiek jos būna paprastame piene?
O ant šono informacija surašyta> kad ne kiekvieno organizmas gamina fermentus, virškinančius laktozę..bla bla bla